Ajatuksia materialistisuudesta ja omista sisustustarpeista

Hei, olen Miia ja olen ehdottomasti materialisti. ūüôā Rakastan kauniita asioita ymp√§rill√§ni, ovat ne sitten kauniita kukkakimppuja maljakossa, kauniita esineit√§ sisustuksessa, upeita pihoja suihkul√§hteineen tai kauniita hajuvesipulloja hyllyll√§. <3

Kaunis asia voi olla pelkk√§ pieni yksityiskohta betonil√§hi√∂ss√§ tai kokonainen upea kokonaisuus josta riitt√§√§ katseltavaa tunneiksi. Kauniin m√§√§ritelm√§√§ on mahdoton lokeroida, kaunista voi olla melkein mik√§ tahansa. Joskus kaikista kauneinta on ep√§t√§ydellisyys ja arjen rumuus – kurainen tassunj√§lki kylpyhuoneen vaaleanharmaalla laattalattialla, joka muistuttaa suklaasta tehty√§ henk√§yksen ohutta seitti√§ jota k√§ytet√§√§n kakun koristeena. ūüôā

517eeaf789ac61de4a000017.jpg

Min√§ rakastan valkoista, yli kaiken. Jokainen valkoinen esine, tavara, kaluste, vaate, luomiv√§ri… saa minut vilkaisemaan sit√§ kaksi kolmekin kertaa. Oli kyse sitten kaupan hyllyss√§ pullistelevat tavarat tai blogeissa n√§kem√§ni kuvat, ¬†jossa vilahtaa jotain valkoista. Rakastan my√∂s leikkisyytt√§ ja tietynlaista vekkulimaisuutta, joita edustaa minulle mm. Eero Aarnion muotoilemat tuotteet (TuplaKuplat, Ponyt, Puppyt yms) sek√§ Kartellin muovia olevat kalusteet. Niiss√§ on jotain extraa, jotain poikkeavaa ja jotain todella ihailtavaa eriskummallisuutta, mit√§ ei l√∂ydy ihan kaikkialta vaikka hyvin yleisi√§ ovatkin sisustuksessa sek√§ Suomessa ett√§ ymp√§ri maailman. ūüôā

517eeb2289ac61de4a00001c.jpg

Min√§ en pelk√§√§ menn√§ yli rajojen, enk√§ pelk√§√§ poiketa yleisesti hyv√§ksytt√§v√§st√§ valtavirrasta. En my√∂sk√§√§n kammoksu olla osa suurta massaa. Min√§ toteutan omia unelmiani ja teen omaa kotia pikkuhiljaa ja omien virheiden kautta oppien. Min√§ olen sisustajana spontaani ja m√§√§r√§tietoinen, v√§lill√§ p√§√§m√§√§r√§ vaan vaihtuu lennosta kuten on nyt huomattu. ūüėÄ Luulin vuosia ett√§ tahdon tietyn tyylisen kodin ja sit√§ kohti mentiinkin kaasu pohjassa. Matkalla kuitenkin huomasin ett√§ nyt menn√§√§n vikasuuntaan ja kovaa, jolloin oli aika tehd√§ k√§sijarruk√§√§nn√∂s ja palata pari kilometri√§ taaksep√§in. T√§m√§ k√§√§nn√∂s oli riski, joka minun oli otettava koska suunta mihin olin alunperin menossa tuntui todellakin v√§√§r√§lt√§. Se oli v√§h√§n samanlainen tunne kuin se, ett√§ olet vuosia tahtonut pudottaa muutaman kilon painoa jotta henkarissa koristeena roikkuva paloautonpunainen upea unelmamekko istuisi kuin valettu. Kilot kun ovat viimein karisseet ja on aika pukea mekko p√§√§lle, se onkin huonosti istuva vaikka istuukin paljon, paljon paremmin kuin ennen. Se ei vaan en√§√§ riit√§, vaikka onkin ihan kivan n√§k√∂inen mekko. ūüôā

517eeb5e89ac61e54f000002.jpg

Minulla on tarkka visio tulevasta ja tied√§n ett√§ paluu aavistuksen verran taaksep√§in sisustuksessamme on vain hyv√§st√§. Impulsiivisuus ja spontaanius on yleens√§ hyv√§ piirre ihmisess√§, n√§in my√∂s minulla useimmiten. Sisustamisessa t√§ytt√§ h√∂yry√§ eteenp√§in meneminen ei kuitenkaan ole aina kaikista j√§rkevint√§ minunlaiselle persoonalle, joka innostuu liiankin paljon liian nopeasti. ūüėÄ Itsehillint√§ni on monesti pett√§nyt sisustusasioissa, puolet niist√§ kerroista on johtaneet t√§ysin turhaan rahanmenoon ja puolet ovat poikineet ¬†el√§m√§nmittaisia ja yll√§tt√§vi√§ matkakumppaneita. Minusta n√§m√§ kaikki riskit ovat olleet ottamisen arvoisia virheist√§ huolimatta, sill√§ nyt jos koskaan olen oppinut itsest√§ni ja omista toiveistani oman kodin sisustuksen suhteen ja tied√§n kokemuksesta mitk√§ asiat ovat sellaisia joiden kanssa el√§n mielell√§ni ja pitk√§√§n saman katon alla. Kehitysty√∂ jatkuu kuitenkin viel√§…. Uskon ett√§ lopun el√§m√§√§. ūüôā

517eeb9689ac61f94e000007.jpg

Viime vuoden lopulla ja alkuvuodesta oma koti tuntui hetkittäin hyvin ahdistavalta paikalta. Sellainen fiilis oli vähintään pari kolme kertaa viikossa, että seinät kaatuvat päälle. En osaa vieläkään eritellä mitään yksittäistä asiaa mitkä siihen tunteeseen johtivat, mutta suurimmat ärsykkeet olivat se että kaikkea oli vähän liikaa ja kodin ylläpito vaikeutui viikko viikolta ja kävi turhan työlääksi. Tykkään kovasti siivota ja hääräillä, mutta tahdon sen olevan vapaaehtoista enkä pakollista ärsyttävää pakkopullaa. Pakollisuus vie kaiken hauskuuden mennessään, näin on varmasti aika monessa asiassa ja monessa elämän osa-alueessa. Siksi oma toiveeni onkin että kodin ylläpito järjestyksessä ja perussiistissä kunnossa on niin helppoa kuin se vain voi mitenkään olla, silloin siivoaminenkin on kivaa ja tavallinen puuduttava lapsiperhearki hivenen helpompaa.

517eebdb89ac61f94e00000c.jpg

Ihan tyhjässä kodissa en nyt sentään tahdo asustaa, mutta kaipaan tilaa ja avaruutta ympärilleni niin paljon kuin se vaan on mahdollista tässä nykyisessä 80m2 kerrostalokodissa. Keittiön seinälle laittamani Lack-seinähyllyt ovat erinomainen esimerkki siitä, millaista ilmavuutta ja avaruutta kaipaan. <3 Vähemmän massiivisia kaappeja ja enemmän avoimia ja kevyitä ratkaisuja. Kauniit ja katsomisen arvoiset esineet saavat todellakin olla esillä ja ilahduttaa minua jokaisena viikonpäivänä, myös tavallisen arjen aherruksen keskellä. <3 Minusta kaapissa piilotellut aarteet menevät hukkaan.

517eec1b89ac61de4a00002b.jpg

Tahdon avata teille t√§t√§ omaa sisustusfilosofiaani oman kotimme suhteen, sill√§ paljon muutoksia on tapahtunut ja paljon tulee viel√§ tapahtumaan t√§m√§n vuoden aikana. Oman kodin sisustuksen pit√§√§ olla sek√§ kaunista ett√§ helppoa. Kauneus ei saa asettaa rajoja el√§m√§lle eik√§ olla pakote suorittaa velvollisuuksia. Siksi tahdon omassa sisustuksessa painopisteen helpoille ratkaisuille. Tahdon el√§m√§√§ helpottavia materiaalivalintoja ja avaraa tilaa, jossa ajatukset saavat vaeltaa vapaana. Tahdon selkeit√§ asioita joilla on itsest√§√§nselv√§ tarkoitus olla olemassa osana omaa kotia. Jokin muukin kuin pelkk√§ kauneus. ūüôā

517eecc489ac61824f000007.jpg

Ei turhaa hienostelua, ainoastaan kauniita asioita joilla kauneuden lis√§ksi on my√∂s jokin muu erityisen t√§rke√§ ominaisuus. <3 Valkoinen on minulle ja meid√§n perheelle k√§yt√§nn√∂llinen v√§ri, koska materiaalivalinnat ovat helppoja ja vaivattomia. N√§in en joudu tinkim√§√§n omaa silm√§√§ni miellytt√§v√§st√§ kauneudesta enk√§ my√∂sk√§√§n lapsi- ja el√§inperheeseen vaadittavasta k√§yt√§nn√∂llisyydest√§. Samalla tahdon kiinnitt√§√§ enemm√§n huomiota pitk√§ik√§isyyteen ja merkityksellisyyteen, pelkk√§ kauneus ei siis en√§√§ saa olla syy ostaa ja haalia tavaraa ymp√§rilleen. ūüôā

T√§ss√§ ajatuksenvirtana omia aivoituksiani nykyisest√§ ja menneest√§ sisustuksestamme, siit√§ mist√§ on l√§hdetty, minne on p√§√§dytty ja mihin matka jatkuu nyt. ūüôā

Nyt mie menen nukkumaan, jotta aamulla jaksaa taas her√§t√§ uuteen p√§iv√§√§n klo 7.00. ūüėÄ Kauniita unia y√∂virkuille ja hyv√§√§ huomenta aamun aloittajille! <3

10 kommenttia “Ajatuksia materialistisuudesta ja omista sisustustarpeista

  1. Irina: rempse√§ jees, vastarannankiiski todellakin. ūüėÄ Rohkea aina silloin t√§ll√∂in ja oman kodin suhteen pid√§n oman p√§√§ni ja pyrkimykseni. ūüėÄ

 1. Kiva, kun avasit ajatusmaailmaasi. Varmaan monet tuomitsevat ja ihmettelevät jatkuvia muutoksia ja shoppailua.<br />
  <br />
  Mä kuulun kuitenkin itse siihen porukkaan, jonka mielestä jokainen saa laittaa rahansa ihan mihin haluaa ja tehdä kotonaan ihan mitä tykkää. Mitä se muille kuuluu :)<br />
  <br />
  Arvostelijoita on aina, mutta en sit ihan käsitä sitäkään, miksi seuraisi blogia, jonka tyylistä ei tykkää. Mun lukulistalta löytyy kymmenittäin ihania ja erilaisia blogeja. Tyylejä löytyy laidasta laitaan, mut mä seuraan niitä kaikkia just siksi, että itse haluan. Jos joku saisi mun veren kiehumaan ja huonot fiilikset pintaan, niin en mä sellaista haluaisi edes lukea. <br />
  <br />
  T√§ss√§ samalla puolivahingossa kiitokset ja iloiset vapuntoivotukset kaikille niille bloggareille, jotka lukulistaltani l√∂ytyy. Sinun &quot;valkoinen blogisi&quot; on yksi niist√§ ūüôā

  1. Anna: Minäkin seuraan vaan sellaisia blogeja joista tykkään. &hearts; Tykkäämisen syy voi olla oman maun mukaisessa sisustuksessa, ihanassa blogipersoonassa, positiivisessa elämäntyylissä tai kauniissa vaatteissa. Jos blogi ei miellytä niin en lue sitä. En ymmärrä miksi kukaan tahtoo tuhlata aikaansa blogiin, josta ei saa mitään hyvää irti. Vahingoniloinen nauraminen ja päivittely ei takuulla tuota hyvää mieltä kenellekkään loppukädessä. <br />
   <br />
   Vähän myöhäinen toivotus, mutta iloista vappupäivän iltaa ja aurinkoista loppuviikkoa! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Minusta on ihanaa, että joku uskaltaa irrotella ja ottaa riskejä sisustuksessa. Liian usein me suomalaiset mennään vanhan totutun kaavan mukaan ja se näkyy sisustuslehdissäkin: kodit ovat toistensa kopioita (vaikka ovatkin toki kauniita!).<br />
  <br />
  Voisin ottaa sinun impulsiivisuudestasi kyll√§ mallia, olen nimitt√§in sisustaja sielt√§ toisesta √§√§rip√§√§st√§… ūüėÄ mietin, pohdin, soudan ja huopaan kunnes haluamani esine tai huonekalu vied√§√§n nen√§ni edest√§! Edelleenkin harmittaa pari liian kauan mietitty√§ juttua, niiden j√§lkeen ei ole tullut mit√§√§n yht√§ ihanaa.<br />
  <br />
  Riemukasta vappua teid√§n perheelle! ūüôā

  1. Meri: Olen todella spontaani ihminen ja saan usein ideoita, joita sy√∂ksyn toteuttamaan. ūüôā Minua on usein kritisoitu huonekalujen vaihtelusta ja jatkuvasta remontoimisesta yms. mutta itse olen kuitenkin aina ihan onneni kukkuloilla kun p√§√§sen kokeilemaan ja ideoimaan uusia tyylej√§ ja asioita omassa kodissa. ūüėÄ <br />
   <br />
   Minun sisko on samantyylinen sisustaja kuin sin√§, miettii piiiiitk√§√§n ja hartaasti kaikkea. V√§lill√§ liiankin pitk√§√§n, jolloin &quot;onni menee ohitse&quot;. Meid√§n persoonien v√§limuoto olisi varmaankin paras, eli harkitseva sisustaja joka vertailee ja miettii hankinnat alusta loppuun saakka, mutta tarvittaessa uskaltaa rep√§ist√§kin v√§lill√§. ūüėÄ T√§h√§n yrit√§n itse pyrki√§ ja varmasti on minulla pitk√§ taival edess√§… :)<br />
   <br />
   Ihanaa vappupäivän iltaa sinulle Meri! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Kirjoitit hyvin! Minulla oli pitk√§√§n sisustustyyli t√§ysin hukassa, kunnes hoksasin mielest√§ni ihanan tyylin. Sit√§ kohti mentiin kovaa ja korkealta ūüėÄ Mutta sitten mieli muuttui ja tyyli on kokenut j√§lleen muutoksia. Mutta minusta ihmisen tai sisustuksen ei tavitsekaan olla koskaan t√§ysin valmis, kehittymist√§, el√§m√§n tuomaa kokemusta ja uusia inspiraatioita tarvitaan. Matka on my√∂s t√§rke√§, ei vain se p√§√§m√§√§r√§ ja lopputulos ūüôā Hyv√§√§ vappua! &hearts;

  1. Katja: Min√§ aloitin aktiivisemman sisustusjakson el√§m√§ss√§ni hieman ennen oman blogini aloittamista vajaa 2-vuotta sitten. ūüôā Sit√§ ennen olin kyll√§ sisustanut kotiamme vaikka mink√§laisella tyylill√§, mutta into hiipui aina alun vauhtisokeuden j√§lkeen nollalukemiin ja kaikki j√§i puolitiehen. :)<br />
   <br />
   Meill√§ ei sisustus tule koskaan t√§ysin valmiiksi, siit√§ olen varma. ūüôā Eik√§ tarvitsekaan sill√§ el√§m√§ muuttuu, tarpeet muuttuu ja maku muuttuu. Lapsiperheiss√§ varsinkin jossa lapset kasvaa niin √§lyt√∂nt√§ vauhtia ettei itse meinaa pysy√§ per√§ss√§. T√§m√§ oma sisustusmatkani on opettanut minulle √§√§rett√∂m√§n paljon. Nyt tunnen itseni persoonana paremmin, tied√§n omat rajoitteeni ja tiedostamalla ne osaan ehk√§ alkaa hallita niit√§ paremmin. Minulla on edelleen kova polte kromiin, valokuvakehyksiin, nojatuoleihin ja lamppuihin. En tajunnut t√§t√§ aikaisemmin, mutta nyt kun tied√§n niin osaan mietti√§ asiat silt√§kin kantilta ett√§ haluanko jotain tosi kovasti sen tuotteen itsens√§ vuoksi vai sen vuoksi ett√§ haluan mit√§ tahansa lamppuja, valokuvakehyksi√§, nojatuoleja yms. :)<br />
   <br />
   Hyvää vappua sinulle myös! &hearts;

 4. Minäkin pidän blogistasi ja tavastasi kirjoittaa. Tykkäisin myös laittaa kotia mutta minulla ei ole silmää ollenkaan ja virhelyöntejä tulee jatkuvasti. Olen pitänyt vuodatuksessa rakentaja-blogia sillä rakensimme omakotitalon joka valmistui jouluna. SisustusBlogien lukemisen aloitin vasta muuton jälkeen ja harmittelin miten ihania ideoita esimerkiksi sinulta olisi saanut uuteen kotiin.

  1. Asta: Minusta virheit√§ ei tarvitse pel√§t√§. ūüôā Niist√§ oppii pikkuhiljaa ja oma tyyli ja sisustussilm√§ kehittyy hahmottamaan asioita ja esineit√§ aina paremmin ja paremmin. &hearts;<br />
   <br />
   Oman oppini olen saanut siit√§, ett√§ viime vuoden loppu meni pelk√§st√§√§n pienten tavaroiden ostelussa ja sommittelussa. Siin√§ ei muuten olisi ollut mit√§√§n vikaa, mutta isot linjat olivat aivan rempallaan ja vaikka tiesin ett√§ kodista ei tule valmista ilman isoja pintoja niin silti ignoorasin sen ja kuvittelin ett√§ pienill√§ esineill√§ saan kodista t√§ydellisen. ūüėÄ Aivan v√§√§rin meni ja sen huomasin lopulta kun tuntui ett√§ mik√§√§n toimi ja kaikkea on aivan liikaa. Nyt palattiin melkein alkutekij√∂ihin ja keskityn isoon kokonaisuuteen ensisijaisesti. ūüôā

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *