Vaaterekki lapselle – Hay & Clas Ohlson

Nyt on henkaritkin ostettu ja pääsin sommittelemaan ideaani tytön vaaterekistä, jossa hyödynsin Hayn Loop-pukkijalkoja. 🙂 Ja siitähän tuli aivan loistavan näköinen ja juuri oikean kokoinen tälläisille noin metrin mittaisille pikkuihmisille. 🙂

P1014468.jpg

P1014469.jpg

Kaksi valkoista pukkijalkaa on laitettu vieretysten ja vaatteita mahtuu roikkumaan tangolle paljon. Itse ostin Clas Ohlsonilta 7kpl kolmen henkarin pakettia ja enemmänkin olisi mahtunut. Voi olla että kipaisen vielä huomenna uudelleen ostamaan pari pakettia lisää. Esille päätyvistä vaatteista en saanut ripusteltua vasta kuin puolet, sillä pyykkikorissa on koneellisen verran tytön vaatteita likaisena. Huomenna onkin missiona saada ne pestyä ja laitettua roikkumaan henkareille, jotta näen mikä todellinen henkaritarve on. 🙂

P1014470.jpg

P1014472.jpg

Lasten henkareiden metalliset ripustuslenkit on hieman pienehköt Hayn pukkijalkoihin, mutta taivutin niitä hieman enemmän auki ja jo sopii paikoilleen. Metallinen lenkki on aika napakka operoitava, mutta hyvin riitti käsissä voima niiden venytykseen. 🙂 Saman teen myös aikuisten henkareille Hayn isomman ja oikean Loop-naulakon suhteen.

P1014473.jpg

Tämä ei ole ihan niin suloinen kuin inspiraatiokuvieni malliesimerkit, mutta keltaisen seinän kanssa sopiikin paremmin tälläinen virtaviivaisempi ja modernimpi ratkaisu. 🙂 Itse olen todella todella tyytyväinen ja tyttönenkin tuntuu tykkäävän. Alla vielä tuotekuvat tähän semi-diy keksintööni (saanhan pitää tätä jonkinlaisena diy-projektina??? :D), Hayn Loop pukkijalat + Clas Ohlsonin puiset valkoiset lasten henkarit.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-05-29%20koht

Aurinkoista iltaa kaikille ja huomiseen! <3

29 kommenttia “Vaaterekki lapselle – Hay & Clas Ohlson

 1. Ihan mieletön idea ja aivan syötävän söpö toteutus! Kyllä tuosta kelpaa pikkuneidin valikoida vaatteita päälleen 🙂 IHANA!!!

  1. Jossu: Aamulla vaatteiden valikointi meni hyvin kivuttomasti, tyttö otti itse henkarista teepaidan ja ohuet legginsit. 😀 Toivottavasti jatkuu yhtä mukavasti ja entinen hulabaloo pukemisen kanssa on historiaa. 🙂

 2. Idea rekin rakentamiseksi on briljantti, onnittelut siitä!<br />
  <br />
  Rekin tarkoitusta ylipäänsä jo pähkin aiemmassa kommentissani ja en ymmärrä vaatteiden esillä oloa makkarissa. Vai ehkä tuossa on nuo ulkovaatteet rekvisiittana?<br />
  <br />
  Keskenräistä ei pitäisi arvioida eli palaan asiaan, kun huone on valmis ja kalustuksen mittasuhteet näkyvät paremmin. Tuleeko tuon yläpuolelle jotakin? Niitä hyllyjä esim? Nyt rekki näyttää vähän orvolta tietenkin.

  1. Hilde: Kiitokset! :)<br />
   <br />
   meillä rekin on tarkoitus toimia ihan vaatekaappina, eli siihen ripustetaan kaikki kauden käyttövaatteet. Ulkotakeista esillä on ne joille on käyttöä syksyyn saakka eli sadetakki ja muutama ohut trenssi viileitä aamuja ja iltoja varten. Kuvien ottamisen jälkeen olen ripustanut tangolle myös tytön ruskean sadepuvun (housut ja takki) joita käytämme sadesäällä ulkona touhutessa.<br />
   <br />
   Rekin yläpuolelle kehittelen jotakin, rekin piti olla alunperin valkoista seinää vasten mutta se on paljon parempi keltaisella seinällä. En tiedä raaskinko siihen laittaa hyllyjä, mutta pähkäilen asiaa hetken ja odotan että idea pelmahtaa mieleen. 🙂

 3. Onpa kivan näköinen ratkaisu. Antaako tyttö olla vaatteiden tuossa noin kauniisti? Itsellä taas kaappien läpikäyntivaihe ja tavaraa pursuaa joka paikasta. Meillä haasteelisinta taitaa olla se että mies ei halua luopua mistään… Teillä on hyvä kun molemmat ovat olleet ilmeisesti tuon tavaran vähentämisen kannalla.

  1. Minna: Toistaiseksi tyttö on antanut vaatteiden olla rauhassa. Silitellyt on niitä pari kertaa, mutta ei ole ottanut henkareita pois tangolta tai levittänyt vaatteita hujan hajan. Kaapin kanssa tätä tapahtui kerta viikkoon. 😀 Aamulla tyttö otti itse päivän asunsa tangolta ja valitsi vielä ihan oikein, t-paidan ja legginsit. :D<br />
   <br />
   Meillä on vaatteiden suhteen aika tiukka linja nykyisin, ei osteta mitään turhaa ja mietitään tarkoin mikä on vaatteen todellinen tarve ja käyttöaste. Pitkähihaisia trikoopaitoja on 6 ja teepaitoja saman verran. Siinäkin on ehkä muutama liikaa, mutta jos sattuu ruokaillessa vahinko yms. niin on aina vaihtovaatteet valmiina olemassa vaikka pyykkiä en olisi pessyt pariin päivään. 🙂 Tytön alusvaatteet ja sukat ajattelin säilöä kauniiseen säilytyslaatikkoon ja laittaa sopivalle korkeudelle hyllyyn… Tämä on vielä hieman työnalla, kun päätin laittaa vaaterekin sittenkin keltaiselle seinälle valkoisen sijaan. 🙂

 4. Aivan ihana idea!! Tulee mieleen catwalkit!! 🙂 Oman elämän supermalliutta! 🙂 Ja ovat kyllä niin hienot keltaista seinää vasten.

  1. Vilhelmiina: Hihi, tuo oli hyvä vertaus. 🙂 Ja onhan tuo pirpana meidän vanhempien ja mummien oma supermalli… Tyttö tuntuu tykkäävän tästä uudesta ratkaisusta, saa nähdä miten jatkossa sujuu pukeminen hänellä sillä aamu meni loistavasti ja tyttö valikoi itse itselleen päivän vaatteet. 🙂

 5. Tosi kivalta näyttää! Sen vain halusin sanoa, että mun mielestä tuossa on nyt ihan maksimimäärä henkareita, jos kaikissa on vaatteet niin näyttää jo varmasti täydeltä. En siis missään nimessä hankkisi lisää tuohon rekkiin 🙂 Mutta kaiken kaikkiaan huone näyttää tosi raikkaalta!

  1. annap: Voi olla mahdollista kyllä. 🙂 Pitää vielä harkita selvittäisikö tällä määrällä henkareita. 🙂 Kiitos! &hearts; &hearts;

  1. LadyBlue: Ei tullut lainkaan pahannäköinen hökötys tuosta. 😀 MInusta se on hauska, leikkisä ja moderni. Sopii hyvin huoneen teemaan ja Myy-lamppuun sekä keltaiseen väriin. &hearts; Olen aika huono tekemään oikeita diy-projekteja kun tilaa ja aikaa ei niille oikein löydy, mutta minulle tämäkin keksintö käyttää pukkijalkoja lapsen vaaterekkinä on tee-se-itse projekti. 😀 Olen niin tyytyväinen kun tämä onnistui niin hyvin ja vastasi täysin sitä mielikuvaa jonka perusteella päätin ostaa nuo pukkijalat. 😀

 6. Hyvältä näyttää, ja vielä paremmalta sitten, kun laitat tuohon yläpuolelle ne lack-hyllyt 🙂 <br />
  (Eikö se ollutkin tarkoitus?)

  1. saparo: Se oli alkuperäinen suunnitelma kun rekin piti olla valkoisella seinällä. Se kuitenkin hukkui seinään ja keltaista vasten se on niin paljon parempi. En vielä tiedä raaskinko laittaa hyllyjä keltaiselle seinälle mutta enköhän mie siihen jotakin keksi. Tuollaiseksi se ei jää, on vähän paljaan oloinen nyt. 🙂

 7. Kiva idea! Annan kanssa samoilla linjoilla, ei yhtään lisää henkareita. Miltähän näyttäisi jos noita ottaisi vähän pois päin seinästä…?

 8. Voiei miten suloinen rekki! 🙂 Tykkään tosta paljon enemmän kuin siitä alkuperäisestä ja sopii niin hyvin tuonne huoneeseen, varsinkin tuon keltaisen seinän pariksi!

  1. Jennifer: Kiitos ihanainen! &hearts; &hearts; MInustakin tuo minun versioni sopii loistavasti huoneen muuhun teemaan ja tyyliin. Tykkään kovasti! &hearts; &hearts;

  1. Acca: Kiitokset! &hearts;<br />
   <br />
   Hihii, valitettavasti on alkanut. 😀 Toivottavasti tämä avorekki hieman hillitsee vaatteidenvaihto tarvetta tytöllä, tai että ottaa vaatteet siististi rekiltä eikä levitä kaikkia vaatteita pitkin lattioita, kuten ennen teki. 😀

 9. Kiva idea! Itsellä ei vaan pää kestäisi vaatteiden viikkausta henkareihin ;D (tytöthän ne repisi siitä muutenkin pois ennen kuin selkäni ehtisin kääntää!)

 10. Mahtava idea. Itse ajattelin neidin huoneeseen tälläisen, mutta siinä säilytetään prinsessa vaatteita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *