Yksi postaus – kolme asiaa :)

Olen lähdössä kohta puoliin tyttöjen illanviettoon, jossa herkutellaan, höpötellään ja kenties siemaillaan sihijuomaakin. Asuna on tavanomaiseen tapaani ihan perus vermeet, sillä illallistamme ystävän luona rennossa tunnelmassa. Eteisen peilien edusta on täynnä rompetta, joten en saanut kuvattua kuin jalat. 😀

517bb61389ac614016000011.jpg

517bb60c89ac619f11000007.jpg

517bb61089ac614f05000044.jpg

Olohuoneen seinä on nyt maalattu valkoiseksi, muutama pieni paikkamaalin sutaisu pitää vielä pensselöidä huomenna. Jonkinlaista struktuuripintaa siihen harkitsen, mutta jätän sen vielä hautumaan. Pohjatyöt onneksi on tehty, joten jatkokäsittely on helppoa ja nopeaa kun sen hetki koittaa. 🙂 Tikkurilan Stardust-kimalle olisi todella kaunis ja siihen saatan päätyä… ellen sitten innostu valkoisesta Tunto Kivestä enemmänkin. 😀

517bb60889ac61e412000002.jpg

517bb60889ac619f11000002.jpg

Sisustuksen osalta olohuone ei ole valmista nähnytkään, kunhan lykkäsin sohvan paikoilleen ja seinähyllyt seinälle takaisin. Tänään en kuitenkaan kerkeä enempää hifistelemään olohuoneen kanssa. 😉

Ja kuten ennenkin, ei remppaonni osunut kohdalle tälläkään kertaa. Lukijani The Remppamies piipahti aamulla katsomassa meidän lattiaa ja siveli Liberonin Strippedin vaikuttamaan. Vaikutusaika oli 40minuuttia jonka jälkeen lakkapinta kuoriutui hieman irti. Stripped laitettiin vielä toistamiseenkin, mutta lakkaa ei enää irronnut kovinkaan paljoa. Kolmas kerta ei irrottanut mitään. Lopputuloksena on paikoitellen lakkaamaton parketti, jossa pieniä lakkapinta haituvaisia. Vaatii siis hionnan, hyvän ja huolellisen sellaisen. :/ Samalla vaivalla saa siis hiottua suoraan koko lattian ilman tuota Strippedia. Ei käy.

517bb61789ac61471000000c.jpg

Skraappamisesta tuli myös muutamia naarmuja parkettipintaan, eli vaikka lakka irtoaakin hellävaraisesti, ei se raapimalla kuoriminen ole kuitenkaan kovn ystävällistä parketille.

Lattiavaihtoehtoja on siis jäljellä enää kaksi, joko se laminaatti tuohon parketin päälle tai sitten tämä parketti tälläisenään. No can do! Yritettiin ainakin. 🙂

Nyt kamat kasaan ja menox, palailen ehkä illemmalla vielä blogin pariin, mutta jos en ehdi, niin toivotan kaikille oikein ihanaa iltaa! <3 <3 <3 

6 kommenttia “Yksi postaus – kolme asiaa :)

 1. Kiitos JÄLLEEN kerran ihanista vinkeistä maalin suhteen! Vähän on harkinnassa tuulikaapin maalaaminen ja joku rouhea maali kuten nuo mainitsemasi kävisi aika hyvin. :)<br />
  <br />
  Olisin valinnut Decosin maaleista jonkun, mutta kun en lähiaikoina ole pääsemässä paikan päälle hypistelemään niin jää varmaan haaveeksi. Oletko koskaan itse tutustunut näihin:<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.decos.fi/Rivedil&quot; target="_blank">http://www.decos.fi/Rivedil</a&gt; Sinfonia.htm<br />
  <br />
  P.S. Blogissani on arvonta:<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.mineamarissa.blogspot.fi&quot; target="_blank">www.mineamarissa.blogspot.fi</a>

  1. Minishow: Hienoa että minusta oli apua. 🙂 Itse pähkäilen olkkarin seinän kanssa, mitä siihen haluaisin. Olen hieman rakastunut Tunto Kiveen ja sillä saatan haluta kokeilla jotain kuviointia… Vähän riskiä kyllä niin paksua struktuuria alkaa tekemään omin nokkineni, mutta yrittänyttä ei laiteta. :D<br />
   <br />
   Decosista olen lukenut mutta en ole koskaan kokeillut enkä nähnyt livenä sillä tehtyä pintaa.<br />
   <br />
   Tulen visiteeramaan… 🙂

 2. Heippa!<br />
  <br />
  Miksi et maalaisi vanhaa parkettilattiaa peittävästi sillä laminaatin sävyllä, nyt kun lattia vielä on karhennettukin valmiiksi? 🙂 Minusta olisi sääli laittaa muovia puun päälle! Vanhan lattian päälle asennettaessa tulisi muuten sekin sitten eteen, etteivät väliovenne menisi kiinni, vaan niitä pitäisi lyhentää.<br />
  <br />
  T. Sisustaja

  1. Sisustaja: Peittävällä maalilla (Betolux yms) saa kauniin lopputuloksen mutta se ei todennäköisesti meidän koirataloudessa tule pysymään kunnossa kovinkaan pitkään. Maalipinnan kovettuminenkin on yksi ongelma, eli oma koira pitäisi saada hoitoon vähintään kuukaudeksi jotta pinta saa kestävyytensä. Pelkään että työ ja vaiva menee hukkaan jos koiran kynnet ruopsauttaa maalipinnan irti miten on käynyt muutamalle tuttavalleni. <br />
   <br />
   Meillä on väliovien alla reilusti tilaa, eli ovia ei välttämättä tarvitsisi lyhentää ollenkaan vaikka laminaatin läiskäyttäisikin parketin päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *