Kodin valkaisu osa 1

Sain maalattua eteisen ulko-oviseinästä tytön huoneen seinään asti, eli keittiön puolimmaisen puolikkaan meidän kodista. 🙂 Tässä kuvamateriaalia kun sain laitettua verhot ja osan tavaroistakin takaisin paikoilleen. <3

5172332a89ac61057c000002.jpg

5172332a89ac615b6100001c.jpg

5172332e89ac618668000030.jpg

5172333689ac61577b000007.jpg

5172333289ac61577b000002.jpg

Valkoisen maalisävyn valinta oli todella todella haasteellista. Meillä on jo valmiiksi niin paljon keskenään hieman erisävyisiä valkoisia, joista paras esimerkki on väliovet ja listat. Ovet ja listat on uusittu 2010, joten niitä ei aika ole päässyt vielä kellastuttamaan. Ovenkarmit ja ikkunanpuitteet ovatkin sitten nähneet elämää sen 10-vuotta mitä talo on ollut valmiina ja ne ovat jo tummuneet jonkin verran. Tähän kun vielä yhdistää kalusteiden ja materiaalien erilaiset valkoiset sävyt, niin lopputuloksena on noin 15 erisävyistä valkoista yhdessä isossa tilassa. 🙂 Yllä olevasta kuvasta näkee hieman tuota seinämaalin sopivuutta ovilistan, ovenkarmien ja välioven kanssa. Lista on valkoisin, ovi seuraavana ja keltaisin on oven 10-v vanhat karmit. 

517235f989ac61096c00004b.jpg

Seinämaaliksi valitsin kultaisen keskitien, eli Tikkurilan Paperin (F497), joka sopii parhaiten useimpiin meidän valkoisiin kalusteisiin ja kotona oleviin asioihin. Halusin maalin olevan raikkaan valkoinen, muttei liian sinertävä tai harmaa. Maalarinvalkoinen ei olisi missään nimessä sopinut meille, koska jo pelkästään taitetun valkoiset silkkiverhot olisivat muuttuneet kermaisiksi ja seinät harmaiksi. Kovin paljoa kermaan taittavaakaan maalia en voinut valita, sillä silloin olisi kaikki kalusteet näyttäneet vitivalkoisilta ja seinät ajan kellastuttamilta. Paperin sävy (F497) sopi suoraan useimpiin asioihin täällä kotona, mikään ei ole ristiriidassa ja sävyerot ovat sen verran häilyviä ettei se ärsytä silmää. 😀

5172333a89ac61096c000046.jpg

Greigen sävyiset tyynyt näyttävät nyt enemmän beigeltä kuin ennen. Ja muutenkin tuntuu että valkoisen seinämaalin seurauksena tosi moni esine on nyt kirkkaamman ja vaaleamman sävyinen kuin ennen. Tästä on hyvä jatkaa projektia eteenpäin ja päivällä onkin vuorossa minun ensimmäinen porakoneen käsittelykerta. Hui. 🙂 En ole koskaan porannut reikiä betoniseinään, hyvä jos osaan edes poranterää kiinnittää. Nyt on kuitenkin pakko rohkaistua ja opetella sekin homma hoitamaan itse. Eteiseen nimittäin tupsahti pari koukkua jotka pitää kiinnittää seinään. 😀

Ihanaa ja aurinkoista lauantaita teille aivan jokaiselle! <3 <3 

47 kommenttia “Kodin valkaisu osa 1

 1. Wau! Tulipas hyvä! 🙂 Jään odottamaan lisää kuvia!<br />
  <br />
  Meidänkin olis pitänyt valita joku muu kuin maalarinvalkoinen. Mutta olen sen verran laiska, että tuskin jaksan ihan heti maalata seiniä uusiksi.:D

  1. Jemina: Hyvässä vauhdissa ollaan jo. 🙂 <br />
   <br />
   Sitten kun on tarvetta paikkamaalaukselle, niin maalaa koko seinä kerralla ja laita siihen joku sävyllinen valkoinen, esim just tämä paperin sävy. 🙂 Itse ajattelin, että maalaisin eteisen peiliseinän hieman lämpimämmäksi, koska Mongstad-peilit on aika kermaisia. Ja kun valo tulee kuitenkin aina hieman eritavalla eri seinille, niin se näyttää varmasti luonolliselta ja hyvältä. 🙂

 2. Valkoinen on niin helppo ja ajaton kaikessa &hearts; <br />
  Itse oon ollu tosi tyytyväinen meidän valkoisiin seiniin, tosin maalausprojekti valkoisella pitäisi tehdä lähes kaikille seinille täälläkin, kun alkaa olla elämän jälkiä ja mustia vauhtiviivoja. Joku varmaan ajanut formulaa täällä 😀 <br />
  Tuo hyllystö muuten näyttää ihanan selkeältä ja tasapainoiselta, kivaa päivää teille sinne &hearts; &hearts;

  1. Soili: Niin on! &hearts; Minun lemppari väri. Viimeksi on ollut valkoisia seiniä meillä kotona joskus 5-vuotta sitten. Samaan aikaa silloin oli tehosteseinät mustia. :D<br />
   <br />
   odotan jo kauhulla meidän formula-ajoja ja vauhtiraitoja. :D<br />
   <br />
   Hyllyt on nyt vielä paremmat kuin greigessä seinässä, niiden korkeakiiltovalkoinen pinta näyttää nyt erityisen hyvältä mattavalkoista seinää vasten. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista päivää sinulle myös! &hearts;

 3. Kerro mite poraus meni ;)) Se o mun listoil kans.. Siis asioita joita haluan oppia :))<br />
  <br />
  Aurinkoa &hearts;

  1. Love: Tuli poraongelma. 😀 Ruuvit on koko 10 ja meillä ei ole kymppi-kokoista poranterää. Yritän juuri häiriköidä meidän naapureita, jos olisi jollain lainata kympin terä hetkeksi. Jos ei ole, niin joudun lähtemään Prismaan ostamaan sellaisen. :)<br />
   <br />
   Aurinkoa sinulle myös rakas! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Katja: Kiitokset! 🙂 Täällä mie häärään ja maalaaminen on nykyään kivaa kun tietää mitä on tekemässä. Viime kesän maalaaminen oli aika raskas prosessi kun olin ihan pihalla kaikesta vielä silloin. 🙂

 4. Samaa täällä pähkäillään. Kun menee jotain valkoisella maalaamaan, näyttää naapurinurkka ihan likaiselta vaikka olisi jopa samaa sävyä. Silti se valkoinen vain kiehtoo. 🙂 <br />
  <br />
  Kiinnitin muuten silmäni teidän ruukkuihin hyllyllä. Mistä noin kauniita saisi? Olet saattanut sen joskus täällä kertoakin, mutten heti löytänyt.<br />
  <br />
  Aurinkoista päivää teidän perheellenne 🙂

  1. JuttaEmilia: Valkoisessa on juuri tuo huono puoli että mitä pitemmälle saa maalattua ja mitä enemmän on puhdasta ja raikkasta valkoista, sen tunkkaisemmalta ja ankeammalta näyttää vanhat nurkat. :)<br />
   <br />
   Ruukut ovat Eva Solon yrttiruukut koossa 11cm. Ostin ne jo vuosia sitten ja ne ovat olleet pelastus yrttien säilymisessä. <br />
   <br />
   Nuo nykyiset basilikat on tosin ihmeellistä roikkuvaa mallia ja mitä pitemmäksi ja mitä suuremmaksi lehdet kasvaa niin sen enemmän ne roikkuu ja näyttää näivettyneeltä. 😀 Eli näivettyneen ulkomuodon syyllinen on nyt basilika itse. 😀 Noissa ruukuissa pysyy basilikat hengissä kuukausia ja ne kasvaa ihan hillittömän suuriksi vaikka välillä napsii lehtiä ruoan joukkoonkin. Minttua olen myös kokeillut ja sekin pysyi hengissä kuukausia. :)<br />
   <br />
   Aurinkoa päivääsi! &hearts; &hearts;

 5. Ihanan raikasta! Tosin ei siinä greigessäkkään mittään vikkaa ollu mutta ilohan son vaihtaa sävyä ku ite pystyy ja haluaa tehä :)<br />
  Meillä seinät on F503 sävyllä, samalla kerralla maalasin sitte kattolistakki(oli paikoillaan jo) ja nyt on yhtenäisen näköstä 🙂 meän luonnonvalo &quot;pakotti&quot; tuon sävyn valitteen niin sitte sillä maalattiin :D<br />
  Meilläki ollu hiekka-sävyä seinissä, greigeä ja vaikka mitä ja nyt on ihanan puhtaan, raikkaan ja valosan näköstä kotona 🙂 Kyllä tuo maali vaan on kaikkein edullisin ja helepoin tapa vaihtaa sisustusta, varsinki jos rakastaa ite tehä 🙂 Ja meillä ei oo valkoset seinät sen takia ettei oo uskallusta maalata muulla, ompahan ollu muutaki sävyä, vaan nyt rakastan valkosta…ens vuonna saattaa sitte olla joku muu sävy seinissä :D<br />
  Niin, nuo ovenkarmit voi kans maalata(tiesikki varmaan jo), me maalattiin puunväriset ovenkarmit 4v sitte maalarin valkolakalla ja hyvät on 🙂 tosin voihan ne maalata varmaan melekein millä maalilla vaan, tai ainaki testata esim tuolla seinämaalilla kuinka hyvät tullee :)<br />
  Mukavaa maalausrojektia sinne &hearts;

  1. Meän Satu: Raikastui kyllä kerta heitolla. 🙂 Maalaaminen on kyllä edullisin keino tehdä suuria muutoksia sisustukseen. Minun maaliostokset kustansi välineineen alle 60 euroa (9L sävytettyä maalia, tela ja kaukalo, maalarinteippi, pensseli ja rajaimet vaihtopalat), joten kyllä tuolla summalla maalaileekin jo useampaan kertaan vuodessa jos tahtoopi. :D<br />
   <br />
   Puolet kodista on maalattu ja maali on loppu. Ensi viikolla jatkan projektia ja siirryn olohuoneen kimppuun. Omalle makuuhuoneelle ei tapahdu muutoksia ja tytön huoneeseen tulee värejä. 😀 Maalaaminen on tosi kivaa ja rentoa puuhaa kun saa rauhassa touhuta. Siinä ei enää kauaa nokka tuhise kun olen oppinut pari tekniikkaa jonka vuoksi en enää suojaa lattiaakaan erikseen. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

 6. Hihii, hauska katsoa, kun seinät taas vaihtaa väriä. 😉 Meillä olkkarissa muistaakseni sävynä tuo paperi (tai sitten se on höyry/maalarinvalkoinen, mutta paperi tuntuis tutummalta). Mä oisin silloin pari vuotta sitten halunnut jonkun harmaan, mutta olin liian arka ja valitsin tuon. Kuvittelin, että se olis erottunut enemmän siitä perusvalkoisesta, joka seinillä aiemmin oli. Mutta ei…. Oli työläs maalata, kun aika heikosti erotti, mikä maalattu ja mikä ei. On tuo kuitenkin ollut ihan ok. <br />
  <br />
  Nyt kun saisin tuo cd-kaapin myydyksi (huutakaa hep, jos joku haluaa ostaa Ikean Markör cd/dvd-kaapin, saa hakea heti!!!) , niin ois tarkotus maalata olkkari uusiksi. Ja oon sitä laastia meinannut. 😉 Shaalista tykkäisin, meil on sitä keittiössä ja parissa pikkukohassa. Se on ihana valkoisten juttujen taustalla. Olen sitä haaveillut pitkään myös olkkariin, mutta pelkään sen olevan liian lämmin. Meillä on nyt pari viikkoa killunut olkkarin hyllyllä shaali ja laasti- lappuset…. Mies on enempi laastin kannalla ja kyllä mä sen varmaan laitan. Nyt taas pelkään, tuleeko liian tumma, mutta ehkei tuu, kun viimeks tuli liian vaalea. :)<br />
  <br />
  Meinaatko maalata koko viikonlopun?

  1. Marie: Höyryä katselin itsekin, mutta päädyin paperiin joka on hieman lämpimämpi sävyltään. Silkkiverhoistani en halua luopua koskaan ja ne piti ottaa huomioon kun valitsin maalisävyä. Oli kyllä vaikea tehtävä ja luulen että osuin oikeaan. :)<br />
   <br />
   Laasti on minusta edelleen yksi kauneimmista sävyistä, itse tykkään siitä kovasti mutta tykkään myös shaalista joka on aivan ihana sävy. &hearts; Itse valitsisin ehkä laastin, tai riippuen tilasta ja kalusteista voi myös se shaali olla olkkarissa tosi kaunis ja tunnelmallinen. &hearts;<br />
   <br />
   Maalaaminen on nyt loppu kun maalikin loppui. 😀 Ensi viikolla jatkan pienissä osissa olohuoneen puolelle. 🙂

  1. H: Pikku hiljaa kohti kesää ja valkoisuutta. &hearts; &hearts; &hearts; Maali loppui kesken joten ensi viikolle siirtyy olohuoneen operointi. Pari pientä seinän pätkää jäi maalamatta ja sitten tytön huone johon onkin tulossa väriä tällä kertaa. En vielä tiedä mikä olisi hyvä värimaailma, jotain raikasta kaipaisin ja pinkki sekä keltainen on tytön lemppareita tällä hetkellä. Koko huonetta en sentään kirkkaalla maalilla maalaa, vaan ainoastaan päätyseinän. Muut kolme seinää saavat olla hyvin vaaleita, joko samasta väristä tai sitten vastaväristä jolla saadaan leikkisä fiilinki. 🙂

  1. Jennifer: Laasti on kaunis sävy ja minun lempparini vieläkin. &hearts; &hearts; &hearts; Kaipaan kuitenkin nyt suurta muutosta sisustuksessa, monen muun ison muutoksen rinnalle, ja päätin palata kokonaan valkoiseen kotiin joka minulla on viimeksi ollut vuonna 2006 ennen kuin ostettiin tämä nykyinen kotimme. &hearts;

 7. Meille tulee kans tuota paperinvalkoista, on kaunis sävy 🙂 Minkä kiiltoasteen valitsit? Tuo hyllykkökin näyttää nyt vielä kauniimmalta!

  1. Viivi: Tuo paperin valkoinen on hyvä kompromissi kattomaalin, listavalkoisen ja muun valkoisen joukossa. &hearts; Se yhdistää sopivasti kaikki erilaiset valkoiset toisiinsa ja on tosi raikas valkoisen sävy.<br />
   <br />
   Valitsin täyshimmeän valkoisen, tykkään että seinäpinnat on samettisen mattapintaisia. &hearts;

 8. Maalaaminen on kyllä niin ihanan helppo ja nopea keino uudistaa koko asunnon ilme. <br />
  Hyvältä näyttää 🙂

  1. Anna: Niin on! 🙂 Ja koko projektin materiaalin kustansi hieman alle 60 euroa. 😀 Sillä sain 9L sävytettyä maalia ja kaikki tarvittavat maalausvehkeet. Vielä tarvitsen toisen 9L purkin, jotta saan olohuoneen ja eteisen peiliseinän maalattua myös. 🙂

 9. Minä luulin, että seinien sijaan lattia olisi valkaistunut yön aikana :-)<br />
  <br />
  Mutta hyvältä näyttävät uudet seinätkin!

  1. Vekarus: Kumpa olisikin lattia valkaistunut. 😀 Mutta ei, seinät vain. Ja sekin on jo minulle suuri wow-efektin aiheuttaja. &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Heippa,<br />
  <br />
  mitä Tikkurilan maalia käytit? Meillä on edessä sama urakka ja mietin, että mikä maali on noin edullista että alle 60 eurolla saa.. Haluan samaa, koska jostain syystä mä saan aina ostettua jotain ihan törkyhintaista maalia.. 🙂

  1. Acca: Maali on Tikkurilan Siroplast2-maali, jota yleensä on käytetty pohjamaalina. Se sopii myös pintamaalikäyttöön sellaisiin tiloihin joissa ei seiniä pyyhitä paljoa, kuten makuuhuoneet ja olohuoneet. Minä jätin kokonaan erillisen pintamaalin pois, omasta kokemuksesta tiedän että tuo pelkkä Siroplast ajaa saman asian. :)<br />
   <br />
   9L purkki Siroplast2-maalia maksaa noin 30-35 euroa ja sen sävyttäminen maksaa noin 6 euroa. Edullista ja kestävää. Tuo Siroplast2 on oma suosikkimaalini sen peittokyvyn ja koostumuksenkin vuoksi. Se on hieman paksumpaa kuin esim Harmony-pintamaali. <br />
   <br />
   Maalipurkki ja kaikki maalaustarvikkeet maksoivat yhteensä noin 60 euroa. Pelkkä maali maksaa vähemmän. 🙂

  2. Kiitos kovasti!! Siroplastilla olenkin maalannut katot ja se ei kyllä hinnalla ole pilattu. Katselin jo maaleja ja kirosin mielessäni hintoja.. Mutta nyt mä uskallan tuota käyttää myös seinissä. Kiitos! 😀

  3. Tää on kyllä ihan tää sun blogis! Ihanasti saa rohkeutta toteuttaa kotonakin monet haaveet ja saa uskallusta alkaa tekemään itse. &hearts;

 11. Ajattelin kysyä samaa kuin Acca…<br />
  <br />
  Meillä maalataan tällä viikolla portaikko ja muutama eteisen pieni seinänpätkä. Maalikauppaan pitäisi lähteä ja mietin, että mikä olisi hyvä seinämaali. En ole ennen seiniä maalannut, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita 🙂 Myyjiltä kun kysyy niin myyvät tietenkin sen kalleimman…<br />
  <br />
  Kuvissasi Paperin sävy taittaa välillä harmaaseen. Onko näin vai huijaako kuvat? Meille tulee yhteen seinään harmaa tapetti ja maalin tulisi myös taittaa harmaaseen, mutta ei liikaa. Rempalla haetaan nyt valoa pimeään vanhaan taloon.

  1. Lissu: Accalle jo vastasinkin tuossa ylempänä, eli Tikkurilan Siroplast2-maalia käytin ja sävytin sen paperin-sävyllä. Tätä käytetään usein pohjamaalina kuten mekin ollaan ennen tehty. Päälle olen ennen maalannut Harmonyn pintamaalin, mutta nyt jätin sen pois kokonaan. Ikkunaseinillä ja keittiökaapiston viereisessä palkissa on ollut vain tätä Siroplastia ennenkin ja ihan yhtä hyvin on kestänyt käyttöä ja pyyhkimistä kuin kallis Harmonyn pintamaalikin. :)<br />
   <br />
   Jos teillä pyyhitään seiniä säännöllisesti (esim keittiössä) niin sellaiseen tilaan suosittelen ohjeiden mukaisesti laittamaan pintamaalin, mutta olohuoneet ja makuuhuoneet voi maalata ohjeidenkin mukaan ihan vaan Siroplast2-maalilla. :)<br />
   <br />
   Paperi ei taita harmaaseen, vaan sen tekee valaistus näissä kuvissa. Paperi on perusvalkoinen, ei taita harmaaseen eikä keltaiseen, todella neutraali siis. 🙂

  2. No nythän sie jo vastasitkin :)<br />
   <br />
   Kiitoksia tiedosta, ei kun maalikaupoille ja hommiin 🙂 Tosin tänään vuorossa pakkelihommia 🙂

 12. Miepä jatkankin vielä…<br />
  <br />
  Eli periaatteessa voisin jättää pohjamaalin pois ja maalata suoraan pakkeloiduille kyprokkiseinille tällä Siroplastilla… Vai mitä sanoo hän?<br />
  <br />
  Onhan se tietty turvallisempaa maalata ensin pohjamaalilla, jotta näkee, että pohjat todella ovat kunnossa ennen varsinaista maalia.

  1. Lissu: Tämä Siroplast on pohjamaali, tai siihen sitä yleensä käytetään seinissä. Eli et tarvitse erikseen mitään muuta maalia kuin tämän Siroplast2-maalin. :)<br />
   <br />
   Ja pakkeloituun seinään vaan suoraan. Pakkelikohdat saattaa imeä maalia aika paljonkin, joten ekan kerroksen jälkeen ne kuultaa vähän läpi. Minä maalasin oman seinät kahteen kertaan ja omat pakkeloinnit meni piiloon kokonaan tokalla kerralla. Jos haluat pelata varman päälle ja jos pakkelisi ei ole valkoista, niin tee pieni paikka maalaus pakkelikohtiin tuntia ennen varsinaisen maalaamisen aloitusta. Silloin pakkelikohtiin tulee kaiken kaikkiaan kolme kerrosta maalia ja se kyllä riittää peittämään. 🙂

  2. Kyllä oli pakkelointi hankalaa eilen… Tapetin poistosta tuli jos jonkinlaista jälkeä, enkä yhtään tiedä mikä on lopputulos tämän päiväisen hiomisen jälkeen 😉 Varmaan menee ainakin isommat kuopat uusiksi eli ehkä viikonloppuna jo maalataan. Työnjaossa minä sain seinät (olen enemmän kotona tällä viikolla) ja isäntä kattojen maalaamisen valkeiksi 🙂 Kerron sitten, kuin tään emännän käy ;)<br />
   <br />
   Kiitos siulle vinkeistäsi 🙂

  3. Lupasin tulla kertomaan eteisen onnistumisesta ja onnellisena voin kertoa että meillä on täydellinen eteinen 🙂 Seinistä tuli todella hyvät, olen näköjään mestari pakkeloija ja maalari. Maaliksi valitsin Nasta-maalin, on vähän parempi koiraperheeseen, ei ime kura/vesiroiskeita. Maali oli suht edullinen muihin verrattuna ja todella helppoa maalata, samoin kuin pohjamaalikin (Siroplast2) oli. Värisävyksi valikoitui Kalkki tapetin harmaata raitaa mukaillen :)<br />
   <br />
   Kiitos sinulle vinkeistä, autoit ohjeillasi ainakin minua onnistumaan paremmin 🙂

 13. Hei, kirjoitan tänne tiedoksi mitä maalikauppias minulle kertoi, että käytännössä Paperi on sama väri kuin Höyry (maalarinvalkoinen), mutta siinä on puolet vähemmän sitä harmahtavaa pigmenttiä. Eli se on kyllä sävytetty, ja harmaaseen päin, mutta ei läheskään niin paljon kuin Höyry. Ehkä joku muu tietää asiasta tarkemmin, mutta näin minulle asia esiteltiin. 🙂

  1. Elina: Paperissa on sävyainetta hyvin hillitysti ja siksi se on loistava perusvalkoinen maalisävy. 🙂 Se on kirkkaampi kuin maalarinvalkoinen, muttei näytä kauhealta maalarinvalkoisen rinnalla (esim jos ei maalaa kattoa vaan pelkät seinät). Listavalkoinen on vuorostaan kermaisempi ja sävyero on nähtävillä paperiin verrattuna, mutta niissäkin ero on siedettävä. Meidän kotona on tällä hetkellä yksi maalaamaton väliovi ja sen karmit (wc:n ovi) ja ihan hyvin sointuvat yhteen vaikka seinäpinnat ovatkin kirkkaamman valkoiset. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *