Jämämaalin hyötykäyttöä keittiössä

Olohuoneen seinästä jäin noin 3 litraa Tunto Hienoa jäljelle ja koska se kuivahtaa aika vauhdikkaasti purkin pohjalle, oli pakko miettiä sille äkkiä jokin käyttökohde. 🙂 Mihinkäs muualle minä sen suttaisin kuin keittiön hylly-seinälle. 😀 Hihiii 😀

Äkkiä teipit paikoilleen, virheesta viisastuneena ensin ovi- ja lattialistat ja sitten vasta itse seinäkuviointi.

Tässä se nyt sitten on, samanlainen raitaseinä kuin olohuoneessa:

P1014661.jpg

P1014666.jpg

P1014670.jpg

Lähikuvista näkee hyvin pohjamaalin ja struktuurimaalin eron. Tunto Hieno on kuin pehmeä rappaus tuon mattapintaisen pohjamaalin päällä. Pohjamaalina on Siroplast2 sävytettynä Paperilla (F497) ja Tunto Hieno on sävyttämätön ns. maalarin valkoinen. Sävyeroa maaleilla on minimaalisesti, mutta se on niin pieni että menee täysin valaistuksen piikkiin. 🙂

P1014669.jpg

P1014667.jpg

Teippailun aloian aina ylhäältä alas ja tykkään kun kuvio laskeutuu viuhkamaisesti alaspäin. Somistelin kuvien ottoa varten tuon nurkkauksen, mutta tyhjennän sen tavaroista viimeistään ensi viikon aikana.

P1014663.jpg

P1014665.jpg

Kuviointia ei oikeastaan huomaa suoraan edestä päin katsottuna, vain viistosti sen huomaa. Olohuoneen hyllyseinältä katsottuna keittiöseinän kuviointi näkyy parhaiten ja vastaavasti selkä keittiöhyllyihin päin näkyy olohuoneen seinän kuviointi. 🙂 Hauska sattuma, että kuviointeja ei siis voi nähdä samanaikaisesti. 🙂

P1014672.jpg

Itse kiinnitin muuten nyt huomiota sisustuksen valkoisuuteen. Vaikka kromia on edelleen seinähyllylläkin esineiden muodossa, niin sisustus on silti hyyyyvin valkoinen. Edes pieni ripaus tammea lattiassa ja purkin kansissa ei haittaa. Tykkään tosi paljon! <3

Nyt koiralenkille ja illalla luvassa leffaaaaaaa. Tällä kertaa ihan kotisohvalta käsin vaan ja ilman erikoisherkkuja. 🙂

Ihanaa sunnuntain jatkoa! <3

30 kommenttia “Jämämaalin hyötykäyttöä keittiössä

 1. Voi kun et nyt innostuis kaikkia seiniä tuohon tyyliin sutimaan, kun sulla aika nopsaan taitaa aina tulla se kyllästyminen.. 🙂 On sulla siinä hiomista sitten, mut eipä sulta onneks tuota energiaakaan näytä puuttuvan 😀

  1. Sofie: Maali on jo loppunut, joten tuskin tämän enempää sudin. 😀 Ainoastaan eteisen peiliseinän ajattelin samalla tekniikalla työstää, mutta se menee myöhemmälle kesään.<br />
   <br />
   Tikkurilan oma vinkki on kitata remonttipakkelilla kuviot piiloon ja tehdä kevyt pinta hionta. Tämän jälkeen seinä tulee käsitellä kuten maalamaton seinä eli hyvä pohjamaalaus. Ei siis ole kovin hankalaa muuttaa seinäpintaa jos sattuu kyllästys iskemään. 😀

 2. PÖÖFEKT! :):) Mä just laton Kaisa ja Puoli valtakuntaa ja siinä oli samanlainen seinä, kun nää sun!! :)))<br />
  <br />
  Millos tuut meille sutimaan 😉

  1. Love: Kiitoksia! &hearts; &hearts; Ääää, mulla on mennyt osa jaksoista ihan ohi, löytyyköhän niitä jostain nettiteeveestä? 🙂

 3. Vitsit siitä tuli hieno!! Todella upee. Multa oli mennyt kokonaan ohi tuo olohuoneen seinä, pitääkin mennä heti kurkkimaan vanhempia kirjoituksiakin 🙂 <br />
  <br />
  Tykkään tykkään ja paljon!

  1. JuttaEmilia: Olkkarin maalasin toissa päivänä. 🙂 Tosi hyvin kyllä onnistui maalailut vaikka itse sanonkin. 😀

 4. Oliskohan blogin nimenvaihdon aika? Oma koti KELTAINEN, perhaps? Nyt vaan on mennyt niiiiin överiksi koko värin kans läträäminen.

  1. Yellow: No todellakin pitäisi! 😀 Jos lapsen huoneessa on 35% keltaista väriä niin kyllä olet ihan oikeassa että koko blogin nimi täytyy muuttaa ja sassiin. ;)<br />
   <br />
   Valitsin muuten aika hyvin postauksen johon kommentoit. 😀

  2. Tää oli just hyvä postaus tolle Yellowin kommentille, kun kuvissa on niin paljon keltasta!

  3. Mikä ihme ihmisiä vaivaa kun pitää tulla ilkeilemään toisen blogiin. Tämä tuntuu olevan suomalaisten naisten uusi villitys kun lähes jokaisessa lukemassani blogissa on sama ongelma. Rakkauspakkaus postasi juuri nettikiusaamisesta kun hän on myös saanut paljon ilkeää kommenttia viime aikoina. :(<br />
   <br />
   Miia, aivan upeasti onnistunut seinän maalaus! Tämä on hieno muutos ja ihailen sinun tyyliäsi ja kekseliäisyyttäsi. Jatka samaan malliin vaan ja jätä tälläiset Yellowt ja muut huomiotta kokonaan. 🙂

  4. Joo, ei se keltsi muuten mitään, mutta jotenkin just tässä postauksessa keltaisen veret seisauttava määrä oikein häikäisee silmissä… ;D <br />
   <br />
   Seinät on upeat! On se vaan ihme mitä voi maalaamalla aikaan saada, ottaen huomioon, ettei kyseessä ole mikään ammattimaalareiden taidonnäyte kuitenkaan 🙂

  5. Dara: Hihiii. :D<br />
   <br />
   No ei tosiaan ole mikään ammattimaalarin taideteos tämä ja siltikin aivan ihanasti onnistunut. 🙂

  6. Venla: Luin sen Rakkauspakkauksen postauksen ja todella törkeää kommenttia on hän saanut. :/ Hänen postauksensa oli täyttä asiaa ja olen täysin samoilla linjoilla nettikiusaamisen kanssa hänen kanssaan. Jos joskus on itselläkin aikuisena ihmisenä tehnyt tiukkaa lukea itsestään inhottavia kommentteja niin miten sellainen vaikuttaa nuoren naisen elämään, jolla vasta elämä edessä… Melkein tekisi mieli aloittaa iso kampanja nettikiusaamista vastaan. &hearts;<br />
   <br />
   Seinä onnistui tälläkin kertaa tosi hyvin, itse olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. 🙂

 5. Minulla on sellainen käsitys, ettei maalarin valkoinen suinkaan ole sävyttämätön, vaan on esimerkiksi Tikkurilan värikartalla nimellä höyry . Lumi sen sijaan on käsittääkseni sävyttämätön valkoinen.

  1. Sanna: Maalarinvalkoinen on valmiiksi sävytetty mutta sitä käytetään perusmaalien pohjana. Minun AP-pohja tuossa Tunto Hienossa on myyjän mukaan maalarinvalkoinen, jonka voi sitten sävyttää erikseen haluamallaan värillä. Itse en sävyttänyt sitä vaan sutaisin seinään sen valmiin seoksen mitä purkissa oli. 🙂

 6. Kiva ja helppo idea toteuttaa!<br />
  Tuotahan voisi kokeilla ihan erisävyisillä maaleillakin,ilman struktuuria.Tuunailin omaan olkkariini tapetista raitaseinän ja harkitsin myös raidoituksen tekemsitä maalaamalla mutta pelkäsin maalin leviämistä teipin alle.Tuossa ei tainnut kuitenkaan niin käydä?

  1. ani: Tämän voi toteuttaa vaikka miten… Yhdenkin asteen sävyero saman värisessä maalissa tekee jo kuvioinnin seinään, samoin pelkkä kiiltoasteiden vaihtelu (esim jos pohja on matta ja pintamaali kiiltävä). Ja väreilläkin voi leikitellä halutessaan. :D<br />
   <br />
   Minulla ei mennyt yhdestäkään kohtaa maalia teipin alle, onneksi. 🙂

 7. Täytyy sen verran kompata tota yellowin kommenttia, että mullakin tulee enemmän mieleen vaalee beige/ luonnonvalkoinen seinä. Onko seinät ihan puhtaan valkoiset? Kannattaa vielä opetella tuota kuvausta ja valaistusta. Nämä nyt ei ole millään pahalla sanottua 🙂

  1. Mari: kermaisen valkoisella ja keltaisella kuitenkin on aika suuri ero, joten uskon Yellown kommentoineen sitruunankeltaista väriä tytön huoneessa eikä tämän postauksen kuvia. <br />
   <br />
   Seinät ovat puhtaanvalkoiset (ja maalarinvalkoiset).<br />
   <br />
   Meillä on sellainen pieni ongelma, kuin vastavaloon kuvaaminen jolta ei valitettavasti voi välttyä. Vaikka keittiön puolelle ei iltaisin paista aurinko suoraan, niin se heijastuu vastapäisen talon lasitetusta seinästä sisälle saakka. Sama ongelma olohuoneessa. 🙂 Erillisisllä kuvausvaloilla ja muulla taustakankaalla ongelman saa poistettua, mutta harrastelija- ja kotikuvaajalle hieman turhan iso satsaus kuvauskalustoon. :D<br />
   <br />
   Opettelu ja oppiminen jatkuu edelleen tästä eteenpäinkin, kuten tähänkin saakka. 🙂

 8. Heips, maalarin valkoinen on sävytettävä sävy (G497), purkissa valmiina oleva A-pohja on perusvalkoista.<br />
  <br />
  t. maalikaupan täti

  1. tanttu: En lähde väittelemään valkoisen maalin sävystä koska en ole itse expertti maalikarttojen kanssa. 🙂 Yksi sanoo yhtä ja toinen toista, ota siitä nyt sitten maallikkona selvää kuka on lopulta oikeassa. 😀 :D<br />
   <br />
   Oli miten oli, meillä siis pohjamaalina Siroplast joka on sävytetty sävyllä nimeltä paperi F497 ja se on omien tietojeni mukaan melko neutraali valkoisen sävy (ei siis taita kumpaankaan enempää kuin toiseen, versus keltainen ja harmaa) ja Tunto Hieno on sävyttämätön (maalimyyjä sanoi sitä maalarinvalkoiseksi) AP-pohjallinen maali joka on asteen verran kermaisempi kuin F497. 🙂

  2. Jeps,<br />
   F497 on siis astetta valkoisempi kuin maalarinvalkoinen G497 ja perusvalkoinen AP-pohja on molempia valkoisempi, mutta tuo väriero tunto -maalissa johtunee siitä struktuurista mikä aiheuttaa varjoja ja täten näyttää eri väriseltä… no se siitä 'virkaintoilusta', hieno se seinä silti on! 🙂

  3. tanttu: Näin vähän mietinskelinkin että F ja G497 ovat sukulaissieluja. :)<br />
   <br />
   Odotin että ap-pohjallinen Tunto olisi ollut turhankin valkoinen meille mutta se on kermaisempi ja pehmeämpi kuin F497. Onneksi se sopii kuitenkin tosi kauniisti muuhun valkoiseen väritykseen ja tuo vaan raitoja enemmän esille. 🙂

 9. Heippa! Pitkään blogiasi seuranneena haluan kertoa että kotinne on todella kaunis ja ihailen rohkeuttasi kokeilla kaikkea uutta!Itseäni ärsyttää suunnattomasti puolestasi nuo ilkeät anonyymit jotka silloin tällöin kommentoivat.Mitä se kenellekään kuuluu mitä omalle kodilleen tekee,mitä värejä käyttää,miten sisustaa.Ei täällä bloggaajat käsittääkseni mitään hyväksyntää hankinnoilleen sun muille hae vaan jakavat iloa ja inspiraatiota.Olisipa kiva päästä kurkkaamaan näiden kommentoijien koteja.. 😀 Kiitos sinulle kivasta blogista,oikein odotan aina postauksiasi! – Miia

  1. Masha: Kiitos kivasta kommentistasi ja piristyksestä (minulla selkäsärky aivan järkyttävä tällä hetkellä). &hearts; &hearts; &hearts;&hearts;<br />
   <br />
   Ei bloggaajat minustakaan tarvitse hyväksyntää omille ajatuksilleen ja ideoilleen. 🙂 Toki kehittävä keskustelu on aina paikallaan mutta vänkääminen on asia erikseen. Jos mie olen päättänyt maalailla seiniä keltaisella ja kuvioida struktuuria seiniin niin omapa on häpeäni ja jos kaikesta saamastani &quot;vastaväitteestä&quot; huolimatta sen teen, niin so what? 😀 <br />
   <br />
   Todella moni ideani on tyrmätty toimimattomana ja huonona ja kun lopputulos ei olekaan ollut aivan kamala ja olenkin ollut edes &quot;osittain&quot; oikeassa niin sekin on aiheuttanut kriittisen palautetulvan. Tekee niin tai näin niin aina joku on sitä mieltä että väärin meni. :)<br />
   <br />
   Itse olen tosi paha jääräpää ja uskon ja luotan omiin ideoihini ja ajatuksiini. Hyvin harvoin päätäni saa kääntymään ja 80% olen ollut &quot;oikeassa&quot;. Välillä teen mokia minäkin, mutta kun sisustuksesta on puhe niin ei se ole vakavaa. Kaikki virheet ja erheet saa kohtuullisen helpolla aina muutettua ja korjattua. 🙂 Sisustus ei ole minulle vakava asia muutenkaan vaikka joskus tuskailenkin asioiden kanssa liikaa. Oman kodin laittaminen on ihanaa puuhaa ja suhtaudun siihen kokeilevasti ja rohkeastikin. 🙂 Ei se haittaa jos mokaa, kunhan muistaa nauraa itselleen. 😀

 10. Se siinä niin hullua onkin että miten kukaan voi tulla toisen omassa kotona tekemiä muutoksia sanomaan pieleen menneeksi tai huonoksi valinnaksi. Bloggaaja laittaa kotiaan itselleen,ja päivänselväähän on että ihan kaikista asioista toisen kotona ei voi pitää.Normaalin kritiikin myös ymmärrän,mutta onhan se hullua tulla kertomaan että teit väärin yms.. No, meitä on moneksi.. Ärsyttää vain tuollaiset niin vietävästi!! 😀 Osa on varmasti pelkkää provoa, mutta sääliksi käy niitä jotka tulee toisen kodista tosissaan sanomaan miten asiat pitäisi tehdäolla! Anteeksi avautuminen, ottaa vaan niin päähän kaikki ilkeilijät. 🙂

  1. Masha: Blogiini tulee jonkin verran pelkäksi provokaatioksi tunnistettavia kommentteja, joista osan jätän suoraan julkaisematta. En tahdo että blogini kommenttiboksi täyttyy sellaisista viesteistä, joissa ei kuitenkaan osata eritellä mitenkään sitä, miksi jokin juttuni on väärin tehty tai toteutettu. Niissä lähinnä vaan todetaan että ihan peestä on ja piste. 😀 :D<br />
   <br />
   Saa avautua, asiallinen keskustelu on aina hyvästä ja olen sinun kanssa niin samaa mieltä että jokainen laittakoon omaa kotiaan juuri sellaiseksi kun tahtoo. Se ei ole minulta pois eikä vaikuta omaan elämääni, muuta kuin että saan usein hyviä vinkkejä ja ideoita joita voin sitten mielessäni jatkojalostaa omaan kotiini sopivaksi. :)<br />
   <br />
   Olet Masha ihana!&hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa ja mukavaa juhannusta! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *