EDIT! Heippa vanha lukulistani (ohjeet kuinka seurata blogeja jatkossa)

EDIT: Tietoni olivat virheellisiä! Lukekaa alla oleva korjaus!

Google Bloggerin lukulista on erillinen palvelu, joka jatkaa toimintaansa normaalisti myös 1.7.2013 jälkeen. Vanhempi Google Reader on se joka poistuu. Google Reader ei siis ole sama asia kuin Google Readers (lukijanappi) tai Friend Connect. Jos käytössäsi on ollut blogien seuraamista varten poistuva Google Reader, niin Bloglovin tarjoaa hyvän tavan jatkaa lempiblogiesi seuraamista ja ajantasalla pysymistä. Jos seuraat blogeja muuta kautta, ei toimenpiteitä tarvita!

Pahoittelut tästä väärinkäsityksestä!

Google Reader lopettaa toimintansa 1.7.2013. Kyseessä on siis Googlen oma lukulista, jota teistäkin varmasti moni käyttää blogien seuraamiseen. Tämä on valitettava takapakki minulle, sillä olen seurannut blogeja pääasiallisesti aina kyseisen lukulistan kautta. Nytpäs siis oli keksittävä toinen keino, jonka avulla pysyn jatkossakin ajantasalla seuraamieni blogien suhteen. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

Itse päädyin pitkällisen mietinnän jälkeen Bloglovinin lukulistan käyttäjäksi, jonne sai siirrettyä suoraan koko Google Readerin sisällön parilla napin painalluksella. Jos sinäkin pähkäilet vielä tulevaa seurantakanavaa ja haluat jatkossakin lukea blogeja samalla tyylillä kuin Bloggerin lukulistan kautta, suosittelen ehdottomasti tätä vaihtoehtoa. 🙂

Hyviä muita seurantakanavia on esim Blogilista (minulle vieraampi tapa) ja blogien Facebook-sivut. Myös perinteisempi nettiselaimen kirjanmerkkipalkki on mainio tapa seurailuun, jos ylläolevista ei mikään kuullosta itselle sopivalta. 🙂

HUOM kaikki kanssabloggaajani! Jos blogillasi ei vielä ole tiliä Blogilistalla, Bloglovinissa tai Facebookissa, niin nyt jos koskaan kannattaa laittaa seurantakanavat kuntoon! Mitä useampi erilainen kanava blogillasi on, sen paremmin lukijasi löytävät sinut ja sen helpompaa on seuraaminen lukijan näkökulmasta. 🙂

Alla ohjeet, kuinka saat siirrettyä seuraamasi blogit visusti hyvään talteen Blogloviniin ja halutessasi saat uusimmat päivitykset tilattua sähköpostitsekin. 🙂

1. Kirjaudu sisään Blogloviniin tai jos olet uusi käyttäjä niin luo itsellesi tili. Kirjaudu tässä vaiheessa valmiiksi myös Bloggeriin / Googleen samalla selaimella, niin säästyt turhilta klikkauksilta hieman myöhemmin.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

2. Yläpalkin oikealla puolella on sydän-logo, josta avautuu alla olevan kuvan mukainen valikko – mene kohtaan Asetukset

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

3. Avautuneen sivun alaosassa on kohta Other, jossa nappula Import blogs, paina sitä.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

4. Eteesi avautuu tälläinen näkymä, klikkaa sinistä Goole Reader-nappulaa.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

5. Klikkaa sinistä Import from Google Reader- nappulaa

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

6. Bloglovin pyytää sinulta lupaa hakea Google Readerin sisällön, paina Hyväksyn.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-06-19%20koht

Voila, Bloglovin lataa sinulle kaikkien lukemiesi blogien tiedot samalla tyylillä kuin mitä ne ovat olleet Googlen lukulistallakin. Seuraaminen on helppoa ja vaivatonta. Voit jopa kategorioida seuraamasi blogit omien ryhmien alle, itse tein aamublogit, iltablogit, muotiblogit yms. 🙂

Minä halusin vielä tilata sähköpostitsekin kaikki tuoreimmat postaukset, jotka ovat ilmestyneet vuorokauden sisällä. Tänä aamuna sain ensimmäisen sähköpostin, jossa olikin 58 blogipostausta listattuna. 😀 😀 Jonkin verran siis kestää että saan “tuoreimmat” postaukset luettua. 🙂

Sähköpostien suhteen voit valita haluatko jokaisesta seuraamastasi blogista oman sähköpostin erikseen heti postauksien ilmestyttyä vai otatko kaikki 24h tehdyt postaukset yhdessä köntässä ja sähköpostissa kuten minä. Kummin vaan, kätevää on. 🙂

Vielä siis reilu viikko aikaa siirtää kaikki Google Readerin kautta seuraamanne blogit talteen. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille! <3

EDIT: Teksti korjattu! Olin väärinymmärtänyt Google Readerin ja Google Readersin. Ärsyttävän hämäävän samanlaiset nimet. :/ Suuret pahoittelut tästä sekaannuksesta. <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

9 kommenttia “EDIT! Heippa vanha lukulistani (ohjeet kuinka seurata blogeja jatkossa)

 1. Kiitos sinulle hyvistä (=riittävän selkeistä minullekin) ohjeista! Täytyypä testata tämä siirto blogloviniin. En ole sitä koskaan käyttänytkään, mutta jos se tosiaan on samantyyppinen, kuin tuo googlen systeemi, niin se on sitten varmaan mulle sopivin. Kivaa, että joku on senkin pohtinut jo ja vielä viitsinyt laatia meille vähemmän aktiivisille ohjeet!k

 2. Kiitos loistavista ohjeista. Oman blogin seuraaminen on ollut lähes alusta saakka mahdollista myös Bloglovin´, Blogilistan ja Facebookin kautta, mutta oon myös itse käyttänyt lukemiseen tuota bloggerin lukulistaa. Nyt on varmasti siirryttävä näiden ohjeiden mukaisesti Bloglovin´:n aktiivisempaan käyttöön.

 3. Kääk. Voihan… :)<br />
  Kai tuohon Blogloviniin tottuu, on ollut mun mielestä kyllä kovin kätevä tuo Bloggerin oma lukulista, mitä ne sitä menee lopettamaan.. :/<br />
  Ja kurja tällaiselle pienemmälle blogille, tuleekohan kävijäkato heinäkuusta alkaen. No, toivottavasti edes osa lukijoista löytää blogin Bloglovinin tai Facebookin kautta!<br />
  Ja kiitos näistä ohjeista, helpotti huomattavasti. Saako tästä vähän kopioida noita ohjeita omaan postaukseen? 🙂

 4. Toihan on ihan shittia. Lukulista ja readers on kaksi ihan eriasiaa! Täytyy ensin selvittää faktat että voi levittää tietoa.

 5. Kiitos tästä! En tiennytkään tuon lukulistan loppumisesta, mutta nyt on tili kunnossa bloglovinissa ja lukeminen jatkuu! 🙂

 6. Bloggerin oma lukulista on siis eriasia kuin Google Reader, vaikka bloggerin lukulista onkin saattanut päivittyä myös Google Readerin puolelle. Tästä on ollut liikkeellä paljon kohinaa ja puhetta ja itsekin olin siinä luulossa (tiedossa silloin) että bloggerin lukulistakin poistuu samalla kertaa. <br />
  En ole itse mikää tietotekniikka-velho ja kysyinkin neuvoa itseäni viisaammilta ennen postauksen tekoa. Neuvonantajani kuitenkin oli ymmärtänyt että Google Reader ja bloggerin lukulista käyttävät samoja syötteitä, jonka vuoksi molemmat olisivat poistuneet kun toinen niistä lakkautettaisiin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan molemmat palvelut toimivat täysin itsenäisesti ja Google Readerin (ei siis Readers – lukijanappi) lopettaminen ei vaikuta bloggerin lukulistaan tai lukija-widgettiin. Pyydänkin siis suuresti anteeksi tätä väärinkäsitystä, jonka postaukseni saattoi aiheuttaa.<br />
  <br />
  On tässä kuitenkin yksi hyväkin puoli. 😀 Nyt kun siirryin itse Bloglovinin käyttäjäksi, niin huomasin että se onkin paljon parempi kuin bloggerin oma lukulista. 😀 Postauksia ei enää mene sivusuun, kun tilasin päivitykset sähköpostiini. Jos en ehdi kaikkia postauksia lukemaan Bloglovinia selaamalla, niin saan vielä sähköpostiini linkit postauksiin jotka ovat lukematta. Tämä on loistava juttu. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *