Olohuoneesta monitoimitila

Seuraavat viikot me elellään hyvin pitkälti olohuone-makuuhuone akselilla, sillä eteinen ja keittiötilaksi luokiteltu osa kodista on tyhjennyksen kourissa, jotta siellä mahtuu purkamaan vanhaa ja rakentamaan uutta. 🙂

Ruokapöytä siirtyi olohuoneeseen ja “olohuonetta” tullaan vielä myöhemmin tiivistämään niin lähelle parveketta kuin suinkin, jotta keittiörempasta aiheutuvat pölyt ja muut jätteet ei leviä pitkin koko huushollia ja huonekaluja. 🙂 

P1014636.jpg

Ruokapöytä on ihan kiva tuolla olohuoneen seinustalla ja kun televisiota käänsi hieman viistoon, niin sohvalta käsin kuvaruutu näkyy normaalista katsontakulmasta. Aamupalaa on varmasti kiva huomenna napostella pöydän ääressä ja samalla katsella Huomenta Suomea. 😀

P1014644.jpg

P1014640.jpg

P1014639.jpg

P1014638.jpg

P1014641.jpg

Iltaisin on kyllä ihan mahdotonta kuvata olohuonetta, vaikka kuinka korjaisi kuvausasetuksia tai korjaisi kuvaa jälkikäteen, niin hämyisiä ja keltaisia ovat. No, pointti tästä väliaikaisesta järjestelystä tulee kuitenkin esille.

En päässyt tänään Ikea-visiitille, joten kelta-valkoiset avohyllyt tytölle jäivät ostamatta. Yritys on että loppuviikosta ehtisin sielläkin juoksemaan ja toivottavasti hyllyjä on varastossa silloin, etten jää tyhjin käsin. 🙂 Harmi ettei niitä voi tilata nettikaupan kautta vielä… 

Ihanaa iltaa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

9 kommenttia “Olohuoneesta monitoimitila

 1. Hei, <br />
  <br />
  ymmärsinkö väärin vai aiotteko elellä &quot;normaalisti&quot; remontin keskellä. Muutenkin olen ihmetellyt kuinka nopeasti siirrät tavaroita juuri maalatun seinän viereen tms. Ja jos maalaat seiniä niin etkö poista listoja, koska ainakin meillä rakennusurakoitsija tekee aina useamman tunnin jollei jopa päivien työn ennen varsinaista maalaus tai tapetoimis urakkaa.

  1. Mea: Ymmärsit oikein, eli elelemme kotona normaalisti rempan aikana. Kylpyhuoneessa vesipiste toimii joten hyödynnämme sitä ruoanlaitossa ja juomavetenä, niin kauan kuin keittön vesi on poikki. Keittiöremppamme on aika pieni siltä osin kun vesi on poikki, joten montaa päivää ei tarvitse olla kylpyhuoneen varassa. :)<br />
   <br />
   Seinämaalit ovat pölykuivia jo puolesa tunnissa ja kokonaiskuivumisaika on 2-4h. Toki maalin kovettumiseen ja lopullisen kestävyytensä saamiseen menee kuukauden verran aikaa, mutta se rajoittaa ainoastaan tahrojen pyyhkimistä mitä ei kostealla saa tehdä.<br />
   <br />
   Listoja en enää irroita koska se on turhaa. Teippaan listat leveällä teipillä suojaan maaliroiskeilta. 🙂

  2. En mä niinkään ajatellut veden saantia koska oletinkin että kylppärin tai wc viemäröinti toimii, mutta enemminkin minua ihmetyttää että miten pystytte peittämään tai suojaamaan huonekalunne ym. jos kerran jätätte ne paikoilleen. Itse teetimme keittiö, olohuone ja eteisrempan samanaikaisesti niin se pölyn määrä oli aivan uskomaton. Mä olin lisäksi hävittänyt kaikki entiset huonekalut ja kaikki mahdolliset aukot oli teipattu niin silti pölyä löytyi ympäri taloa. <br />
   Viikon jaksoin katsoa sitä ja sitten äkkilähdöllä aurinkoon 🙂 Remppamiehet saivat sillä aikaa työt tehtyä ja siivousfirma hoiti sitten loput 🙂

  3. mea: meillä ei tule oikeastaan mitään pahoja pölyjä. 🙂 Keittiö kaapit puretaan pois ja taustan cyproc-seinät irroitetaan kokonaan laatoineen ja kannetaan pois. Uudet cyprocit kiinni seinään ja kalusteet paikoilleen. Pientä roskaa tulee ja pakkausmateriaalit, perus pölyä ja jotain pientä puunmurenaa yms. SEiniä ei kaadeta eikä laattoja piikata irti, joten meidän projekti on vähän kuin vanhojen huonekalujen purku ja uusien kasaus. 🙂

 2. Toi iso tuplakupla on niin mahtava! 🙂 Aina ihailen sitä… jos haluat joskus siitä eroon niin ota muhun yhteyttä 😉

  1. Kati: Niin on! &hearts; &hearts; &hearts; Laitan muistiin, että jos se on joskus ajankohtaista niin olen sinuun yhteydessä. 🙂

 3. Moikka Miia! Kiitos ihanasta blogista, olen tähän aivan hullaantunut, makusi on niin loistava! Itse yritän ammentaa täältä tietoa ja ideoita uuteen asuntoomme, joka valmistuu loppuvuodeksi 🙂 Osaatko antaa jotain vinkkejä, mitä hyviä sisustuskirjoja kannattaisi lukea? <br />
  <br />
  Aurinkoista loppukesää!

  1. Ninni: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Tälläinen piristää päivää aina mukavasti. 🙂 Halaukset! &hearts;<br />
   <br />
   Luen aika vähän kirjoja nykyisin eikä mieleeni tule mitään erityisen hyvää kirjaa jonka olisin koskaan lukenut. Enimmäkseen olen lainaillut kirjastosta valkoisen sisustamisen kirjoja, mutta ne ovat pääasiallisesti aina maalaisromantiikan puolelle meneviä eikä siten tarjoa kovinkaan suurta inspiraatiota. :)<br />
   <br />
   Voisin uskoa että jokin skandinaaviseen sisustukseen keskittynyt kirjallisuus voisi olla mielenkiintoista ja inspiroivaa, vaihtoehtoja on varmasti paljon ja osa kenties liian värikästä ja runsasta minun sisustukseeni verrattuna (jos siis minun tyylistä tykkäät :D).<br />
   <br />
   Suomalaisessa kirjakaupassa on aika hyvä valikoima sisustuskirjallisuutta (nettikauppa), siellä kannttaa käydä kurkkaamassa ja selaamassa tarjontaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista kesää sinulle myös! &hearts; jos löydät hyviä ja mielenkiintoisia kirjoja niin saa vinkata minullekin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *