Kotikuvia – valkoista, keltaista ja avaraa

Eilinen ahkeruuteni palkittiin tänään ruhtinaallisella laiskottelupäivällä, joka jatkuneen iltaan asti yhtä laiskasti. 🙂 Koti on edelleen suhteellisen siistissä kunnossa, likapyykkiä ei juurikaan ole ilmestynyt sitten eilisen ja ainoa pakollinen askare on eilen valmistetun ruoan lämmitys ja astiapesukoneen täyttäminen ja käynnistys. 🙂 Tämä on minulle sitä suurinta arjen luxusta, kun saa vaan olla ja laiskotella eikä mitään asioita ole tekemättä. 🙂

Minulta toivottiin lähikuvien sijasta laajemman kuvakulman kuvia, jossa koti näkyisi selkeämmin kokonaisuutena. Lisäksi T toivoi kuvakulmaa keittiöstä tytön huoneeseen päin, jotta keltaisen seinän istuminen keittön ja olohuoneen puolelle näkyy selvemmin. Minähän aloin tuumasta toimeen ja pistin kameran räpsyttelemään. 🙂

P1014268.jpg

Nykyisessä keittiössämme hääräillessä selkä on ruokapöytään ja myös tytön huoneeseen päin. Jos lieden edessä kääntyy toisinpäin (eli kasvot ruokapöytään ja olohuoneeseen päin) niin silloin tytön huoneen keltainen seinä näkyy selkeästi. Ulko-ovelta ja eteisestä keltaista seinää ei huomaa laisinkaan, kuten ei myöskään olohuoneesta. 🙂

P1014273.jpg

P1014274.jpg

P1014270.jpg

P1014275.jpg

Keltaisen seinämaalin sähäkkyys tulee tosi hyvin ilmi näistä aamupäivällä otetuista kuvista. Keltainen on todellakin kirkas keltainen ja hyvä niin sillä räväkkyyttä ja räiskyvää luonnetta kotimme kaipaakin (pienissä määrin :D). 🙂

P1014276.jpg

Tein myös värivertailun oikeaan sitruunaan, joka kylläkin on jo pehmennyt ja tummunut hieman. Sellainen tuore ja fressi sitruuna on tismalleen seinän sävyinen keltainen. <3 <3

P1014278.jpg

Olohuoneessa ei ole muutoksia tapahtunut ja tykkään itseasiassa edelleen tästä nykyisestä lookista ja tavaroiden asettelupaikoista kovasti. Telkkarissa tervehtii yksi tytön lempparihahmoista – Helinä Keiju. 🙂

P1014282.jpg

P1014283.jpg

Keltainen seinä sopii tosi hyvin meidän minimalistisempaan ja modernimpaan sisustustyyliin. Olohuoneen tason päällä oleva vehnänoras on hieman näivettynyt ja saksin sen rippeet salaatin joukoon kohta puoliin. Vehnänoraan tilalle ajattelin ostaa seuraavalla kauppareissulla keltaisen krysanteemin ja sille oman ruukun, samanlaisen kuin timanttiananaksella. 🙂

P1014284.jpg

Pöydän alla ollut Pappelinan matto on siirtynyt jo jokin aika sitten olohuoneen puolelle. Sinne se saa jäädäkin kesän ajaksi ja pöytäryhmä saa pärjäillä ilman mattoa. Tein päätöksen nimittäin uusista matoista ja koska tarkoitus on tehdä mahdollisimman pitkäikäisiä hankintoja, tulee uudetkin matot olemaan Pappelinan loistaviksi todettuja valkoisia Svea-mattoja. Yksi pöydän alle ja toinen tytön huoneeseen. Pappelinan matto on täysin stressivapaa ja niin helppohoitoinen, ettei paremmasta väliä. Isossa koossa maton punos on paksumpaa ja pehmeämpää, joten maton päällä on mukava istua pitkäänkin.

Ainiin, matonpesuprojektistani en olekaan teille kertonut. En jaksanut alkaa puunaamaan kylpyhuoneessa ja päätin kokeilla kikkakakkosta. Otin lattianpesumopin (Sinin levymoppi) jossa mikrokuitupesin ja pesin maton samalla tavalla kuin parketinkin. Ja puhdasta tuli. 😀 Voisinkin tehdä tästä oman postauksen ja kuvata uusintapesun teille demonstraationa. 🙂

P1014285.jpg

Aurinkoista päivänjatkoa! <3

40 kommenttia “Kotikuvia – valkoista, keltaista ja avaraa

 1. Onko tuo Tikkurilan sitruuna-väri vuoden 2013 värikartassa? Meillä on nimittäin lastenhuoneessa tehostevärinä myös keltainen huonekaluissa, verhossa ja punotuissa koreissa. Tehosteseinä on tarkoitus maalata, kun muutamme uuteen kotiin. Meillä on 2012 värikartta ja siinä on noista kunnon keltaisista oikeastaan vain greippi, sitruunaa ei ole ollenkaan, joten on ilmeisesti uutuusväri? Toisaalta Teknosin kirkkaankeltainen on ehkä vielä lähempänä &quot;meidän&quot; keltaista.

  1. Kristiina: En osaa sanoa, en usko että on uutuusväri koska tällä on maalattu aikoinaan asuntomessukohteenkin seinät. Poimin tuon sävyn Opus I -värikartastosta, jossa ziljoonittain vaihtoehtoja. Tämä on hitusen kirkkaampi keltainen kuin se greippi. Greippiä nimittäin katselin, mutta päädyin sitten tähän K302-sävyyn.

 2. Minä ostin eilen juurikin keltaisen krysanteemin, ekan kesäkukan tälle vuodelle ja ai että se on ihana ja pirtsakka! &hearts;

 3. Ihanan selkeetä ja avaraa &hearts;<br />
  <br />
  Tuo keltainen väri on todella hyvä ainakin näin kevät / kesä aikana… en tiedä sitten syksyllä miltä näyttää noinkin räikeä väri. Eihän sitä tiedä jos väri onkin vaihtunut jo toiseen kun sulla tuntuu noita inspiraatioita tulevan todella tiheään tahtiin =)

  1. Nina: &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Syksyllä ajattelin yhdistää valkoisen ja keltaisen joukkoon tummanharmaata. Uskon että sillä saa tehty syksyistä tunnelmaa kivasti. :)<br />
   <br />
   Mutta ken tietää, eipä tuo seinän maalaus nyt montaa kymppiä maksa. 😉 Tarkoitus on kyllä säilyttää keltainen ainakin vuoden. 😀

 4. Ihanan raikasta! Olohuone on mielestäni paljon parempi noilla matalemmilla hyllyillä. Ehkä ne vanhat teki tilasta ahtaan tuntuisen.<br />
  <br />
  Mainitsit jossain aikaisemmassa postauksessa, että sisustussääntöjen mukaan tehosteseinäksi pitäisi valita oven vastakkainen seinä. Minusta on parempi, ettette näin valinneet. Yleisilme on rauhallisempi. Olen itse myös suunnitellut tehosteseiniä, enkä osaa päättää, minkä seinän maalaisin… Meillä eteisaulasta lähtee kolmen makuuhuoneen ovet. Jos niissä kaikissa olisi tehosteseinät (tietenkin keskenään erilaiset…) &quot;sisustussääntöjen&quot; mukaan, olisi näkymä eteisaulasta rauhaton, ehkä jopa huvittava… 😉 Tuntuu oudolta, jos virallinen sääntö on näin. 😉

  1. Sanna: Minustakin. 🙂 Tykkäsin kovasti kun meillä oli aikoinaan (ennen Beståja) Askon malata Dinah-sarjan senkki tv-tasona. Se oli harmikseni hieman liian syvä ja liian lyhyt (vain 180cm ja se oli liian töpö). Tämä matalien Beståjen kokonaisuus katseenkestävän television kanssa toimii tosi hyvin. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sisustussääntö on tosiaan yleisesti se, että ovesta sisään astuessa huoneen suurin päätyseinä (ehjä seinä, ei siis ikkunoita tai ovia) tulisi olla tehosteseinänä. Meidän tapauksessa se olisi se valkoinen seinähylly-seinä, joka paistaa kirkkaasti joka suunnasta katsottuna muualle kotiin. Minä nyt tunnetusti rikon kaikkia sisustussääntöjä omassa kodissani, ja useimmiten kokonaisuus toimii extrahyvin rikkomuksistani huolimatta. 😀

  2. Säännöt on tehty rikottavaksi, se pätee ehdottomasti teidän tytön huoneeseen. Oikean seinän valitsit tehosteeksi.

 5. Kivan pirteältä näyttää tytön huoneen uusi ilme, kun kotinne muuten rauhallinen. Tuli mieleeni, että minkälainen on koiranne 'sänky', en ole huomannut sitä missään kuvissa ja jos sellainen on, niin postaus siitä olisi kiva. Koirasta muutenkin olisi hauska lukea oma postaus, se on niin söpö 😉

  1. Tiina: Kiitokset! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Meidän koiralla ei ole enää sänkyä ollut vuosiin kun ei tykkää nukkua siinä yhtään. Turha kapistus meille. 🙂 Koiruli nukkuu mieluiten ikkunan edessä lattialla, oli huone mikä hyvänsä. Joskus koira nukkuu sohvalla, mutta siitäkin siirtyy vartissa lattialle viileämpään paikkaan (oli kesä tai talvi). <br />
   <br />
   Meillä oli aikaisemmin (siis vuosia sitten kun sisustus oli mustavalkoinen) kahden koiran kokoinen musta keinonahkainen peti. Se maksoi maltaita eläinkaupassa ja kävelin sen pedin kanssa kotiin melkein kaksi kilsaa kun se ei mahtunut ruuhka-aikana bussiin. 😀 Peti meni lopulta lahjoituksena Hesylle, kun oli ensin vuoden maannut varastossa. :)<br />
   <br />
   Olen tehnyt meidän tyttökoira-Miffestä oman esittelypostauksen, sen löydät täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/vuf-mina-olen-cockapoo-nimeltani-miffe&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/vuf-mina-olen-cockapoo-nimeltani-miffe</a><br />
   <br />
   Muita postauksia, joissa Miffe esiintyy;<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/miffe-tytto-5-v&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/miffe-tytto-5-v</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/hyvaa-paivaa-mina-olen-miffe&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/hyvaa-paivaa-mina-olen-miffe</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/meidan-miffe-on-nyt-7-v&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/meidan-miffe-on-nyt-7-v</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/miffe-koiran-ikiomat-joululahjat-by-bruka-design&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/miffe-koiran-ikiomat-joululahjat-by-bruka-design</a&gt;

  1. Love: Se on kiva. 🙂 Ja on muuten piripintaan täynnä tytön legoja. Painaa varmaan yli 30kg, kun sitä ei meinaa jaksaa edes siirtää. 😀

 6. Keltainen seinä on ihan törkeän hieno! Varmasti tyttökin tykkää! itsekin teen lastenhuoneessa paljon räväkämpiä sisustusratkaisuja kuin muissa huoneissa, omistajiensa toiveita mahdollisimman hyvin kuunnellen 😉 mulle tulee tosta väristä kanarianlinnut mieleen, ja aurinko 🙂

  1. Sofie: Mie rajasin tulevan tehostevärivalikoiman kahteen, vihreään ja keltaiseen ja tyttö sai itse valita kumman haluaa. 🙂 Tyttö mietiskeli kolme päivää ja kun jokaisena iltana ilmoitti minulle että keltainen on parempi, niin pakko oli siinä vaiheessa jo uskoa. 😀 Eihän meidän kolme vee nyt paljoa sinällään ymmärrä vielä, mutta kun on katsellut minun hääräilyä täällä kotona niin osaa olla aika topakka neiti oman huoneen kanssa välillä. 🙂 Tyttö joskus matkii minua ja menee istumaan keskelle lattiaa. Kun kysyn häneltä mitä hän touhuaa, niin vastauksena on sormi ojossa &quot;sys, minä mietin nyt rauhassa pikkuisen hetken&quot;. HIhiiiii. 😀 :D<br />
   <br />
   Lastenhuoneita on kyllä ihana visioida ja tehdä, ne on iloisia paikkoja ja se ilo tarttuu yleensä aikuiseenkin siinä samalla. 🙂

 7. Ihanan pirtsakka keltainen, todella raikas! Teidän koti on nyt todella ihana, jotenkin kesäinen ja kevyt 🙂 Oon kateudesta vihreä ;)<br />
  <br />
  Ja munkin lempihahmo on Helinä-keiju, mulla on jopa Helinä tatuointi 😀

  1. Jossu: Kiitos ihanainen! &hearts; Kesäistä nyt kesällä ja syksymmällä vähän tummaa harmaata joukkoon luomaan tunnelmaa ja pesämäistä pehmoisuutta. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Helinä on ihan paras! &hearts; &hearts; Samanlainen oikuttelija ja hienohelma on meidän tyttökin. On varmasti Helinästä ottanut mallia, sillä itse en ole äitinä Helinämäinen vaikka muuten olenkin jääräpää ja valonnopeudella innostuva omantienkulkija. 😀

 8. Ohoh, olin vähän aikaa lomalla ja täällähän on tapahtunut vaikka mitä sinä aikana! Tosi pirteä keltainen, kodin ilme on kyllä nyt eri tavalla raikas kuin greigen aikaan, vaikka kaunis sekin oli 🙂

  1. LadyBlue: Tytön huone koki radikaalin muutoksen tässä parin päivän sisällä. Muuten ei ole kovin kummoista tapahtunut. Pari viikkoa menee että saa tytön huoneen kuntoon ja sen jälkeen muutoksen kouriin joutuukin hengähdystauon jälkeen keittiö. 😀 Jospa sitten alkaisi jo riittää vähäksi aikaa, vaikka kylppärin katto olisi kyllä syytä maalata valkoiseksi äkkiä. Siellä on todella huono valaistus ja puunvärinen katto imee viimeisetkin valonrippeet. 🙂

 9. Ihanan raikas ilme teidän kodissa. Mietin tuota keittiön matto-asiaa. Mahtaako tuoleista tulla naarmuja parkettiin, kun ei ole mattoa? Ja sitä teidän ihanaa valkoista divaania yritin myös kuvista turhaan bongailla.. Onko se muuttanut pois teiltä 🙂 ?

  1. Sinipiika: Meillä on ollut tuo Pappelinan valkoinen matto pöydän alla reilun vuoden ja ei ole ainakaan vielä tullut mitään jälkiä tuolien vetämisestä. Nämä Kartellin tuolit ovat aika kevyet, mutta aikaisemmat tuolit painoivat kuin synti ja tyttö raahasi niitä päivittäin matolla, kun ei jaksanut nostaa takaosaa ilmaan. Ei siltikään tullut jäljen jälkeä. :)<br />
   <br />
   Divaani on saanut uuden kodin. Olohuone kaipasi enemmän tilaa ja kun keittiöön ilmestyy saareke, niin siinä vaiheessa viimeistään olisi pitänyt luopua siitä. Se saikin mennä jo nyt, vaikka kaiholla sitä ihanuutta muistelen. &hearts; &hearts; &hearts; Hyvän kodin se sai, joten se lohduttaa suuresti. 🙂

 10. Kiva seinäväri. Juuri tuon kanssa tosin näkisin lattian valkoisena -ruskea ei vain minun silmääni istu, on ehkä tunkkainen.

  1. Inspirator: keltainen on kiva. 🙂 Valkoinen lattia olisi unelma kyllä, varsinkin keltaisen kanssa se olisi täydellinen. &hearts;

 11. Onnittelut sekä äitienpäivän että upean asunnon johdosta! Keltainen toimii – puhumattakaan koko kodistanne. Kaksi kysymystä: kertyykö teille lehtiä? Siis aikakauslehtiä? Missä säilytätte niitä ja kirjoja? Toinen kyssäri: minulla on Soihtu-lattiavalaisin. Tarvitsemme kuitenkin myös toisen lattiavalaisimen jossa olisi valaistus kohdistettuna ylöspäin ja valoteho mahd hyvä. Meillä on 1,5 kerroksen korkuinen olkkari (viisto katto ylöspäin, korkeimmassa kohdassa olkkari on kahden kerroksen korkuinen) ja mieheni ei halua laittaa kattolamppua kattoon. Älä kysy miksi..:/. Anyways, meillä on tuo Soihtu mutta sen valaisuteho on enemmän tunnelmaluokkaa. Tarvitsisimme toisen, mahd tehokkaan jalkavalaisimen siis luomaan yleisvaloa. Olen todella kiitollinen jos äkkiseltään keksit vastauksen! Makuni on juuri semmoinen kuin sullakin eli less is more ja valkoista. 🙂 kiitos! S

  1. Sanna2:): Kaunis kiitos!!! &hearts; &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Meille ei tule lehtiä enää eikä osteta niitä irtomyynnistäkään. Aikaisemmin olin sisustuslehtien suurkäyttäjä ja minulla oli lähes tuhannen lehden arkisto kerättynä vuosien varrelta. Päätin kuitenkin vuosia sitten että keräily saa riittää ja koska en muutenkaan niitä ollut viimeiseen vuoteen enää lukenut niin ne saivat lähtöpassit. 🙂 Kirjoja minulla on aikoinaan ollut yli sata, mutta niille tapahtui sama kohtalo. Siskoni sai valita itselleen parhaat päältä ja loput meni divariin. Käytän jonkin verran kirjastoa ja nykyisin luen &quot;kirjani&quot; sähköisessä muodossa iPadin kautta.<br />
   <br />
   Valaisindilemma on minulle turhankin tuttu. 🙂 Teillä on ihanan avaran kuulloista, olen ihan kade nyt. :)<br />
   <br />
   Oma lattiavalaisin suosikkini on aivan ehdottomasti Tupla Kuplan lattiavalaisin, joka todellakin valaisee. Meidän iso tuplis valaisee koko olohuoneen ja osan keittiöstäkin vaikka muita valonlähteitä ei ole. Valaisuteho on enemmänkin kirkasvalolampun suuntaan kuin tunnelmavalon. Se valaisee tehokkaammin yksinään kuin olohuoneen kaksi halogeenillistä kattovalaisinta yhteensä. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=461150&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=10345&quot; target="_blank">http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=461150&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=10345</a><br />
   <br />
   Jos Tupliksen muotoilu ei ole mieluisa, niin siinä tapauksessa suosittelen hankkimaan muotoilultaan mieluisan jossa maksimi teho on 75w. Niihin saa perinteisen poistuvan hehkulampun tilalta energiansäästölamppuja ja ledlamppujakin ja maksimitehoilla. Ne valaisee kyllä tilan kuin tilan myös. :)<br />
   <br />
   Eli jos näet valaisimen josta tykkäätte miehen kanssa, niin jos max wattimäärä on 75w niin hyvin saatte valoa kotiin. 🙂

  2. Hei! Kiitos paljon vastauksistasi! Täytyy miettiä noita lamppujuttuja. En ollut tajunnutkaan, että tosiaan tuo 75W sen täytyykin olla. =) Tsemppiä päivään!

  3. Sanna2: Hyvä että minusta oli apua, vaikken osannut mitään tiettyjä lattiavalaisin vaihtoehtoja teille tarjoilla. :)<br />
   <br />
   Sinulle myös! &hearts; &hearts;

 12. Teidän koti on ihanan minimalistinen, kuvissa ei näy mitään ylimääräistä! Ja keltainen on kyllä kivan näköinen, itsekin olisin laittanut sen suolle seinälle, ettei se hallitse liikaa koko asuntoa.

 13. Ajattelin kysyä sinulta neuvoa 🙂 Meillä on iso 50 neliön tupakeittiö jonka huonekorkeus 2,9 m. Olen niin ihastunut Lokki valaisimeen, mutta jo pitemmän aikaa pähkäillyt kumpi koko olisi parempi meille? Jostain lukenut että isompi soveltuu vain julkisiin tiloihin, mutta onko tuo pienempi sitten ihan hassun näköinen. Osaatko sinä sanoa?

  1. Elina: Usein sisustuksessa näkee sekä liian pieniä mattoja että valaisimia. Koska teillä on noin suuri tupakeittiö ja huonekorkeuttakin löytyy (5cm enemmän kuin meiltä) niin valitsisin itse 70cm kokoisen Lokin. Jos meille joskus Lokki hankitaan niin se on ehdottomasti se suurempi koko. 🙂

 14. Keltainen seinä näyttää kyllä hyvältä! &hearts; Täällä blogeissa näkee niin paljon keltaista tehosteväriä, että alkaa itsekin pitää siitä..:) 🙂 Vuosi sitten en olisi voinut kuvitellekkaan pitäväni keltaisesta..:)

 15. Yritin jo eilen kommentoida, mutta oli ongelmia. <br />
  <br />
  Aivan ihana huone! Tosi kiva ja pirtsakka väri! 🙂

  1. Kirpparikeiju: Illalla alkoi joku serveripäivitys tms. en päässyt casaan ollenkaan. No, onneksi se on nyt hoidettu ja kaikki toimii taas. :)<br />
   <br />
   Kiitos sinulle sadannennen kerran lastenhuone-inspiraatiosta. &hearts; &hearts; &hearts;

 16. Mun on jo monena päivänä pitänyt käydä sinulle kommentoimassa, mutta on ollut vähän koneen kanssa ongelmia ja yrityksen on tyssänneet puoliväliin. Josko nyt saisin kommentin valmiiksi asti ja lähtemäänkin.<br />
  <br />
  Tuo keltainen seinä on aivan ihana! Se piristää koko teidän asuntoa ihan mielettömästi. Ihan kuin aurinko paistaisi tytön huoneesta muuallekin asuntoon. Ihan nappivalinta siis! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *