Kreikkalainen Flow :)

Tänään tein ruoaksi omaa lemppariani kreikkalaista salaattia. <3 Selkäpuolena kipujen kanssa kaupassa käynti oli painajaismaisen tuskaisaa ja hidasta, mutta onneksi sisko tuli hätiin ja auttoi. 🙂 Tämän herkkusalaatin todellakin olen ansainnut ja vedinkin sitä napaani kaksi satsia (ja ähky iski). 😀 😀 

P1014767.jpg

P1014762.jpg

Tein salaatin valmiista pussirehuista (frisee-salaatti, rucola ja salaattisekoitus), jotta pääsin mahdollisimman vähäisellä vaivalla. Joukkoon sujautin kirsikkatomaattia, kurkkua, kevätsipulia, fetaa ja mustia kivettömiä oliiveja. Nam, ihan super hyvää. <3

P1014763.jpg

Villeroy & Bochin iso Flow-kulho pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön ja se on kyllä mielettömän kaunis. Suureen kulhoon mahtuu salaattia neljälle hengelle ja sen kaareva muoto   hivelee silmää jokaisesta ilmansuunnasta katsottuna. En kadu tätä ostostani kyllä yhtään, vaikka heräteostos olikin. 🙂 

P1014759.jpg

Kattausta en jaksanut edes miettiä, kunhan nyt lautaset, aterimet ja vesilasit lykkäsin pöytään. Niidenkin laittamiseen meni jo melkein 10 minuuttia tämän selkäni kanssa. 🙂

P1014764.jpg

Ruokajuomana juon aina vettä. 🙂 Syödessä iskee aina “vesijano” ja siihen ei todellakaan käy mikään muu juoma kuin tavallinen vesi. 😀 😀

P1014760.jpg

P1014768.jpg

Näillä V&B:n New wave-sarjan pitkulaisilla lautasilla ruoka näyttää aina täydelliseltä ravintola-annokselta. 🙂 Vaikka lappaisi lautasen täyteen. 😀 Hihiii 😀

P1014769.jpg

P1014765.jpg

Kaupasta ostin viimeinkin uudet basilikat vanhojen syötyjen tilalle ja nyt seinähyllyllä koreilee neljä kasteenraikasta ja huumaavan tuoksuista basilikaa. <3 <3

Minä jatkan täällä hitaasti mutta varmasti tytön iltapuuhien parissa ja menen itsekin nukkumaan jos vain kivuiltani pystyn. Viime yö meni valvoessa ja univelka kaataa varmasti sänkyyn tänä yönä. 🙂

Viettäkäähän ihana ilta! <3 <3

48 kommenttia “Kreikkalainen Flow :)

 1. Ihana kulho!! Todella kaunis!! &hearts; &hearts; <br />
  <br />
  Nyt toi salde ei kyllä oikein huutele…super paljon noita oliiveja…Yikes!! heheh!!<br />
  <br />
  Kivaa iltaa sinne ja toivottavasti selkäkivut hellittävät pian &hearts;

  1. Love: Mie tykkään kovasti siitä ja siihen mahtuu neljä jättikokoista salaattiannosta. 😀 Tällekin päivälle jäi nimittäin vielä syötävää, nami nam. :)<br />
   <br />
   Minä laitoin ainekset nyt vaan päällekkäin enkä sekoitellut salaattia ennen kuvaamista. Itse rakastan oliiveja (nykyään :D) ja niitä olisi saanut olla enemmänkin. Slurps. :)<br />
   <br />
   Karmea kipu jatkuu, aamut on näköjään kaikista pahimpia. :/

 2. Nams! Vedin just itekkin ison lautasellisen salaattia iltapalaksi!:)<br />
  Mikä siun selässä on? Paranemisia muru &hearts;

  1. Niina: Salaatit on herkkua. :)<br />
   <br />
   Ilmeisesti ja toivonmukaan noidannuoli iski selkään, ettei olisi mitään vakavampaa vaivaa… odottelen ensi viikkoon ja jos ei särky yhtään helpota niin maanantaina kuvauttamaan selkä. En kyllä kaipaisi nyt yhtään mitään extravaivoja tähän elämään tällä hetkellä. 😀

 3. Tuo kulho on upea, salaattikin näyttää ihanalle, itse tosin olen kamalan allerginen oliiveille ja korvaan ne tummilla viinirypäleillä kun teen fetasalaattia (näyttävät vähän samalaisille) Toivottavasti saat pian selkäsi kuntoon, kivaa iltaa!

  1. t: Viinirypäleet sopivatkin hyvin oliivien korvikkeiksi. :)<br />
   <br />
   Vieläkään ei ole muutosta parempaan, mutta toivottavasti iltaa myöten helpottaisi. &hearts;

 4. Voih, todella kurjaa tuo selkäkipu. Itse siitä vuosia kärsineenä ja leikkauksiakin takana voin sanoa että kivut edelleen helvetilliset. Voin vain toivoa että paranet pian.<br />
  <br />
  Tsemppiä &hearts;

  1. H: Tämä on karmein kipu koskaan, kestää 24/7 ja ne äkilliset viiltävät pistokset saa hengityksenkin seisahtumaan. :/ On minulla ollut selkä kipeä monesti mutta NÄIN kipeä ei sentään koskaan aikaisemmin. Sympatiat todellakin kaikille selkävaivoista ja -säryistä kärsiville. &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; Sinulle myös! &hearts; &hearts;

 5. Mä jättäisin tosta salaatista kyllä oliivit pois, mutta muuten NAMS! Ja toi kulho &hearts; Fetasalaatti on kyllä ihan mun lempparia. Joskus oon lisännyt siihen vielä lohta ja ripaus sitruunaa, niin se on kyllä paras lounas, mitä esim. kesähelteillä voi syödä 😀

  1. Jossu: Minä olen inhonnut oliiveja ennen enkä suostunut niitä syömään edes pakon edessä. 😀 Raskausaikana niitä teki mieli ja hampaat irvessä maistoin – oli niiiiiin hyvää. 😀 😀 Siitä asti olen ollut ihan hirmuinen oliivifani, varsinkin mustat kivettömät oliivit on superherkkuani nykyisin. 😀

  2. Ellen: Voin ainakin yrittää kuvata seinää kauempaa. 🙂 Kuvio näkyy parhaiten viistosti kuvattuna, yritän saada parvekkeelta käsin napsittua kuvia vaikka huomenna. Keittiön hyllyseinällä on meilläkin oviaukko ja jatkoin kuvioseinää oven toisellekin puolelle. Minusta se ei näytä ollenkaan häiritsevältä tai liian rauhattomalta. Kuvailen sitäkin sinulle huomenna enemmän. 🙂

 6. Täällä toinen selkävaivainen, ymmärrän täysin että lautasten laittamiseen pöydälle kului 10 min!!!! Mutta kaunis kattaus, itsellä on sama astiasto. Tietääkö kukaan, miksi Suomessa kreikkalaiseen salaattiin laitetaan vihreää salaattia mukaan? Perusainekset kyseiseen salaattin ovat tomaatti. kurkku, paprika, sipuli, oliivit, feta, suola, oliiviöljy ja oregano.Olen nimittäin Suomí-lomillani aina törmännyt kreikkalaiseen salaattiin, jossa on jotain vihreää.

  1. Ulkosuomalainen: Selkäsärky on kyllä liikkumisen (ja makoilunkin) osalta niin kokonaisvaltainen häiriötekijä että ei tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä. Eilen olin niin turhautunut ja tuskainen etten enää voinut kuin nauraa ja aijai kun sekin sattui aivan jumalattomasti. 😀 😀 :D<br />
   <br />
   Aitoon kreikkalaiseen salaattiin ei tosiaan taida itse salaatinlehdet kuulua, mutta minä tykkään kovasti ja siksi teen yleensä aina tämän pohjoisen &quot;väärän&quot; version. 😀

 7. Heippa :)<br />
  Kerroppa kuinka saat yrtit pysyyn hyvinä ? mulla ne tuppaa nuukahtaan ja muuttuu nopeesti ruskeeks…vettä ne ainakin saa !

  1. Hanna: Minun salaisuuteni on nuo Eva Solon yrttiruukut. 😀 Kaikki muut keinot on aikoinaan käytetty ja yrttini kuivuivat tai nahistuivat alle viikossa. Ostin yhden Evan kokeeksi vuosia sitten ja siinä pysyi yrtti hengissä yli 3kk ja kasvoikin kolminkertaiseksi. Ja siitä napsittiin lehtiä myös ruoan joukkoon. :)<br />
   <br />
   Suosittelen kokeilemaan tuollaista Eva Soloa, siinä pysyy yrtti tuoreena ja freshinä kunhan muistaa laittaa ruukun alaosaan vettä pari kertaa viikossa. Lopun hoitamisen hoitaa ruukku. 🙂

 8. Hei et ole kirjoottanut miehestäsi pitkään aikaan?! Asutteko vielä saman katon alla? :)tuli vain mieleen kun olen miettinyt tätä asiaa mutta kuitenkin näyttää siltä että olet kattanut kahdelle aikuiselle 🙂 voimia selkäkipuihin &hearts;

  1. johanna: Me olemme sopineet että hänet ja parisuhdeasiat pidetään jatkossa kokonaan pois blogista. Toinen salaattilautanen oli katettu siskolleni, joka auttoi kauppareissulla. 😀

 9. Minäkin korvaan aina oliivit tummilla viinirypäleillä. <br />
  Minkä kokoisia nuo lautaset ovat? Tosi hienot!

 10. Siis hetkinen, sanoit ruokakaappipostauksessasi vältteleväsi pakastemarjoja, mutta sitten kaapistasi löytyy kiloittain valmispuuropusseja, muroja ja nyt vielä valmissalaattisekoitustakin!

  1. Mites se menikään: Niin sanoin. Elovenan pussipuuroista tuskin löytyy listeriaa tai hepatiittia kuten ulkomaisista pakastemarjoista… Valmissalaattisekoitus on 100% oikeaa salaattia joka on vaan valmiiksi pilkottu ja pussitettu. Kyllä tämä kommenttisi taas on niin keksimällä keksityn oloinen, mitäs seuraavaksi????

 11. En tiedä löytyykö sieltä etelästä,mut meillä täällä Pohjanmaalla on just noihin vaivoihin erikoistuneita ihmisiä,jäsenkorjaajia,jotka ihan kivuttomasti saavat laitettua sijoiltaan menneet nikamat takaisin paikoilleen.kannattaa ainakin koittaa selvitellä löytyykö sieltä.tsempit!

  1. Anu: Täältäkin varmasti googlettamalla löytyy muutamia jäsenkorjaajia. Voi olla että turvaudun korjaajan palveluihin jos ei kipu kohta ala näyttämään hiipumisen merkkejä.

  1. Nella: Tiedän kyllä. 🙂 Ne on tosi tiukkaan kiinni enkä jaksa alkaa liottamaan astioita sen vuoksi. Olkoot siis kiinni niin pitkään kunnes irtoavat itsestään käytössä tai pesussa. 🙂

  2. öö..jaa..niin miks ne pitää mukamas pois ottaa? :O mä en kyl ainakaan ota, saavat todellakin irrota vasta sitten jos vahingossa omia aikojaan tipahtavat. ne nyt vaan niinkun kuuluu noihin astioihin, muutenhan olis sama ostaa jostain tiimarista 😉

  3. emmi: Hihii, Tiimarissa on tosiaan ihan saman näköisiä kippoja ja kupposia. 😀 MInuakaan ei tarrat haittaa, ne on ihan kauniitkin. &hearts; Lähtee sitten irti kun lähtee. 🙂 Minulla on kolme vuotta vanhassa Kartio-lasissakin vielä tarra kiinni, eipä ole irronnut koneessa eikä liotuksessakaan. Harvinaisen tuhti liima on tarrassa. 🙂

  4. mua harmittaa ihan sairaasti kun teeman lautasista irtoaa ainakin tosi nopsaan, laiskana pesetän ne kyllä tiskikoneella.. ehkä käsin tiskatessa sais varjeltua niitä tarra-aarteitaan paremmin 😀

  5. Tämähän on klassisin astiakädenvääntö, pitääkö ne Iittalan tarrat ottaa pois vai ei. I vote for no, ne kuuluu niihin astioihin! 😀

 12. Ihan älyttömän kaunis tuo salaattikulho! Aivan upea &hearts; Ja itse salaatti näyttää herkulliselta. Mä en nuorempana tykännyt oliiveista yhtään ja nykyisin olen suorastaan hulluna niihin ;D

  1. Dara: Hihiii, en itseasiassa tunne tai tiedä yhtään alle 20-vuotiasta joka tykkäisi oliiveista. 😀 Minäkään en tykännyt ennen kuin olin 27-v. Kolme vuotta ne on olleet minun suurimpia herkkujani ja joskus saatan ostaa oliviipurkin itselleni ihan muuten vaan ja syödä sen pelkästään. Nam. 🙂

  2. Mä taisin olla jo kolmenkympin paremmalla puolella ennenkuin aloin oikeesti niitä herkkuna pitämään. Tapasin P:n 29-vuotiaana, ja sen kautta oon oppinut rakastamaan oliiveja ja sietämään sieniä ;D<br />
   <br />
   Toivottavasti saat selkäs pian kuntoon! Tiedän kokemuksesta ettei paljoa naurata joku noidannuoli…

  3. Dara: Mä en ole vielä oppinut tuohon sieni-asiaan. Yöksis, :D<br />
   <br />
   Ei paljoa naurata kyllä ja hetken aikaa luulin että kipu alkaa hellittää mutta kattia kanssa. Takaisin tuli pistokset ja vihlonnat ja kuljen taas kuin mummo kyttyrässä, vain trollaattari puuttuu ja kohta varmaan joudun lainaamaan alakerran mummon menopeliä että pääsen kauppaan ja takaisin. 😀

 13. Nyt täytyy sanoa että vaikka en oliiveista tykkääkään, niin tuo näyttää kyllä todella herkulliselta, nam !!! &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Live&amp;Home: Namnam, oli hyvää. 🙂 Harmi että huominen meni tämän selän takia ihan penkin alle, olisin niin mielelläni kokkaillut sinullekin salaatit. :/

 14. Ihana kulho, ja eipä tuo salaattikaan pässimmältä näytä 😀 <br />
  <br />
  Osaiskohan joku muuten kertoa että mistä löytäis pienempänä tuota Flow-kulhoa? hyväksikäytän Miia sinun lukijakuntaasi, jos tärppäis 😉

  1. Maiju: Flow on kyllä postauksen tähti. :D<br />
   <br />
   Pientä Flowta löytyy ainakin Helsingin keskustan Stockmannilta ja Sokoksesta. Muualta en ole löytänyt. Jos Kodin1 on lähettyvillä niin heillä on myös valikoimassa tätä ollut, saattaisi löytyä liikkeestä. 🙂

  2. Kiitos vinkeistä. Ei valitettavasti löydy kodinykköstä tai stockmannia tältä kylältä, mut sokoksella voisin kokeilla onneani. En ole aiemmin siellä kyllä nähnyt, mutta pitääpä vaikka kysäistä kun seuraavan kerran siellä piipahdan 🙂

  3. Maiju, mulle tilattiin oman paikkakuntani Sokkarille ko. kulho joskus vuosi sitten, kosa se ei kuulunut paikkakuntani Sokoksen valikoimaan 🙂

  4. Ok. Pitääpä testata paikallinen sokos, oisko yhtä hyvää palvelua jos ei valmiina hyllystä löydy! 🙂

  5. t ja Maiju: Sokokselta tosiaan löytyy ja sitä voi tilata toisesta myymälästä toiseen, jos omasta se on loppunut. 🙂 Toivottavasti Maiju löytyisi sinulle oma pikkuinen Flow! &hearts;

 15. Hieno kulho! Nuo new wave-astiat on kyllä muutenkin minusta hienoja. Mutta nyt ei anna kaapit ja budjetti periksi kerätä niitä. Toisaalta muutaman isomman voisin tarjoilulautaseksi hankkia. Sopisivat meidän teema/kartio/essence-sarjaan… :)<br />
  Ja aika hyvän näköinen salaatti. Itse tykkään myös oliiveista, mutta parhaita minusta ovat kalamata-oliivit. Maistapa niitä joskus! Ja juuston haluan ehdottomasti olevan sitä aitoa – pelkkä lehmänmaitojuusto on melkon mauton. Mutta nämä nyt ovat mielipiteitä ja jokaisen suussa ruuat maistuvat eri tavalla 🙂

  1. Rinttu: Nämä isot tarjoilukulhot ovat kyllä astioiden aatelia ja sopivat hyvin Iittalan tuotteisiin. :)<br />
   <br />
   Kalamata-oliiveja olen pari kertaa syönyt ja ne ovat todella hyviä. &hearts; Meidän lähikaupan valikoima on hyvin suppea ja siksi meillä useimmiten no vaan näitä tavallisia mustia kivettömiä oliiveja. Stockmannin herkusta olen muutaman kerran löytänyt aivan superhyviä oliiveja, mutta en enää muista mitä ne olivat. Silloin oli kreikkalainen viikko ja voi olla että kyseiset oliivit olivat vain jokin kampanja-ajan tuote. Täytyykin seuraavalla kauppareissulla tiirailla oliivihyllyä tarkemmin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *