Tytön huoneen maalaus alkakoon :)

Kävin eilen maaliostoksilla ja tytön huoneeseen valikoitui valkoisen Paperisävyn lisäksi tehosteseinäväriksi sitruunankeltainen (K302). 

tikkurila_k302.jpg

P1014252.jpg

P1014255.jpg

P1014254.jpg

P1014253.jpg

Eilinen maaliostosreissu oli silmiä avartava, sillä myyjänä oli kerrankin sellainen henkilö joka tiesi kertoa maalisävytyksestä ja sen periaatteista enemmänkin. 🙂 Itselläni ei olisi ollut tarvetta kuin 2,7L valkoiselle maalipurkille, mutta niin pientä maalimäärää ei voi sävyttää Paperin sävyllä (F497). Ainoa mahdollinen maalipurkkikoko on 9L, koska Paperin sävyssä käytetään niin minimaalista ja pikkiriikkistä sävymäärää, ettei sitä voi mietenkään enää siitä pienentää. Tämän vuoksi pienemmät maalipurkit on nounou. Ei se onneksi haittaa, sillä siskoni tarvitsee valkoista maalia oman kodin valkaisuunsa ja lupasi käyttää minulta ylijääneet maalit omassa kodissaan. 🙂

Yritin sävyttää valitsemaani sitruunankeltaista Siroplast2-maaliin, mutta sekään ei onnistunut. Pohjamaalien maalipohja on aina valkoinen (en tajua tästä nyt itse mitään, mutta kirjoitan ylös kaiken mitä myyjä sanoi… :D) ja räiskyvät värit tarvitsevat aina kirkkaan maalipohjan, jota on vain pintamaaleissa. Siksi ainoa vaihtoehtoni oli ostaa keltaiseen maaliin (K302) Tikkurilan täyshimmeä pintamaali Harmony. Pienehkön 2,7L purkin pitäisi riittää kahteen käsittelykertaan yhden tehosteseinän osalta, toivotaan näin. 🙂

Maalipensseli ja rajain vaihtopehmuisteen löytyy jo valmiina edellisen maalauskierroksen jäljiltä. Ainoastaan maalikaukalot teloineen sekä maalarinteippi puuttuivat. Kuvissa näkyvä punainen maalikaukalo ja tela-setti on oman kokemukseni kautta superhyvä valinta. Hinta on halvin mahdollinen, mutta laadullisesti ei kalpene yhtään kalliisiin telasetteihin verrattuna. 

Nyt pulinat sikseen ja maalaamaan mars. 🙂 Kuvailen teille välietappia kun saa maalit sudittua ja telattua seinille. 

Aurinkoista päivää kaikille! <3

12 kommenttia “Tytön huoneen maalaus alkakoon :)

  1. Sofia: Toivon mukaan siitä tulee tosi sitruunainen, raikas ja heleä hyvä keltainen joka ei ole liian vaalea. 🙂

  1. Kirpparikeiju: Sinun pojan huone on toiminut inspiraationa meidän pimun huoneen laitossa. &hearts; &hearts; &hearts; Raikkaita värejä (meillä keltainen ja valkoinen nyt toistaiseksi) ja selkeitä linjoja. <br />
   <br />
   Ps. Meidän neiti katseli sitä sinun blogissa ollutta pääkallon kuvaa ja totesi että tuossa on kallokuuppa. 😀 😀

  1. Jonanna: Maalaus menee huomiselle, kun jouduin kittaushommiin. 🙂 Huomenna tulloo, sen lupaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *