“Lavastettu” teehetki :)

Ystäväni pelmahti kylään “iltakahvin” merkeissä, joka meidän tapauksessa tarkoittaa kupposta kuumaa teetä. 🙂 Olemme molemmat lopettaneet iltakahvin hörppimisen ja korvaneet sen teellä, joka on hieman vatsaystävällisempää kuin kahvi. 🙂 Kuvasin vaihtelun vuoksi pöydälle asettelemani pienimuotoisen kattauksen, johon teitä varten laitoin servetitkin, hihiii. 😀 Normaaliolosuhteissa meillä toimii läheisten ihmisten kanssa self service, eli jokainen ottaa kaapista vapaasti mitä halajaa astioita ja antimia myöten eikä kattauksia tehdä sen kummemmin. 🙂

P1015459.jpg

Kupit, lusikat ja asetit ovat perinteisesti V&B New wave-sarjaa, joka meillä ihan päivittäisessä arkikäytössä. Teepussit ja makeutusaine löytyy pienestä metallisesta ja ilmatiiviistä Georg Jensenin purkista. Kuuma vesi kulkee kätevästi Eva Solon valkotakkisessa vesikarahvissa ja kylmän veden laitoin Iittalan Kartio-kannuun. Me emme kumpikaan käytä teessä maitoa, vaan viilennämme sen juomakelpoiseksi vedellä. 🙂

P1015454.jpg

P1015455.jpg

P1015456.jpg

Nopeasti saa “lavastettua” hieman fiinimpää, kuin mitä oikeasti olisikaan. Ei tarvitse kuin servetit laittaa pöytään, niin avot. 😀 On kyllä myönnettävä että ruoka ja juoma maistuu paremmalta kun kattaus on tehty kauniisti. Normaalisti meillä ruoka annostellaan lautaselle hellalta, otetaan aterimet kainaloon kaapista, haetaan lasiin jotain juotavaa ja istutaan pöytään lusikoimaan ruoka napaan. Usein ei meidän pöydässä servettejä siis näe. 😀

Postausaiheita on kertynyt takataskuun hurja määrä ja ensi viikolla onkin luvassa mm. viikon ruokapäiväkirja (jonka olen tällä viikolla listannut), olkkarin lampput, blogikirppis, asujuttuja, kurkkaus kylppäriin ja saunaan, parveke-toivepostaus ja iltatunnelmaa, yksi yhteistyöjuttu ja kaikenlaista muuta pientä touhua sitten siihen väliin. 🙂 Ja erään yksiön sisustussuunnittelu on saanut tulta allensa ja siitäkin tulossa juttua pitkin loppukesää ja syksyä. Unohtamatta sitä kaksion suunnittelua. Kiirettä piisaa siis sekä sisustusrintamalla että vähän muuallakin. Niistä lisää myöhemmin. 🙂

Viettäkää ihana sunnuntai-ilta ja nauttikaa auringosta! <3 <3

22 kommenttia ““Lavastettu” teehetki :)

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta, tuleva viikko siis ja uudet aiheet! Mulla on vika työviikko edessä ennen neljän viikon lomaa 🙂

  1. Shekerim: Yksi viikko ja sitten alkaa LOMA! 🙂 🙂 4vkoa on pitkä aika tehdä kaikkea kivaa. Minä en ole koskaan ollut lomalla niin pitkään putkeen (ellei mammalomaa lasketa). 🙂 Sinä ajassa ehtii jo tekemäänkin yhtä jos toista ja laiskottelemaan oikein olan takaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

 2. Kiva postaus. 🙂 Joskus tulee miettineeksi että jaksaako muut ihmiset aina kattaa pöydän koreaksi kun joku tulee kylään ja tekee itsetunnolleni hyvää kuulla että sinä et prameile normaalioloissa. 🙂 Kotisi on niin kaunis ja haaveilen samanlaisesta sisustuksesta kuin sinulla. Olen sinun innostamana myynyt vanhoja (rumia) kalusteita ja tavaroita pois netissä ja kirpparilla ja saanut säästöön jo useamman tuhat euroa. Enää on sohva myymättä ja sitten pääsen hankkimaan uutta tilalle. Kotini on vain pieni kaksio, mutta laskin että sohvan kun saan kaupaksi niin minulla on säästössä juuri se summa mikä menee oman ostoslistani ostamiseen. Minulle on tulossa valkoinen divaanisohva, kiiltovalkoinen pöytä ja neljä Kartellin tuolia. Niistä olen haaveillut vuosia, mutta vasta blogisi löydettyäni tammikuussa aloin toteuttamaan haaveitani ja myymään vanhaa pois uuden tieltä. Kiitos siis kuuluu sinulle, olet inspiraationi lähde. :)<br />
  <br />
  -Jassu

  1. Jasmin: Kaunis kiitos aivan ihanasta palautteestasi. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Olen itse saanut paljon inspiraatiota toisten blogeista ja olen ikuisesti kiitollinen muutamalla ihanalle sisustusblogille, joita olen vuosia seurannut aktiivisesti. Ilman heidän esimerkkiään en olisi ehkä koskaan rohjennut perustaa omaani. 🙂 Bloggaamisen paras puoli on ehdottomasti se että ideat ja inspiraatit vaihtavat omistajaa lennossa ja kaikki se vuorovaikutus mitä kommenttibokseissa ja sähköposteissakin käydään on minulle korvaamatonta. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Divaani-sohva kuullostaa ihanalta, minäkin haaveilen sellaisesta mutta samanlaisena kuin nykyinen kolmen istuttavamme on. &hearts; &hearts; &hearts; Kartell on rahansa arvoinen satsaus, joten loisto valinta sekin. :)<br />
   <br />
   Meillä ei tosiaankaan prameilla kuin hyvin harvinaisissa erikoistapauksissa, joita on korkeintaan kerran vuoteen. 🙂 Arkisesti meillä on itsepalvelu, eli keitän kyllä kahvit kaikille ja kaadan jopa kuppeihinkin mutta muut mukavuudet jokainen hoitaa meillä itse. Hyvin harvoin kylässä käy vähemmän tuttua porukkaa, joita varten pitäisi laittaa kaikki vimpan päälle. Tämän vuoden yksi kerta lienee jo tehty. :D<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts;

 3. Hei mun on pakko kysyä sulta kun sinulla on nuo hayn pukkijalat niin miten siihen saa tuon &quot;pöytä osan &quot; kiinni ? ja mistä olet sen hommannut ? 🙂

  1. Inka: Pukkijaloissa on valmiiksi ruuvin mentävät reiät joten ne on helppo ruuvata kiinni mihin tahansa pöytälevyyn. Jalkojen mukana tulee jopa ruuvitkin, joten pöytälevyn materiaalista riippuen voi ruuvit ruuvata kiinni pelkällä ruuvimeisselillä tai sitten porata pienet esireiät porakoneella. Meillä meni ihan käsimeisselillä ruuvaten ruuvi läpi pöytälevyyn. :)<br />
   <br />
   Pöytälevy kuuluu Netanttilasta viime vuoden lopulla tilaamaani Frost-ruokapöytään (5cm paksuinen korkeakiiltovalkoinen ontelolevy), jonka yksi jalka halkesi ja korvasin pöydän omat jalat näillä Haym pukkijaloilla. 🙂 Valkoista levyä voi edullisesti teettää puusepiltä tai sitten hyödyntää vanhan pöytälevyn vaihtamalla oikeiden jalkojen tilalle nämä Hayn pukkijalat, kuten minä. 🙂

 4. Voisitko tehdä tuon viikon ruokapäiväkirjan yhteyteen myös postauksen viikon liikunnoista? Kiinnostaisi tietää miten syöt ja liikut kun laihduitkin niin paljon (jos siitä saisi inspiraatiota myös oman laihiksen jatkamiseen…).

  1. Nina: Viime viikon liikunta jäi hyvin olemattomaksi, mutta voisin tehdä erillisen postauksen liikunnasta ja ruokailusta ajalta kun pudotin painoa. Siitä olisi kenties enemmän hyötyä ja motivointia. 🙂

 5. Pakko tunnustaa. Meillä on aina katettu pöytä kauniisti, servetit ja kaikki. Kun elämä on enemmän arkea kuin juhlaa niin miksi ei voisi arkenakin nauttia 🙂 eikä ne kauniit astiat kulu jos niitä käyttää jokapäivä. Servetit on edullisia, pieni lisä. Ja joskus jopa laitan servetit pöydälle alustoiksi, todella kaunista kun muuten valkoista ja sitten värikäs `alusta´ pöydällä.

  1. Maria.R: Kuullostaa ihanalta! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Minä olen niin laiskeli etten itseäni ja tyttöä varten jaksa laittaa pöytää kauniiksi ja luistan siitä oikeastaan myös silloin jos joku kolmas osapuoli tulee kyläilemään. 🙂 Aikaisemmin kun käytin paperiservettejä, saatoin laittaa pöydän vähän kauniimmaksi niiden avulla. Nykyisin kun olen siirtynyt kangasservetteihin, niin en jaksa sitä ylimääräistä pesurumbaa ja niiden silitystä. Olen joissain asioissa laiska ja liian mukavuudenhaluinen. 😀 😀 Hihiii.

 6. Pitäis varmaan ruveta ittekin harrastamaan lavastettuja teehetkiä ihan vain siksi, että saisi vihdoin käytettyä niitä jo vuosia laatikossa lojuneita servettejään… Meillä yleensä talouspaprupalaset ajaa servetin asiaa ;D

  1. Dara: Hihiii, todellakin. 😀 Katat vaikka kisua varten kauniisti pöydän ja pistät kameran laulamaan. 😀 Talouspaperiarkit meilläkin olleet joskus servetteinä, mutta sitten menin vielä vähän alemmas ja lopetin senkin. Nyt ei servettejä /talouspaperiarkkeja enää juuri käytetä 😀 😀 jos on tarjolla sotkuista ruokaa niin siirrän koko talouspaperitelineen rullineen ruokapöytään ja jokainen saa ottaa siitä jos tarvitsee paprua. 😀

 7. Kauniisti kattaminen ei paljon vaadi, mutta laiska mikä laiska. Tarkoitan tällä 100 % itseäni. Viime viikolla kun oli just niitä päiviä ettei mikään sujunut, otin itseäni niskasta ja kattasin tosi kauniisti. Tyhjensin pöydän kaikista lehdistä, jotka aina majailevat pöydällä, rumia kasoja !!! ja laitoin vielä servetit jne. Mies kun tuli töistä kysyi heti ekaks kuka on tulossa kylään. Pieni vaiva, mutta kannattaa. Itse kun näin konkreettisesti reaktion päätän noudattaa kerran viikossa servetit käyttöön periaatetta. 50 kpl maksaa Ikeassa muutaman euron, eli rahallinen panostus on minimaalinen.<br />
  <br />
  Itse vakiintuneena teen juojana ihmettelen aina miksi ei samaan vaivaan tehdä haudutettua teetä. Mustaa teetä tekee vielä niin helposti, kun ei tarvi lämpötilan kanssa arpoa. Jos keität litran vettä, kaada vesi pannuun, odota minuutti, jolloin lämpötila tippuu sopivasti, lisää pussi pannuun, anna hautua vähintään 3 min ja OTA pussi pois. Voit myös verrata juomalla eri tavalla valmistettuja teetä rinnakkain ja huomaat eron. Suosittelen. Uskon että valtaosa teen juojista arvostaa tätä enemmän kuin pussit pöytään -ideaa.

  1. Lanttuleikkuri: Ei vaatisi ei, mutta kun eiiiiiiiiiiiii jaksa. 😀 Tai no, kyllähän minä mielelläni katan pöydän koreksi mutta se siivoaminen ruokailun jälkeen. Nouuuuuu. 😀 Muutenkin kun on syömisestä ihan veto pois, niin pitäisi vielä tyhjentää pöytä. Ja tulee &quot;turhaa tiskiäkin&quot;. :D<br />
   <br />
   Meillä on myös joskus ollut niin, että kun olen poikkeuksellisesti laittanut pöydän koreaksi niin heti ihmetellään onko jotain sattunut tai onko joku tulossa kylään. 🙂 Ikean servettejä joskus ostin useamman jättikokoisen paketin, kun ajattelin että alan panostamaan kattaukseen, mutta katin marjat. Avaamattomina olivat pari vuotta ennen kuin lahjoitin ne kaikki ystävälleni joka piti isot ruokakinkerit. 🙂 Tuli tarpeeseen ja minä sain ne pois kaapistani. :D<br />
   <br />
   Minun lempparitee on Forrest Fruit ja sitä ei enää saa yhdestäkään lähikaupasta lehtinä. :/ Joskus pari vuotta sitten sitä vielä oli ja ostinkin mielummin lehtiä, koska se tulee edullisemmaksi kuin pussit. Mutta nyt on pakko turvautua pelkkiin pusseihin, koska en ole löytänyt korvaajaa makuosastolta. 🙂 Tavallinen tee tökkii niin pahasti, että sitä en pysty juomaan nyt kuin äärimmäisessä hädässä, samoin nämä Uskolliset Ystävät ja Viisasten teet. Tuoksu tekee jo pahaa, kun olen lipittänyt niitä niin paljon aikoinaan. 😀

  1. Johanna: Hihii. 🙂 Herkut vaan puuttuu mutta ne ei onneksi kuulu kummankaan iltaruokavalioon joten pelkällä teellä mentiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *