Herkkuhetken kattaus

Ensi viikolla olen järjestämässä pienet kesäkinkerit hyville ystävilleni ja ajattelin laittaa pöydän koreaksi. Kerrankin pääsen hifistelemään keittiön puolelle, koska en useinkaan järjestä kotosalla isoja illanviettoja. Viime kerrasta taitaa olla kohta vuosi vierähtänyt. Kaunis kattaus kukkakimppuineen olisi tarkoituksenani loihtia ja viimeisiä kertoja kokkailla vanhassa keittiössämme, jota ei todellakaan tule ikävä rempan jälkeen. 😀 Keräsin itselleni kuvakollaasien muodossa muistilistan, jotta voin myöhemmin luntata mitä olen ajatellut ja mitä minulta uupuu…

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Juhlava kattaus herkkuhetkeen

Kattaus tulee olemaan pääväritykseltään valkoinen, kuten yleensä aina. Haluan lisätä valkoisen, teräksen ja kirkkaan lasin rinnalle ripauksen tammea.

Iittalan kirkas Aalto-maljakko tulee puisen Aalto-alustan päälle ja siihen kimppu kalloja – siis kukkia, ei suinkaan pääkalloja. 😀

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Valkoista, kromin kiiltoa ja tammea

Ruoan ja juoman tarjoiluun minulla onkin kaikki osat valmiina omasta takaa. Teräksiseen Georg Jensenin kannuun tulee kahvimaitoa, kirkkaaseen Iittalan kannuun tuoremehua ja Eva Solon valkotakkiseen karahviin kuuma teevesi (karahvi sopii myös kuumalle juomalle, testattu on).

Teepussit tarjoilen Georg Jensenin teräksisestä säilytyspurkista (vasen alareuna), jossa kattaukseen sopivasti puinen kansi. Salaatin laitan tarjolle Casa Stockmannin kulhoon ja ottimina toimivat Iittalan puuvartiset Piano-salaattiottimet. 

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Villeroy & Boch New Wave lautaset ja tarjoilukulhot

Astiat löytyvät myös kaapista valmiina, mitkäs muutkaan kuin Villeroy & Bochin New Wave -sarjan lautaset ja kupit. Myös muutama tarjoilukulho ja -lautanen löytyy ja niissä tarjoilen itsetehdyt patongit sekä jonkinlaisen raikkaan kesäisen kakun tai piirakan.

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Flow-kulho, Ego-kupit ja New Wave-aterimet

Uusin ostokseni on Villeroy & Bochin Flow-kulho, joka saa toimia herkkukulhona pähkinäsekoitukselle. Pieniä New Wave -sarjan kulhoja otan käyttöön tarpeen vaatiessa. Aterimet ovat samat vanhat New Wavet kuten aina ja teekupeiksi taidan kattaa kaksi Iittalan Ego-kuppia ja niihin Alessin Téo-teepussinaluset. Tuoremehut nautitaan Iittalan pienistä Kartio-laseista.

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Villa Stockmann pellavainen kaitaliina ja lautasliinat

Tekstiilipuolella ei hienostelua tällä kertaa nähdä. Pöydälle laitan Villa Stockmannin valkoisen pellavaisen Muurahaispolku-kaitaliinan ja servetteinä saman sarjan pellavalautasliinat valkoisina. Hyvin yksinkertaista ja kaunista. Lautasliinarenkaiksi ajattelin ostaa Lexingtonin valkoiset merihenkiset renkaat tai sitten tuunaan itse ohuista puun oksista pienet lenksut, joita käyttää. 🙂

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Magisson kakkulapio, juustohöylä ja juustoveitsi

Kakun tarjoiluun kaapista löytyy Magisson hauska kakkulapio. Jos päädyn kattamaan esille myös juustolautasen, löytyy Magisson juustohöylä ja -veitsi myös valmiina omasta takaa. Piirakkalapiota minulla ei ole, mutta riippuen siitä millaisen makean kahviherkun saan loihdittua, voi olla että joudun ostamaan perinteisemmän piirakkalapion sen leikkaamiseen ja tarjoiluun. Magisson hauska kakkulapio ei sovellu nimittäin kaikille piirakoille, varsinkaan jos tarjoilulautasessa on korkeammat reunat.

Loppuun vielä pari kaunista kuvaa New Wave -sarjan astioista, joissa ruoka näyttää aina normaalia paremmalta. 🙂

Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen
Juhlava kattaus herkkuhetkeen - Omakotivalkoinen

Ostoslista juhlavan kattauksen luomiseen

Eli ostoslistallani on ruoka-aineiden lisäksi kimppu kalloja, 6kpl Lexingtonin servettirenkaita ja mahdollisesti tarvittava Magisson piirakkalapio. 

Eilen illalla muuten väsähdin totaalisesti ysin aikaan. Pakko oli mennä yöpuulle normaalia aikaisemmin. Vaikka aurinko piristää, niin pitkä hellejakso vie mehut. Olen ihan tyytyväinen ettei täällä Helsingissä tänään (ainakaan nyt) paista aurinko. Pieni kesäsade saisi tulla vilvoittamaan ilmaa ja luontoa. 🙂

Mukavaa perjantaita kaikille!

Tuotekuvat: Stockmann / valmistajat, Tikkurila


Comments are closed.