Kesäkuun ostokset – realismia ja kohtauksia

Päätin alkaa pitämään tarkempaa kirjaa ostoksistani ja teen jatkossa tänne bloginkin puolelle kunnon postauksen kuvineen edellisen kuun hankinnoista. 🙂 Olen jo pari vuotta kirjannut kaikki menot ja shoppailut kuiteista summina omaan excel-taulukkooni, mutta postauksen muodossa kuvien kanssa konkretisoituisi ehkä paremmin se, minne ne rahat hupenevatkaan. Sisustusjuttuja on varmaankin 99% kaikesta ylimääräisestä shoppailusta, se ei taida olla mikään ylläri. 😀 Viimeaikoina olen monesti ihmetellyt sitä, mihin se raha katoaa. Ennen jäi sentään säästöön jotakin, mutta nyt ei jää juuri mitään. Kriittinen tarkastelu on siis paikallaan. 😀

Tässä kesäkuun shoppailuni:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-03%20koht

 • 3kpl House Stone torkkupeittoja
 • 9L Tikkurilan Tunto Hieno-maalia (maalausvälineet löytyi valmiiksi)
 • Villeroy & Boch Flow-kulho 1,8L

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-03%20koht

 • 4kpl Villa Stockmannin pellavaverhoja
 • Balmuirin pellavapussilakana tuplakoossa
 • 2kpl Valaisin Grönlundin New York – riippuvalaisimia (ale-sortuminen :D)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-03%20koht

 • 4rll Novita Kelo lankaa (puikot lainassa siskolta)
 • 1kpl orkidea
 • 1kpl viirivehka
 • 1kpl suojaruukku aluslautasella

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-03%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-03%20koht

 • Zara Woman mustat housut (tulivat onneksi tarpeeseen)
 • Zara luonnonvalkoinen ohut tunika (aleostos, en löytänyt tuotekuvaa)

Tässä kesäkuussa tekemäni hankinnat. Mielestäni en kovin paljoa ostanut, mutta aivan järkyttävähän tämä satsi on. Ei mikään ihme että en saa enää säästettyä kuin parikymppiä kuussa säästötilille. :/

Puolustelen ostoksiani sillä, että esim kukat ja lanka on tuoneet minulle todella suurta iloa päivittäin. Valaisimet olisin hyvin todennäköisesti ostanut joka tapauksessa, joten niistä säästin suuren summan hankkimalla ne alesta. Mustille housuille oli oikeasti suuri tarve ja ale-tunika on jo nyt maksanut itsensä takasin koska on käytössä joka toinen päivä. 🙂 Heinäkuussa yritän päästä vähän vähemmällä törsäämisellä, tosin olen ehtinyt ostamaan jo Clas Ohlsonin roikkalampun ja siihen töpselin, vaijeria, henkareita ja viittä vaille Hayn Tray-pöydän. 😀 😀 Tilanteeni on siis että kaikki menee mitä tulee, ei kovin järkevää rahankäyttöä. 😀

Sain muuten oksan maalattua ja se on kohta jo kuivunut. Kattoreikien poraaminen jää huomiselle, joten huomenna olisikin luvassa rekkipostauksia. 🙂 Ihanaa ja aurinkoista kesäpäivää kaikille! <3

(Tuotekuvat: Zara, Tikkurila, Novita, Hobbyhall, Stockmann, Sokos, Interflora)

48 kommenttia “Kesäkuun ostokset – realismia ja kohtauksia

 1. Wow! Aikamoinen shoppailusaalis!! Mulla ei olisi ikinä tuollaiseen määrään varaa :O :O!!<br />
  <br />
  Kivoja ostoksia olet ostanut kuitenkin!<br />
  <br />
  Ihanaa kesää!!

 2. Tykkään kun kerrot niin avoimesti asioistasi. Olen joskus ollut kateellinen sinulle kun sinulla on varaa shoppailla niin paljon. Minulla jää korkeintaan 250 euroa kuussa ylimääräistä (laskujen ja ruoan jälkeen) ja säästöön laitan siitä aina puolet. Luottokortti löytyy, mutta sitä käytän vain hätätapauksessa ja ulkomailla. Sain yhdestä sinun postauksestasi sellaisen käsityksen, että et ole kultalusikka suussa kasvanut ja olet itse tavallaan ansainnut ostoksesi. Itse olen vasta 21-vuotias ja toivon että minunkin urakehitykseni menee eteenpäin ja palkkatuloni kasvaisivat sinunlaisiin lukemiin ja voisin ostella hieman enemmän. Arvostan paljon sitä, että et yritä antaa sellaista kuvaa että sinulla on rahaa kuin roskaa vaan käytät rahasi harkiten (vaikka kaikki meneekin mitä tulee) kivoihin sisustusjuttuihin, joista saat eniten iloa. Näin sen pitää mennäkin. Ei minusta pidä elää suu säkkiä myöten supussa jos on varaa nauttia elämästä. Nautintoja on erilaisia ja sinulla se on sisustaminen ja sisustusostoksien tekeminen. Minulla nautinto on ulkomaanmatkat joita teen neljä kertaa vuodessa, kaksi pitkää ja kaksi pidennettyä viikonloppumatkaa. Niihin säästän 200 euroa kuukaudessa ja se kuuluu minun perusmenoihin.<br />
  <br />
  Aurinkoa sinullekin!

 3. Miksi ei voisi tuhlata kaikkea ylimääräistä? Jos kuitenkin on rahaa maksaa laskut, ruoka ja eläminen niin en näe syytä miksi pitäisi laittaa rahaa sukan varteen. Välillä saa ottaa rennommin ja shoppailla vapaammin. Sinun tilanteessasi ymmärrän täysin että haluat vaihtaa sisustustyyliä ja se ei ole ilmaista. Järkeväähän on säästää rahaa pahan päivän varalle, mutta ei siitä pidä ottaa stressiä. Jää jos jää ja nautit elämästäsi ja kodin laittamisesta. Laitan sinulle sähköpostia.

  1. Word!! Tietty olis järkevää säästää ja kaikkee..blaablaablaa. Mutta kun oikeesti, kerranhan täällä vaan eletään niin miksi ei sais nauttia kauniista tavaroista? Terkkuja (toiselta) shoppailuholistilta!

 4. Kivoja ostoksia! Itsekin olen koittanut etsiä hyviä mustia housuja, täytyykin käydä kurkkaa Zaran valikoima.<br />
  Minusta on todella järkevää kirjata tulot ja menot. Olen tehnyt sitä itse jo 12-vuotiaasta saakka ja sen avulla pysyy talous todella kurissa. Kun pakolliset menot ja elämisen kustannukset hoitaa, niin loppu on sitten itsestä kiinni, miten haluaa käyttää/säästää. Itse perustelen monesti sisustushankintoja yms. sillä, että joissain tuotteissa tavaran arvo säilyy suhteessa hyvin. Eli jos joskus muuttaa mieltään, niin tavarat saa aina myytyä eteenpäin (niin kuin olet tehnyt). 🙂

 5. Huh aikas paljon ostoksia kuukaudelle 😀 Kun ostit 3kpl House Stone torkkupeittoja, olisiko esimerkiksi 1 tai 2 kappaletta riittäny? Ja jos tulee tarve, ostaa vasta sitten uuden? 🙂 <br />
  <br />
  Itse opiskelen tällä hetkellä ja menoja tuntuu olevan ihan liikaa. Silti pyrin laittamaan tietyn määrän per kuukausi säästöön. Sitten kun tulee jokin kohde, mietin että uskallanko pistää säästöjä tuohon 😀

 6. Toinen holtiton rahankäyttäjä täällä päivää… Mulla on sama tyyli rahankäytön suhteen, eli kaikki mitä tulee myös menee. Joskus menoerä on kuitenkin jotain muuta kuin shoppailua itselle, eli esim. spontaanisti varattu ulkomaanmatka perheelle ensi hiihtolomalle (tapahtuiko tämä eilen…?) Pakolliset menot tulee kuitenkin hoidettua ja se kai se on se tärkein asia!

 7. Ihana lukea tätä, kun oon itse melkein sieltä toisesta ääripäästä 🙂 Kyllähän mäkin shoppailen jatkuvasti, mut oon ostanut paljon huutiksesta tai kirppareilta ja tuunannut itse. Yritän aina löytää himoitsemani tuotteen ensin käytettynä (esim. Poni, Origot) ja ostan sit uutena, ellei käytettynä löydy. <br />
  Yritän pitää säästössä aina saman summan, jonka oon kerännyt vuosien varrella. Jos säästöön jää enemmän, lyhennän sillä ylimääräisen isomman erän asuntolainaa kerran vuodessa. Mä oon niin pihi 😀

 8. Ihan hyvä ois itse kullekkin tehdä tuollainen kuukausittainen reality check-rahankäytöstään. Saattaisin minäkin yllättyä. Ennen oli niin pieni budjetti että mitään ylimääräistä ei oikein voinut ostaa mutta nyt kun rahaa jää käteen enempi niin välillä (ikävä kyllä) ostaa jotain jo ihan ostamisen ilosta ja siitä että saa jotain uutta. :/ Tosin olen aika pihi niin mulle on jo hurjaa että ostan tokmannilta kaksi koristetyynyä a 5,99. 😀 hih.<br />
  <br />
  Tulee noista ostoksista varmasti monen monituista satasta. Samaa minäkin kysyn että olisi varmaan yksi torkkupeitto riittänyt, turhaapa niitä omiin kaappeihin ottaa pyörimään kun kaupasta saa uuden jos entinen jostain syystä pilaantuu käyttökelvottomaksi.<br />
  <br />
  Hei mitäs teit sen sohva-asian kanssa??

 9. Minua kiinnostaa, miten voit laittaa kaiken menemään sisutustuotteisiin, kun olet antanut ymmärtää, että olet miehesi kanssa asumuserossa? Itse olen myös yksinhuoltaja ja katson, että vanhemman velvollisuutena minulla on oltava säästössä rahaa aina vaikka yksityislääkäriin tai muuhun tärkeään.<br />
  <br />
  Oletko miettinyt mitä tarvetta korvaat jatkuvalla tavaroiden ostamisella? Olet upeasti saanut pudotettua mielettömän määrän kiloja! Onko ostaminen nyt ruuan korvike? En halua arvostella sinua, koska pidän blogistasi ja sen positiivisuudesta erittäin paljon ja luen sitä ahkerasti.<br />
  <br />
  Yksi asia, mitä kannattaa miettiä: Arvostaako 3-vuotias enemmän kolmea (!) samanlaista torkkupeittoa enemmän kuin vaikka hauskaa pientä matkaa ja aikaa äidin kanssa? Olen itse joutunut käymään nämä asiat todella tarkkaan läpi. Nyt säästän laatuaikaan tyttäreni kanssa ja siihen, että voin tarvittaessa ottaa vaikka palkatonta lomaa töistä. Käymme lyhyillä päiväretkillä metsässä ja muutaman viikon lomilla vaikka Floridassa ja kaikkea siitä väliltä! Lapsesi on nyt siinä iässä, että muistaa asioita tästä ajasta jo omassa aikuidessaan. Miltä lapsesta tuntuu isän muuttaminen pois ja sen lisäksi alati muuttuva koti? Huone vaihtuu, sänky vaihtuu, seinän värit vaihtuu, KAIKKI vaihtuu koko ajan? Nyt kuulostan jo aika moiselta jeesustelijalta, tiedän sen, mutta lapsi tarvitsee ennen kaikkea pysyvyyttä ja rutiineja. Ja laatuaikaa vanhemman kanssa.<br />
  <br />
  Onko sellainen elämä oikeasti parempi, että lapsesi on täydet päivät päivähoidossa ja sinä töissä (missä ei todellakaan ole mitään vikaa!) ja koti muuttuu ihan koko ajan? Kaikki ylimääräinen raha menee materiaan. 3 samanlaista torkkupeittoa teille kahdelle on oikeasti hälyttävä merkki!<br />
  <br />
  Miten keittiöremonttisi? Onko se vielä ajankohtainen?<br />
  <br />
  Nyt alat Miia oikeasti miettimään kulutustasi. Kotiin panostaminen on toki tervettä ja on ihanaa tehdä omasta kodista kaunis, turvallinen ja ihana paikka. Mutta jatkuva muutoksen tarve? Ostamispakko tai itsehillinnän puute? Sinulla on aivan uskomaton luonteenlujuus, minkä olet jo laihduttamisellasi osoittanut. Mutta nyt on itsetutkiskelun paikka. Olisiko järkeä laittaa rahaa sivuun sinun ja tyttäresi yhteistö aikaa ja reissuja ja elämyksiä varten? Voin kertoa, että ainakin omalla kohdallani jo 4-vuotiaan kanssa tekemisestä ja reissaamisesta nauttii täysin rinnoin. Kolme torkkupeittoa päällekäinkään aseteltuna ei tuo tyttärellesi sitä turvaa ja lämpöä, mitä hän nyt uudessa tilanteessa kaipaa. Äiti ja isä ovat eronneet, mikä on lapselle oudompi tilanne maailmassa? Nyt vaikka blogi tauolle ja maalisudit kaappiin ja anna aikasi lapsellesi. Jokapäiväinen muutos tuonikäiselle on todella kamalaa. Tämä tilanne on hänelle vaikea ja siksi äitinä sinun pitäisi laittaa lapsi nyt kaiken muun edelle. Useassa tapauksessa lapselle 2 onnellista kotia on parempi kuin yksi onneton! Ero ei ole maailmanloppu. Mutta NYT tuo pieni ihminen tarvitsee sinua tähän muutosvaiheeseen.<br />
  <br />
  Toivottavasti et ole ajanut itseäsi sellaiseen taloudelliseen tilanteeseen, että pärjätäksesi taloudellisesti blogin päivitys joka päivä on elinehto.<br />
  <br />
  Nämä kaikki ajatukset ja mietteet kirjoitan sinulle positiivisessa mielessä. Minulla ostopakko liittyi vaatteisiin, laukkuihin, kenkiin ja kosmetiikkaan. Kunnes joku päivä löysin kassillisen vaatteita, joita en edes muistanut ostaneeni. Silloin tajusin kuinka huonosti asiani olivat. Ja sitten kului piiiiiiitkä aika itsetutkiskelua ja muutama psykologin käyntikin ennen kuin aloin sijoittaa varallisuuttani henkiseen pääomaan. Lapseen, matkustamiseen, elämyksiin. Toki vieläkin käytän kalliita vaatteita ja sisustan varsin arvokkaasti. Mutta nykyään harkitsen tarkkaan mitä tarvitsen ja ostan todella harvoin.<br />
  <br />
  Koti kuvaa ihmisen sielua. Kun asiat pään sisällä ovat täysin sekaisin, moni kokee pakottavan tarpeen siivota koti ja laittaa kaikki ulkoisesti järjestykseen. Siinä tulee hetkellisesti täysi elämänhallinnan tunne. Sinä ostat, siirrät huonekaluja taukoamatta, maalaat seiniä, vaihdat lapsesi tärkeitä asioita aivan koko ajan. Se kertoo paljon siitä, että kaikki ei ole sinulla henkisesti aivan kohdillaan. En tunne sinua, vaikka välillä tuleekin sellainen pseudofiilis, kun lukee toisen päivän tapahtumia (ostoksia) joka päivä. Olen huolissani sinusta, mutta ennen kaikkea lapsestasi!<br />
  <br />
  Todellakin toivon, että et ota kirjoitustani loukkauksena. Olen sinua hieman vanhempi ja samoin lapseni ja olen hyvin pitkälle opiskellut uraihminen. Tunnistan vaan niin paljon samaa sinussa, mitä itse tuossa vaiheessa kävin läpi.<br />
  <br />
  Tsemppiä! Miltä kuulostaisi &quot;en osta mitään&quot; -kuukausi tai &quot;en vaihda mitään kodissani&quot; -kuukausi? Mieti oikeasti pystyisitkö siihen? Jos vastaus on ei, niin silloin on jotain pielessä. Kuukausi on 30-31 vuorokautta.<br />
  <br />
  -Elisa-

  1. Elisa: jos et halua että julkaisen kommenttejasi, niin olisitko ystävällinen ja laittaisit jatkossa minulle sähköpostitse sellaiset viestit, jotka eivät ole julkaisemista varten (__REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi)<br />
   <br />
   Kommenttini ei ollut selittelyä, siinä oli paljon faktoja. Sinä et tunne minua etkä tiedä elämästäni tarpeeksi voivasi lokeroida minut tai kertoa minulle miten minun pitäisi elämäni elää. En sano tätä sinulle itsekään pahalla, mutta pelkän blogin perusteella et voi tehdä minusta ihmisenä ja persoonana analyysia. Et myöskään tiedä todellista tilannetta rahan, työn, ajan tai muunkaan suhteen koska en kerro sellaisista asioista syvällisesti täällä blogissa. Kirjoitit kommentissasi että lauseen, jonka rivien välistä oli ymmärrettävissä, että om oma syyni että minua haukutaan keskustelupalstoilla. Kiusatuksi joutuminen ei KOSKAAN ole kiusatun vika, muista se. Kysyit miksi annan haukkumisen palstoilla jatkua. Minä en päätä mitä minusta kirjoitellaan minnekin, enkä voi siihen vaikuttaa. Se vastuu ei myöskään ole minun. Vastuu kuuluu vain ja ainoastan ihmisille jotka kirjoittelevat. Keskustelua voi käydä asiallisestikin ja loukkaamatta tai yksityisasioita levittelemättä. <br />
   <br />
   Uskot tietäväsi elämäntilanteestani riittävästi pitääksesi minulle moraalisaarnan, mutta totuudesta et tiedä riittävästi näin tehdäksesi. En aio avautua aiheesta sinulle enkä muillekaan puolituttavilleni, mutta jos näin tekisin niin tiedän että sinunkin asennoitumisesi ja mielipiteesi muuttuisi. En kuitenkaan korjaa tilannetta sen osalta, koska jokainen tätä koskeva yksityiskohta koskee myös muita ihmisiä.<br />
   <br />
   Tyttäreni elämä ei ole juurikaan muuttunut. Tällä viittaan viestissäsi mainittuun pyyntöön mm. lopettaa bloggaaminen yms. Olen huolehtinut tyttärestäni 99% yksin tähän päivään asti ja elämässä ei sen osalta suuria muutoksia ole.<br />
   <br />
   Tiedän mitä teen, tiedän miten elän, otan huomioon toiset, en koskaan tee mitään muiden kustannuksella. Ostamiseni ei ole pois mistään muusta kuin säästöön menevästä rahasta. Säästää haluan, koska koskaan ei tiedä tulevaa. Minulla on kyllä säästöjä ihan hyvin kertynyt, että ei tässä hätää ole vaikka työt menisi alta. En siis elä kuilunreunalla tms.

 10. Tosiaan, vasta luettelossa ja kuvissa sen määrän huomaa että onpas tullut tehtyä hankintoja vaikka &quot;paljon mitään en ole ostanutkaan&quot;. Itsellä ei kyllä oma kodinhoidontuki riittäisi noista puoliinkaan 😀 Jospa tässä kolme vuotta vielä opiskelisi, niin pääsisi niihin oikeisiin töihin! Sitä odotellessa!

  1. jonsku: Näin on! 🙂 Minusta tuntui että en olisi ostanut juuri mitään ja siksi teinkin tälläisen kunnon mietinnän aiheesta. Kuvien kanssa oikeasti konkretisoituu se mitä kaikkea tuli ostettua. Hyvä puoli on se, että mitään pientä krääsää tai muuta pikaistuksissa tehtyä heräteostosta ei tullut tehtyä. Ei kosmetiikkaa, ei kesäpokkareita, ei kyniä…. 😀

 11. Minusta tuossa on kyllä melko paljon tavaraa: jos saman verran ostaa joka kuukausi, ostosten määrä vuositasolla on aikamoinen! En sano tätä mitenkään pahalla, ja minusta on hyvä että kulutukseen keskittyvässä blogissasi myös mietit tätä puolta asiassa 🙂 itse olen aika pihi, mutta välillä karkaa mopo käsistä ja saatan ostaa turhia juttuja (tottakai selittäen itselleni niiden tarpeellisuutta ;)) tai jotain tosi kallista. Onneksi tämä on vähentynyt parissa vuodessa tosi paljon ja nykyään rahaa ei pala turhuuksiin juurikaan!

  1. meri: Minulla on budjetoituna omassa excelissäni joka kuukausi sisustushankintoihin pieni osa käyttöön jäävästä ns &quot;ylimääräisestä&quot; rahasta. Tämä summa ylittyi kesäkuussa ja ihmettelin eilen asiaa kuittipinkkani kanssa. Mielestäni en ostellut niin paljoa, mutta väärässä olin. 😀 Kulutustottumuksiani mietin hyvin usein ja olen onnistunut muuttamaan omaa ostokäyttäytymistäni aika suuresti vuosien varrella. Vuosia sitten ostelin holtittomia määriä aleostoksia (ilman todellista tarvetta) ja kannoin viikottain kotiin pintä krääsää satojen eurojen edestä. Samaan aikaa pihistelin arvokkaampien hankintojen suhteen, en raaskinut ostaa tuplakuplaa kun se oli niin kallis, mutta samalla törsäsin korkkareihin, meikkeihin, vaatteisiin, shamppoisiin, kynttilöihin yms. saman summan surutta. Nyt teen toisin päin. Eli en osta pikkujuttuja jos en todellakaan niitä tarvitse ja teen isompia ostoksia. Molempia kun ei saa, niin on pakko valita. 😀

 12. Postaukseni jäi hieman yksipuoliseksi ja vajaaksi, joten vastaan teille kaikille yhteisesti ja täsmennän hieman asioita. :)<br />
  <br />
  Ostaminen tuo minulle iloa, ei rahankäytön vaan kauniiden esineiden osalta. Raha on vain rahaa ja se ei tuo ketään onnelliseksi, mutta rahalla saatavat palvelut, elämykset ja tavarat saattavat lisätä onnellisuutta. Minulla ainakin. 🙂 Tavaroilla tai rahalla ei voi ostaa onnea jos on onneton. Eikä sillä voi suoranaisesti korjata elämän ongelmia (paitsi ehkä lääketieteellisesti), mutta kyllä se helpottaa jos voi hoitaa itseään akuuttitapauksissa esim yksityisellä lääkärillä, rentouttaa lihaksia hierojalla, ostaa uusia vaatteita ja kokea itsensä todella kauniiksi, matkata kaukoitään kultuurilomalle, syödä kallimpaa ja usein kokemuksellisempaa ruokaa, käydä kampaajalla (kotivärin ja kaverin saksien sijaan)…. Sisustusostokseni ei ole pois tyttäreltäni. Häneltä ei puutu mitään mitä 3-vuotias tarvitsisi ja vähän päällekin. Tyttöäni hemmottelen siinä missä itseänikin, kuulumme prinsessa-kerhoon ja kirjakerhoon, askartelukerhoon, leikimme yhdessä (todennäköisesti jopa keskivertoa enemmän), syömme yhdessä, saunomme kerran viikossa, katsellemme yhdessä lastenelokuvia (minä vain tytön vuoksi!) ja syksyllä aloitamme aktiivisemman harrastustoiminnan baletin ja muskarin muodossa. Oikeita ja ohjattuja harrastuksia vasta syksyllä, koska minusta alle 3-vuotiaan ei vielä tarvitse harrastaa mitään erityistä. :)<br />
  <br />
  Tyttöni ei ole kokopäivähoidossa ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Tyttö touhuaa myös joskus kanssani sisustusjuttuja, eli en suinkaan täällä kotona eristyksissä yksinäni tavaroita siirtele tai verhoja vaihtele. 😀 Ja muistettava on että 3-vuotias lapsi kaipaa myös omaa aikaa, siinä missä vanhemmatkin. Minusta on erityisen hienoa, että oma tyttöni osaa olla myös välillä omatoiminen ja hauskuuttaa itse itseään. Näin sen pitää minusta ollakin (kasvatusasioista en halua alkaa kiistelemään).<br />
  <br />
  Minulla kodin laittaminen ei kulminoidu elämän huonoihin hetkiin, vaan rakastan sisustamista ja ideointia ihan 24/7 vuoden jokaisena päivänä, iloisena, surullisena, yksinäisenä, rakastuneena, onnellisena ja jopa onnettomanakin. Sisustus on minun oma juttuni, jota teen päivittäin. Jos en omaa kotiani ideoi, niin sitten muiden koteja. :)<br />
  <br />
  En bloggaa sen vuoksi että elantoni riippuisi siitä tai että ylipäätään saan blogini kautta korvauksia. Blogi on minulle rakas harrastus ja elämäntapa ja bloggaisin vaikken saisi pennin hyrrääkään siitä. Rahasta en tietenkään kieltäydy, mutta en ole valmis tekemään sen vuoksi mitä hyvänsä. Voisin vaikka heti hypätä takaisin bloggeriin ja bloggailla ilman korvauksia. Koen kuitenkin olevani täällä portaalissa ihan yhtä riippumaton kuin bloggerissakin, joten minulla ei ole mitään syytä siirtyä muualle bloggaamaan tällä hetkellä. :)<br />
  <br />
  Rahaa minulla on säästössä pahanpäivän ja vähän muunkin varalle. Lisäksi tytöllä on omat säästönsä, jonne minäkin kuukausittain siirrän lapsilisän. Postauksessani lähinnä tuskailin sitä, että kulutus on kasvanut tuloihin ja perusmenoihin nähden, eikä säätöön jäänyt kesäkuussa juuri mitään. Tai no, jäi 23 euroa mutta en siirtänyt sitä säästötililleni. 😀 :D<br />
  <br />
  Tottakai mietin ostokäyttäytymistäni, sitä olen tehnyt jo vuosia. Ja jos en miettisi niin enhän olisi tätä postaustakaan tehnyt. Ostamisessa ei mitään ihmeellistä sinällään ole, mutta olisin voinut jättää Balmuirin pussilakanan ainakin ostamatta ja ostaa sen vasta nyt heinäkuussa. Silloin olisi kesäkuun budjetti näyttänyt plussaa nollan sijasta. <br />
  <br />
  Olen viettänyt monestikin älä-osta-mitään-kuukausia, tänäkin vuonna sellainen on jo pidetty (ei kalenterikuukausi, mutta 4,5 vkoa putkeen kuitenkin). Tiukkaa teki, mutta onnistuin. 😀 <br />
  <br />
  Ostaminen ei ole ruoan- tai minkään muunkaan korvike. En osta mitään ostamisen ilosta vaan ostan niiden tavaroiden ja esineiden vuoksi. En tietenkään siihen kuole jos olisin kokonaan ostamatta mitään sisustuksen- tai kodintavaroita seuraavan kymmennen vuoden aikana, mutta en halua tehdä sitä. Haluan nauttia uusista ja ihanista jutuista, jos ei valmiina tavaroina niin ainakin itsetehtyinä (materiaalikin maksaa). Haluan vaan hienosäätää kuukausittaiset menoni hieman järkevämmin ja jatkaa säästämistä siinä missä ennenkin. Kesäkuu oli pohjanoteeraus minulla ja siksi tein tämän postauksenkin, jotta heinäkuussa ei raha enää valu sormien läpi samalla tempolla. :)<br />
  <br />
  Huh, olipas nyt paatosta. Hyvässä hengessä tätä kirjoitan ja halusin korjata muutaman väärinkäsityksen ennen kuin juttu paisuu liian suureksi. :)<br />
  <br />
  Torkkupeittoja muuten ostin kolme, koska kolmelle on tarvetta. Kaksi on sohvalla minua ja tyttö varten ja yksi sängyssä. En tykkää siitä, että huoneiden välillä täytyy kanniskella tavaroita edes takaisin, vaan haluan että tavaroilla on oma paikka ja ne myös ovat siellä käyttöä odottamassa. :)<br />
  <br />
  Minäkin ostaisin mielelläni vaikka kaiken käytettynä esim huutiksesta, josta olen muutamia löytöjä onnistunut tekemäänkin. Mutta kun ei löydy mistään… Ainiin, jos joku teistä tahtoo myydä minulle oman LP AJ-seinävalaisimensa tai Hayn valkoisen Trayn niin ostan heti pois (__REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi). 🙂 🙂

  1. Hei mahtis ajatusmalli tuo lapsen oma aika ja osaa touhuilla itekseen! Itselläni ei ole lapsia, mutta seurustelin melko kauan miehen kanssa, jolla oli pari pientä lasta. Olin välillä todella hämmästynyt, että kaksi alle kouluikäistä lasta eivät osanneet &quot;viihdyttää&quot; edes toisiaan, vaan jonkun aikuisen piti olla mukana touhuissa. Toki yhteiset leikit ja aika ovat välttämättömiä, ohjaus jnejne, mutta myös lapsen oma aika ja toimeen tuleminen itsekseen sitä kautta. Ja rahasta, niin kauan kun omilla rahoilla rokkaa ja pahan päivän varalle on pesämunaa, niin go girl! 😉

  2. johkis: kasvatustapoja ja -tyylejä on monenlaisia. Minä haluan että tyttöni on itsenäinen ja pärjää joskus pienen hetken ilman minun viihdytystäkin. 🙂 Itse olen viisi lapsisesta perheestä suurilla ikäeroilla ja jouduin olemaan lapsena itsekseni välillä. Ei äidin aika millään riitä noin monen lapsen viihdyttämiseen. 😀 Tämä on ollut minusta etu, jonka olen huomannut aikuisiällä. Pystyn nopeasti sopeutumaan uusiin ja erilaisiin työpaikkoihin ja olen oppinut että itse pitää asiat hoitaa. Kaverit ei hae oven takaa, vaan pitää itse tehdä aloitteita. Aloitteelliseksi minua onkin aina sanottu. 😀 😀 Hihiii. Ja tyttöni on sellainen persoona, joka tarvitsee itsekin välillä ilmaa ympärilleen ja mahdollisuuden touhuta itsekseen esim omassa huoneessaan ilman aikuisen valvovaa silmää. Toki olen paikalla ja tilanteen tasalla toisessa huoneessa, eli yksin ei kuitenkaan ole vaikka leikkiikin yksinään. 🙂

 13. Sä olet sekopää, tuhlaaja, luonnonraiskaaja ja hullu. Mieti millainen hiilijalanjälki sinun kulutuksestasi tulee. Ja tyttäresi kasvatat samanlaiseksi. Onnea valitsemallasi tiellä.

  1. Mä: Nyt riittää! LÄhes kymmennen samanlaista kommenttia kirjoitit ja tämän yhden julkaisen, jotta lopetat spämmäämisen. Kommenttiboksissani on erikseen julkaisutoiminto, joten kommentit eivät julkaistu automaattisesti, kuten tiedät. En päivystä ruudulla 24/7 joten pieniä viiveitä kommetin kirjoittamisen ja sen julkaisun välillä tulee.<br />
   <br />
   Ja vähän voisit muutenkin miettiä mitä kirjoitat. Sekopää ja hullu nimityksien käyttäminen on törkeää. Hiilijalanjälkeni ei ostamisella kovin suuri ole, koska en autoile, en omista edes korttia ajaakseni autoa, en matkustele lentokoneella enkä muutenkaan törsää luonnonvaroja sen enmpää kuin muutkaan autottomat ihmiset Suomessa.

  2. Hiilijalanjälki ei tule vain liikenteestä tai liikkumisesta. Hiilijalanjälki tulee kaikesta kuluttamisesta niin ruuasta kuin tavaroistakin. Kun ostat tavaran, sen materiaalit, niiden käsittely, valmistus, kuljettaminen, mainonta jne. jättävät kaikki hiilijalanjäljen. En kauheasti ole seurannut blogiasi mutta hiukan olen ihmetellyt miten mahdut asuntoosi kaiken sen tavaran kanssa mitä olet ostanut. Vai mitä teet sille ylimääräisellle tavaralle: kaatikselle, kirpparille, varastoon. Oletko ajatellut, että kaikki se sisustuksen jatkuva muuttaminen lisää omalta osaltaan hiilijalanjälkeä.<br />
   Tällä en nyt tarkoita sitä, että juuri sinä saisit aikaan hirmuisen hiilijalanjäljen, vaan lähinnä sitä ,että emme usein itse näe omaa hiilijalanjälkeämme. Eli kuvittelemme, että juuri minä en saastuta tai kuluta ympäristöä mutta ne muut…

  3. Hiilijalanjäljestä: Tämä on ikuisuuskysymys ja aiheesta voisi vääntää kättä vuosi kaupalla. <br />
   <br />
   Minun ostamiseni on suuri euroissa, mutta ei kappaleissa. Tällä on merkitystä jos miettii tuotteiden kuljetuksia ja valmistusta. En oikeasti osta sen enempää kuin valtaosa suomalaisista kappale-ajatteluna. Kierrätän kaiken mahdollisen enkä kuormita kaatopaikkaa.<br />
   <br />
   En ole ajatellut että en kuormittaisi maapalloa, sitä tekee jokainen joka hengittää ja elää, mutta en tee sitä ainakaan enempää kuin keskiverto-ihminen. Autoilu ja lentomatkustus ovat huomattavasti suurempi paha kuin yksittäisen tavaran ostaminen. Kyllähän bensakin tuotetaan luonnonvaroista ja sen kuljetuskin maksaa. Autot maksaa, varaosat maksaa. Ja autoilevat ja lentävät ihmiset tuskin ovat ostamatta mitään muuta ja kasvattavat oman ruokansa takapihallaan. <br />
   <br />
   Minä en tuomitse muita heidän kulutuksestaan, huolehdin vain omasta osastani kierrätyksen suhteen ja elän normaalia elämää, johon kuuluu ostaminen kaupasta. Ostan tavallista ruokaa kaupasta (en siis luomua), matkustan julkisilla kulkuneuvoilla, satsaan sisustusostoksiin ja pihistelen muista hankinnoista kuten kosmetiikka ja vaatteet.

 14. Paljon ihania ostoksia olet tehnyt 🙂 Mistä tuo orkidea on ostettu? <br />
  Mäkin käytän paljon huutista, ostan sekä myyn 🙂

  1. Jennifer: Orkidea on ostettu Prismasta. 🙂 Huutonetti on loistava paikka, hakuvahteja minulla päällä vaikka kuinka mutta sähköpostia ei tule. Onko sinulla toiminut uudistuksen jälkeen kaikki normaalisti? Mietin että voisiko olla jotain häikkää minun vahdeissa, vaikka ne ovat päällä…

  2. Huutonetti ongelma selvitetty. 😀 😀 Minulla oli siellä vanha meiliosoite jota en ole ladannut tietokoneen meiliohjelmaan ja viestit menivät tietysti sinne ja siellä olivatkin hyvässä tallessa. 😀 😀 Hihiii. olen varsinainen uuno. 😀

  3. Haha, hyvä jos sait toimimaan 🙂 Silloin tällöin tulee ostettua sieltä jotain kotijuttuja mutta suurimmanosan joutuu aina kaupasta ostaa ku ei meinaa sieltä saada :/

 15. Pidän kovasti blogistasi ja olen saanut monta ideaa sinulta. Itsekin olen varsinainen tuhlaaja sisustusjuttujen ja astioiden suhteen. Välillä kateellisena katson ostoksiasi, mutta en pahalla.. Ihmiset käyttävät rahansa eri asioihin, kuten esim juhlimiseen, vaatteisiin, kauneudenhoitoon, harrastuksiin, matkusteluun, sisustamiseen, mistä itse pitää. Mikä sitten on muita hyväksytympää?<br />
  Meillä ei juurikaan ulkomaan reissuja tehdä, lapsille saa elämyksiä muutenkin. Lomalla ollaan käyty retkellä lähimetsässä eväiden kanssa, käyty uimassa, onkimassa, oltu mökillä, pelattu ulkona lautapelejä yms ja varmasti on ollut mieluinen loma. Tietysti käydään vielä huvipuistossa ja edessä Ruotsin reissu isovanhempien kanssa. Mutta en koe tarvetta montaa tonnia laittaa yhteen matkaan, toki jos varaa olisi niin mikäs siinä. Nyt sitten hankin kotiin mieluisia tavaroita.

  1. Leena: Mekään emme harrasta ulkomaanmatkailua. Kyse ei ole siitä että ei olisi varaa, vaan siitä että ei ole halua. 🙂 Minulla on Suomikin vielä läpikäymättä ja kun tyttö kasvaa niin koluamme yhdessä läpi puuhamaat, särkänniemet ja muut lapsille sopivat nähtävyydet ja kulttuurielämykset. Pienen lapsen kanssa reissaaminen on lapsellekin raskasta jos pitää istua pitkiä matkoja paikallaan. Siksi ulkomaanmatkat ovat toistaiseksi hyvin vähäpätöisessä asemassa meidän perheessä. Itse en lapsena koskaan käynyt ulkomailla enkä koe jääneeni mistään paitsi. Kivaa puuhaa löytyi yllin kyllin lähimetsistä, mökkireissuilta ja korkeasaaresta. 😀 <br />
   <br />
   jokainen ihminen on erilainen ja osa kaipaa lomallaan suunnitelmallisuutta ja matkustelua. Minä haluan lomalla vaan olla. Ei organisoituja matkoja eikä velvotteita. Mennään minne mennään koska halutaan, esim korkeasaareen tai linnanmäelle voi suunnata helposti ex-tempore (samassa kaupungissa siis) ja nauttia spontaanisti. 🙂 Rannalla on kiva istua ja puistossakin on hauskaa. Nämä riittävät viihdyttämään 3-vuotiasta ja vähän isompaakin lasta oikein hyvin. 🙂

 16. Ei tuo ehkä määrällisesti ole paljoa, varsinkaan jos normaalisti ei tule noin paljoa shoppailtua, mutta rahallisesti on ainakin itselleni hirveän iso summa (eikö nuo Stockkan verhotkin ole jotain 100€/kpl). Toisaalta jos tienaa paljon niin varmaan sitten kuluttaakin enemmän.

  1. Pomplemousse: Verhot on reilut 60 euroa. Pussilakana oli se viimeisin ostokseni joka olisi pitänyt siirtää myöhemmäksi. Turha nyt on enää harmitella, mutta jatkossa yritän pitää budjetistani paremmin kiinni. :)<br />
   <br />
   Minä kulutin enemmän silloin kun tuloni olivat pienemmät. Silloin rahankäyttöni oli aika holtitonta ja tein viikottain heräteostoksia. Shoppailun lisäksi söin ulkona ja kävin juhlimassa pari kertaa kuussa. Toki olin nuori, mutta silti. 😀 Ei paljon säästäminen houkutellut silloin. 😀

 17. Lämmin kiitos siitä, että julkaisit tuon Elisan kommentin. Se kolahti täysillä minuun! Pitää ruveta pohtimaan omia ostostottumuksiani nyt. Kirjoitus sai minut tiedostamaan, että ongelmia saattaapi olla joissain asioissa elämässäni.<br />
  <br />
  Sinulla, Miia, on kiva blogi ja tuot iloa meidän monen elämään. Jatka omaan tyylisi ja jätä nuo spämmääjät kärvistelemään itsekseen. <br />
  <br />
  Aurinkoista kesää sinulle ja prinsessallesi!

  1. Mommyfo2: Tottakai. 🙂 Julkaisen kaikki asialliseen sävyyn kirjoitetut kommentit vaikka niissä kritisoitaisi minua. <br />
   <br />
   Elisan komentissa oli paljon hyviä pointteja ja ajattelemisen arvoisia asioita. Omaa kulutustaan kannattaa jokaisen meidän tarkastella aina silloin tällöin. Varsinkin sellaisina hetkinä, kun tulee osteltua enemmän tai rahaa kuuluu normaalia enemmän. Aina jokin syy siellä taustalla on, on se sitten hyvä tai huono syy. :)<br />
   <br />
   Sisustaminen on minulle rakas harrastus ja toteutan tätä oman kotini laittamisella. jos en sitä tekisi olisin onneton. Ja onneton äiti ei ole lapsellekaan paras vaihtoehto. Tyttöni on elämässäni aina etusijalla kaikessa, luonnollisesti, eikä kodin laittamiseni tai sisustusostokseni ole häneltä pois. Ne ovat minulle tärkeitä asioita ja tuovat hyvää mieltä, joka puolestaan hyödyttää myös tyttöä jolla on iloinen äiti. 😀 Elisan kommentissa oli muutama kohta kärjistetty itseäni ajatellen, mutta erittäin fiksu teksti on kyllä ja jokaisen johon se kolahtaa vähääkään kannattaa miettiä omaa elämäänsä. Minunkin. &hearts;<br />
   <br />
   JOkaisella meistä on elämässä asioita, jotka voisivat olla paremmin, jotka voisi hoitaa paremmin ja jotka voi jopa jättää tekemättä. Elämä on oppimista ja minusta myös nauttimista. Haluan nauttia siitä olen olemassa, että tyttöni on olemassa ja mahdollisuuksien mukaan ostaa ja tehdä nautinnollisia asioita. Kyse ei ole rahasta, vaan ihan muusta. 🙂

 18. Vaikka oletkin jo &quot;iso tyttö&quot; etkä puolustelijoita kaipaa, haluan minäkin sanoa omat kommenttini aiheesta. <br />
  Mä olen luultavasti ollut edellisen elämän laivatyttönä, sillä rakastan matkustamista. Olen kerran lähtenyt Nykkiin mukanani monta pussia kotona siemenistä paistettuja popkorneja ja muutama pussi sitä 80 % sokeria olevaa sitruunateetä. Kaikki rahat menivät lentolippuun, hotelliin ja shoppailurahaan, piti omat eväät tuoda kotoa. Joskus laskin että olimme mieheni kanssa viettäneet 7 kertaa uudenvuoden aaton aaton päivää Singapore-Frankfurt koneessa, joka on aina lähes tyhjä. <br />
  <br />
  Ennen äidiksi tulemista matkustaminen vei mun palkkatuloista yli 80 %. Olen käynyt reippaasti yli 50 eri maassa, alle sadassa, on täysin mahdotonta laskea monessa, esim Lontoossa olen käynyt 30 – 50 krt jne jne. Summat ovat mielettömiä ja 99 % kaikki tehtyä omasta pussista. Esim mieheni ei ole meidän yhdessä olomme aikana viettänyt yhtään kokonaista arkipäivää Suomessa, kun aina olen keksinyt jotain. <br />
  <br />
  Äitiysloma hoitovapaa opintovapaa ovat hillinneet matkustamista todella paljon, mutta touko-kesäkuussa olimme Floridassa yli 3 viikkoa, jona aikana kävimme Disneyssä yli 20 krt ja matkan aikana ostimme yli 70 kg ostoksia kotiin. Minun jalanjälkeni on …. järjetön. <br />
  <br />
  Olen vuosien varrella saanut todella paljon arvostelua jopa omalta lähipiiriltä miksi emme matkusta vähempää tai matkusta kotimaassa. Ei kiitos. Olin tyttöporukalla Haikossa viime vuonna ja maksoimme tarjouksessa olevasta yöstä 3 x enemmän kuin Emiraateissa eräästä kylpylästä, jonka ulkoiset puitteet eivät tietty olleen kartanomaiset, mutta upea joka tapauksessa ja vesipuoli oli tietenkin x kertaa upeampi, ruoka n 5 kertaa halvempi. Olen täysin vakuuttunut siihen että vaikka maksankin lentomatkasta joskus jopa paljon, jos laskisin mitä matkustaminen maksaisi Suomessa ja mitä ulkomailla samalla rahalla saan, tulee ulkomaan kohde halvemmaksi. Lisäksi Suomessa on kelit, esim maaliskuussa ei 25 lämpöasteita näy. <br />
  <br />
  Jokainen tyylillään ja jos saa laskut maksettua ajallaan, ei ota pikavippejä, on loistavaa että moisia shoppailijoita on olemassa kuin sinä. Itse käyn Stockalla lähinnä hulluilla päivillä ja minunlaisten kuluttajien johdosta koko kauppaketju kuihtuisi pois. Sinunlaisia tarvitaan !!!<br />
  <br />
  Torkkupeittosi sai aikamoista kriteeriä. Meillä on myös 3 torkkupeittoa. yhden sain kun muutin Helsinkiin, ensimmäinen lahja uuteen kotiin, toinen saatiin häälahjaksi ja kolmannen sai lapseni joululahjaksi kun oli vielä vatsassa. Kaikilla on tarina ja en halua laittaa peittoja kiertoon, vaikka mikään niistä ei ole enää &quot;meidän näköinen&quot;. Kun muutimme nykyiseen kotiin, löysin tosi kivat verhot, jotka osoittautuivat käytössä virheostokseksi. Tykkäsin verhoista tosi paljon, mutta sitten löysin täydelliset verhot ja myin vanhat viime kesänä kirppiksellä. Vieläkin harmittaa. Minua harmittaa verhot, jotka eivät tehneet tehtäväänsä ja vaikka nyt on täydelliset verhot ripustettuina. Tämä on suuri ero mikä on sinussa ja minussa. Minä ostan matkoilta paljon tavaraa, kerralla paljon. Minä en osaa päästää kunnolla vanhasta irti, käyn kerran vuodessa Hietsussa myymässä, siinä kaikki. Sinä ostat jatkuvasti, kokeilet ja jos et tykkää, laitat kiertoon. Kun ostaa ja laittaa kiertoon, siinä jalanjälki on minimaalinen.<br />
  <br />
  Valaisimiakin ollaan matkoilta tuotu, onneksi ei tähän kotiin enää tarvitse niitä ostaa. Vuosikausia haaveilin artisokasta ja pari vuotta sitten se ostettiin. Saman perheen muita lamppuja on myös ripustettu pitkin kotia, ainoastaan pojan huoneessa on tuuletinlamppu, koska kuulemma pojan huoneessa pitää olla tuuletinlamppu. <br />
  <br />
  Tämä oksaprojekti näyttää että olet hyvin tehokas pakkaus. Itse varasin kirppispaikan jo toukokuussa ja myytävän tavaran kerääminen on vasta alkumetreillä.

  1. Lanttuleikkuri: Meitä ihmisiä on erilaisia ja erilaisuus on kaiken tarkoitus. &hearts; &hearts; Jos jokainen eläisi samalla tavalla, ei täällä pärjäisi kuin harvat ja valitut. :)<br />
   <br />
   Minä en matkustele eikä minulla ole sihen mitään paloa. Ymmärrän silti täysin syitä ja ihmisiä, jotka haluavat mielummin hakea elämyksiä ulkomailta. Osa lomailee täyshoitona ja osa samoilee itsekseen rinkan kanssa. Siinäkin on eroja mistä kukakin tykkää. Minusta tärkeintä on tehdä itsensä onnelliseksi. Ei tietenkään muiden kustannuksella vaan heidän kanssaan. &hearts;<br />
   <br />
   Itse olen kulutustietoinen mutta en fanaattinen sen suhteen. Minua ei kiinnosta lajitteleeko naapurini roskansa, mutta jos huomaan lehtikeräyksessä muovipussin niin poimin sen ja laitan sekajätteeseen. En roskaa itse luontoa, mutta en myöskään mulkoile teiniä joka roskaa. 😀 Kysyttäessä kyllä neuvon ja autan, mutta en sotke nenääni toisten asioihin pyytämättä. En moralisoi ihmisiä, mutta en myöskään silitä päätä jos ongelmien syynä on ihmisen oma käytös. <br />
   <br />
   Kulutustottumukseni on hyvin minimaalinen jos sisustusostoksia ei lasketa. Jos lakkaisin ostamasta sisustuspuolen varustelua niin rahaa menisi vain asumiseen, vakuutuksiin, puhelinlaskuun, säästöön ja ruokaan. 😀 😀 Tämän hetkisellä säästölläni voisin olla kotona 6kk tekemättä palkkatyötä, kunhan en ostaisi mitään ylimääräistä. Tämän summan saisi nopeasti tuhlattua koko perheen kahden viikon ulkomaanmatkaan. 😀 Elämä on siis valintoja. Jokainen toivottavasti valitsee niin, että on onnellinen ja iloinen. <br />
   <br />
   Ja ehkä sinun ja minun maailmatkin joskus kohtaavat, minä aloitan matkustamisen ja sisustan vähemmällä, sinä puolestasi matkustat vähemmän ja innostut kunnolla kodin laittamisesta. 😀 Ja vaikka olemme erilaisia ulkoisten nautintojen osalta, voimme silti olla hyvinkin samanlaisia muulla tavoin. Erilaisuus on kultaa ja kulttuuria, elämän rikkautta sanoi pappani. 🙂

 19. Voi hyvä tavaton, miten me ihmiset ajatellaan asioista eri tavalla! Torkkupeittokeskustelu suorastaan huvittaa minua (anteeksi nyt vaan :D) ja lastenhoitokasvatukselliset kommentit osin myös. Mielestäni kolmen torkkupeiton osto ei kerro ihmisestä mitään hälyttävää, tässä maailmassa on miljoona kertaa isompiakin asioita. <br />
  <br />
  Itse omistan useamman kuin kolme torkkupeittoa enkä todellakaan tunne olevani mieleltäni sairas tai muutenkaan henkisesti epätasapainossa. Tykkään olla vilttien alla ja meidän perheessä muutkin pitävät, joten on kiva että kaikilla on oma peitto. <br />
  <br />
  Toisten lapsia on aina helppo kasvattaa ja neuvoja jakaa. Yleensä lapseton ihminen on se paras lastenkasvattaja (poikkeuksiakin tiestysti löytyy.) Etenkin netissä on vaivatonta antaa moraalisia ohjeita miten lapsia tulisi kasvattaa. Täydellistä vanhempaa tuskin onkaan, eikä tarvitsekaan olla. Yleensä kuitenkin oma vanhempi/vanhemmat on paras omalle lapselleen. Muodissa taitaa olla tällä hetkellä termi &quot;riittävän hyvä vanhemmuus&quot;. Kuka meistä on sanomaan toiselle, että lapsesi kärsii tästä ja tästä asiasta, kun toimit niin ja noin. Itselläni ei ainakaan ole ennustajan tietoja eikä kykyjä pystyä sanomaan, että Miian lapsi kärsisi isompana jotenkin, kun hänen huonettaan on lapsena maalattu tai huonekalujen paikkaa vaihdettu. Mielestäni aika kovia kommentteja. <br />
  <br />
  Me ihmiset ollaan erilaisia ja se mikä on toiselle paljon on toiselle vähän. Joku polttaa satojen jopa tuhansien eurojen edestä tupakkaa vuodessa, joku ostaa designhuonekaluja, joku käy oopperassa ja baleteissa, kuka mitenkin. Toisilla kaikki rahat menevät perusarkeen eikä meinaa riittääkään. On erilaisia elämäntapoja ja eri elämänvaiheita.<br />
  <br />
  Täytyy sanoa, että olet Miia todella vahva nainen, kun jaksat ottaa vastaan mielestäni melko tiukkaa kritiikkiä sinulle tuntemattomilta ihmisiltä. Jotenkin tuntuu, että jotkut ihmiset luulevat tuntevansa sinut hyvin pelkän blogin perusteella? En tiedä, olenko väärässä..<br />
  <br />
  Mielipiteitä saa jakaa ja ajatuksia vaihtaa, mutta mielestäni esim. hulluksi nimittely on törkeää. Kannattaa selvittää ensin mikä on hullun määritys ennen kuin sitä käyttää. <br />
  <br />
  Tällä kaikella haluan sanoa, että kommenttien kirjoittajienkin kannattaa pohdiskella mitä kirjoittaa ja miltä tuntuisi itsestä saada oma kirjoitus palautteena.<br />
  <br />
  Aurinkoa päiväänne!

  1. Satu: kasvatusasioista en halua blogissani edes keskustella, koska siitä alkaisi varmasti loputon taistelu, kuten monessa lukemassani äitiysblogissa. :/<br />
   <br />
   herjaaminen ja haukkuminen on kurjaa. Itse olen siihen jo tottunut, mutta elämän ei pitäisi mennä niin. Ei kenenkään pidä opetella sietämään haukkumista, mutta näinpä vaan tässä yhteiskunnassa ilmeisesti täytyy.<br />
   <br />
   On niin eriasia vaihtaa ajatuksia kirjoittamalla kuin ääneen puhumalla. pelkästään äänen kuuleminen puhelimitse ja sen kautta ajatusten vaihtaminen on paljon mukavampaa ja ihmisläheisempää. Kirjoittamalla usein tarttuu vain niihin muutamiin sanoisin ja lauseisiin, jotka herättävät huomion. Itse yritän aina muistaa lukea kritiikkiä sisältävät kommentit kahteen kolmeen kertaan ja hengittää ennen kuin vastaan. Jotta osaisin paremmin erottaa varsinaisen asiasisällön muusta. Aina en onnistu, mutta useimmiten onneksi. :)<br />
   <br />
   Tytöstämme kyllä huolehditaan ja hänen tarpeensa otetaan huomioon kaikessa mitä me vanhemmat teemme tai sanomme. Meidän tilanne on oikein rauhallinen ja ilmapiiri hyvä. &hearts; &hearts; Päivä kerrallaan eletään ja arki sujuu kuten aina ennenkin. :)<br />
   <br />
   Äiti aina sanoi että vahvaksi ei opita vaan vahvaksi kasvetaan. Minulla on aika paksu nahka ja se paksuuntuu varmasti vielä lisää. sen verran hölmö olin että en tajunnut millaisen haloon postaukseni herättäisi ja ihan just nyt en olisi jaksanut tälläistä puimista suorittaa, mutta tehty mikä tehty. Seuraavassa kuukauden ostokset-koontipostauksessani keskityn sanavalintoihin erityisen tarkasti. 🙂

 20. Tässä ei taida olla ihan kaikki kuukauden ostokset, vain sisustustavara ja itsellesi hankkimat vaatteet. Tuon lisäksi tulee vielä elinkulut. Silloin se on aika paljon yhden henkilön tuloissa kun olet lapsen kanssa kotona vaikka jotakin muutakin tuloa olisi ja kun ajattelee että näitä ostoksia on joka kuukausi. En kuitenkaan halua arvostella, jokainen tekee niinkuin tekee, itsekin shoppailen melkoisen paljon, ihan liian paljon että olisi järkevää:)<br />
  <br />
  Sitä kuitenkin haluaisin kysyä että jos kerran käytät exceliä ja maksat käteisellä niin miten ostoksien yhteisumma pääsee yllättämään kuukauden lopussa? En itse käytä exceliä mutta lasken käytettävänä olevan summan jo kuun alussa ja nettipankissa näkyy ostokset reaaliajassa.

  1. Sissi: kaikki ylimääräiset ei perus-elämiseen tarvittavat ostokset olivat tässä kuten mainitsinkin. Peruselämiseen lasken laskut, ruoan ja mahsolliset lääkkeet. Kaikki muu on ns. humpuukia eli törsäämistä. :D<br />
   <br />
   Ei ostokseni varsinaisesti minua yllättäneet, mutta kuvittelin että olisin ostanut vähemmän ja unohdin että myös pellavaverhot olivat kesäkuun hankintoja. En täytä exceliäni päivittäin vaan noin 4pvän välein. Minulla näkyy myös kaikki asiat realiajassa, enkä tilini saldon osalta hepulia saanutkaan. Ainoastaan budjettivaiheessa kun kirjasin viimeisen ostokseni pussilakanan ylös, meni laskukaavani punaiselle eli miinukselle. Tämä oli se herätys että minulla ei kesäkuussa jäänytkään säästöön rahaa kuten yleensä (siirrän ed.kuun ylijäämän aina säästötililleni seur. kuun alussa).

 21. Voi hyvänen aika ei voi muuta kuin ihmetellä miten ihmisillä on aikaa miettiä noin syvällisesti jonkun ostoksia ja elämää!!!<br />
  <br />
  Lueskelen blogiasi usein ja olet tehnyt kivoja ja kestäviä ostoksia! Jatka vaan samalla tyylillä kuin tähänkin asti.<br />
  <br />
  Iloa ja valoa kaikkien kesään,<br />
  <br />
  Arjuska

  1. Arjuska: Itseäni saan kyllä täysin syyttää tästä keskustelun kulusta, koska menin postauksen tällä tavalla tekemään. Sanavalintoihin kiinnitän jatkossa enemmän huomiota kun aiheesta on seuraavaksi postattavaa. Pysytään ehkä paremmin asian ytimessa sitten, eikä pureuduta näin syvästi lapsen elämään tai elämän epäkohtiin yleensäkään. :)<br />
   <br />
   Iloa ja aurinkoa sinullekin! Halaus! &hearts;

 22. Elisalle: Julkaisin vahingossa sen sinun yhden kommentin jota ei pitänyt ja poistaessani sen, poistui myös tämä meidän viimeisin keskustelupätkämme. Toivottavasti sinulla oli sähköpostitilaus kommenteissa päällä, jotta sait vastaukseni luettavaksesi.

 23. Hei,<br />
  <br />
  Ei valitettavasti ollut s-postitilaus päällä, koska en ole aiemmin mihinkään kommentoinut. Ja jätän kommentoimisen nyt tähän.<br />
  <br />
  Pyydän anteeksi, jos pahoitin mielesi. En tosiaan tunne sinua. Lähinnä kirjoitin vain omasta kokemuksestani ja siitä, minkälaisen kuvan välität ruudun tälle puolelle. En hyväksy kenenkään kiusamista nettipalstoilla, oli henkilö minkälainen tahansa. Minussa on kummallinen suojeluvietti sellaisia ihmisä kohtaan, jotka joutuvat kiusatuiksi osaltaan ehkä oman toimintansa takia. Halusin vaan herättää sinut ajattelemaan, että osa postauksistasi herättää nykyään paljon tunteita lukijoiden keskuudessa. Olet jo tietyillä keskustelupalstoilla &quot;julkkis&quot;, jonka postauksia odotetaan ja sitten niille nauretaan. Se on kamalaa.<br />
  <br />
  Sinuna olisin vastedes äärimmäisen tarkka, mitä paljastat lukijoille. Blogisi oli parhaimmillaan keskittynyt sisustukseen eikä mihinkään muuhun. Omien kasvojen, perhesuhteiden, raha-asioiden, painonpudotuksen ja kaiken henkilökohtaisen levittäminen koko kansalle on todella riskaabelia. Ne koukuttavat toki lukijoita, mutta onko suuri lukijamäärä kaiken loanheiton arvoista? Siinä voi lopulta satuttaa pahasti niin itseään kuin läheisiään. Ja sen mitä on nettiin kerran kirjoittanut valitettavasti sinne myös iäksi jää. Ole varovainen. Kaikkea hyvää jatkossa.<br />
  <br />
  Elisa

 24. Kiitos kivasta blogista, tämä on ihan lempiblogini. Olen itsekin kohta 3-vuotiaan tytön äiti 🙂 minusta on hölmöä ihmisten tulla arvostelemaan, että olisi huonoa äitiyttä ostaa torkkupeittoja, blogata ja sisustaa asuntoa. Jokainen meistä on äiti omalla parhaalla tavallaan, ja se lapselle riittää, kunhan pyrkii olemaan hyvä äiti. Bloggaaminen tuo sinulle varmasti tuloja, ja lasten kanssa sekin on tärkeää! Tärkeää on myös, että äidillä on omiakin juttuja, ehkä työ, ehkä harrastukset, eikä vain lastenhoito. Virkeä äiti on hyvä äiti. Minusta Elisan kommentit olivat asiattomia.

 25. Samoilla linjoilla Joannin kanssa..röyhkeää tulla arvostelemaan toista ylipäätään,saati mennä noinkin henkilökohtaisuuksiin. Blogi lienee loppujen lopuksi vain pintaraapaisu kirjoittajan elämästä,ei sen perusteella mitään analyysejä voi tehdä mistään! Jälleen kerran hämmästelen suuresti aikuisten ihmisten käyttäytymistä, hohhoijaa!

 26. Olen samaa mieltä, että Elisa-moralisti meni nyt vähän (paljon) liian pitkälle. Jos tässä alkaisi tehdä omia analyysejä jokaisesta sisutusblogin kirjoittajasta, johan metsään mentäisi. Miksi nuori, tarmokas ihminen ei saisi muutella kodin sisustusta siihen malliin kuin itse haluaa. Myy vanhaa, ostaa uutta, eikös se näin pidä mennäkkin. Ideoita on. Juuri siksi me lukijat viihdymme täällä, eikä kuluteta aikaa miettimällä mistähän raha nyt on tullut, voiko lapsi huonosti jne. Ihmiset myös eroaa, eikä sisustamisen ilo siihen lopu, päinvastoin. Toiset matkustaa, toiset rakastaa vaatteita, toiset sisustaa, se on juuri se mihin rahansa haluaa laittaa ja muilla ei ole siihen mitään sanottaavaa, aamen!

 27. No ei nuo ostokset oikeasti ole määrällisesti mitkään kohtuuttomat. Saman määrän heräteostoksia moni intohimoinen shoppailija tekee kuukausittain, joskin tavarat on melko arvokkaita. Mutta jos tili ei painu miinukselle eikä luottokortti laula niin mikäs siinä. Kauniita tavaroita! Tuollaisen Stone – huovan kelpuuttaisin kyllä meille! (Tai 2 tai 3, minäkin sorrun joskus ostamaan hyvin kauniita tavaroita enemmän kuin yhden esimerkiksi erivärisen odottamaan kun sisustuksen sävyt muuttuvat).<br />
  Et ole varmaan vielä pessyt huopaa, että miten se kestää pesua? Se kiinnostaa erityisesti.<br />
  Balmuirin pussilakanan hinta on kyllä jäätävä! Toisaalta, jotkut ostavat Tempurin patjat ja tyynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *