Makuuhuoneesta maskuliinisempi?

Nonniin, nyt on kuulkaa mietitty ja makusteltu kunnon aivoriihellä makuuhuoneen tämän hetkistä tilaa, joka valitettavasti on pahasti riitasoinnussa olohuoneen ja tulevan keittiönkin kanssa. Myös lattian vaihdon kanssa on jouduttu nyt selkä seinää vasten ja jos lattia meinataan vaihtaa tai muuttaa ennen keittiörempaa, on päätös siitä tehtävä aikalailla NYT. Paluuta ei päätöksen teon jälkeen enää ole ja en ole vieläkään päässyt varmuuteen siitä millaisen lattian haluan seuraaviksi vuosiksi omaan kotiin. Valkoinen olisi ihanteellinen, mutta myös vaalea lankkulattian näköinen lattia olisi ihana. Siksi lykkäämme nyt suosiolla lattiaprojektin hamaan tulevaisuuteen ja opettelemme (tai minä opettelen :D) sietämään omaa tammiparkettia ainakin seuraavat vuodet. Vaihtoehtoja on aivan liikaa ja edelleen olen vatkannut edes takaisin laminaatin ja parketin välillä. Paras siis ottaa aikalisä asian kanssa, kun en osaa päätöstä tehdä. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-04%20koht

Makuuhuoneen nykyiset greige-hopeiset seinät on minusta tosi kauniit, mutta ne ovat aavistuksen verran liian krumeluuriset ja juhlavat muuhun sisustukseen. Jos koti olisi isompi ja makuuhuone ei näkyisi olohuoneeseen, ei asia häiritsisi niin paljoa. Mutta nyt kun sohvalla istuu, niin ensimmäisenä huomio kiinnittyy hohtaviin seiniin ja hopeisiin Rondo-lamppuihin. Ei hyvä.

Minulla jäi valkoista Siroplastin perusmaalia noin 6L ylimääräiseksi viime maalailukierroksestani ja ajattelin hyödyntää ne makuuhuoneessa. Seinissä kuitenkin on jo struktuuripinta ja -kuviointi valmiina, joten teen saman kikkakakkosen kuin kylpyhuoneen oviaukko-syvennyksen struktuuriseinän kanssa ja sudin pensselillä ohuen valkoisen maalikerroksen makuuhuoneen seiniin. Seinistä tulee todennäköisesti saman näköiset kuin se syvennyksen päätyseinä, ja se vastaa lähes täysin valkoista tunto Hieno-pintaa.

P1014613.jpg

P1014605.jpg

Ratkaisen makuuhuone-ongelman niin että sudin valkoiset maalit pintaan ja freesaan ilmeen modernimmaksi ja kuten ystäväni totesi – maskuliinisemmaksi. 😀 Luulen että romantiikan aika on kokonaan nyt ohi ja isot pinnat ja isot kalusteet korvaantuvat pikkuhiljaa loputkin neutraalimman näköisillä versioilla. Silkkiverhoistani en kuitenkaan tule luopumaan vaan yritän saada ne sopimaan kaiken muun joukkoon sulavasti. Siinä onkin aika haaste, sillä silkki on materiaalina todella juhlava ja minun tehtävä on yrittää karsia juhlallisuudet pois. 😀 Voi apua mihin taas pääni olen työntänyt, no ojanpohjalta pääsee vain ylöspäin jos huonosti käy. 😀

Rondon pöytälamput tuskin tulevat sopimaan huoneen sisustukseen ja olenkin avoimin mielin katsellut uusia valaisinvaihtoehtoja tilalle. Rondoa on kyllä vaikea päihittää, sillä ne ovat yksiä kauneimmista valaisimista ikinä. <3 Itselläni on kuitenkin tullut jonkin sorttinen teräs- ja kromiähky ja vaikka se onkin ajaton ja kaunis materiaalina ja pintana, ei teräksiset esineet enää viehätä niin paljon kuin ennen.

Jos nyt saisin tukon rahaa niin ryntäisin heti ostamaan Rondojen tilalle Arne Jacobsenin suunnittelemat Louis Poulsenin AJ-lattiavalaisimet, jotka toimisivat jatkossa sängyn molemmin puolin luku- ja tunnelmavaloina. Tämä vapauttaisi pöytäpintaa, johon vastaavasti saisi paremmin laskettua kirjan tai iPadin käsistään.

0202009289848_1.jpg

Myös kyseisen sarjan seinävalaisimet kiinnostaisivat, mutta ne olisivat ison sängynpäädyn vieressä liian pikkuruisen ja heiveröisen näköiset. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-04%20koht

Yksi ideani oli siirtää olohuoneen tv-taso seinällä olevat Lamp Gustafin Monaco-seinälamput makuuhuoneeseen yöpöytien päälle. Siihen tarkoitukseen ne vuosia sitten alunperin ostinkin, mutta se idea sitten vähän jäi… 😀 Monaco-valaisimissakin on kyllä kromia, mutta muotoilu on niin virtaviivainen ja neliskanttinen että romanttinen efekti on kaukana. 🙂

Mutta juups, tälläisiä aatoksia ja päätöksiä täällä. Kohti valkoista skandinavisuutta mennään ja lujaa. Enemmän Tanskaa ja vähemmän New Yorkia jatkossa. 😀

Aurinkoista iltaa kaikille! <3

16 kommenttia “Makuuhuoneesta maskuliinisempi?

 1. Minusta oikein hyvä idea siirtää olohuoneen seinävalaisimet makuuhuoneeseen. Sopisivat mielestäni sinne paremmin. Hauskaa nähdä minkälaiseksi makuuhuone muotoutuu. Aiotko tuoda sinne jotain kirkkaampaa väriä?

  1. Hani: En tiedä vielä tuleeko väriä makuuhuoneeseen, mutta jos tulee niin ainoastaan pienten juttujen muodossa. 🙂 Värillinen torkkupeite olisi ihan kiva lisä muuten lähes valkoiseen huoneeseen. Jos seinästä tulee rauhallisen näköinen niin siinä tapauksessa parketin lisäksi huoneeseen sopisikin jokin väripilkku. 🙂

  1. pinni: Liian työlästä ja riskialtista. Meillä on tehdaslakattu parketti joka pitää hioa ennen maalaamista. jos hiontaan joskus lähdetään, niin siinä vaiheessa mielummin sävytetään parketti öljyllä. Maalipinnan kestävyydestä ei voi antaa takeita edes ammattilainen, koska meillä on koiratalous. Liian riskialtista siis alkaa maalilla operoimaan lattiaa. muuten se kyllä olisi ollut hyvä idea ja tämä olikin aikoinaan meidän ensimmäinen ajatus kun lattian uudistamisesta alettiin puhua. 🙂

 2. Aikalisä lattialle on mun mielestä just paras ratkaisu tässä kohtaa.<br />
  Ja salaa toivon, että kunhan se päättyy, päätätte säilyttää klassikon 🙂

  1. Annukka: Olen täysin samaa mieltä, vaikka vanha lattia ei olekaan mieluinen minulle vieläkään. Olen nyt yli vuoden miettinyt erilaisia vaihtoehtoja lattialle enkä ole kyllä tullut yhtään viisaammaksi. Mitä enemmän olen miettinyt, sen enemmän on löytynyt loistavia vaihtoehtoja. Suurin unelmani olisi oikea lankkulattia, mutta meille sitä ei voi asentaa ollenkaan. Kaikki muut ovat sitten enemmän ja vähemmän kakkosvaihtoehtoja eikä hyvä kuntoista vanhaa parkettia raaski kakkosvaihtoehdon vuoksi kärrätä kaatopaikalle. No, lattian voi myöhemminkin vaihtaa jos siihen on tarvetta ja löytyy seuraava napakymppi lankkulattian tilalle. Vanha parketti on vaan sitten sirkkelöitävä tulevan keittiösaarekkeen ympäriltä irti ja saarekkeeseen laitettava listat, mistä en ajatuksena tykkää kyllä yhtään. 🙂

 3. Anna mulle noi teidän makuuhuoneen seinät!! Jos löydät jostain ton tyylistä hohtavaa helmiäis tapettia niin vinkkaa jossain postauksessas! Tulee melkein joka päivä katottua joko oot kirjoittanut jotain uutta… Ootko muuten kotoisin savosta tai jostain muualta kun helsingistä, kun olin huomaavinani kirjoitustyylissäs savolaisia sanoja?

  1. Julia: Hihiii, jos voisin niin antaisin heti paikalla. :)<br />
   <br />
   En ole perehtynyt kovinkaan paljoa tapettivalikoimiin, mutta pidän silmät auki jatkossa. Omasta kuvastahan voi nykyään teettää ns. phototapettia, joten jos ei mitään parempaa löydy tilalle niin voin kuvata sinulle meidän seinät ja sie voit teettää niistä tapetin. 😀 😀 En kyllä tiedä yhtään millainen siitä tulisi. :)<br />
   <br />
   Olen Keski-Suomesta kotoisin ja puhun sekamurteella. 😀 Vähän kymettä ja vähän hämettä ripauksella stadin slangia. 😀 MInulla on lähipiirissä ollut aina niin värikästä sakkia ympäri Suomen että olen aina puhunut vähän hassusti (eli omalla murteellani sanottuna holjasti :D). 😀

 4. Ja täällähän kämpän tyyli vaihtuu taas haipakalla. :)<br />
  <br />
  Hiukan surettaa, koska tämä uusi tyyli ei oikein ole minun makuuni, vaikka kivalta näyttääkin. Tykkäsin enemmän hopeisista lattiakyntteliköistä, pehmeän sävyisistä seinistä ja muusta kauniista. Dotsit ja Loopit ovat liian moderneja/pelkistettyjä meikäläisen makuun. <br />
  <br />
  Joka tapauksessa innolla seuraan edelleen muutoksia.

  1. Marie: Aika nopsaan vaihtuu nyt, mutta ajatystyötä on tehty on puolivuotta joten itselleni vauhti on aivan liian hidas, hihiii. :D<br />
   <br />
   Edellinen sisustustyyli oli todella kaunis, mutta ei niin minua kuin alussa joskus kuvittelin. Minimalismi on riitasoinnussa jonkin verran sen romanttisemman ja pehmeämmän sisustuksen kanssa joka meillä oli, ja vaikka halusinkin kodin olevan sellainen pehmeä ja naisellisempi niin sitä ei olisi voinut oikein toteuttaa vähemmällä tavaramäärällä. Ei meillä paljoa sentään ollut pienesineitä, mutta minua alkoi itseäni häiritsemään kun jokainen esine oli muotoiltu ja kokonaisuus oli runsaamman näköinen mitä tavaramäärällisesti olisi pitänyt mielikuvissani olla. :)<br />
   <br />
   Ihana kuitenkin kuulla, että jäät seuraamaan muutoksen tuulia. Yritän luovia modernismin ja pehmeyden välimaastossa silkkiverhoineni ja päiväpeittoineni. 😀 Olohuoneen seinän kohtalosta tein muuten päätöksen, siitä tulee vähän enemmän vanhaan tyyliin sopiva kuin uuteen, mutta tahdon ehdottomasti yhdistää seinäideani tähän uuteen linjavetooni. 🙂

 5. Hei! Olen ahkera blogisi lukija mutta vasta nyt kommentoin ekaa kertaa. Tykkään kovasti rohkeudestasi sisustaa ja muuttaa asioita. Itsellänikin kauhea sisustusvimma, mutta tuo talouden miehekkäämpi osapuoli vähän rajoittaa sitä liikaa. 😉 Siksi kysynkin,että onko sinun miehesi aina ihan suostuvainen kaikkiin sun ehdotuksiin tai onko sulla ns. &quot;vapaat kädet&quot; sisustuksen suhteen? Tuntuu että jos meillä vähän siirtää nojatuoliakin, niin sekin on liikaa. 😀

  1. Katariina: Mies on antanut minulle vapaat kädet sisustaa ja siirrellä tavaroiden paikkoja. 😀 Ainoastaan isoihin asioihin hän haluaa ottaa osaa, kuten kiinteiden kaappien poisto (jota vastusti vuosia ennen kuin sain tahtoni läpi ja jonka jälkeen hän totesi miun olleen oikeassa :D), lattian väri ja keittiön toiminnot. 🙂 Kalliimmista hankinnoista olen hänelle aina puhunut ennen ostoksen tekoa, ei ole koskaan ollut niitä vastaan vaan on luottanut siihen että minä tiedän mitä teen ja suunnittelen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *