Jättikokoinen New York-valaisin

Jep, se on suuri. 😀 Siis todella suuri. Stockmannin alesta tilaamani Valaisin Grönlundin valkoinen New York nimittäin. 🙂

P1015001.jpg

Mielessäni mittailin että se on sellainen hieman Kartellin pientä Jolly-pöytää suurempi kokoinen riippuvalaisin, mutta valaisimeksi tuo on oikeasti järkyttävän iso. 😀 Ei ihan vastaa sitä mielikuvaani roikkuvasta läpinäkyvästä Jolly-pöydästä, minkä avulla zoomailin ja mietin lampun ostamista. 🙂

P1015002.jpg

Ruokapöytäkin näyttää näin alaviistosta kuvattuna hyvin heiveröiseltä ja pieneltä tuon ison varjostimen alla. Ja ilman mattoa Kartellin tuolit vaikuttavat ilmassa leijuvilta. 😀

P1015000.jpg

Mutta kaikesta kummallisuudesta ja tavaroiden vääristä mittasuhteista huolimatta minä pidän kovasti tästä kombinaatiosta. <3 <3 Valaisin on hyvin neutraali ja lukuunottamatta suurta kokoaan, se on aika huomaamaton. Se ei riitele kenenkään kanssa ja sopii loistavasti olohuoneessa olevaan isoon sohvaan ja vielä isompaan Tupla Kuplaan. 🙂

P1015005.jpg

Pöytä saisi olla suurempi… Mutta pöydän kanssa minun on tehtävä ratkaisuja myöhemmin enivei ja alan kallistumaan siihen, että teetän Hayn pukkijalkoihin uuden kansilevyn enkä osta kokonaista uutta pöytää. Tämä kuitenkin vielä täysin epävarmaa ja suunnitelmat saattavat muuttua vielä monta kertaa. 😀

P1015004.jpg

Yhteenvetona siis – lamppu tuli jäädäkseen ja se on aivan ihana. 🙂 

Meillä on tänään tapahtunut vaikka mitä, kalusteita on raahattu ulos ja tuotu uusia sisään. Parin viikon sisään on meillä paljon kauniimpi ja toimivampi keittiö ja saan viimeinkin huokaista helpotuksesta. 🙂

Edelliseen postaukseen vielä nopeasti palatakseni, sain miettimisaikaa ensi viikon keskiviikkoon asti Barcelona -sohvan suhteen. Sekä sydän että järki sanovat ostokselle kyllä, mutta järki kimpoilee välillä ein puolellekin. Olisihan tuo upea sohva ja mieletön tilaisuus saada ostettua tuollainen lähes pilkkahintaan, mutta en tiedä miten saan varjeltua sohvaa koiralta ja tytöltä. Saisin varmaan sydänkohtauksen jos tyttö piirtäisi sohvaan tai koira hyppäisi siihen likaisilla tassuilla (tai hyppäisi siihen ylipäätään :D). Mielipiteitä siis vastaanotan edelleen mieluusti, jokainen ajatus on tärkeä tässä tilanteessa. 🙂 <3

Huomiseen! <3

EDIT: Muutos suunnitelmiini: Tilasin toisen samanlaisen New Yorkin ja ne menevät yhdessä olohuoneeseen. 😀 Sinne ne sopivat täydellisesti ja tasapainottavat huoneen mittasuhteita. <3

23 kommenttia “Jättikokoinen New York-valaisin

 1. Sohvasta vielä… jos sen saat kerran lähes pilkkahintaan, niin anna palaa vaan!! :)<br />
  Muuten jää vaivaamaan, mulla ainakin jäisi 😀 Jos ostos myöhemmin harmittaa, niin myyt sen sitten eteenpäin..

  1. Sari: tämä on kyllä totta, ihan varmasti saisin sen myytyä eteenpäin jos ostos alkaa harmittamaan. 🙂

 2. Kiva valaisin, mutta niin kuin totesit, pöytä saisi olla suurempi – näyttävä iso valaisin pääsee oikeuksiinsa oikeissa mittasuhteissa eli reilun kokoisen pöydän parina.<br />
  <br />
  Sohvadilemman ymmärrän täysin, mutta ehkä kuitenkin itse vastaavassa tilanteessa kuuntelisin sitä järjen ääntä…eli nounou sohvalle.<br />
  🙂

  1. Tintti: Meille ei harmi kyllä mahdu kovin paljon (eli riittävän suurta) suurempaa pöytää ja siksi kokeilinkin lamppua olohuoneeseen jossa se on tosi kiva. 🙂 Meidän huonekorkeus on siinä ja siinä että riittääkö noin isolle varjostimelle. 2 metriä jäi lampun alle tilaa ja se on noin 30cm päässä katosta. Tosi kiva minusta ja tuo mieleen julkitilan. :)<br />
   <br />
   Sohvan suhteen en ole päätöstä tehnyt vielä, täytyy rauhoittaa mieli ja odottaa että into laantuu jotta voin mahdollisimman objektiivisesti miettiä mitä teen. 🙂

  1. Elina: Kasvi on Prismasta ostettu viirivehka, maksoi alle 6 euroa. 🙂 Hyvin tavallinen viherkasvi siis ja niitä saa varmasti kukkakauppojen lisäksi kaikista suuremmista marketeistakin. 🙂

 3. Hauskan näköisen lampun olet löytänyt. Siis onhan tuo aika iso mutta ei mitenkään liian yliampuva.<br />
  Hassua muuten miten lattia näyttää nyt kuvissakin ihan tammisilta kun seinät on valkoiset. 😮 Ennen minusta on aika vahvasti kellertänyt (kuvissa) kun oli mm. greiget seinät.<br />
  <br />
  Sohvasta.. jättäisin haaveeksi. Jos olisi iso lukaali jossa puolet seinistä lasia juu nou, niin mikäs siinä mutta realiteetti on että sulla on se 80 neliön kerrostaloasunto niin ei teille tuollainen sohva mahdu jos et vanhaa heivaa pois.. Ja minkä värinen se teidän nahkasohva on, luonnonvalkoinen? Jos tuo on vitivalkoinen niin saattais näyttää vähän hassulta kun kaksi eri valkoisen sävyn sohvaa on vierekkäin. 🙂

  1. eve: Tuo on minusta tosi ihana. &hearts; Iso ja näyttävä mutta silti hyvin maltillinen eikä se korostu liikaa. Tuo hieman julkitilan tuntua kotiin, mikä sopii minulle oikein hyvin. :)<br />
   <br />
   Harmaat sävyt saavat parketin kukertamaan ikävästi. Meidän tammiparketti on hieman keltainen mutta greigen kanssa se näytti huomattavasti oranssimmalta kuin mitä nyt. 🙂 Sellainen haalea valkoöljytty tammiparketti olisi meille täydellinen, mutta tämän kanssa olen oppinut jo elämään. Lattia ei enää näytä niin pahalta kuin ennen. :)<br />
   <br />
   Tilanpuute on kyllä totisinta totta. Tämän asian kanssa olen kamppaillut aina. Liikaa ihania tavaroita joita haluasin omistaa, mutta tila ja huoneiden lukumäärä ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Meidän oma sohva on enemmän valkoinen kuin kermainen, se on siitä väliltä. Barcelona olisi hyvin samaa sävyä, eli ei sellainen tulostuspaperin valkoinen vaan sekin taittaa hieman lämpimään. Sopisivat (valitettavasti :D) samaan tilaan keskenään. 🙂

 4. Alan tosissaan tykätä sinun uudesta sisustuslinjasta, vaikka alkuun olinkin että eeeeiii. Tosi kivasti tulee kaikki väripilkut esiin valkoista vasten, lattia näyttää hirveän hyvältä ja muutenkin kokonaisuus on raikas. Tammensävyisen lattian säilyttäminen ja kaikki vaivannäkö sen eteen on minusta jännittävintä, mitä olet sisustusrintamalla tehnyt :)<br />
  <br />
  Lampun hervoton koko ei minulle nyt aukene, mutta hienolta sekin näyttää. Valititko tuosta pöydästä ostopaikkaan? Eikö se ollut aika uusi? <br />
  <br />
  Sohvan suhteen olen kovin jäävi, kun en yhtään tykkää kyseisestä mallista 🙂 Jos joutuisitte kuitenkin pitämään nykyisen sohvan ja tämä uusi olisi vain pyhäpäivän sohva, se veisi vain tilaa. (&quot;Pikkusievä&quot;, sanoisin rumasti, jos se olisi meille tulossa.) Toki sinun sisustus onkin paljon linjakkaampi ja hienostuneempi kuin omani, ja tietenkin se teillä näyttäisi ihan eriltä, mutta… voiko siinä edes istua? 😛

  1. Kirpparikeiju: Alkuvaihe näyttää aina huonolta, kun asiat on rempallaan ja kaikki keskeneräistä. Nyt kun tämä huusholli alkaa pikkuhiljaa asettumaan uusiin uomiinsa, niin sisustus näyttää kuvissakin jo paremmalta. 🙂 Minun mielessäni on lopputulos jo valmiina visiona kristallin kirkkaana, mutta puolivälissä vasta ollaan toteutuksen osalta. :)<br />
   <br />
   Lattian kanssa on tullut nikoteltua aika paljon, mutta olen oppinut hyväksymään sen ja yritän ensimmäistä kertaa tämän kodin sisustamisen ja laittamisen aikana ottaa huomioon lattian omana elementtinään. Puu ja valkoinen on kaunis yhdistelmä ja yritän luoda omaan kotiin yhtä kauniin sopusoinnun kuin mitä aina ihastelen muiden kodissa. :)<br />
   <br />
   Pöydästä en jaksa tehdä reklamaatiota koska se on niin pitkä ja vaivalloinen tie. Minun pitäisi hankkia (eli siis ostaa) pakkauspahvit pöydän pakkausta varten ja sen jälkeen saa odotella kuukauden ellei jopa kauemmin että mikä on lopputulos. Jos pöytä ei mene reklassa läpi niin joudun risasta pöydästä pulittamaan pakkauskulut ja mahdollisesti takaisin kuljetuksesta koituneet kulutkin. Plaah. Olkoot siis ja pääsen vähemmällä stressillä. :)<br />
   <br />
   Sohvan kanssa en ole vielä tehnyt päätöstä. Yritän nyt rauhoittua asian suhteen ja laannuttaa intoani. Näin kallis ostos vaatii kunnollisen harkinnan koska minulla ei ole riittävästi rahaa säästössä ja joudun maksamaan sohvan osissa. Enkä tykkää olla velkaa, varsinkaan tutuille tai ystäville. 🙂

 5. Heippa. Olen lukenut blogiasi jo pitkään, mutta kertaakaan <br />
  en vielä ole kommentoinut. Tuosta sohvasta, entäpä, jos sen laittaisit makuuhuoneeseen?<br />
  Mahtuisiko sinne? Siellä sitä voisi vähän paremmin varjellakin. Mietihän 🙂

  1. E: Ei mahdu makuuhuoneeseen, koska makkari on niin pikkuinen. 🙂 Tyylinsä puolesta se olisi kyllä sinne sopinut paremmin kuin hyvin. 🙂

 6. Vaikeeta varmaankin, jos kerran on ollut haavelistallasi, mutta tuo sohva vaatii ilmaa ympärilleen päästäkseen oikeuksiinsa. Minusta se ei sovi 80 neliön kerrostaloasuntoon, jossa pieni lapsi ja koira, jotka eivät saisi omassa kodissaan istua/makoilla siellä olevalla sohvalla (kuka sitä ehtii edes vahtimaan menettämättä hermojaan..). Mutta tietenkin teet juuri niinkuin itsestä tuntuu ja myyt taas eteenpäin jos ei toimikaan teillä. Mieti ainakin viikonlopun yli, kun on kerran mahdollista! Tsemppiä 🙂

  1. Tiina: Sohvan ostamisessa on 50/50 hyvät ja huonot puolet. 🙂 Hyviä puolia on arvonsa säilyttäminen, kaunis ulkonäkö, oikea design leima ja se että haaveeni toteutuisi. Huonoina puolina tilan riittämättömyys, hinta (aivan liian kallis satsaus näin yhtäkkiä) ja sohvan varjeleminen sottapytyiltä. :)<br />
   <br />
   Mietin ensi viikkoon ja yritän tehdä päätöksen mahdollisimman järkevin perustein. 🙂

 7. Tervehdys! Ihan ensimmäiseksi, olen aivan &quot;koukussa&quot; ihanaan blogiisi, odotan aina seuraavaa postausta innolla. Suuri kiitos, että jaksat ja tahdot päivitellä blogiasi lähes päivittäin. Itse asun maalla, isossa omakotitalossa jossa on iso piha, mutta sisustustyyli on kanssasi hyvin samanlainen. Eli puitteet voi olla hyvinkin erilaiset, mutta sisustus samanlainen. Inspiroidun sinun ostoksistasi ja tyylisi kirjoittaa on ihana! Tuo sohvadilemma on hankala…jos saat sen pilkkahintaan, niin osta. Mutta jos ero uuteen on vaan pieni, niin jätä ostamatta. Sohva on aivan ihana &hearts; Itse säästän tuoliin parhaillaan, minusta se on käytännöllisempi ja jotenkin vielä hiukan hienostuneempi. Toki itsekin sohvan ottaisin hyppien keikkuen jos pilkkahinnalla saisin! 😉 Aina tuommoiselle klassikolle paikka löytyy, itse en sitä miettisi. Kertakaikkiaan tuo sohva sopisi teille kuin nenä päähän. Aurinkoista päivää sinne mietiskelyihin! 🙂

  1. Satu: Kiitos ihanasta ja piristävästä kommentistasi. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sisustus ja sisustaminen on minulla mielessäni päivittäin ja minusta on ihana päivitellä blogiin &quot;päivän kuulumiset&quot; ja ajatukset. 🙂 Tämä on osittain kuin päiväkirjani, jota on hauska selailla taaksepäin. Olen todella kiitollinen ja ilahtunut siitä että saan jakaa teidän samanhenkisten ihmisten kanssa sisustusjuttuja ja jakaa ajatuksia puolin ja toisin. Blogin aloittaminen on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä. :D<br />
   <br />
   Tuoli on monipuolisempi kuin sohva, mutta sohvakin on ihana. &hearts; &hearts; Tosi vaikean päätöksen kanssa kamppailen. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista iltaa! &hearts; &hearts;

 8. Lamppu on kaunis ja itse olisin jopa harkinnut sen jättämistä pöydän päälle vähän isomman pöytälevyn kanssa. Usein kattovalaisimet on mun makuun aivan liian pieniä, sellaisia hehkulampun pitäviä tuikkuja, joten tuo näyttävyys on pelkkää plussaa.<br />
  <br />
  Sohvan jättäisin käytännön ihmisenä, itsekin olen yhtä sun toista ajatellut voivani varjella koirilta, mutta ei se vain normaalissa arjessa onnistu… Lisäksi löhöilyleffailloille olisi pakko sanoa bye bye tai siirtää telkkari makuuhuoneeseen 😀

  1. Anna: Isomman pöydän kanssa tuo olisi kyllä upea. :)<br />
   <br />
   Vanha sohva ei lähtisi pois barcelonan tieltä, vaan ne olisivat rinta rinnan samassa tilassa. En ole tehnyt vielä päätöstä sohvan ostamisen suhteen, ensi viikolla vasta. 😀

 9. Jos ostohinta on jälleenmyyntihintaa alhaisempi, en epäröisi juurikaan! Itse sohva ei ole varsinaisesti omaa sisustustyyliäni mutta kannustan silti hankkimaan haaveasioita tällaisen tilaisuuden tullen. Milloin muulloinkaan tulisi tilaisuus kokeilla elämää THE sohvan kanssa, vieläpä niin että siitä voisi jäädä voitolle jos sitä ei haluakaan? Mielestäni tuossa voi vain voittaa, joko ihanan sohvan tai rahallisen voiton. Jos epäilyttää niin kannattaa miettiä mikä olisi pahin skenaario mitä voisi tapahtua jos sen ostaa/ei osta ja kumpi harmittaisi enemmän..

  1. HannaK: Tuttuni laittoi kyllä niin loistavan tarjouksen, että se on suorastaan hölmöyttä myydä sillä hinnalla. Aivan varmasti saisi itse myymällä omani pois. 🙂 Mutta mutta, minulla ei säästössä nyt niin suurta summaa ja joutuisin maksamaan sohvan osissa. Se vuorostaan kiristää lompakkoa ehkä liikaa, enkä tiedä uskallanko ottaa riskiä juuri nyt. Joulukuussa tulisi kyllä veronpalautuksia, jolla saan talouden tasoittumaan mutta mutta… 🙂 Ja sitten vielä se, että on tuo koira ja tyttö. Tyttö on ihan fiksu tavaroiden kanssa, mutta silloin tällöin vahinkoja sattuu. Koira taas on vähän kuriton tapaus. 😀 😀 Ai vitsit, niin haluaisin kyllä ostaa sohvan mutta kun on pari näitä muttia matkassa. 🙂

 10. voi kuinka kaunista!!:) Mistä tuo teidän pöytä on ostettu? Olen muuttamassa pian uuteen kotiin johon ei kauhean suuri ruokapöytä mahdu, ja tuo näyttää mielestäni juuri passelin kokoiselta!

  1. ekkeri: Pöytä on tilattu viime jouluna Netanttilasta ja se on Frost-ruokapöytä. Pöydän yksi oma jalka meni rikki ja korvasin ne kuvassa olevilla Hayn pukkijaloilla. Netanttilasta on enää siis vain tuo pöydän kansilevy. 🙂 Pöytälevy on 80x140cm muistaakseni kooltaan ja siinä mahtuu kuusikin henkilöä syömään tarvittaessa kun ottaa päätypaikat käyttöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *