Tytön huoneen sisustussuunnitelma

Sormet jo kovasti syyhyää tytön huoneen kimppuun, mutta joudun odottelemaan uutta sänkyä saapuvaksi. Sen toimitus menee kahden viikon päähän, joten ainakin 14 vuorokautta pitää vielä kärvistellä tyhjähkön huoneen kanssa. 😀 Huone saa toimia leikkihuoneena siihen asti, enkä laita sitä muutenkaan kuntoon nyt etukäteen. Odotan kiltisti sänkyä ja laitan vasta sitten kaikki muutkin kalusteet ja tekstiilit paikoilleen. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Yllä pohjakuva miten kalusteet tulevat asettumaan huoneeseen: uusi sänky tulee kylki keltaista seinää vasten, Lack-hyllyt päällekkäin sängyn viereen valkoiselle päätyseinälle, oven viereen 64cm korkea ja 180cm leveä Bestå-kokonaisuus ja keskelle Lack-pöytä sekä neljä mammut tuolia piirtämistä ja askartelua varten. Alakulmassa oleva kolmio edustaa auki olevaa ovea, jonka taakse nurkkaan tulee iso valkoinen punoskori (se mikä oli ennen koristetyynyillä).

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Ostin siis tytölle kotimaisen Jatkopuu-sängyn valkoisena ja turvalaidalla varustettuna. Sänkyä voi myöhemmin laajentaa lisäosilla (hyllyt, kerrossänky, parvisänky) jos tulee tarvetta. Hyvin neutraali perusmalli valkoista mdf-levyä valkoisella jatkopatjalla.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Sängyn lisäksi kalusteina tulee olemaan 180cm leveä ja 64cm korkea Ikean Bestå-kaapisto kiiltävän valkoisilla ovilla. Kaapissa säilytetään tytön vaatteet ja kengät, sekä legoja omissa muovisissa säilytyslaatikoissaan. Tytön on helppo opetella pukeutumaan itse, kun vaatteet ovat hänelle sopivalla ottokorkeudella. 🙂 

Seinälle tulee kolme Muuton keltaista Dots-seinäripustinta, joihin voi ripustaa yökkäriä ja kylpytakkia. 🙂

Valkoiselle päätyseinälle tulee viiteen kerrokseen Lack-hyllyjä kuten keittiöseinälläkin. Leveyttä tulee olemaan kahden hyllyn verran eli 220cm. Hyllyihin saa esille sekä leluja, kirjoja, tytön taideteoksia että koristeita. Myös TuplaKupla S-kokoista lamppua ajattelin sovitella tytölle iltavaloksi. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Keskelle huonetta laitan korkeakiiltovalkoisen Lack-pöydän ja sen ympärille neljä muovista lasten Mammut-jakkaraa, joista kaksi on valkoisia ja kaksi keltaisia. Pöydän ympärillä on piirtämisen ja askartelun lisäksi mukava pitää kahvikestejä nukeille ja nalleille. 🙂

Ikean ostoslista onkin jo valmiiksi tehtynä ja ensi viikolla yritän ehtiä piipahtamaan pikavisiitillä hakemassa puuttuvat Ikean mööpelit. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Huoneen yleisilme tulee olemaan raikas, leikkisä ja moderni. Maton suhteen en ole vielä tehnyt päätöksiä, mutta luulen että valkoinen Pappelina on varmasti kestävin ja ajattomin valinta. Siitä saa putsattua vesiväri- ja sormiväritahratkin, joten ei haittaa vaikka tulisi sotkua tytön touhutessa omassa huoneessaan. Eikä tarvitsisi olla sydän syrjällään valkoisen nukkamaton tähden, kuten olohuoneessa aikasemmin. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Tekstiilien osalta värisävyt tulevat noudattamaan samaa keltaisen ja valkoisen linjaa kuin huoneen kalustuskin. Ihastuin kovasti ruudulliseen Marc O´Polon pussilakanasettiin ja sellaisen klikkasin nettikaupasta kotimatkalle. Pitää toivoa että keltaisen värisävy on oikea. Finlaysonin Norsu-kuosi olisi täydellinen nappivalinta eläimistä kiinnostuneelle tytölle ja yritänkin etsiä, jos löytäisin keltaista Norsua vielä jostakin. Tuntuu olevan tosi suosittu väri. 🙂 Yksi koristetyynykin kelpaisi ja jos ei kaupoista löydy niin hieron vaihtokauppaa White & Fresh-blogin Irinan kanssa, jos hän raaskisi luopua omastaan. En kyllä usko että luopuu. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-11%20koht

Yllä olevista esineistä meiltä löytyykin jo kaikki muut paitsi keltainen Myy-valaisin ja puinen norsu. Norsu saa toistaiseksi jäädä kauppaan, sillä se on turhan tyyris lelu, vaikka onkin kaunis kuin mikä. <3 Myy-lamppua menen katsomaan ensi viikolla ja jos keltaisen sävy natsaa niin tuollaisen nappaan mukaani. 🙂 Hätävara on kattolampuksi myös olemassa, nimittäin valkoinen Myy. Hihiii. 😀 Muotokieli tuossa lampussa on juuri oikeanlainen ja sopii huoneen muuhun tyylin niin loistavasti ettei mitään muuta vaihtoehtoa tarvitse enää edes miettiä. 🙂

Muovisissa läpinäkyvissä laatikoissa säilytämme legoja ja ne siirtyvät uusitun huoneen kaappeihin sellaisinaan. Georg Jensenin teräksinen säästöpossu-norsu siirtyy keittiön seinähyllyltä tytön seinähyllylle ja matalaan teräksiseen säilytyspurkkiin tulee tytön pinnit ja pompulat.

Huh, kylläpäs oli perusteellisesti selitetty suunnitelmapostaus, en muista koska olisin viimeksi kirjoittanut näin pitkää tekstiä saati tällä nopeudella. 😀 Pahoitteluni kirjoitusvirheistä, sillä en ehdi nyt yhtään oikolukemaan, edes senkään vertaa mitä yleensä ehdin. 🙂

Nyt onkin mentävä salamavauhtia hellan ääreen hoitamaan ruoanlaitto loppuun! Adios ja huomiseen! <3

(Kollaasikuvat: Ikea, Finlayson, Stockmann, Sievä Sisuste Oy)

42 kommenttia “Tytön huoneen sisustussuunnitelma

 1. Tykkään kovasti tästä uudistuneesta tyylistä tytön huoneessa ja myös koko teidän kodissa. &hearts; En tiedä, olenko koskaan esitellyt täällä sen kummemmin eriäviä mielipiteitä, mutta jos tytön huoneen Lack-hyllyt on leveydeltään 220 cm, niin olisko viisi kerrosta (riviä) turhan paljon ja massiivinen? Jos leveydeksi tulee 220 cm, niin jotenkin kolme riviä kuulostaisi MUN mielestä paremmalta. Tokihan se viisi riviä voi olla todellisuudessa ihan hyvä, mutta näin omassa mielessä pyöriteltynä kuulostaa aika hurjalta. <br />
  <br />
  Noi Norsu-lakanat on ihanat &hearts; Ja voi olla, että en pystyisi luopumaan omasta fantistani, mutta toisaalta you know never know. 😉 <br />
  <br />
  Ihanaa iltaa! Täällä tortillasipseillään ja salsataan tänään. 😀

  1. Irina: Hyvä argumentti sinulla seinähyllyihin liittyen. :)<br />
   <br />
   Minä perustelen valintaani sillä, että jos kerroksia on vain kolme ja leveyttä silti 220cm, niin se madaltaa ja leventää huonetta. Muuten se olisi ihan ok, mutta huone on leveydeltään muutenkin reilusti syvyyttään suurempi, joten siitä tulisi hassunnäköinen kenties. Ja hyllyjako siksi viidelle, ettei hyllyjen väliin jää liian suurta aukkoa, keskikoisetkin esineet ja varsinkin lelut näyttävät helposti aivan pikkiriikkisiltä ja seinä muutoin jättikokoiselta. :)<br />
   <br />
   Mie todistan siulle vielä että viiden päällekkäisen hyllyn rykelmä toimii. Tuut vaikka katsoon kun laitan niitä ja laitetaan ekana vaan kolme (alin ylin ja yksi keskimmäisistä) niin saat todentaa sen itse. 🙂 Deal?<br />
   <br />
   Koskaan ei kandee sanoa ei koskaan. 😀 Jos tulet joskus toisiin aatoksiin sinun ronsu-tyynystä niin mie ostan sen pois. 🙂 Varauslistan sija 1??? 😀

   1. elisa: Sille on syynsä joista en tällä kertaa nyt avaudu enempää. Mielipiteitä on monia, sinusta vanha sänky oli unelma ja monesta muusta se oli pohjanoteeraus. Mielipidekysymys, jossa ei kai ole oikeaa vastausta olemassa. Itse tykkään molemmista kovasti, sekä vanhasta prinsessa-sängystä että tulevasta uudesta sängystä. :)<br />
    <br />
    Ajattomia kalusteita ovat minulle mm. valkoinen nahkasohva, Bestå-kalusteet, Pappelinan matot, Villeroy &amp; Bochin astiat ja moni muu. Elämä muuttuu ja tarpeet muuttuu. Aina ei voi kaikkea ennustaa ennakkoon, vaikka sellaisen lahjan tietysti ottaisin mielelläni jos ennustajan kykyjä joskus jaetaan. 😀

  2. It's a deal! Sovitaan vaan aika sitten kun tarvikkeet oot saanut hankittua. 🙂 Ja ehdottomasti varauslistan eka olet, jos tyynystä päädyn luopumaan. &hearts;

  3. No eiiiii. Jää liian isot välit tai sitten seinään jää tyhmästi liikaa tyhjää tilaa hyllyjen ylä- ja/tai alapuolelle

  4. u: Kolmella kerroksella näin varmasti käy, jos alin ja ylin on liian kaukana toisistaan. Hyllyt on laitettava aika alas, koska niissä on tytön tavaroita ja ottokorkeus pitää olla hänelle sopiva. 🙂

 2. Ihan mahtavat suunnitelmat tytön huoneeseen ja tuo seinän sävy on kyllä täydellinen keltainen! &hearts; Upea! &hearts; Mielenkiinnolla odottelen lopputulosta. :)<br />
  <br />
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  1. Jenni: Tytön huoneen osalta tulee nyt parin viikon tauko postauksissa ja kuvailen sitten valmista huonetta kun sänky saapuu. 🙂

 3. Ihana huone on kyllä tytölle tulossa 🙂 Leikkisä, mutta samaan aikaan tyylikäs! Kyllä tuolla kelpaa kahvikutsuja järjestellä nalleille 😀

  1. Jossu: Minustakin huoneesta tulee aivan ihana. &hearts; &hearts; Toivottavasti tyttö on tyytyväinen ja huone toimii käytännössäkin yhtä hyvin kuin mielikuvissani. 🙂

  1. Jasmin: Muutaman syyn vuoksi joita en nyt erittele. 🙂 Parisen viikkoa menee niin sitten tulee postausta tytön valmiista huoneesta. 🙂

  1. Love: Hihii, nii miekin. 😀 Ja Irina on vielä niin pienikokoinenkin että se mahtuu tosi hyvin istuksimaan Mammutille pikkupöydän ääreen. 🙂

 4. Ihania suunnitelmia!! 🙂 Ainut asia, jota aloin miettimään on ne Lack-hyllyt. Eihän vaan tyttö yrittäisi alkaa kiipeämään niissä..?

  1. mmay: Tyttö ei ole kiipeillyt oikein koskaan missään, eikä kertaakaan edes keittiön seinähyllyillä. Mutta turvallisuussyistä päätin laittaa seinähyllyt tuolla kantavalle betoniseinälle, jossa ne varmasti pysyy kiinni. Hylly itsessään on tosi kevyt, eli jos jokin mätkähtää alas niin se on kevyt hyllyosa vaan. En usko että tyttö alkaa kiipeilemään enää tässä vaiheessa, kun ei ole tähänkään mennessä sitä tehnyt. 🙂

 5. Tuo uusi sänky on kyllä tosi hyvä ja kivan näköinen. Meillä on tytöllä sama ja menee varmaan vielä monta vuotta. Nyt ollut jo 5 vuotta käytössä eli heti pinniksen jälkeen siirryttiin siihen. Tyttö haluaa vieläkin pitää laitaa siinä vaikka ei todellakaan tarvitsisi, mutta on kuulema ihana pesä. 🙂

  1. Acca: Tuo sänky on varmasti tosi hyvä, ei epäilystäkään. &hearts; Ja sen saa pidennettyä sinne 2 metriin saakka, joten siinä mahtuu nukkumaan pituuden puolesta pitkään. Yksi valintakriteeri oli se, että sängystä saa muutamilla lisäosilla rakennettua myöhemmin esim pienen parven, johon voi liittää liukumäkeä tai pyörillä olevaa pöytää mukaan, tai alle laatikoston. 🙂

  2. Parveahan tuosta sängystä ei saa, kun on jatkettava malli (eli ei voi nostaa korkealle kun ei pysy kasassa). Mutta sängyn päälle saa kyllä sitten kasattua vaikka mitä noilla lisäosilla. Tajusin sen itsekkin vasta vähän aikaa sitten kun meinasin meidän sängystä parvea.

  3. Acca: Voi ei, olen ymmärtänyt sitten aivan väärin. :/ No, ei voi enää mitään. Täytyy siis toivoa ettei tyttö halua parvea isompana…

  4. joo, ite tein saman mokan.. 😀 Mutta toi jatkettava sänkyhän koostuu kahdesta osasta jossa toinen osa lepää tossa toisen päällä (sen osan päällä missä on noi apujalat tuolla alla). Mutta toi on kyllä hyvä sänky ja säilyttää arvonsa jos sitten haluaa vaihtoon. Meillä on nyt parven suunnittelu edessä ja pakko kyllä laittaa sänky vaihtoon..

 6. Pidän silmät auki jos täältäpäin sattuisi löytyä keltaista norsua :)<br />
  <br />
  Tuo keltsun sävy on kyllä täydellinen ja huoneen suunnitelmat muutenkin&hearts;

 7. Huoneesta tulee varmasti ihana! Finlaysonin keltaiset norsulakanat olisivat pirteät huoneeseen. Itse tuli hankittua siniset, en tiennytkään niitä olevan myös keltaisia! Uusi sänky on tytölle varmasti hyvä kun siihen pääsee itse kiipeämään. Oliko tytöllä aikaisemmin sellainen hirveän korkea sänky? Oliko teillä siinä laitoja ollenkaan? Meillä ei tyttö (5v) pysy ollenkaan laidattomassa sängyssä, pyörii niin paljon unissaan. Kerran säikähdettiin oikein kunnolla kun tippui Lapinreissulla sellaisesta korkeasta jenkkisängystä. Sai sitten nukkua patjalla lattialla loppureissun 🙂

  1. 3:n äiti: Norsua saa neljässä värissä, punainen, sininen, keltainen ja musta. 🙂 <br />
   <br />
   Aikaisempi sänky oli korkea, mutta tyttö pääsi sinne kyllä ihan helposti kapuamaan itse. Laitoja ei ollut mutta tyttö oppi nukkumaan siinä hyvin. Se iso sänky pelasti meidät unirumbalta, joka oli aikaisemman pienen sängyn kanssa. Tyttö o aika vilkas liikkeinen unissaan ja heräsi aina kun käsi tai jalka kopsahti sängyn reunoihin. 🙂 Nyt sitä ongelmaa ei ole enää ollut, kun on ollut tilaa nukkua. 🙂

 8. MITÄ TAPAHTUI VANHALLE SÄNGYLLE?! Tai siis kysymys kuuluu oikestaan näin: onko vanha sänky myytävänä???<br />
  <br />
  P.S suunnitelma vaikuttaa hyvältä 🙂

  1. Teija: Vanha sänky on saanut uuden kodin, joten se ei ole tulossa myyntiin. :)<br />
   <br />
   P.S Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Joo, luinkin tuolta aikaisemman postauksen kommenteista, että sänky on jo muuttanut uuteen kotiin. No, ei se mitään, olen silti edelleen sitä mieltä, että huoneesta tulee kiva 🙂

 9. Minä jäin myöskin pähkäilemään Lack-hyllykokonaisuutta. Teidän keittiön puolella oleva hyllykkösetti on kiva, mutta Lackit ovat kuitenkin sen verran massiivisia että itse en laittaisi niitä tytön huoneeseen välttämättä ollenkaan, tai sitten vain yhden rivin verran. Mietin itsekin tuota että lähteekö tyttö kiipeilemään niissä, mutta toivottavasti ei, ja sinähän lapsesi parhaiten tunnet. 🙂 <br />
  Mutta kiva seurailla miltä huone lähtee näyttämään! Keltainen seinä on iki-ihana, ja teidän sisustuksenne on muutenkin mennyt taas kerran aimo harppauksen lähemmäs omaa sydäntäni, vaikka ei siinä mitään vikaa ennenkään ollut. 🙂 Ihanaa valkoisuutta ja raikkautta! <br />
  Mutta.. minuakin ihmetyttää tytön sängyn vaihto, lähinnä siis siltä kantilta että eihän nyt ole sattunut mitään ikävää? Ette ole eroamassa, sänky ei ole hajonnut missään riitapuuskassa (lol :D) tms? 😀 Kaikkea sitä alkaa ihminen pähkäilemään, koska omaankin silmääni typyn sänky oli ihana. Ei uusikaan ole kyllä huono, mutta voitko vähän raottaa tätä sänkyhommaa vielä niin saisin mielenrauhan. :))) Ja tämä siis kaikella hyvällä!

  1. Jenppa: Huoneessa tulee kaikki muu kalustus olemaan hyvin matalaa ja pientä (pienempi sänky, pieni pöytä ja pienet jakkarat sekä matala Bestå) joten miusta huone kaipaakin jotain massiivisempaa. En kuitenkaan tahdo syvyyttä olevan kuin max 30cm, jotta huoneeseen jää reilusti tilaa leikkimiselle, nukenrattaille ja leikkikeittiölle yms. 🙂 Avohyllyt ovat myös paljon kevyemmän näköiset, kuin varsinainen kaapisto. :)<br />
   <br />
   Ei ole sattunut mitään ikävää. 😀 Sänky on saanut uuden kodin uudesta osoitteesta, ei mitään sen kummempaa. Pienempi sänky tekee huoneeseen enemmän leikkitilaa, jota tarvitaan varsinkin silloin kun tytöllä on omia kavereita touhuilemassa. 🙂

 10. Hieno tulee! Meillä on vierashuoneessa keltainen Myy valaisin ja täytyy sanoa että se ei hirveästi valaise. Melkein pitäisi niitä olla useampi sillä valo kohdistuu suoraan alas aika pienelle alueelle…

  1. Marke: No voi höh, katsoin että se oli 60w lampulla ja ajattelin että se olisi riittävä teholtaan. Toki se valaisee suoraan alaspäin kuvun vuoksi, mutta höh. Täytynee miettiä lisävalaistusta muulla tavalla, koska Myy on aivan ihana ja sellainen sopisi niin hyvin tytön huoneeseen. &hearts; &hearts; &hearts;

 11. Nyt onkin ihan hyvä aika ostaa bestå:ta kun saa sen -20% alen. Saat vähän niinkuin tuon pöytä-tuoli setin kaupanpäälle.<br />
  <br />
  Hyvää äitienpäivää sulle!

  1. anikee: Niin muuten onkii, täytyisi keretä ostoksille ennenkuin alennus poistuu. :)<br />
   <br />
   Kiitos ja lämmin halaus! &hearts; &hearts;

 12. Niin ja tuohon sänkyasiaan vielä kommentoisin että hyvä kun vaihdoit. Tuo prinsessasänky on parempi sitten 10v päästä. 🙂 Jenkkisänky on mielestäni noin pienen selälle se huonoin vaihtoehto.

  1. anikee: Ja leikkimiseen jää tilaa enemmän. 🙂 Ehkä ne lelutkin pysyvät sitten tytön huoneessa paremmin, eikä kaikkia tarvitsisi raahata olohuoneeseen. 😀

 13. Minusta uusi huone on ihana 🙂 Entinen huone oli hieno myös, mutta kovin aikuismainen pienelle taaperoikäiselle lapselle. Ihana kun huone saa väriä ja reipasta lapsekkuutta. Mun mielestä lastenhuone saa näyttää lastenhuoneelta ja erilaselta kuin muu asunto. Meille tulee oikein värikäs lastenhuone, mutta toivottavasti kokonaisuus toimii.

  1. Minku: Tyttö sai ilte valita seinämaalin värin (tosin vihreän ja keltaisen väliltä :D) ja keltaisesta kun tykkää niin sillä mennään. 🙂 Tyttö saa itse alkaa huolehtimaan omasta huoneestaan pikkuhiljaa, muuallakin niin nätisti siivoaa jäljet ja lelut takaisin paikoilleen niin jospa kotonakin siihen opittaisi ajan kanssa taas uudelleen. 🙂

 14. Hei Miia!<br />
  <br />
  Ihanaa äitienpäivää sinulle. =) Ihana tuosta tytön huoneesta on tullut. Aivan ihanan pirtsakka ja erittäin hyvä idea maalata se seinä mikä ei näy kokoajan omaan silmään. Ei tule väri ähkyä…<br />
  <br />
  Pirteän ihanaa sunnuntain jatkoa sinulle &hearts;

 15. Tosi kiva suunnitelma tulee ja varmasti ihana huone! 🙂 <br />
  <br />
  Mutta, mä en ymmärrä miks et osta niitä 190 cm pitkiä LACK-hyllyjä vaan laitat kaksi noita lyhyempiä vierekkäin? Onko se 30 cm niin ratkaiseva pituus, että pitää 2 laittaa vierekkäin ja hirveä mallaaminen, että kohdistuu oikein 😀 <br />
  Ja toiseks, miks et niistä purkamistasi Bestå-kaapeista rakentanut tytölle tuota 180 cm leveää kokonaisuutta? Miksi sekin pitää ostaa uutena? Vai onkos nuo puretut Beståt menossa muuhun käyttöön kodissasi? <br />
  Sori jos kuullostaa negatiiviselta postaukselta, se ei ollut tarkoitus.. Kunhan vaan taas ihmettelen täällä 😀 <br />
  <br />
  Edelleen rakastan tuota uutta olohuonettasi ja varmaan tuun rakastuun tuohon tytön huoneeseen 😀

 16. Hei, mulla olisi yksi sellainen keltainen ronsu-tyyny ihan käyttämättömänä (kerran vaan oon sohvalle sitä sovitellut), jos vielä siis on tarvetta &lt;:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *