Muuton Dotsit on kotona! ♥

En sitten miettinyt Muuton Dots-seinäripustimien kanssa sitä viikon karenssiaikaa, jonka asetin itselleni. 🙂 Tässä ne nyt nimittäin on, kiinni oman eteisen seinässä. <3

51743b7689ac61ae51000002.jpg

51743b7389ac61ea50000003.jpg

51743b8089ac617a5200000c.jpg

51743b8889ac61795000000c.jpg

Dotsini ovat valkoiseksi käsiteltyä puuta ja puunsyyt kuultavat kauniisti mutta huomaamattomasti. Dotseja on yhteensä viisi, yksi suuri, yksi keskikokoinen ja kolme pientä. Suurimman ripustimen (koko L) halkaisija on peräti 17cm, joten se on todellakin suuri. Dotsien mukana tulee erikoisruuvi jonka toinen pää kiinnittyy seinään ja toinen itse Dotsiin. Perinteistä ruuvinkantaa siinä ei ole ollenkaan, vaan ruuvina tavallaan toimii tuo Dots itsessään, vähän kuin viinipullon avaajakin. 🙂 Ruuvit ovat todella paksuja ja seinään porattavan reiän (ja tulpan) koko on 10. Meillä ei ollut tarpeeksi suurta poranterää ja jouduin sellaisen ostamaan tänään ihan vaan näitä Dotseja varten. Onneksi se terä ei maksanut kuin muutaman euron. 🙂

Pieneen Dotsiin mahtuu henkarin ripustuslenkki oikein hyvin, keskikokoiseen nippa nappa ja suurimpaan ei  ollenkaan. Henkari kyllä pysyy suuressakin Dotsissa, mutta jos siinä on metallinen pää kuten meidän henkareissa, niin en suosittele sitä laittamaan. Se saattaa naarmuttaa Dotsia. 🙂

51743b7289ac612454000002.jpg

51743b7989ac61ea50000008.jpg

51743b8c89ac616852000011.jpg

Eteinen ei ole vielä valmis kokonaan, sillä en ole vielä päättänyt kenkien säilystystä. Luulen että tahdon ne vaan kauniisti riviin tuohon lattialle, mutta etsin kuitenkin jotain kevyttä ja modernia ratkaisua siihenkin. Asusteita varten tarvitsen pienen korin, jolle ei toistaiseksi ole paikkaakaan. Kartellin kirkas Rubik-säilytyskuutio kiinnostaa jonkin verran, sillä sen pintakuviointi piilottaa sisäänsä kaiken. Ainoastaan värisävyt näkyvät läpi. 🙂 Kuvissa poikkeuksellisesti vain minun ja tytön paremmat käyttötakit, mies ei ollut kotosalla joten hänen takkikaan ei ollut saatavilla. 😀

En jaksanut tänään siivoilla paikkoja parempaan kuvauskuntoon ja siksi isompi kotipostaus siirtyy ensi viikolle. Ulko-oven vieressä nimittäin nököttää parhaillaan tyhjä maalipurkki, keräyskartonkipussukka, nippu mainospostia ja iso pahvilaatikollinen kiertoon matkaavia tavaroita. 

Ensi viikolla muuten aloitan olohuoneen maalaamisen ja toivon mukaan saan projektin siltä osin loppuun keskiviikkoon mennessä. Tuleva loppuviikko onkin täynnä ohjelmaa, sillä torstaina istun iltaa keittiöasioissa, perjantaina autan ystävän ystävää sisustamisessa ja lauantaina lähden ulos tuulettumaan, nauramaan ja tyttöilemään neljän upean naisen kanssa. Lauantai-illan ohjelmassa on mm. ala cartea rakkaudella ja stand up-komiikkaa. 🙂

Ihanaa myöhäisiltaa ja huomiseen! <3 <3

31 kommenttia “Muuton Dotsit on kotona! ♥

  1. Love: Ihan hyvin vaikka jännitti tosi paljon. 🙂 Porasin itse vain yhden reiän, tuon keskikokoisen Dotsin kohdalle. Meillä on poravasara ja se painaa aika paljon. Mutta hyvin uposi seinään ja poraaminen oli aika helppoa. Porauksen ääni on niiiiiin paljon pahemman kuuloinen kuin mitä itse poraaminen oikeasti on. Kone tärisi vähäsen, mutta ei mitenkään paljon eikä se lähtenyt &quot;otteesta&quot; mitä pelkäsin ennakkoon. 🙂

 1. Ihanat &hearts;<br />
  <br />
  Nuohan olisi täydellinen ratkaisu meidän pieneen eteiseen, jossa ei ole vieraille mitään paikkaa mihin laittaa takkinsa. Mikä koko olisi mielestäsi paras, jos takin laittaa roikkumaan ilman henkaria? Jos laittaisi pieniä ja keskikokoisia niin olisiko se hyvä?

  1. Nina: Pienin Dots on paras ilman henkaria, ja henkarin kanssakin. Siihen pienimpäänkään ei saa takkia roikkumaan takin lenksusta, se ei mahdu Dotsin ympäriltä. Eli takki on laitettava siihen niskasta roikkumaan. 🙂

  1. Anna: :)<br />
   <br />
   Porasin vain yhden reiän, mutta hyvin meni. Ei ollut vaikeaa ja kone pysyi hyvin otteessa. Porasin sen keskikokoisen Dotsin reiän ja se oli hyvällä korkeudella omaan pituuteeni nähden. Sain hyvän etunojan porakoneen kanssa ja reikä oli nopeasti tehty. 🙂 Ei ollut ollenkaan niin kamalaa ja vaikeaa kuin mitä luulin. 😀

 2. Todella kauniit ovat. Itsellä tällä hetkellä ostoksissa on käytännöllisyys 1 iso osa ja kovin käytännöllisiä noi korkeammalla dotsit eivät ole. Tosin kaikissa seteissä missä olen näitä nähnyt, ovat nupit olleet juuri vst tavalla, eli muutamaa voi käyttää normaalisti ja osa on vaan &quot;hengaillen kiinni seinässä&quot;: <br />
  <br />
  Olin ihan yllättynyt kun kävin lauantaina Stockalla ettei näiden hinta ollut yhtään suolainen, päinvastoin.

  1. Lanttuleikuri: Meidän on tarkoitus pitää esillä vain käytössä olevia takkeja ja huiveja, eli yksi kausitakki kerrallaan. Tytöllä on erikseen vielä kura-asu, mutta se on tähänkin saakka ollut joko kylpyhuoneessa kuivumassa tai hänen vaatekaapissa. Meillä on kolme Dotsia takeille ja kaksi asusteille kuten huivi ja laukku. Miehen laukulle on paikka eteisen tuolilla (ennen se oli lattialla, aina :D). Vieraita varten laitamme siihen eteisen ikkunan vieressä olevaan tolppaan pari huomaamatonta koukkua (ehkä sellainen Ikean taitettava malli) ja varastossa on pystynaulakko jo porukkaa tulee kylään enemmän kerralla. :)<br />
   <br />
   Hinta on näissä ihan hyvä, ei liian kallista. 🙂 Ostin nämä omat Dotsit Formverkistä, kun Stockalla oli valkoiset loppu.

  1. Irina: Kiitokset haasteesta! &hearts; &hearts; Uusia kivoja blogeja onkin jo mielessä valmiina…. 🙂

 3. Voi kun ne näyttää kauniilta. Olen harkinnut meille myös noita eteiseen, mutta tuo kokoasia on jäänyt mietityttämään. Juurikin se, mitä majtuu suurimpaan nuppiin ja kuinka paljon ne tulee &quot;ulos seinästä&quot;. Eli toisinsanoen, jääkö henkarille tilaa siihen. <br />
  <br />
  Tämä oli hyvä muistutus myös itselleni – josko sitä taas jaksaisi jossakin vaiheessa keskittyä eteisen loppuunviemiseen. :)<br />
  <br />
  Mukavaa viikkoa teille sinne, kuulostaa oikein ihanalta!!

  1. JuttaEmilia: Etäisyys seinästä on noin 10cm, eli henkari takkeineen mahtuu oikein hyvin kaiken kokoisiin Dotseihin. 🙂 Tuo suurin nuppi on todella suuri, ehkä liiankin suuri. Keskikokoinen on minusta kivan kokoinen ja pieni on paras ripustamiseen, sekä henkarilla että ilmankin. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa! &hearts; &hearts;

 4. Dotsit näyttävät kyllä ihanilta ja kauniilta. Suloista kun äidillä ja tytöllä on samanlaiset takit &hearts;

  1. Katja: Minulla on tuo oma suosikkitakkini ollut jo vuosia, ja nyt niitä on itseasiassa jo kaksi kappaletta kun löysin huutonetistä viime vuonna toisen samanlaisen. Minusta on niin suloista kun pienillä tytöillä on trenssejä ja tämä on jo viides trenssi omalla tytöllä. Vaihdetaan vaan suurempaan kokoon välillä. 😀 Trenssi on meillä hienostelutakki, jota käytämme kauppareissuilla ja muualla asioilla käydessä. Pihavaatteet on sitten erikseen ja ne päätyykin yleensä suoraan kylpyhuoneeseen pieneen pesuoperaatioon ja kuivumaan pikkunaulakkoon. 🙂

 5. Tosi nätit! <br />
  Sulla kyllä riittää näitä hyviä ideoita joka asiaan mikä liittyy sisustukseen!! :)) Hyviä vinkkejä saa omaan kotiinki..:)

  1. Nannu: &hearts; &hearts; &hearts; Olen pari kertaa aikaisemminkin kokeillut avonaulakko ratkaisua eteiseen, mutta niissä on toteutus hieman ontunut. Tämä on ehdottomasti paras kokeilemistani viritelmistä ja kivasti tuli tilaakin tuohon eteiseen kun kaappi on poissa. 🙂

  1. moonangel: Me ollaan tytön kanssa samiksia polkkatukkinemme ja trensseinemme. 😀 Eiköhän siihenkin tule parin vuoden sisällä stoppi kun tyttö alkaa itse valikoimaan kaikki vaatteensa. Tyttö valikoi sitten varmasti pinkkiä ja liilaa prinsessateemaa enkelikiharoineen, siihen tyyliin ei tämä mamma taida ihan lähteä mukaan, hihii. 😀

 6. Vielä voisit hifistellä ja hankkia lapsen vaatteille omat pienemmät henkarit. Valkoisia saa esim. IKEAsta 🙂

  1. Miä: Ikean lastenhenkareita olen pari kertaa ollut jo ostamassa, mutta ei ollut puunvärisiä. H&amp;M:llä on valkoisia pikkuhenkareita, joissa teksti harmaalla &quot;my first&quot;, niitä olen miettinyt. &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Miä: Hups, jäi kuin-sana pois välistä, eli Ikeassa oli silloin vain puunvärisiä ja mie haluan valkoisia. 😀

 7. Todella hieno 'kollaasi' seinälle, kuin taideteos! Oliko tämä perheenne ainoa naulakko ulkovaatteille eteisessä? Jos näin on, niin laita reality kuva kun nupeissa on useampi takki, lapsen ulkohaalarit jne. kiinnostaa nähdä miltä se avoimessa eteinen-keittiö-olohuone tilassa toimii. Jos dotseja käytetään päivittäin vaatenaulakkona, saattaa tuo valkoinen olla turhan arka taustaseinän väriksi. Dotsit tosi kiva idea, jos tarvitsee muutaman 'ylimääräisen' henkaripaikan eteiseen esim. vierastakille, laukulle, koiran hihnalle jne. Lapsiperheen ainoana naulakkona epäilisin toimivuutta arjessa ellei eteisen vieressä ole esim. vaatehuone. Kiitos ideasta ja kauniista kuvista!

  1. Tiina: Tämä on ainut naulakko meidän käyttötakeille, joista sovimme miehen kanssa että vain yksi on kerrallaan käytössä. Näin meillä on kyllä yleensä ollutkin. Miehellä on erikseen lenkkitakki, jota yleensä säilytetään parvekkeella tuulettumassa. <br />
   <br />
   Realitykuvia voin ottaa vaikka myöhemmin viikolla, kengät onkin jo vallanneet tuon seinänvierustan mutta ne on ihan siististi siinä. 🙂

 8. Oiii noi on hienot!!! Harmi ettei meillä oo eteisenalueella yhtään seinää jolle noita voisi laittaa! mur! 😀 Ja superkivaa ens viikonloppua!! 🙂 ♡ StandUp on paras tapa rentoutua – nauruterapiaa! 🙂

  1. Vilhelmiina: Ihanaa loppuviikkoa sinullekin! &hearts; &hearts; &hearts; Stand up on kyllä parhaimmillaan niin loistavaa katseltavaa ja kuunneltavaa että sen muistaa lopun elämäänsä. 😀

  1. KJM: Tarkoitatko tässä postauksessa mainitsemaani kirkasta Kartellin Rubik-säilytyslaatikkoa? Minulla ei ole vielä sellaista, mutta myyntipaikkoja on ainakin Room21-nettikauppa ja Kartell Flag Store. :)<br />
   <br />
   Jos tarkoitat sitä meidän isoa valkoista punoskoria, jossa tyynyjä niin se on Stockmannin omaa Casa-merkkiä ja sen ostin siis Stockmannilta. 🙂

  2. Kiitos vastauksesta! Sitä Stockmannin Casan koria tarkoitin! <br />
   En ole törmännyt sellaiseen Stockalla vaikka arvelin että se on luultavasti Casan kori. Noh pitäisi etsiä jostain vastaava.<br />
   Tykkään käydä täällä, ihana blogi! :)))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *