Maalari maalasi taloa…

Eilen sain maalattua muutaman seinän lisää, enää puuttuu tehosteseinien tekeminen olohuoneesta ja eteisestä. 🙂

Muutama lukija oli kiinnostunut kuulemaan ja näkemään maalaustekniikastani enemmänkin ja nappasin muutaman välivaihekuvan teille.

5178f3ca89ac61070b000007.jpg

Valo- ja sähköpistokkeet suojasin leveällä maalarinteipillä tuollaisksi kätköiksi. Kuvassa ensimmäinen kerros käyttämääni Siroplast2 -maalia sävyssä paperi F497.

5178f3ca89ac61b20a00000d.jpg

Jalka- ja ovilistat suojasin myös. Leveä maalarinteippi suojaa hyvin roiskeilta kun sen jättää tuolla tavalla “lepattamaan”. Ainoastaan päälimmäinen pinta on kiinni jalkalistassa. En suojaa lattiaa erikseen, sillä pienet maaliroiskeet saa nopeasti ja hyvin rapsutettua kuivana pois käyttämällä terävää ikkunapintojen puhdistukseen tarkoitettua skraappaa (en muista oikeaa nimeä sille).

5178f3ce89ac61b20a000012.jpg

5178f3d189ac61070b000011.jpg

Yllä olevassa kuvassa valmis maalipinta on kuivumassa. Kaksi kerrosta Siroplastia meni ja todella tasainen ja peittävä lopputulos tuli. Ensimmäinen maalikerros kuivui kaksi tuntia, jonka jälkeen maalasin toisen kerroksen. Valkoisen sävy on tosi hyvä meille, sillä se ei riitele minkään muun valkoisen pinnan kanssa. 🙂

5178f3d489ac61090b00000c.jpg

Loppuun vielä ihana iltakuva, kun sain lamput laitettua takaisin seinään kiinni ja sohvan omalle uudelle paikalleen. Parvekkeella oleva traakkipuu heijastuu olohuoneen seinään. 😀

5178f3d889ac61090b000011.jpg

Tuohon lamppujen väliin tahtoisin suuren ja näyttävän taulun, mielellään neliön muotoisen. Mietin hetken että olisin laittanut siihen ne kolme itse tehtyä taulua, mutta eiiiiiiii ehkä kuitenkaan. 😀 Niille voisin miettiä hieman sivummassa olevaa paikkaa, ettei ne näy heti kun astuu ovesta sisään. 🙂

Mies innostui taulu-ajatuksesta kovasti ja mietimmekin vaihtoehtona taululainaamoa. Tai sitten jotain kohtuuhintaista taideteosta vähemmän tunnetulta taiteilijalta. <3

Sohvaa vastapäätä olevalle seinälle mietimme uutta hyllyratkaisua, vaihtoehtona on täyskorkeaksi laajennettu Bestå piilotettuine televisioineen tai todella matala taso, jossa televisio on näkyvissä. Matalan tason kanssa laittaisimme muutaman 20cm syvän seinäkaapin, jonne saisi elokuvat säilöttyä. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa ja saisimme kokeiltua niitä olemassa olevilla Bestå-kaapeilla. Mutta se vasta sitten kun saamme viimeisetkin kaksi seinää uudistetua. 🙂

Aurinkoista mieltä kaikille! <3

16 kommenttia “Maalari maalasi taloa…

  1. Johanna: Ei haise paljoa, ja haju haihtuu noin tunnissa. Meillä oli läpiveto eilen, parvekkeen ovi oli auki myös ja maalihuurut oli hyvin olemattomat. 🙂

  2. Nykyään ei käytetä (sisällä eikä ulkona) öljypohjaisia maaleja. Työskentelystä tulee mukavampaa ja ympäristö tykkää enemmän kun maalit, lakat ja jne ovat enemmän vesiohenteisia. <br />
   <br />
   Itse opiskelen rakennusmaalariksi :)<br />
   <br />
   Maalasin myös meillä seinät, olen ''ammattitaitoisempi'' siinä suhteessa että rajaan pelkästään pensellillä (sähkö, pistoraiat suojaan tottakai!)<br />
   Mutta hyvä tekniikka sulla ja laadukkailla maaleilla ei synny isoja roiskeita.<br />
   <br />
   Miten rajaat katon? tuliko kattoon / katon rajaan virheitä?

  3. Mira: Vesiohenteiset maalit ei paljon haise, ei tule huippaavaa oloa. :)<br />
   <br />
   Minä käytän rajainta katonrajassa, sillä on vedelty alunperin kun edeltävien asukkaiden jäljiltä maalattiin seiniä. Aika hyvin saa samalla linjalla uudet maalit päälle. 🙂 Viime vuotinen greigen sävyinen maali oli minulla paikkapaikoin mennyt katonrajassa vähän miten sattuu. Nyt sain hyvin korjattua ne töhrykohdat tällä uudella valkoisella. Katonraja on aika siisti, tokaa kertaa maalavalta huippusuoritus. 😀 Töpselien ympärykset ja ikkunasyvennyksen vetelin vapaalla kädellä. Minulla on aika vakaa käsi kun olen aikoinaan tehnyt työkseni juhlameikkejä. 🙂

 1. Mun mielestä kuulostaa ihan hyvältä idealta, että tv olisi näkyvissä. Meilläkin on tv ohuempi kuin monet taulumme, enkä ole ikinä osannut ajatellakaan, että tv olisi jotenkin ruma ja se pitäisi kätkeä. <br />
  <br />
  Osaatko muuten sanoa, missä on vika, kun ainakaan mulla ei ole yli viikkoon tullut bloggeriin casa blogien päivitykset? Muiden seuraamieni blogien postaukset tulevat ihan normaalisti, kuten aiemmin casa blogienkin.

  1. Rouva Jii: Teimme itseasiassa päätöksen että telkkari tulee esiin. 🙂 Postaan teille kohta syyn miksi. 😀 <br />
   <br />
   Casassa on ollut teknisiä uudistuksia tosi paljon ja sen vuoksi osa toiminnoista on ollut hetkellisesti poissa käytöstä, mm juuri tuo postauksien tilaus sekä kommenttien jatkolähetys. Nyt pitäisi olla molemmat kunnossa, kun uudistus alkaa olla loppumetreillä. 🙂 Uudistus on enimmäkseen jotain teknistä taustatyötä jotta meidän bloggaajien on entistä helpompi postailla ja lukijoiden sujuvampi lukea. Sivukin latautuu nyt himppasen nopeammin kuin ennen. Pikku juttuja ulospäin mutta suuria sisäisesti. 😀

 2. Pupulandia-blogissa on lähiaikoina vinkkailtu halvemmista taidegallerioista. Käy kurkkaamassa,jos sitä kautta teille löytyisi taidetta ;&gt;

 3. Oi että sä olet ihailtavan ahkera ja aikaansaava! Minä laiskuuden ruumiillistuma oon vasta neljä iltaa yrittänyt siivota keittiötä hyvin heikolla menestyksellä… ;D

  1. Dara: Olen aina ollut vauhtimimmi ja nopea käänteissäni. 😀 Hihiii. <br />
   <br />
   Kohta tulossa postausta yhdestä melkein valmiista jutusta, jossa kiteytyy minun koko visioni. &hearts;&hearts;

  1. Julia: Tottahan toki, teen isomman postauksen sitten kun saan koko olohuoneen valmiiksi. Jos hyvin käy niin ensi viikolla. 🙂

 4. Suosittelen erittäin lämpimästi taidelainaamoa. Kannattaa vaikka käydä katsomassa nettisivuilta valmiiksi mitkä teokset kiinnostaa, ja sitten käydä paikan päällä katsomassa miltä näyttävät livenä. Meillä on jo useampikin ihana ja uniikki taulu päätynyt seinälle taidelainaamosta. Tosin huonona puolena on, että lainaamon tarjontaan jää helposti koukkuun. 😀

  1. Aamu: Kävin muutamia nettisivuja ja valikoimia tänään läpi, ehdottomasti on päästävä näkemään muutamat vaihtoehdot livenä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *