Herkkuhetken kattaus

Ensi viikolla olen järjestämässä pienet kesäkinkerit hyville ystävilleni ja ajattelin laittaa pöydän koreaksi. 🙂 Kerrankin pääsen hifistelemään ns. keittiön puolelle, koska en useinkaan järjestä kotosalla isoja illanviettoja. Viime kerrasta taitaa olla kohta vuosi vierähtänyt. 😀

Kaunis kattaus kukkakimppuineen olisi tarkoituksenani loihtia ja viimeisiä kertoja kokkailla vanhassa keittiössämme, jota ei todellakaan tule ikävä rempan jälkeen. 😀

Keräsin itselleni kuvakollaasien muodossa muistilistan, jotta voin myöhemmin luntata mitä olen ajatellut ja mitä minulta uupuu. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Kattaus tulee olemaan pääväritykseltään valkoinen, kuten yleensä aina. Haluan lisätä joukkoon pienen ripauksen tammea – valkoisen, teräksen ja kirkkaan lasin rinnalle.

Iittalan kirkas Aalto-maljakko tulee puisen Aalto-alustan päälle ja siihen kimppu kalloja (siis niitä kukka-kalloja, ei suinkaan pääkalloja :D).N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Ruoan ja juoman tarjoiluun minulla onkin kaikki osat valmiina omasta takaa. Teräksiseen Georg Jensenin kannuun (vasen yläreuna) tulee kahvimaitoa, kirkkaaseen Iittalan Kartio-kannuun tuoremehua (vasen keskellä, kuvan kaadin on Essence – ei Kartio :D), ja Eva Solon valkotakkiseen karahviin (keskellä) kuuma teevesi (karahvi sopii myös kuumalle juomalle, testattu on :D). Teepussit tarjoilen Georg Jensenin teräksisestä säilytyspurkista (vasen alareuna), jossa kattaukseen sopivasti puinen kansi. Salaatin laitan tarjolle Casa Stockmannin kulhoon (oikea alareuna) ja ottimina toimivat Iittalan Piano-salaattiottimet (oikea yläreuna)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Astiat löytyvät myös kaapista valmiina, mitkäs muutkaan kuin V&B New Wave-sarjan lautaset ja kupit. Myös muutama tarjoilukulho ja -lautanen löytyy ja niissä tarjoilen itsetehdyt patongit sekä jonkinlaisen raikkaan kesäisen kakun tai piirakan.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Uusin ostokseni on V&B Flow-kulho, joka saa toimia herkkukulhona pähkinäsekoitukselle (vasen ylänurkka). Pieniä New wave-sarjan kulhoja otan käyttöön tarpeen vaatiessa (ylärivi keskellä). Aterimet ovat samat vanhat New wavet kuten aina ja teekupeiksi taidan kattaa kaksi Ittalan Ego-kuppia (oikea yläreuna) ja niihin Alessin Téo-teepussinaluset (oikea alareuna). Tuoremehut nautitaan Iittalan pienistä Kartio-laseista (alarivi keskellä).

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Tekstiilipuolella ei hienostelua tällä kertaa nähdä. Pöydälle laitan Villa Stockmannin valkoisen pellavaisen Muurahaispolku-kaitaliinan (oikea alareuna) ja servetteinä saman sarjan pellavalautasliinat valkoisina (oikea yläreuna). Hyvin yksinkertaista ja kaunista. <3 Lautasliinarenkaiksi ajattelin ostaa Lexingtonin valkoiset merihenkiset renkaat (vasemmalla) tai sitten tuunaan itse ohuista puun oksista pienet lenksut, joita käyttää. 🙂N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-07%20koht

Kakun tarjoiluun kaapista löytyy Magisson hauska kakkulapio (vasen yläreuna). Jos päädyn kattamaan esille myös juustolautasen, löytyy Magisson juustohöylä (vasen alareuna) ja -veitsi (oikea yläreuna) myös valmiina omasta takaa. Piirakkalapiota minulla ei ole, mutta riippuen siitä millaisen makean kahviherkun saan loihdittua, voi olla että joudun ostamaan perinteisemmän piirakkalapion (oikea alanurkka) sen leikkaamiseen ja tarjoiluun. Magisson hauska kakkulapio ei sovellu nimittäin kaikille piirakoille, varsinkaan jos tarjoilulautasessa on korkeammat reunat.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-06%20koht

Loppuun vielä pari kaunista kuvaa New wave-sarjan astioista, joissa ruoka näyttää aina normaalia paremmalta. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-06%20koht

Eli ostoslistallani on ruoka-aineiden lisäksi Kalla-kimppu, 6kpl Lexingtonin servettirenkaita ja mahdollisesti tarvittava Magisson piirakkalapio. 

Eilen illalla muuten väsähdin totaalisesti ysin aikaan. Pakko oli mennä yöpuulle normaalia aikaisemmin. 🙂 Vaikka aurinko piristää, niin pitkä hellejakso vie mehut. 😀 Olen ihan tyytyväinen ettei täällä Helsingissä tänään (ainakaan nyt) paista aurinko. Pieni kesäsade saisi tulla vilvoittamaan ilmaa ja luontoa. 🙂

Mukavaa perjantaita kaikille! <3

(Kuvat: Hobbyhall, Tikkurila, Stockmann)

23 kommenttia “Herkkuhetken kattaus

 1. Moi! Tosi kivat kekkerit teille tulossa. Esitän toivepostauksen organisoinnista ja kaappien järjestelystä. =) Teillä taitaa olla jo niin siistit kaapit, että ei ole enää ajankohtaista. Puhuit jossain postauksessa organisointiblogeista – ja katsoinkin jonkun vinkkisi, joka oli englanninkielinen. Tuleeko sulla mieleen vielä lisää joitain hyvejä organisointiblogeja? Nimimerkillä haen inspistä kaappien siivoukseen. =) Kiitos etukäteen!

  1. Sanna: Tuo on aiheena edelleen lähellä sydäntäni, sillä olen itse melkoisen savotan käynyt läpi vuosien saatossa kun olen itse järjestellyt ja sen seurauksena myös karsinut omia tavaroitani ja vaatteitani. 🙂 Tämä on loistava aihe ja mielelläni teen postauksen ellei parikin aiheeseen liittyen, kiitokset siis ehdotuksestasi. :)<br />
   <br />
   Itse olen hakenut luettavaa googlen kautta käyttämällä hakusanoina minimalistisuus, kodin järjestäminen, kaappien järjestäminen, tavaran karsiminen, kodin raivaus ja 100 tavaran haaste. Muutamia mielenkiintoisia artikkeleita on löytynyt, mutta en ole niitä tallentanut muistiin. Marttaliitolla on myös hyviä niksejä orgaisointiin ja kaappien järjestelyyn. 🙂

  2. Hyvähyvä, kiitos vastauksestasi! Nähtävästi olen käyttänyt vääriä hakusanoja. =) Olen löytänyt lähinnä vaan ko. ammatin edustajien yrityssivuja. Nekin tietty ihan jees. Nomess Copenhagenit mulla myös ostoslistalla, ne vaikuttivat hyviltä.

  3. Sanna2: Hakusanat on kyllä niin hankalia kun netti on valtavan kokoinen. 🙂 Toivottavasti nyt lykästää. :)<br />
   <br />
   Itse olen todella tyytyväineen jokaiseen omistamaani Nomess Copenhagenin tuotteeseen. Ne on järkevän kokoisia ja itse olen kokenut sen suurena hyötynä, että niiden sisältö näkyy läpi. Turha tonkiminen on meillä historiaa niiden myötä. 😀

  1. LadyBlue: Napsin ilman muuta kuvia. 🙂 Teen varmasti ensi viikolla esikattauksen kun sovittelen lautasliinarenkaita servetteihin yms. Ja itse illasta yritän muistaa napsia mahdollisimman paljon kuvia myös.<br />
   <br />
   Valkotakkinen on muuten ilmestynyt myyntiin Stockmannin nettikauppaan kamppishinnalla, kannattaa kurkata sillä nyt siitä säästää kympin. 🙂

 2. Tuo toisessa kuvakollaasissa vasemmalla keskellä oleva kaadin taitaa olla Iittalan Essence eikä Iittalan Kartio.

  1. Sofia: Niimpäs muuten onkin. 😀 Minun kattauskansiossnai oli kuvat molemmista kannuista ja olin valinnut sen väärän kollaasiin. 😀 Minulla itselläni on siis se Kartio, ei tämä korkeampi ja sirompi Essence. 🙂

 3. voi mistä löysit tuon V&amp;B Flow-kulhon?? oon iskeny silmäni siihen/niihin ja tuntuu että tältä tuppukylältä ei mistään saa ja nettikauppojakin olen kolunnut, tuloksetta 🙁

  1. s ; minä kyselin joskus vuosi sitten paikalliselta Sokkarilta tuota Flow-kulhoa(pientä) ja se ei kuulunut valikoimaan paikkakunnallani, mutta tilasivat kulhon minulle jostain toiselta Sokokselta ja sain sen parissa päivässä ilman ylimääräisiä kuluja.

  2. kiitos t sullekin 🙂 pitääpä laittaa korvan taakse jos (ja kun) taas joutuu jotain metsästämään! 🙂

  3. t ja s: Sokoksella on hyvä palvelu, kannattaa siis kysäistä jos voisivat tilata pikku-Flown toisesta myymälästä… Ja nettikauppaa kannattaa myös kurkistella. 🙂

 4. …ja nyt kun nakkasin googleen, niin noitahan putkahtelee sieltä täältä! 😀 mutta saat toki edelleen kertoa mistä omasi löysit 🙂

  1. s: Omani siis Hobbyhallista ja mitä itsekin äsken googlailin niin heillä edullisin hinta tuolle 1,8 litraselle. 🙂

 5. Voi vitsit, kun kuulostaa hyvältä. Voi kunpa saisin olla mukana…. :0)<br />
  <br />
  Mua alkoi jo huvittamaan, kun katsoin kuvakollaaseja ja luin tekstejäsi, että mitä sinulla näistä jo on ja mitä on hankintalistalla… Meillä siis aivan samat tuotteet, multa tosin puuttuu tuo juustohöylä, mutta piirakkaotin löytyypi 😉 Ja nuo servettirenkaat ovat postissa noutoa :0)<br />
  <br />
  Itselläni muuten tuon Flow kulhon lisäksi 6 kipaletta pikku Flowta, niistä on kivat tarjoilla kesällä mm. jätskiä ;)<br />
  <br />
  Osaakko muuten heittää lonkalta, että koska Stokkalla mahtaa taas tulla kodin tuotteista -20%? Niiiiiin paljon olisi taas &quot;tarpeellista&quot; hankittavaa…<br />
  <br />
  Aurinkoista viikonloppua!

  1. Johanna: Hihiiii. 😀 😀 Meillä on siis loistava maku. :D<br />
   <br />
   Pikku-Flowt kelpaisi kyllä minullekin jätskiin ja jälkkäreihin. &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   En osaa sanoa yhtään koska -20% kamppis taas seuraavan kerran on. Syksyisin yleensä on ollut, joten voisin uskoa että kun kesäale on ohitettu ja uudet syksyn tuotteet sisään niin vähän sen jälkeen voisi ehkä taas olla aika buustailla sisustuspuolen tuotteita sillä -20% alella. Tai näin itse tekisin jos olisin Stockmann. 😀 😀

 6. Mahtavalle näyttää ja ihanalle kuulostaa tuo Flow-kulho on yksi omista lemppareistani, minulta löytyy suuri ja pieni kulho, harmi ettei ole keskikokoa se olisi kaikkein kätevimmän kokoinen, noita lautasliinarenkaitakin käytin ostoskorissa mutta jätin ne kuitenkin pois, vaikka ovatkin tosi kivat.<br />
  Tälle herkkupepulle sitten myös kuvia niistä teidän syömingeistä 🙂 Kivaa viikonloppua!<br />
  vielä kallasta sen verran että on kyllä todella kaunis kukka, tulee liian vähän käytettyä itse, se on myös hääkukkana erittän näyttävä.

  1. t: Viime viikon herkkuillallinen ei toteutunut koska minulla selkä meni. :/ Yritämme uudestaan tyttöporukalla vielä kesän aikana, toivottavasti saamme aikataulut onnistumaan. :)<br />
   <br />
   Valkoisia kalloja ei tunnu saavan nyt mistään. Niitä voi kukkakaupan kautta tilata noin viikon toimitusajalla kyllä, mutta menee hieman säätämiseksi. Ruukku-kallojakaan ei ole näkynyt kuin rusehtavana. No, eilen ostin itselleni orkidean ja jonkun toisen kukan (en muista enää sen nimeä :D). Tulipahan vähäsen valko-vihreää kotiin. 😀

 7. Oi kun kuullostaa ihanalle nuo illanistujaiset! Itsekkin tykkään pitää sellaisia ystävilleni, tai vähän vuoronperään niitä pidetään. 🙂 Samanlainen maku täälläkin, haavelistalta löytyy nuo Magissot ja New wave ym…. ;D

  1. Suffeliini: Meillä ei onnistunut kinkerien vietto viime viikolla kun minulla oli tämä selkävaiva. Yritämme järkätä aikatauluja niin että pääsisimme viettämään tyttöjen iltaa vielä tämän kesän aikana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *