Olohuoneen valaisimet

Viime viikolla saapui se toinen ale-New York ja nyt olohuoneen katossa roikkuu kaksi jättikokoista valkoista valaisinta. 🙂 Minusta muutos on loistava ja tähän uuteen sisustustyyliin paremmin sopiva. <3

P1015468.jpg

Valaisimien alle jää noin kaksi metriä ja yläpuolelle noin 30cm. Hyvin mahtuu pitempikin ihminen kulkemaan valaisimien alta. 🙂 Lampunvalo heijastuu kauniiksi rinkulaksi kattoon, kun valo on päällä. Ihana detalji ja luo kivan tunnelman epäsuoralla valolla. <3

P1015470.jpg

Ja tältä lamppu näyttää kohtisuoraan alhaalta kuvattuna, aika veikeä rinkula. 🙂

P1015471.jpg

P1015474.jpg

Kattovalaisimien lisäksi olohuoneesta löytyy televisio-seinällä olevat seinälamput, jotka tulen siirtämään myöhemmin johonkin toiseen paikkaan (heti kun saan tarmoa alkaa paklaamaan ruuvinreikiä ja maalaamaan tuon seinänpätkän :D). Television vieressä tasolla on Tupla Kupla S-koossa ja ikkunanurkassa on sen isompi versio eli lattiavalaisin.

P1015477.jpg

Yhteensä olkkarissa on siis kuusi valonlähdettä, joista useimmin päällä on vain pikku-Tuplis. Kattovalaistusta käytän pääasiassa vain siivoamiseen ja yleiseen hääräilyyn, muut valaisimet ovat sitten tunnelmanluomiseen. Tupla Kuplan lattiavalaisin on kuin päivänvalolamppu, tosi kirkas. Sillä saa talven pimeydessä luotua hyvin päivänvalomaisen efektin kotiin ja sen valoteho riittää valaisemaan koko huushollin makkareita ja eteistä lukuunottamatta. 🙂 Jokaisella lampulla onkin oma käyttötarkoituksensa, joten vaikka määrä kuullostaa aika hurjalta yhteen pieneen tilaan nähden, niin jokainen on tarpeellinen. 🙂

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! <3

22 kommenttia “Olohuoneen valaisimet

 1. Hyvältä näyttää. Jännä, miten ne kuvassa näyttää olevan paljon alempana. Mietin heti, et kolauttaako noihin päänsä :)<br />
  <br />
  Meillä on myös olohuoneessa melko monta valaisinta, Tuplis S ja M, 2xBlock, Mini Origo ja 2 kattovalaisinta. Mutta eipä meilläkään yleensä oo päällä kuin 2 tai 3 kerrallaan ja kattovalaisimet on päällä tosi harvoin.

  1. Anna: Mittasin mittanauhalla ja valaisimen alareuna on 198cm korkeudessa. :)<br />
   <br />
   Valaisimia pitää minusta ollakin paljon, varsinkin täällä synkässä pohjolassa, jossa puolet vuodesta on turhankin synkkää. Saa nähdä millaiseksi tunnelma muuttuu syksyllä, kun ulkona on mustaa ja sisällä valkoista, hihiii. 😀 Täytyykin kiinnittää jatkossa entistä enemmän huomiota lamppujen sävyihin. En nimittäin halua että valaistus muuttaa koko kodin persikan sävyiseksi, kuten lapsena aikoinaan kun kaikki oli huoneessani hetken aikaa valkoista, paitsi kattolampun sävy. 🙂

 2. Moikkis Miiuska! &hearts;<br />
  <br />
  Katoppas sähköposti, laitoin sulle jo jokunen päivä sitten viestiä – onkohan taas mennyt roskapostiin? 😀 Hih! <br />
  Ihanat uudet valaisimet, sopii teille kuin nenä päähän! &hearts;<br />
  Oletko myymässä Lamp Gustafin valaisimia mitkä olivat ennen olkkarissanne?<br />
  Jos olet niin sano heti, täällä on varma ostaja!!! :)<br />
  <br />
  Palataan sähköpostitse!<br />
  <br />
  Ihanaa maanantaita :)<br />
  <br />
  -S

  1. Saan: helou my darling! &hearts; &hearts; &hearts; mie tulen sitte katsomaan joku päivä miltä ne näyttää teidän katossa. :D<br />
   <br />
   ihanaa iltaa teille molemmille! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   ps. voitte muuten liittää siihen teidän kattoon ja johtoihin sellaisen töpseliosan. maksaa pari euroa ja saa esim prismasta ja Clas Ohlsonilta ja Anttilastakin. Eli sokeripala pois ja sellainen muoviläpyskä ruuvilla kiinni katossa olevaan reikään ja johdot kiinni siinä muovilätyskässä olevaan töpseliosaan. Ja kas, teillä on töpselikiinnitys katossa. 🙂

  2. Saana: HUom, sähköt pois ennen kuin tuommosta teette ja johtojen paikat pitää tietää (kaksi vai kolme johtoa yms). Mutta siun mies tietää… 🙂 Älä sie mene itse vaan vaihtelemaan sinne mitään, hihiii. 😀 Oot kuitenkin samanlainen hätähousu kuin mie. 😀 Halit! &hearts; &hearts;

 3. Valaisimet näyttävät oikein hyvältä! Erilaiset, mutta hyvä idea! Meillähän on siis joka huoneessa sama kattovalaisin, kun ihastuin siihen yhteen Lamp Gustafin malliin niin kovasti :DD

  1. Shekerim: Minä mietin myös, että tytön huonetta lukuunottamatta voisin haluta meille jokaiseen huoneeseen tämän tyyliset valkoisella isolla varjostimella olevat lamput. 🙂 Valaisin Grönlundilla olisi sellainen litteämpikin malli, joka sopisi esim makkariin… Mutta ku mie haluan myös ison Lokin, Artekin sellaisen pitkulaisen levyvalaisimen, parit Normannit ja ja ja ja… 😀 yritän olla haksahtamatta uusiin valaisimiin ennen kuin olen sata varma mitä eniten haluan kattooni ripustaa. Olen paha valaisin-addikti nimittäin. 😀 lamp Gustafilla on aivan ihania valaisimia. MIkä malli teillä olikaan???

 4. Tosi hyvin nuo valaisimet sopii kokonaisuuteen, paljon paremmin kuin ne edelliset. Hienolta näyttää!<br />
  <br />
  Miten muuten keittiö, pitikö sen uuden keittiön tulla nyt kuunvaihteessa? Onko siitä tulossa joku postaus?

  1. Kristiina: Tähän uuteen lookkiin sopii paljon paremmin, vaikka ne edellisetkin oli ihanat ja kivan erikoiset ollakseen kristallivalaisimet. :)<br />
   <br />
   Keittiöremppa koki karvaan takaiskun ja nyt selvitellään asioita puolin ja toisin. En viitsi vielä kirjoitella aiheesta, koska teksti olisi todella ikävää luettavaa. Toivotaan että asiat selviävät ja saan sen hemskatin valkoisen keittiöni ASAP! Jos huonosti käy niin otan plan B:n käyttöön (joka alkaa kaiken tappelun keskellä kuullostamaan jo loistoidealta kaikin puolin) ja marssin Ikeaan ostamaan koko keittiön ja kaverini keittiöasentaja saa tulla kostean illan-palkalla asentamaan sen. 😀 😀

 5. Jännä huomata, että olohuone ei tosiaan mennyt &quot;tukkoon&quot;, vaikka kattoon ripustettiin kaksi suurta roikkuvaa valaisinta!<br />
  <br />
  Olisi kiva vielä nähdä kuva siitä, miltä päällä olevat lamput näyttävät iltahämärässä 🙂

  1. Ann marie: Ei mennyt, ihme kyllä. 🙂 Tämä idea kävi mielessä aikoinaan kun valaisimet olivat vielä normaalihintaisia (eikä alessa), mutta hylkäsin sen hyvin nopeasti juuri sen vuoksi että ajattelin olkkarin muuttuvan ahtaaksi. Onneksi kokeilin sitä ensimmäistä valaisinta olkkariinkin, koska huomasin että se on aivan loistava sinne. 🙂 Telkkarin takaseinä ei enää ole turhaan tyhjä ja vajaan näköinen, nyt kun seinät peittyvät osittain valaisimilla. On hyvä vaan että seinillä ei ole mitään (peilejä, tauluja..) ja kokonaisuus on minusta kivan yksinkertainen ja silti tasapainossa. 🙂 SEinälamput kun vielä saan huitsin nevadaan telkkariseinältä, niin avot. :)<br />
   <br />
   Iltatunnelma-postauksen teen pikimmiten. Ehjkä saatan innostua ja postailla siitä vielä tänään kun aurinko ensin laskee. 🙂

  2. Maria.R: Hihii, eikös olekkin ihan mahtavan iso ja näyttävä vaikka onkin hyvin simppeli. :)<br />
   <br />
   Polttimon kanssa ajattelin muuten ihan samaa kuin siekin ja löysin Prismasta sellaisen jättikokoisen Philipsin lampun. Se maksaa 13 euroa, mutta on valkoinen ja sen valon sävy on sellainen neutraalin valkoinen. Ei liian sinertävä eikä keltainenkaan. 🙂 Käy siekin ostamassa sellainen omaan jätti-valaisimeesi. Halkaisija on varmaankin (näin näppituntumalla) noin 15-20cm. 🙂

 6. Wau, aivan ihanat:) Milloin ruokapäiväkirja- postaus on tulossa? En malta odottaa.:) Ja kylppäri – postausta odotan kanssa innolla:)

  1. Susanna: &hearts;&hearts;&hearts;<br />
   <br />
   Huomenna on tulossa ruokapäiväkirjaa. 🙂 Kylppäri postaus tulee viikonloppuna, koska minun pitää ostaa sinne palaneiden spottilamppujen tilalle uudet, jotta saan edes sen verran valoa sinne että kuvista erottaa jotakin. Ja haen varastosta meidän raksalampun hätäavuksi valaistuksessa. Sen avulla saa mustasta saunasta kohtuullisen hyvät kuvat. 😀

 7. Kaksin aina kaunihimpi! Hyvin käypi teille nuo uudet kattolamput. :)<br />
  Tosi tyylikästä muutosta sulla ollut, olen ihan äimän käkenä miten sulla on silmää noille asioille. Perun kaikki puheeni &quot;vuokrakämppämäisyydestä&quot; vaikka kaikki bling alkaa olla pois. Ihanaa selkeetä skandinaavisuutta pienellä twistillä. Ah. 🙂

  1. eve: Hihii, ihana kommentti! &hearts; &hearts; Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Onhan se tavallaan ihan totta, että kun ajattelee asiaa näkemättä omin silmin mitään valmista, niin voi tulla sellainen fiilis että voi elämä sentään, kuinka huonoja valintoja nyt teetkään Miia. 😀 Mutta pikkuhiljaa eteenpäin ja uskoisin että olkkarin osalta oikea fiilis alkaa löytymään syksyllä. Vähän vielä pientä säätöä ja sitten se olisi varmaankin siinä. :D<br />
   <br />
   Välillä tulee vähän surku olo, kun miettii että sitten ei enää ole mitään sisustettavaa omassa kotona. Onneksi kaipaan vaihtelua aika usein ja varmasti keksin jatkolle jonkinlaisen kultaisen keskitien perussisustukseni ja sesonkihommien kesken. Pääasia on nyt se, että haen valmista lopputulosta perussisustukseen enkä haihattele vuodenaikojen, kausituotteiden, trendi-ilmiöiden tms. perään. 🙂

 8. Sopivat hienosti teidän olohuoneeseen nuo valaisimet. Mulla on samanlainen työhuoneessa. Juuri tein postauksen, jossa valaisimeni näkyy osittain. Ihastuin heti tuohon valaisimeen kun se esiteltiin joitakin vuosia sitten. Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa <a rel="external nofollow" href="http://sisustusopas.com/2013/07/08/maailman-kamalin-kaappi-ja-diy-diy/.&quot; target="_blank">http://sisustusopas.com/2013/07/08/maailman-kamalin-kaappi-ja-diy-diy/.</a&gt; Valaisin &quot;pikkaisen&quot; karummassa huoneessa. Mukavaa kesänjatkoa!

  1. Ulla: Ihan ekana, wau mikä ihana blogi sinulla onkaan ja kiitos että jätit puumerkkiä! &hearts; &hearts; &hearts; Löysin blogisi nimittäin jokin aika sitten, mutta ehdin hukkaamaan sen enkä muistanut oikein blogisi nimeä löytääksnei sitä uudelleen. :)<br />
   Kaappi on tosi kiva, miekin haluan tuollaisen pallokaapin nyt. 🙂 Ja tilasin postauksesi sähköpostiini, joten en hukkaa sinua enää toiste. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesänjatkoa sinullekin! &hearts;

 9. Valaisimet ovat ihanat, joskin omaan makuuni hivenen liian suuret. Voikun olisivat ihan hitusen pienemmät niin olisi täydellistä. &hearts; Muuten kotinne on mennyt ihanaan suuntaan viime aikoina, olen joskus mooooonia kuukausia sitten (tai ehkä vuosiakin :)) kysynyt sinulta miksei teillä ole viherkasveja, ja nyt kun niitä on niin ai että mä tykkään! Tosi raikasta ja kodikasta, eikä yhtään kliinistä vaikka valkoinen hallitsee. Mielenkiinnolla odotan myös tulevaa syksyä ja talvea, ja sitä miltä kotinne näyttää sitten hämärässä. Kesän valo näyttäisi olevan teillä todella ihana ja raikas, mutta miten valkoiset seinät ja valaistus toimii sitten pimeällä. Sitä jäämme odottamaan, luultavasti ihan hyvin. 🙂 Hyvää kesänjatkoa ja jatka samaan malliin!

  1. Jenppa: Prismassa on vähän pienempänä saman näköinen valaisin. 🙂 Käy kurkkaamassa olisiko se sopivampi sinun kotiin. 🙂 Ja tätä saa myös matalampaa versiota, eli olikohan se korkeudeltaan noin 40cm ja halkaisijaltaan sama kuin tämä… En muista nyt ihan varmaksi sanoa noita mittoja. :)<br />
   <br />
   Syksyä odotan minäkin ja toivon että löydän oikean sävyisiä lamppuja, jotta tunnelma on oikea eikä valon sävy ole liian keltainen tai sinertävä. Lumi saa aikaan sen että päivänvalo on sinertävä ja toivon että se ei tee koko kodista sellaista vaaleansinistä talvimetsää. :D<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista kesää! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *