OMT terapiaa, niksautuksia ja kukkia :)

Minulla oli tänään aika OMT-fysioterapeutille, joka pelasti elämäni. <3 <3 Selkärankani toisiksi alin eli nelosnikama oli ilmeisesti sijoiltaan tai muuten vinksallaan sillä hoitotoimenpidettä tehtäessä kuului ilkeä rusahdus ja kipu katosi samalla sekunnilla. 😀 😀 Tämän tyyppisiä nikamaongelmia esiintyy usein ihmisillä joilla on yli-liikkuvat nivelet ja taipumus nivelien paikaltaan menoon, kuten minulla. Selkäni ei ollut varsinaisesti sijoiltaan, mutta vähän sinne päin ja se oli kivun aiheuttaja. Yleensä minun tilanteessani on hakeuduttu sairaalaan kovan säryn vuoksi jo ensimmäisen tai toisen kipupäivän aikana, mutta minä se vaan sinnikkäästi olen täällä yrittänyt selvitä ja ajatella että kipukynnykseni on vaan niin alhainen että koen tämän selkäkivun niin pahana. 😀 😀

Selkätohtori kertoikin karuja uutisia minulle selkäni kunnosta – lievähkö selkärangan skolioosi, jota pahentaa lonkan asentovirhe ja nikamalöysyyttä, jota on minulla myös olkapäissä, polvissa ja nilkoissa havaittu. Ihana tulevaisuus siis edessä. 😀 Lihaskunnon parantaminen ja ylläpitäminen on nyt erityisen tärkeää, jotta lihakset tukisivat mahdollisimman paljon luustoa. Kun tästä nyt selviän saan loputkin mummokävelystä tulleet lihasjumit pois niin kuntosalikortti se on hankittava. 

Jatkokäyntejä tulee vielä toinen kahden viikon kuluttua ja tutkimme selän tilannetta silloin paremmin. Toivottavasti tämä särky oli nyt tässä eikä se uusi tai ala vaivaamaan uudestaan ihan lähivuosina. Tulehduskipulääkkeitä kuitenkin popsin vielä parin päivän ajan, jotta selkä tulee kuntoon kokonaan. 🙂

Iloisin mielin käväisin kotimatkalla kukkaostoksilla. Tämmöiset kaunottaret ostin itselleni kiitoksena kärsimyksistä. 🙂

P1014894.jpg

P1014899.jpg

P1014896.jpg

P1014892.jpg

P1014905.jpg

Haluan kiittää teitä kaikkia tsemppauksesta ja henkisestä tuesta jota olen saanut. <3 <3 Te olette aivan ihania ihmisiä, halaukset jokaiselle! <3

Nyt lääkkeet napaan ja nukkumaan! Vastailen kommentteihinne heti huomenna aamulla aamukahvin lomassa. 🙂 Heipat!

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

18 kommenttia “OMT terapiaa, niksautuksia ja kukkia :)

 1. Luojalle kiitos, että kekattiin se OMT-fysioterapeutti! Mä olen aivan suunnattoman onnellinen sun puolesta. &hearts; Itse kärsin TÄYSIN samasta ongelmasta 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella ja OMT-fyssari niksautti minunkin nikamani. Mulla myös lannerangan nikamissa oli lukkiutumaongelma ja pahimmassa tapauksessa mullakin lähti jalat alta ja kaksi tuntia mua jouduttiin kantamaan kun vain pää ja kädet pelasivat. <br />
  <br />
  Iiiiiso halaus &hearts;

 2. Huhhuh… Nyt helpottaa täälläkin päin, kun sulla kivut on helpottaneet! Ja jösses, sää niinku vaan luulit, että kipukynnyksesi olisi erityisen matala, kun toiset vastaavassa tilanteessa suunnilleen jo hautapaikkaa varaisi ;D Toivotaan nyt, että saat selkäsi (ja kaikki muutkin luusi, nivelesi ja lihaksesi) kuntoon ihan kunnolla! <br />
  Ihania kukkasia ostit! Ja sinä jos joku ne todellakin ansaitsi &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Ihana kuulla että pahin kipu on ohi! Nyt vaan lepoa ja lääkkeitä niin paranet 🙂 Itse käyn kerran kuussa fysioterapeutilla selkävaivojen takia, ennen kävin 2-3 kertaa kuussa, mutta nyt kerran kuukaudessa riittää 🙂

 4. Voi ihanuus, että sait kivun pois 🙂 Kukat myös ihania!<br />
  Minulla myös yliliikkuvat nivelet/nikamat, skolioosi. Olkapäät reistailee ja selkä ihan kaikkein eniten. Minä odotan kutsua edelleen lääkärille, joka päättää , että leikataanko. Odottavan aika on pitkä varsinkin tämän koko aikaisen kivun kanssa.<br />
  Aurinkoista jatkoa!<br />
  -päivi-

 5. Voi miten ihana kuulla että voit paremmin. Kun aamulla luin sinun &quot;sairaskertomuksen&quot; oli se kuin omani kauan, kauan sitten. Kerran hiivin työpaikalta seiniä pitkin autoon ja autosta jollain ihmeen keinolla terkkariin lääkäriin. No sitten sieltä ei päästetty enää auton rattiin. Ollaan me sitkeitä, me naiset. <br />
  Jatkossa sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota miten nostelet esim. ihanaa tytärtäsi, kauppakasseja, ylipäätään mitään missä joudut kumartumaan. Minun oli pakko opetella joustamaan polvista, silloin paino ei tule kokonaan selkään. Ja se mitä sinulle sanottiin, lihakset pitää pitää kunnossa kun ollaan tömmöisiä löysäniveliä. =) Jos kuitenkin tuo uusiutuu ja ei ole hyvä olla missään asennossa niin minulle auttoi seuraava: Lattialle pitkälleen, normi korkuinen keittiö tuoli polvitaipeiden kohdalle ja nostat jalat siihen. Eli polvitaipeista jalat taittuu tuolille. Siinä asennossa pitäsi olla selkänikamien eniten lepo asennossa. Mutta toivotaan että selkäsi kuntoutuu niin että nuo kivut on lopullisesti ohi! Tsemppiä!!

 6. Tilaa aikaa hyvälle urheiluhierojalle, kun pääset kunnolla liikkeelle. Selän asentoja hän pystyy oikaisemaan. Puhuvat jostain si-nivelestä jne. Olen itse käynyt urheiluhierojalla (joka on saanut kalliit koulutksen näihin , toimii Teknisenä hierojana, manuaalinen selkäterapeuttina(MST),

 7. Ihanaa kuulla että sait vihdoin apua!! Itselläni on hieman saman suuntaista ongelmaa selän kunnon kanssa ja olen yrittänyt kuntosalilla treenailla mutta eihän siellä osaa tällainen tumpelo yksin mitään hyödyllistä tehdä! Nyt suunnittelen ulkopuolisen PTn palkkaamista avuksi tähän hommaan (niin ja yritän päästä sieltä salilta eroon). Vapailla painoilla kannattaisi meinaan treenata…

  1. Omien kokemusteni perusteella suosittelen kääntymään personal trainerin sijasta selkävaivoihin erikoistuneen fysioterapeutin puoleen selkäongelmaisellekin sopivan ja kyseisiä vaivoja kuntouttavan harjoitusohjelman laatimiseksi.<br />
   <br />
   Omalla kohdallani kävi nimittäin niin että vakkarikuntosalillani PT:n laatima ohjelma vain pahensi selkäkipuja. Onneksi myöhemmin pääsin asiansa osaavalle fyssarille, joka pisti em. harjoitusohjelman ihan uusiksi. Aiemmassa ohjelmassa ei oltu riittävän hyvin huomioitu selkävaivani asettamia rajoituksia ja painopiste oli ihan väärissä asioissa. Erityisesti ns. syviä lihaksia pitäisi vahvistaa ja jotain muita liikkeitä piti suorastaan välttää, en nyt enää tarkemmin muista mitä. Mutta on siis tosi tärkeää, että ohjelman laatijalla on normaalin liikunnanohjauksen osaamisen lisäksi riittävän laaja terveydenhoitoalan tietämys! Toivottavasti tästä vinkistä on apua ja selkäsi paranee 🙂

 8. Olipa loistavaa, että kipu helpotti jo yhdellä käynnillä. Kipu on kyllä siitä hankala, kun ei sitä voi mitata. <br />
  Omaan itse tosi korkean kipukynnyksen, mut se on oikeasti tosi vaarallista. Kerran oon hakeutunut hoitoon ihan viimeminuuteilla, kun vaan sitkeästi sinnittelin kotona.

 9. Hienoa, että löysit apua ja sait kivun pois! Itse käyn kolmen viikon välein OMT:llä, kun onnettomuudessa loukkasin itseäni.

 10. Varsinainen koettelemus sinulla kyllä, onneksi sait helpotusta. Vähintäänkin kauniit kukat olet ansainnut &hearts;

 11. Hienoa, että sait vastauksen kipuusi! <br />
  Kun sen kuntosalikortin hankit ja alkuun pääset, niin se vie kyllä mennessään. Itsellä ainakin kävi niin 🙂 Jos aloitus tuntuu hankalalta etkä oikein tiedä, mitä siellä salilla tekisit, suosittelen pt:n hommaamista, jotta pääset alkuun. Mä olin itse pihalla kuin lumiukko tuon saliharrastukseni alussa ja suoraan sanottuna inhosin niitä kaikenmaailman vehkeitä siellä. Mutta kun sain hyvän ohjaajan niin hommasta tulikin hetkessä intohimo 🙂

 12. Hyvä, että olosi on lähtenyt paranemaan. 🙂 Mullakin meni noin kuukausi sitten selkä. En pystynyt kävelemään kuin talutettuna tai seiniä pitkin. Onneksi meni ohi parissa päivässä, kun päivisin oon yksin kotona vauvan ja leikki-ikäisen kanssa. Vähän pakko taipua…

 13. Ihanaa että olet saanut selkäsi kuntoon. Itse olen täältä pohjanmaalta kotoisin jossa jäsenkorjaus on hyvin tavallista. Itse en koskaan mene lääkäriin, vaan ensin jäsenkorjaajalle, josta olen useimmiten avun saanut. Jos he eivät osaa auttaa, kehottavat sitten menemään lääkärin juttusille. Yleensä lääkärissä käsketään ottaa särkylääkettä, ja sehän ei vaivaa pois vie. Onneksi omalta paikkakunnalta löytyy useita osaavia jäsenkorjaajia.<br />
  Toivottavasti selkäsi kestää ja voit paremmin taas pitkän aikaa. Ihanaa juhannusta sinulle ja perheellesi.

 14. Uskaltaisiko kysyä missä kävit OMT:llä? Nyt on nimittäin kuukauden ollut selkä sellaisessa kunnossa että päivittäin särkee/muistuttaa olemassaolostaan. Muutenkin tilanteesi kuulostaa täysin samalta kuin oma tilanteeni. Pienestä saakka ollut yliliikkuvat nivelet, 10v sitten sai nilkat leikkauskehoituksen mutta taloudellisista syistä jäi hoitamatta. Pari vuotta sitten vaivat nousi polviin ja nyt pelko siitä että seuraavaksi virheasennon kuormitus hajottaa lonkat/selän. Kun ei sitä ikääkään ole kuin se 30 … 🙁 Itsellä ainakin auttaa painon pitäminen kohtuullisissa lukemissa, parin kilon lisäys nykyiseen tuntuu heti polvissa.<br />
  <br />
  Tsemppiä kovasti!

  1. sophie: Ympyrätalon Mehiläisessä käväisin. 🙂 Mehiläisessä kuulemani mukaan on todella loistavat OMT fysiatrit, joten suosittelen kyllä visiteeraamaan käsittelyssä. :)<br />
   <br />
   OMT-jutuilla ei itse ongelmaa tietenkään poisteta, meillä vaivat on valitettavasti ikuisia, mutta apua ja helpotusta on onneksi saatavilla. &hearts; &hearts; &hearts;

 15. Kiitos kaikille teille ihanille ihmisille myötätunnosta, tuesta ja tsemppaamisesta! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  Selkä on ollut OMT-hoidon jälkeen kuin uusi. Nikamat ei naksu edes niskasta ja selkä on selvästi keveämpi ja lihakset rennommat. Olen tehnyt nyt kotijumppana neljäkertaa viikossa kevyttä selkätreeniä ja opettelen muistamaan oikeat asennot sekä istumisessa että nostamisessa. Luojan kiitos särky on enää ikävä muisto. 🙂 Kiitokset vielä ja virtuaaliset halaukset teille kaikille! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *