Täydellinen torkkupeitto ja mummobuumi

Löysin jo maaliskuussa Prismasta heidän oman House-merkkisen Stone-torkkupeiton joka on paksua neulosta. Olen haudutellut sen ostamista omassa mittakaavassani tajuttoman kauan ja syynä on ollut se, että torkkupeitto sisältää akryylia. Akryyli on itselleni kuin kirosana, jota yritän välttää viimeiseen asti, sillä se nöppääntyy ja nuhjaantuu aivan liian nopeasti ja pesun jälkeen on entinen kapistus. Olen yrittänyt etsiä yhtä muhkeaa ja vastaavan näköistä torkkua myös muualta ilman akryylia, mutta tuloksetta. Pari viikkoa sitten luovutin etsimisen ja kannoin yhden Stonen kotiin ja nyt olen täysin myyty. 🙂

P1014804.jpg

P1014803.jpg

Tässä on sopivasti ollut viileämpiä ilmoja ja olen päässyt käyttämään torkkupeittoa päivittäin. Pari viikkoa on siis käyttökokemusta takana ja mitään käytönjälkiä ei ole ainakaan toistaiseksi ilmaantunut. Ongelma-farkkuni eivät ole värjänneet, vaikka niistä tarttuu väriä ihan jokaiseen mahdolliseen pintaan nahkasohvaa myöten. Lanka ei ole mistään kohtaa nukkaantunut vaikka olen istunut tismalleen samassa kohtaa torkkupeiton keskikohdassa takapuoleni kanssa. 😀

P1014802%202.jpg

Värisävy on meille täydellinen hieman taitetun valkoinen ja se sopii niin seiniin, sohvaan kuin muihinkin pintoihin. Pehmeän kermainen kuin vaniljajäätelö, mutta silti riittävän valkoinen. <3

P1014806.jpg

Materiaali on 60% puuvillaa ja 40% akryyliä, joka vaikuttaa ainakin toistaiseksi hyvältä sekoitukselta. Peite on pehmoinen kuin pumpuli ja aika painava. Miinusta tulee oikeastaan vain käsinpesusta, jonka ajattelin sivuuttaa. 😀 Pesukoneessa on onneksi käsinpesuohjelma ja vaikka se ei ole ihan sama asia kuin oikea käsinpesu, niin ajattelin tulevaisuudessa ottaa riskin ja hyödyntää pesukoneen olemassa oloa. 😀 Kuivaus onkin hankalampi juttu, meidän kuivausteline on niin pieni että torkku täytyy taitella kaksinkerroin ennen tasokuivausta, mikä pidentää tietysti kuivausaikaa.

P1014812.jpg

Tämä todisti taas sen, että joskus ns. merkitönkin tuote voi olla huippuhyvä. 😀 Kaiken ei aina tarvitse olla kalleinta mahdollista laatua, täyttääkseen tehtävänsä. 🙂

Omasta Prismastani tämä valkoinen Stone on loppunut (en tiedä tuleeko myyntiin lisää) ja tilasinkin Sokoksen nettikaupasta itselleni syksyä varten kaksi lisää. Kyllä nyt kelpaa syksyä odottaakin, kun on näin ihanat torkkupeitot valmiina odottamassa. 😀

P1014805.jpg

Minuun on muuten iskenyt nyt jokin mummobuumi, sillä pyysin siskoani opettamaan minut kutomaan. Huomisesta alkaen kudon tunnin päivässä yksi oikein – yksi nurin tekniikalla ja toivottavasti opin säätelemään langan kireyttä viimeinkin. Kouluaikana yli 15-vuotta sitten olen viimeksi puikkoihin koskenut ja niin huonolla menestyksellä että sain käsityöstäni arvosanaksi 5. 😀 😀 Jospa nyt kärsivällisyys ja ymmärrys riittäisi ja oppisin tekemään torkkupeiton kaltaista peruskudontaa. Jos näin käy, niin syksyllä minulla on 6kpl itse tehtyjä tyynynpäällisiä sohvalla. 😀

Ihanaa lauantai-iltaa! <3

18 kommenttia “Täydellinen torkkupeitto ja mummobuumi

 1. Joo, mäkin oon nähnyt tuon Prismassa, kiva tietää että ei ole mennyt miksikään, itsekin mietin sitä akryyliä, on kokemusta liiaksikin nyppyisistä tyynyistä ja paidoista! Tuossa on ihanan isoa tuo neulos 🙂

  1. Jonsku: Tämä on kyllä loistavaksi osoittautunut ja onneksi on puuvillaa suurinosa materiaalista. 🙂

 2. Käypä kurkkaamassa inspiraatiota neulomiseen minun blogista 🙂 En ollut kymmeneen vuoteen neulonut ja neuloin sitten kerralla kokonaisen viltin. No en ole kyllä sen jälkeen uudestaan neulonut, mutta kyllä silloin kannattaa aloittaa kun siltä yhtään tuntuu. Ja kun ei valitse sitä ohuinta lankaa.. 🙂 Itsehän tein sen mokan, että kun ostin &quot;villalankaa&quot; en älynnyt että se olikin akryylia.. että silleen. Mutta virheestä viisastuu 🙂 Onnea neulontaurakkaan! Ja kauniin viltin olet kotiuttanut!<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://talokotimetsassa.blogspot.fi/2012/10/hand-made.html&quot; target="_blank">http://talokotimetsassa.blogspot.fi/2012/10/hand-made.html</a&gt;

  1. J: Loistava postaus, tästä inspiroituneena aloitin itsekin nyt ensimmäisen tyynynpäällisen teon. jos vauhti pysyy samana niin viikon päästä minulla on ensimmäinen tekele valmiina. 😀

  1. Asta: Voi olla hyvinkin mahdollista että kyse on tismalleen samasta tuotteesta. 🙂 Ulkomailtahan nämä ketjujen omat merkkituotteet tilataan ja vain pesulaput ja pakkauskääreet on erilaisia. 😀

 3. Ihana viltti!!! 🙂 <br />
  Mie oon tykänny noista Housen sarjan tuotteista, ovat yllättävän kestäviä ja laadukkaita olleet. Löytyy valaisimiakin 😉 <br />
  <br />
  No onpas kässäope antanut sulle melkoisen arvosanan :O höh (en kyllä ymmärrä taiteellisten aineiden arvostelua muutenkaan ollenkaan, minä taiteellinen hörhö ja kapinallinen :DD). Kiva kun kokeilet kutomista :))<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntaita &hearts;

  1. Soili: Kässänope antoi vitosen siksi että ainakin yritin. 😀 😀 Oli se kyllä aikamoinen puuha silloin ja ihmettelin mielessäni miksi kukaan haluaa kutoa sukkia vapaaehtoisesti. :D<br />
   <br />
   Housen tuotteita on paljon kyllä kehuttu ja nyt itsellänikin on hyvä kokemus takana. 🙂

 4. No just… tahtoo itsekkin tämän… siis niin ihanan näköinen!!! Itse innostusin vuosi sitten kutomaan ja sitä ennen myös koulussa… heti aloin villasukkaa kutomaan vaikka koulussa kun piti sukka kutoa niin sai valita kutooko parit vai yhden isomman… arvaa kummanko kutosin… 😉 Yhden kantapään vaan… 😉

  1. Suffeliini: Kantapään tekeminen on aika vaikeaa. 😀 Minun sisko neuvoi siihen pari hyvää niksiä, joilla se on yhtä helppoa kuin varrenkin tekeminen, mutta itse en ole vielä niin sisällä tässä hommassa että tajuaisin mitään. 😀 Minulla toimii näkömuisti, joten sitten kun näen omin silmin kuinka sisko tekee sukat ja kantapäät niin osaan varmasti kokeila itsekin sitä. 😀

 5. Onpa nätti torkkupeitto ! Mulla on ihan kauhee neulontabuumi menossa… Neulon vain helppo juttuja. Seuraavaksi meinaan tehdä tyynynpääliset (yhdet olen jo tehnyt), kunhan vaan saan tämän hetkisen projektin loppuun… Peitonkin voisi tehdä, hyvä idea! Isot puikot ja tuplalanka niin tulee nopeaa valmista.

  1. Miia: Minäkin kudon vain helppoja juttuja. Ja ainoastaan oikein päin olevia silmukoita. 😀 Mutta ihan nättiä jälkeä kyllä tulee niinkin ja ensimmäinen koristetyyny on nyt aloitettu. 😀

 6. Mä kattelin just äsken Prismassa tuota samaa peittoa. Mulla ei olen torkkupeittoa ollenkaan täällä uudessa kodissa, joten sellaiselle on oikeasti tarvetta. Väri on minustakin ihan täydellinen, mutta kun mulla on valkoinen päiväpeitto niin haluisin jonkin muun värisen kuin valkoisen. Harmaan sohvan kaveriksi tuo kyllä sopisi hyvin, mutta kaipaan tohon sängylle jotain ryhtiä joten torkkupeiton paikka tulee olemaan siellä silloin kun sitä ei tarvita. Näin ollen valkoinen ei tule kysymykseen, harmaa sen sijaan voisi olla aika passeli 🙂

  1. Jonanna: se harmaa on tosi kaunis. &hearts; Saatan itsekin ostaa sellaisen tytön huoneeseen syksyksi, jotta saan kelta-valkoisesta huoneesta syksyisemmän. 🙂

 7. Mulla oli koulussa ihan sama ongelma langankireyden kanssa. 😀 Maksoin kaverille 15mk että neulo mulle pakollisena koulutyönä tehtävät lapaset.. Mutta viime vuonna kokeilin 16v tauon jälkeen uusiksi ja jälki oli täydellisen tasaista, että kyllä se aikuisiällä oli ainakin mulla ihan eri juttu tehä. :)<br />
  Tsemppiä vaan projektiin!

  1. anikee: Tunnustan minäkin tässä että olen turvautunut samaan kikkaan. 😀 Jäin kylläkin kiinni opettajalle siitä, että yritin väärentää oman käsityöni. 😀 😀 Jouduin tekemään rangaistuksena ylimääräisen ompelutyön koulupäivän päätteeksi mutta se oli tosi kivaa ja tekemäni olkalaukku onnistui niin hyvin että sain siitä kympin. 😀 😀 Ompelu oli koulussa kivaa ja siitä tykkäsin kovasti.

 8. Hei Miia!<br />
  <br />
  Ajattelin ottaa kantaa tähän kutomis-inspiraatioon. Minä en voi tehdä enkä käyttää villalankaa joten minä käytän joko puuvilla tai akryylilankaa kaikkeen kutomiseen tai virkkaamiseen.<br />
  Akryylilanka on minun suosikki, koska sen olen voinut pestä koneessa normaalisti 40 asteessa ja vielä melkein kaikki kuivannut kuivausrummussa ilman kutistumista. Enkä ole havainnut nukkaantumistakaan kuin muutamassa.<br />
  Toivottavasti kutomis-buumi kestää ja opit tekemään omasta päästä juuri sellaisia kuin itse haluat.<br />
  Värejä ja materiaaleja löytyy. <br />
  Ennenkaikkea kutominen rantouttaa sopivasti ja saa nollattua ajatukset samalla.<br />
  <br />
  Mukavia kutomishetkiä!

  1. Me, myself and I: Itselläni on traumat tulleet akryyliin kauppojen valmisneuleista, jotka nukkaantuvat kainoloista jo parin ensimmäisen käyttötunnin aikana. :/ Villa kutittaa minuakin, mutten onneksi ole allerginen. Tytöllä on viitteitä siitä että hän on, joten villaa ei voi hänen paidoissaan olla ollenkaan. Akryylilankaisia sukkia minulla on ollut kyllä, ja ne ovat hyvin kestäneet käyttöä. Päkijän kohdalta on sukka kulunut puhki, mutta sekin on vienyt pitkään. :)<br />
   <br />
   Kutominen on ihanaa ja rentouttavaa, aloitin juuri ensimmäisen koristetyynynpäällisen tekemisen. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *