Skandinaavinen keittiö – valkoista ja tammea

Aamuvirkku täällä huomenta! 🙂 Eilinen leffa jäi katselematta ja porkkanat syömättä, kun uni alkoi painaa silmiä. Lieveilmiönä olenkin sitten pystyssä jo nyt ja valmiina uuteen päivään. 😀

Aamukahvia tässä keittelen ja mieleeni tuli postailla teille kuvia aivan ihanasta keittiöstä, jonka löysin googlen kuvahaun kautta pari päivää sitten. Näin tästä keittiöstä jo untakin, joten paras on tallentaa kuvat tänne blogiin, jotta voin myöhemmin palata lunttamaan ideoita omaan käyttöön. Tässä keittiössä yhdistyy valkoinen sekä massiivinen tammi todella kauniisti. Yleisilme on tammitasosta huolimatta hyvin valkoinen ja kokonaisuus on samaan aikaan sekä modernin viileä että kodikkaan lämmin. <3

Mano_New_York_setting.jpg

Kvik%20e%201.jpg

Mano-keitti%C3%B6.jpg

TURKUKeitti%C3%B6%20Mano%20hg.jpg

Keittiö on Kvikin mallistosta ja kuvista poiketen meille toteuttaisin tämän kombon niin, että mattavalkoinen vaihtuisi kiiltäväksi ja kodinkoneet mahdollisuuksien mukaan niin integroitaviksi kalusteisiin kuin suinkin. Mutta muuten tykkään kovasti tästä keittiötyylistä ja varsinkin saarekkeesta ja sen mallista laatikostoineen. Tammisena tulisi tuo tason paksuus ja jykevyys hyvin esille, mikä valkoisena jää hieman sivuseikaksi. <3

Mutta huomaatteko, tammi alkaa kutkuttelemaan pikkuhiljaa enkä enää suhtaudu siihen niin kielteisesti. 🙂 Valkoinen on kuitenkin aina ikuinen ykkönen. <3

Tänään olen suuntaamassa pienelle shoppailureissulle, tosin lompakon nyörejä availee pääasiassa ystäväni enkä minä. 🙂 Methodin pyykinpesunestettä ja uuden leikkuulaudan ajattelin kyllä ostaa, koska niistä on huutava pula. Leikkuulauta on reilut 7-v vanha ja se vetelee niin viimeisiään että omien hermojen vuoksi on nyt viimeinkin ostettava uusi. Olen pantannut uuden leikkuulaudan ostamista vuosia, kun en ole tiennyt millaisen haluan. 🙂 Pyykinpesunesteellä ajattelin kokeilla pestä isoa Pappelinan mattoa kylpyhuoneessa. Saa nähdä mitä siitäkin taas tulee, meneekö syteen vai saveen. 😀

Eli hyvää huomenta kaikille ja kivaa sunnuntaita! <3

(Kuvat: Kvik, Keittiötieto.fi)

14 kommenttia “Skandinaavinen keittiö – valkoista ja tammea

  1. Minna: Hihii, oli ihana kerrankin istua hiljaisessa kodissa ihan ittekseni ja juoda kahvit täydessä rauhallisuudessa. 🙂 Kävin koiran kanssa pitkällä aamulenkilläkin, sillä aikaa muut perheenjäsenet veteli hirsiä sängyissään. 😀

 1. Kyllä puu ja valkoinen vaan sopii yhteen! Itse pidän tammesta aavistuksen vaaleampana, vaaleat tammi lattiat on vielä joskus haaveena 🙂

  1. Sofia: Vaalea tammi on tosi kaunis. &hearts; &hearts; &hearts; Varsinkin sellainen massiivinen ja leveä syinen puu, oih. &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Aivan ihania keittiökuvia!!! Paljon kodikkaampi, kuin täysin vitivalkoinen keittiö 🙂 itsekin rakastan valkoista sisustuksessa, mutta jos aivan kaikki olis valkoista, siitä häviäis helposti se kodikkuus. Vaikka makuasia kai sekin 🙂

  1. saparo: Kokovalkoinen on minusta tosi kaunista katseltavaa, mutta puu tuo kyllä lämpöä sisustukseen. &hearts;

 3. todella ihana keittiö 🙂 Tuli mieleen kun olen joskus nähnyt valkoisia kalusteuuneja yms mutta onko se liian 90 lukua? silloin seinä olisi vielä huomaamattomampi. olisi osa olohuonetta. Ihana nähdä sitten myöhemmin teidän uusi keittiö 🙂

  1. Maria.R: Valkoisia uuneja on tullut uudelleen valikoimaan ja ne on nykyään moderneja ja hyvin vähäeleisiä entiseen valkoiseen verrattuna. Sellainen meillekin tulloo. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Meidän kotoa löytyy Kvikin Mano korkeakiiltovalkoisena, mutta tasona on musta komposiitti. Kaikki kodinkoneet on integroitu ja se tekee meidän pienestä keittiöstä harmoonisemman. Kvikillä hinta on kohdillaan ja laadussakaan ei toistaiseksi ole ollut vikaa!<br />
  <br />
  Käy kurkkaamassa mun blogista ruvella.blogspot.com, jos kiinnostaa nähdä meidän mano:)

  1. Juuli: Mano on kaunis mallisto ja tykkään kun heillä on extra-leveitä laatikostojakin. 🙂 Tulen heti kurkkaamaan… 🙂

 5. Hei, kokonaisuus näyttää raikkaan kotoisalta, mutten ole varma, toimiiko täysin samanlainen ratkaisu samanvärisellä lattialla kuin tason kansi on. Kuvissakin tuollainen harmahtava lattia. Tällainen pieni huomautus vaan. Tuollaisen keittiön pienin muunnelmin itsekin haluaisin; ehkä seuraavaan kotiin sitten.

  1. anonyymi taas: Ei välttämättä toimi ihan yhtä hyvin kuin esim harmaalla tai valkoisella lattialla. 🙂 Valkoinen lattia ja valkoinen sisustus yhdistettynä vähäiseen määrään tammea on kyllä todella kaunista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *