Kipu lamauttaa koko elämän :/

Ei pysty, ei kykene, ei jaksa, ei kestä, ei voi…

Selkää särkee niin julmetusti etten enää tiedä miten päin olisin. Aamulla kun varovasti käänsin kylkeä sängyssä ja haaveilin aamukahvista, oli olo varsin hyvä ja itse olin onneni kukkuloilla – onko pahin kipu todellakin nyt ohi? No ei ollut, lähimainkaan. Tiputtauduin varoen sängystä alas lattialle ja nousin siitä ensin polvieni varaan pungertaakseni itseni ylös käsivoimilla sängystä tukea ottaen, kuten olen tehnyt viimeisen viikon ajan. Tässä vaiheessa oli kaikki vielä hyvin, kipu pysyi hyvin hallinassa ja uskoin todella että pahin on ohi. Kun viimein pääsin pystyyn jalkojeni varaan, koin niin järkyttävän tuskan ja vihlaisun, että putosin lattialle kivun voimasta ja näin tähtiä. Kammottavin alkukipu kesti varmaankin vain 30 sekunttia, mutta se tuntui ikuisuudelta.Itketti, mutten voinut itkea kun siitä johtuva jännitys ja pieni hytkyminen sattui niin paljon. Lähes kaksi tuntia makasin ja puuskutin lattialla yrittäen vaihtaa asentoa ja raahautua pelkillä käsivoimillani ulos huoneesta. Lopulta makasin tulikuumassa suihkussa vaatteet päällä ja kipu alkoi hellittää sen verran että sain itseni ylös ja seisoma-asentoon. :/

Lääkkeet ei auta, lämpölaastarit ei auta, lääkevoiteet ei auta, liikkuminen ei auta, paikallaan olo ei auta, kylmägeelit ja -kääreet ei auta, lämpö kuuman suihkun muodossa auttaa vähän mutta suihkussa en voi istua 24/7, :/

Tämän postauksen tekeminen on vienyt minulta koko päivän, kun lause kerrallaan tätä päivitän. Ei kulje ajatuskaan, sattuu vaan niin paljon. Vastailen teidän kommenteihin pahasti jälkijunassa vasta sitten kun saan selkää parempaan kuntoon, että voin edes 5 minuuttia istua koneella (tai yhtään missään). Jos jo noidannuoli aiheuttaa näin karmivat tuskat, niin en tiedä miten selviäisin pahemmista selkävaivoista koskaan. Vai onko tämä noidannuoli, mene ja tiedä… Kaksi viikkoa kun on särkyä takana niin voidaan miettiä muitakin vaihtoehtoja kuin äkillinen ja paikallinen noidannuolen aiheuttama kipu ja tulehdus. ÄÄÄÄRGH. :/

Viettäkää mukava viikko! <3 Ja pitäkää peukkuja että tämä helpottaisi pian. <3

EDIT: Tänään aika OMT-fysioterapeutille, toivottavasti hän osaa auttaa. 🙂

37 kommenttia “Kipu lamauttaa koko elämän :/

 1. Kamalaa!! Eikö ne tohtorit mitään pysty sua auttamaan? Saatko yhtään apua arjen askareisiin? Nyt alan huolestumaan susta oikeasti! 🙁

 2. Voi kun kuulostaa tutulta 🙁 Olen potenut saman tapaista kipua yli vuoden. Minulla on nikaman siirtymät ja ahtauma. Välillä on vähän kivuttomampia aikoja, mutta en esim ole voinut kävellä siis lenkkeillä ja kaikki nostaminen, kiertoliikkeet ym tuovat sellaiset kivut, että hui kauheeta.<br />
  Nyt odotan aikaa polille, että tehdään päätös leikataanko. Annan tehdä mitä vain, kunhan pääsisin kivuista. Mutta odottavan aika on pitkä, kun viime vuoden alussa alkoi tässä mittakaavassa. Lääkkeitä nenee toooooodella paljon, 1g paratabs 600 burana 3x päivässä, vaihtoehtosesti välillä tramalia, panacodia, dolania, mobicia, mutta mikään ei vie kipua kokonaan :(<br />
  Toivottavasti selkäsi paranee pian ja mitä pikemmiten menisin lääkäriin ja vaatisen kaikki magneettikuvauksesta taivutuskuviin, että saisit selville mikä siellä on. <br />
  Tsemppiä!

 3. Hei! Luin juttusi ja tuli heti mieleen, että vyöhykeratahieronta saattaisi varmasti auttaa kipuihisi. Sukulaisellani oli jokin aika sitten välilevyn pullistuma ja hän oli jo menossa leikkaukseen, kunnes meni käymään vyöhykeratahierojalla. Kertoja tuli 10, mutta sen seurauksesta vältyttiin leikkaukselta ja suurilta kuluilta. Kannattaa lukea netistä jos et tiedä mitä vyöhykeratahieronta/terapia on. Itsellänikin on siitä kokemusta, ja on auttanut omiin vaivoihin. Suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan. Kipusi nimittäin kuulostaa todella pahoilta ja ikäviltä. Lyhyesti sanottuna vyöhykeratahieronnassa siis hierotaan kehon vyöhykeradat auki jaloista(jalkapohjat) ja käsistä(kämmenet). Kun radat hierotaan auki, kaikki kehossa olevat lukot ja tukot aukeavat. Enempää en osaa siitä kertoa mutta kannattaa ottaa selvää!! 🙂 Tsemppiä sinulle!

 4. Itse selkäkivuista kärsineenä tiedän tuskasi. Joskus lähtee jalat alta kirjaimellisesti kun kipu yltyy. Itselläni ei auta mikään kuin lepo ja lähes tajun vievät lääkkeet. Joskus pahimmillaan menen paikalliseen sairaalaan ja ne pistää piikkiä kankkuun jotta pystyy elämä taas jatkua. Mikään ei vaivaa, vikaa ei ole mutta nii… oireita kyllä on. On kuvattu, fysioterapiassa käyty, lisää kuvauksia, liikuntaa maltillisesti yms yms… Ehkäpä joskus helpottaa. Voimia!!

 5. Oletko jostain saanut ohjeeksi lämpöhoitoa ja kuumia suihkuja? Itse ainakin olen saanut aivan päinvastaisia neuvoja eli ehdottomasti ei lämpöä vaan kylmää.

 6. Hakeudu muru OMT-fysioterapeutin vastaanotolle. Saat avun nopeammin kuin odottamalla lääkäriaikaa. Pikaisesti diagnosoisin kivun aiheuttajaksi välilevyn pullistuman. Mitä pikemmin saat oikeanlaista hoitoa, alkaa kipukin hellittää.

  1. H: Miian kipu ei suoranaisesti viittaa välilevynpullistumaan. Voihan toki ollakin, mikään tässä maailmassa ei ole niin varmaa kuin epävarma. Ollaan kuitenkin käyty läpi paljon (oon ollut kovasti mukana päivittäin tässä) ja oireet ei viittaa pullistumaan. Hyvähän toki homma on tutkia ettei tuli hutkittua. 🙂

  2. Niin, pullistuma voi oireilla eri tavoin. Mutta oli taustalla mikä hyvänsä, kannattaisi asiantuntevan ft:n selkä tutkia.

 7. Oi kamala!! Äkkiä lääkäriin!! Lihasrelaksantteja kehiin. Monesti myös henkinen ylikuormittuminen näkyy selkäkipuna. 🙁

 8. Auts :(Toivotaan pikaista paranemista, tiedän miltä selkäkipu tuntuu, oma selkä meni kaksosten ollessa 2 kk. Lepo!

 9. Voi kamala miten tuntuu tutulta,koin aivan samoja tuntemuksia ja kipuja tasan vuosi sitten kun todettiin välilevynpullistuma.Mulla meni koko kesä kipujen kourissa ja kesä jäi elämättä,keskittyi vain että selvisi joka päivä pitkästä päivästä kipujen kourissa.Kolmen kk jälkeen alkoi pikku hiljaa helpottamaan… Mutta edelleen elän varovaisesti ja kuullostellen selkää… Voimia sinulle ihan kamalasti,kipu todella lamauttaa…<br />
  Tarkoitukseni ei ole masentaa sinua vaan hakeudu ajoissa hakemaan apua ja vaadi sitä jottei aikaa kulu turhaan kipujen kourissa.<br />
  Kiitos myös ihanasta blogista joka sai minut heräämään ja muuttaamaan kotini näköisekseni ja tuntuiseksi.<br />
  Voimia sinulle!!!

 10. Magneettikuvaan sinun pitäisi päästä nyt heti! Voi olla välilevynpullistuma. Itsellä on se ollut, samoin äitini miehellä ja aika samanlaiselta valitettavasti kuulostaa.. Yleensä eivät sitä meinaa uskoa, koska olet nuori. Minulla oli se 17 vuotiaana ja puoli vuotta (!!) jouduin kärsimään ennenkuin suostuivat laittamaan magneettiin ja pullistumahan se! Nyt lääkärille heti huomenna ja vaadit päästä magneettikuvaan!

 11. Voi ei, onpa kurja selkävaiva! Kipu oikeasti lamauttaa, uskon sen kyllä. Ja sen kovan kivun pelko myös, ainakin itselläni oli joskus niin. Nyt ei ole onneksi ollut sitä kipua enää, mutta muistan sen hyvin… Toivottavasti olosi helpottaa pian! Voimia, lämpimiä ajatuksia ja pikaista paranemista!

 12. Voi ei! Toivottavasti kipu hellittää pian. En usko, että pahempaa selkäkipua on olemassa!<br />
  Minulle on kerran tullut noidannuoli kesken lomaa Dublinissa ja kipu oli niin sietämätöntä, että hakeuduin seuraavana päivänä sairaalaan. Siellä tehtiin erilaisia tutkimuksia, mutta ei oikein osattu auttaa. Mikään lääke ei tehonnut kipuun kunnes lopulta puuduttivat koko alaselän. Kotiuduin särkylääkkeiden ja fysioterapialähetteen kanssa. Sain jotain sähköimpulssihoitoa useamman viikon.

 13. Nyt nainen heti päivystykseen ja pois et lähde sieltä ennen kuin pystyt kävelemään omin jaloin! Oon kyllä huolissani nyt susta &hearts;

 14. Voi ei 🙁 Pikaista paranemista! Jos et saa julkiselta puolelta kunnon hoitoa niin mene yksityiselle. Mitä vaan että saisit pian apua. Voimia!

 15. Voi eiiii, kamalaa :(. Huolissaan ollaan täälläkin. Pääsisitkö nopeasti hyvälle ja asiantuntevalle lääkärille?? <br />
  Lähetän sulle Miia ympärillesi Valon enkeleitä selkääsi ja haavoja hoitamaan. &hearts; &hearts; &hearts;

 16. Pikaista paranemista ja voimia kivun sietämiseen, toivottavasti helpottaa mahdollisimman pian &hearts;

 17. Hei!<br />
  <br />
  Kauanko sulla on nyt särky kestänyt? Onko lääkärillä mitään rakentavaa sanottavaa? Miten lihasrelaksantit?<br />
  <br />
  Toivottavasti vaiva saadaan nyt hoidettua, etkä joudu enempää kärsimään!

 18. Itsellä sama vaiva. Kipupiikkiä kehiin päivystyksestä ja sen jälkeen mars koulutetulle Kiropraktikolle. Taatusti saat apua. Ja nopeasti. Tsemppiä joka tapauksessa!

 19. Voi ei 🙁 Vieläkin noin kovina nuo kivut, kannattaa kyllä kohta oikeasti hakeutua taas lääkärin luokse!! Mulla ne kivut oli oikein pahana reilun viikon, mutta lääkkeet kyllä auttoi aika hyvin, tosin pari viimeistä tuntia ennen lääkkeiden ottoa oli tuskasta. Fysioterapeutin apua sain vasta kun selkä alkoi oireilemaan uudestaan pari kk myöhemmin, kannattaa ehottomasti mennä sellaisen ammattilaisen luokse heti, sieltä itse sain suurimman avun. 🙂 Jaksamista!! Toivottavasti olo alkaisi jo helpottamaan!! ♡ ♡

 20. Hei, todella kurja kuulla että olet ollut kipeänä. Itselläni on ollut samanlaisia ongelmia selän kanssa useamman vuoden ja lisäksi puhjennut fibromyalgia ja toinen reumasairaus. Omalla kohdallani kivut ovat aika invalisoivia välillä ja tosiaan ei kykene tekemään juuri mitään, tuntuu ettei edes jaksa kuulla omia ajatuksiaan välillä. Useat magneettikuvaukset, ortopedi ja fysiatrikäynnit takanapäin. Hoitojaksot OMT;llä tuo voimia ja apua arjessa selviämiseen. Älä vaadi itseltäsi liikoja, ehkä on hyvä nyt vaan saada olla ja parantua ja vahvistua ihan rauhassa. Kivut vievät paljon energiaa ja tosiaan se pysähdyttää kyllä vähäksi aikaa ennen kun saa taas syyn ja sopivan hoidon natsaamaan. Lämmin halaus ja toivottavasti löydät sinulle sopivan hoidon.

 21. Valitettavasti hieman yli 90% selkäkivuista on epäspesifejä eli niihin ei löydetä lääketieteellistä syytä. ei auta kuin lähteä sulkemaan pois eri vaihtoehtoja. Akuuttiin selkäkipuun ei oikein auta muu kuin lepo, kylmä (jos on tulehdus) ja särkylääkkeet. Kinesioteippausta kannattaa myös kokeilla. Sitten kun pahin alkaa olla ohi, fysioterapeutin pakeille saamaan ohjeita keskivartalon stabiliteetin parantamiseen jotta jatkossa vältyttäisiin samalta. Myös oma ergonomia kuntoon! 🙂

 22. Hei!<br />
  <br />
  Oletko kokeillut akupunktiota, itse en siihen uskonut, ennen kuin kokeilin. Tsemppiä!

 23. Uudelleen vaan lääkäriin ja vaadit että kivunaiheuttaja tutkitaan kunnolla!!! Tsemppiä ihan hurjasti…kipu lamauttaa hetkeksi kaiken… Selvitä onko hieronta pahasta, entä tuo kuuma suihku. Itse en saa hierotuttaa omaa selkääni…<br />
  <br />
  Itse pari kertaa selkäleikkauksessa olleena minulla oli ahtaumaa, liikkuvuutta, kulumaa, laskeumaa jne eli kaikennäköistä. Täällä päin pompoteltiin edes takaisin lääkäreille eikä uskottu miten kipeä edes olin… Voivoteltiin ja ihmeteltiin ja pidettiin lähinnä &quot;hulluna ja laiskana&quot; kun kävin työterveydessä jatkuvalla syötöllä. Vihdoin pääsin lääkäriin joka otti vakavasti ja määräsi leikkaukseen. Ensin laitettiin pari välilevyproteesia, kivut eivät helpottaneet vaan tuli lisää vaivoja…oikea jalka osittain tunnoton… Kivut olivat edelleen tosi rajut. Meni vuodenverran kun jäykistettiin. Edelleen kivut rajut ja lisäksi vielä nyt tämä tunnottomaksi mennyt jalka lähtee alta… Lisäksi nyt viime vuoden lopulla alkoi kivut tuntumaan jo vasemmassakin reidessä =(<br />
  <br />
  Nyt ollaan tyhjänpäällä… Kelan ja Varman mukaan syksyllä olen elämäni kunnossa, palaamaan työelämään koska molemmista leikkauksista on jo niin kauan aikaa. Mikään ei pitäisi enää vaivata ja kivut pitäisi olla leikattu pois…mutta kun niin vaan ei ole!!! Tämän kaupungin arvauskeskus kun ei osaa muuta kuin myöntää lääkettä… Kipupiikkejä saan jo hakea ilman että joudun enää menemään lääkärin vastaanotolle… Ne ottavat sen kovimman kivun pois, mutteivat vie kipua kokonaan pois.<br />
  <br />
  Kaikkeen tekemiseen menee aikaa aina tuplasti, ellei triplasti kun ei pysty tekemään kuten terveet ihmiset…sitten vaan eräs tuttu kommentoi minulle &quot;Ole onnelinen, saat sentään olla kotona. Saat tehdä mitä vaan ja milloin vaan!!&quot; Olisipa se niin… Olisi se joskus mahtavaa nukkua öisin ilman kipuja tai laittaa pyykit ilman lattialla konttaamista jne.<br />
  <br />
  Tsemppiä!

 24. Haluan kiittää teitä kaikkia yhteisesti saamastani tuesta ja tsempistä. &hearts; &hearts; &hearts; Selkäsärkyni oli kammottavin kipu mitä olen koskaan kokenut ja toivottavasti se on OMT-niksautusten myötä historiaa. Alaselän nikama oli jotenkin poispaikoiltaan ja rusahti ilkeästi takaisin omiin uomiinsa, joka poisti kivun välittömästi. Enää on jäljellä lihasjumeistä johtuva särky, mutta tämä ei enää tunnu yhtään missään kun vertaa siihen mitä kipu oli. :D<br />
  <br />
  Kiitos vielä ja ihanaa että olette olemassa!!! &hearts; &hearts; &hearts;

 25. Ihan selvä tapaus. Minulla ollut 4 kertaa sama, eli yläselän nikama pois paikoiltaan. Lihas alaselässä jää silloin kramppiin. Apu tulee heti kiropraktikon käynnillä. Ei kannata pelätä asiantuntijan käyntiä. Apu on aina tullut 100% varmuudella. Kerran kokeilin homeopaattia (hölmöläisten hommaa). Hoitotunnin jälkeen kysyin, koska laitetaan nikama paikoilleen:).<br />
  Kuulemma ei kuulu tähän vaan pitää mennä kiropraktikolle!

  1. Tapio: Kiropraktikolla käynti oli pelastus ja luojan kiitos selkävaiva ei ole noin pahana ilmaantunut uudestaan, normaalilla istumatyötä tekevän ihmisen lihasjumilla olen selvinnyt. On kyllä vihulias tuo kivun määrä, ihan halvaannuttaa paikoilleen ja jopa vessaan pääsy on lähes mahdotonta. Itse raahauduin käsivoimin pitkin lattioita puhelimen luo ja hetken ajattelin että koko selkä on murteilla kun jalatkaan ei toiminut niin kuin pitää. kauhea hätä iskee kun tuollainen tulee täysin yllättäen puun takaa. Nyt osaan jo toimia jos vastaavaa tapahtuu, kuumaa suihkua ja lämpöä siihen asti että pääsee niksauttajan käsittelyyn. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä sinullekin! &hearts; Toivotaan ettei vaiva uusiudu kummallakaan enää!

  2. Kiitos tsemppauksesta. Olen jo vanha seniori-, onneksi viime tapauksesta on ehkä n 8 vuotta. Eka tapauksesta 80-luvulla seuraavana päivänä oli tilattu matka autolla Legolandiin perheen kanssa! Hyvän hoidon sain silloinkin ammattilaiselta ja matkalle mentiin. Minunkin pitäisi liikkua paljon, Hyvää ja tervettä jatkoa!

  3. Tapio: Pidetään itsestämme mahdollisimman hyvää huolta! &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista kevään odotusta ja tervettä jatkoa sinulle myös! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *