Balmuirin valkoinen pellavalakana ostettu

Balmuirin pellavaa on kehuttu parhaista parhaaksi, erityisesti liinavaatteiden osalta. Olen pitkään miettinyt että tahdon päästä kokemaan tämän myös itse, mutta en ole aikaisemmin uskaltanut sijoittaa rahojani pellavatuotteisiin. 🙂

P1015067.jpg

Keväällä ostin ensimmäiset pellavaiset liinavaatteeni edullisemmalta merkiltä (postaus löytyy TÄÄLTÄ) ja ihastuin ikihyviksi. <3 Kaikki pellavan kehutut ominaisuudet ovat osoittautuneet käytössä tosiksi – kylmällä ilmalla pellava on lämmin ja kesähelteillä hiostamaton ja viileä. Tavallista puuvillaa tullaankin jatkossa näkemään yhä harvemmin meidän petauksessa nyt pellavan vallattua sydämeni. 🙂

P1015066.jpg

Sänkyni petauksessa on sekä yhden hengen peitot että tuplapeitto, joka toimii talvella lisälämmikkeenä ja muutoin osana petausta tehden sängystä muhkeamman. Nyt kun silkkinen päiväpeittoni pääsi lomailemaan syksyyn saakka, ostin tuplapeitteeseen valkoisen Balmuirin pellavapussarin. <3

P1015065.jpg

Balmuirista kun puhutaan, on kyse todellakin luxus-tason tuotteista. Merkin kynttilöistä minulla onkin kokemusta jo entuudestaan ja osasin odottaa että jotain extrahyvää on muissakin tuotteissa. Jo se, että pussilakana on pakattu kauniiseen pellavaiseen säilytyspussukkaan, on pieni mutta suurta lisäarvoa tuova yksityiskohta. Pussukkaa ajattelin hyödyntää jonkinlaisessa säilytyksessä jatkossa. 🙂

P1015069.jpg

Olen hypistellyt useamman merkin pellavatuotteita ja todettava on että Balmuirin pellava on kaikista pehmeintä. Omaani en ole vielä ottanut käyttöön sillä tänään sen vasta ostin, joten en osaa sanoa kuinka paljon pellava vielä pesussa pehmenee. Unelmanpehmoinen se on kuitenkin jo nyt. <3 Saumat ovat ainakin silmämääräisesti paremmin ja siistimmin viimeistellyt kuin parin muun merkin tuotteissa joita olen tiiraillut tarkemmin. Kenties pikkujuttuja, mutta uskon että kulutuksen kannalta Balmuir tulee kestämään käyttöä siistinä huomattavasti pitempään. 🙂

P1015070.jpg

Valkoisen pellavan värisävy on Balmuirillakin taitetun valkoinen, eli ei täysin vitivalkoinen. Minulle ja sisustukseeni tämä on paras valkoisen sävy, sillä vitivalkoista ei meidän kotoa oikeastaan löydy muualta kuin ruokapöydästä. 🙂

P1015072.jpg

Ilta-aurinko paistoi makuuhuoneeseen kun yritin hetki sitten kuvailla Balmuirin pellavapussukkaa roikkumassa Muuton Dots-ripustimessa. Hauska varjo minusta kuvaamassa heijastui seinään. 🙂

Ihanaa perjantai-iltaa kaikille! <3

14 kommenttia “Balmuirin valkoinen pellavalakana ostettu

 1. Oioi! Täällä juuri haaveilinkin pellavalakanoista ja postauksenkin asiasta tein. 🙂 Uskon, että tuo on aivan ihana pussilakana! Ylellinen. Itse aina nuukailen lakanaostoksilla, joten taidan kokeilla ensin jotain edullisempaa pellavaa. 🙂

  1. Jemina: Minulla on ollut H&amp;M:n pellavat, jotka koin aika koviksi ja langat oli päätelty miten sattuu enkä tykännyt niistä. Minusta ne on hintaansa nähden turhankin arvokkaat. <br />
   Villa Stockmannin keskihintaiset pellavat on minulla käytössä olleet keväästä asti ja ne ovat aivan loistavat kaikin puolin. Niitä suosittelen mielelläni sinullekin. &hearts; &hearts; <br />
   Finlaysonin pellavasta minulla ei itselläni ole kokemusta, mutta niitä on paljon kehuttu. Keskihintaiseen luokkaan kuuluvat nekin ja ovat varmasti hintansa väärtejä. <br />
   Balmuirin tuplapussilakanan hinta kirpaisi aika kovaa, mutta uskon että laadussa hinta maksattuu takaisin vuosien varrella. Hyvälaatuinen pellava on käyttökelpoinen jopa kymmeniä vuosia ja uskon että Balmuir yltää tähän. 🙂 Ihan heti on kuitenkaan raaski tyynyliinoja Balmuirilta ostaa, kun niitä pitäisi saada vähintään kaksi. Mutta keräyskohteen otan kyllä itselleni Balmuirin liinavaatteista. 🙂

 2. Mä en ole vieläkään päässyt ihanan pellavan maailmaan..ehkä joku päivä :))!!<br />
  <br />
  Ihanaa iltaa!

  1. Love: Minulla meni vuosia että pääsin itse sisälle pellavan maailmaan ja ostin omani vähän riskillä, mutta nyt en enää niitä pois vaihda. 🙂 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa iltaa teille molemmille ja isot halaukset! &hearts; &hearts;

 3. Huiii, kun olisikin varaa tuollaisiin luksustuotteisiin! Mulla ei ole kanttia hankkia edes H&amp;M:n pellavaliinavaatteita. 😀 😀

  1. Irina: H&amp;M:n pellavasta en itse tykännyt ja minusta ne ovat laatuunsa nähden ylihintaisia, vaikka ovatkin edullisia. Villa Stockmannilla ja Finlaysonilla on hyviä ja hieman edullisimpia pellavalakanoita, niitä suosittelen kokeilemaan jos pellavahimo iskee sinuunkin. 😀

 4. Eihän sitä oikeasti tarvitsisi kuin kahdet lakanasetit niin pärjäisi. Laadukkaat. Siihen täällä pyritään. Sama pyyhkeissä vähän laatua.

  1. Maria.R: Ei tarvitsisikaan. 🙂 Meillä on kolmet aikuisten koossa ja kahdet tytön omat ja tosi hyvin pärjätään tällä määrällä. Yhdet aikuisten lakanat voisin jopa karsiakin, kun turhaan pölyä keräävät kaapissa. 🙂

 5. Täälläkin haaveillaan pellavalakanoista. Minkälaiset H&amp;M pellavalakanat ovat olleet käytössä? Olen katsellut Anttilan ja Ikean lakanoita. Missä olisi paras hintalaatusuhde?

  1. Liisukka: MInulla oli vähän aikaa käytössä H&amp;M:n pellavat ja itse en tykännyt niistä. Pellava oli aika kovantuntuista ja pysyi parin pesukerran jälkeenkin vielä karheana iholle. Saumat oli valmiiksi mutkalla ja saumoista tursusi langanpätkiä. Edullisethan ne ovat mutta minusta hinta on laatuun nähden siltikin liian korkea. :)<br />
   <br />
   Anttilan Annon ja Ikean pellavasta minulla ei ole omakohtaista kokemusta, joten en osaa sanoa millaiset ne ovat. Ikean tuntuu kaupassa aika kovalta ja näyttää ohuelta, joten en varmaankaan itse ostaisi ainakaan niitä. Stockmannin oman merkin Villa Stocmannin pallavalakanat minulla on käytössä olleet keväästä asti ja ne ovat tosi hyvät ja pehmeät. Pehmeydestä huolimatta ovat paksua pellavaa, eli ne eivät ole sellaiset lirut ja läpikuultavat kuten H&amp;M. Finlaysonin pellavalakanoita on paljon kehuttu myös, niistä minulla ei myöskään ole omakohtaista kokemusta, mutta uskon että Finlaysonin suhteen voi olla hyvin luottavaisin mielin. 🙂

  1. Marika: Kohta menen nukkumaan ensimmäiset uneni Balmuirin kanssa ja olen varma että uni maittaa hikoilematta. 🙂 Pesin pussilakanan päivällä ja saumat ovat presiis suorassa rumpukuivauksenkin jälkeen. Se on luxusta se. 🙂

 6. Pellavaiset ja silkkiset lakanat – ihanaa arjen luksusta, tosin molemmat puuttuvat itseltäni, mutta ainahan sitä voi unelmoida 🙂

  1. t: Silkkisiä lakanoita minulla ei ole, mutta kenties joskus pääsen kokeilemaan sellaisia. &hearts; &hearts; Silkkiä on myös kehuttu paljon ja uskon että siinä mennään jo asteen verran enemmän sinne luxuksen puolelle. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *