Uusi IKEA METOD keittiömallisto

IKEA on lanseerannut toissapäivänä uuden METOD-keittiömallistonsa, josta löytyy paljon uusia ja upeita elementtejä. Minun henkilökohtainen suosikkini taitaa olla edellisen postauksen aiheena ollut Tutemo-avohylly, joita tahdon tytön huoneen seinälle kuusi kipaletta. 🙂

IKEA Metod keittiömallisto - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

IKEA METOD -keittiömalliston lanseeraustilaisuus

Aamulla järjestettiin METOD-malliston lanseeraustilaisuus, jonne minutkin kutsuttiin. En valitettavasti päässyt itse paikalle presentaatioon ja mallikeittiöiden esittelytilaisuuteen, mutta sain onneksi hyppysiini virallisen pressiesitteen josta teinkin heti muutamia hyviä bongauksia omaankin keittiöömme.

Yllä oleva valkoinen keittiö on niin kaunis ja seesteinen. Paljon laatikostoja, vetimeetön ja eleetön – juuri sellainen mistä itse pidän keittiöissä. Tuonne kun laittaisi muutamat Eva Solon basilika-ruukut tasolle ja keltaisen astiapyyhkeen niin se olisi täydellinen.

IKEA Metod keittiömallisto - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

METOD-keittiön monipuoliset lisävarusteet

Yksi IKEA-keittiöiden valttikorteista on aina ollut laatikostojen ja kaappien sisämekanismit, joissa valinnan varaa riittää. Nyt kun olen itse lämmennyt tammelle ja puulle, ihastuin kovasti laatikostojen sisuksiin ja siihen miten tyylikkäältä näyttää puu ja valkoinen yhdistettynä teräksisiin aterimiin. Kuka on sanonut, että laatikoiden sisuksien pitäisi olla epäjärjestyksessä ja ei-niin-nättejä? 🙂 😀 Näitä laatikoita esittelisi mielellään vieraillekin ja minä varmasti tekisinkin sen.

IKEA Metod keittiömallisto - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Uusi IKEA TUTEMO avohylly

Ja sitten se lempparini IKEA Tutemo avolhylly valko-keltaisena. Voisin kyllä nähdä omassakin keittiössä seinällä muutaman Tutemo-avohyllyn. Niihin saisi niin kauniisti esille esim Alessin sitruspusertimen ja pari kaunista keittokirjaa. Kodikasta mutta silti riittävän minimalistista. 🙂

IKEA Metod keittiömallisto - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Valkoisen ja puun kodikas yhdistelmä

Yllä olevassa kuvassa minut pysäytti valkoisen ja puun yhdistelmä, erityisesti portaikossa, jolle keittiö on saumaton jatkumo. IKEA on aina osannut suunnitella ja tarjota näppäriä palasia pienten kotien sisustuksiin ja kalusteisiin. Tässäkin pienessä kodissa on hyödynnetty tila viimeistä senttimetriä myöten ja keittiössä on portaiden alle saatu kaapisto ja ilmeisesti uunikin. Keittiötason päädyssä vastaavasti on pieniä lokeroita, joihin saa keittiövälineitä käden ulottuville ilman että ne vievät turhaa taso- ja työskentelytilaa.

IKEA Metod keittiömallisto - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Näyttävä keittiö pinkillä lattialla

Pinkki lattia ja valkoiset kaapistot – taattua Ikea inspiraatiota! 🙂 Kokonaisuus on aivan ihana ja vaikka meille ei tuota pinkkiä tulekaan niin hetken aikaa ajattelin että kirkkaan keltainen lattia olisi kyllä jotain ennen näkemättömän makeeta. 🙂 Mallikeittiön saareke on kivan kookas ja tykkään tuosta valaisinideasta saarekkeen päällä. 

IKEA Metod keittiömallisto - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Tunnelmallista tummuutta ja maskuliinisia materiaaleja

Nämä alimmat keittiökuvat halusin postaukseeni siksi, että näissä on minusta todella onnistuneesti yhdistelty tummia sävyjä ja maskuliinisia materiaaleja. Kuvien tunnelma on niin rauhallinen että niitä unohtuu tuijottamaan. Vasemmalla tumma keittiö yhdistyy kauniisti oleskelutiloihin ja oikealla vaakaviiluinen puu ja teräs tasapainoilevat kiiltävän valkoisten yläkaappien kanssa huomiosta.

* * *

Jos olet suunnittelemassa keittiöremonttia, niin suosittelen kurkistamaan uuteen mallistoon IKEA-verkkokaupassa. Itse kahlasin läpi 17 sivua erilaisia keittiöitä ja vaikuttaa siltä että uusi METOD-mallisto on selkeä parannus aikaisempaan IKEA Faktumiin. Erityisesti laatikostoja löytyi useampia kuin ennen ja yläkaapeissakin oli tapahtunut suuri parannus entiseen verrattuna. Kaunis kiitos vielä IKEA:n Hannalle pressimateriaalista ja kuvien julkaisuluvasta. ❤︎

Inspiroivaa keskiviikkoa kaikille!

Kuvat: IKEA / pressi


Comments are closed.