Diy – roikkavalaisin

Hankintalistallani oli Muuton valkoinen E27-valaisin, jota kutsun tuttavallisemmin roikkalampuksi sen ulkonäön vuoksi. 🙂 Clas Ohlsonilla asioidessani löysin kuitenkin heidän huomattavasti edullisemman versionsa ja päätin kokeilla tuunata sokeripalallisesta valaisimesta itselleni seinäpistoke-version. 🙂

Tätä lähdin siis tavoittelemaan, eli valkoisen johdon varassa roikkuvaa valopalloa (kuvassa Muuton E27).

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-09%20koht

Tarkoituksenani on ripustaa kyseinen valaisin sängyn viereen tulevaan Muuton valkoiseen ja pyöreään Dots-seinäripustimeen. Alla tuunaukseeni tarvittavat kolme tuotetta, eli Dots, Clasun lamppu ja siihen vaihdettava seinäpistoke katkaisimella.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-02%20koht

Clasun lampussa oli valmiiksi kytkettynä sokeripala, ripustuslenksu ja peitekupu, jotka kaikki irroitin. Valaisimen johto on tekstiilipäällystetty ja tosi helposti sain vaihdettua seinäpistokkeen sokeripalan tilalle (sähkömies-kaverini vielä tarkisti että kytkentä meni oikein). 

P1015481.jpg

Valaisimen uusi pistoke on oikein siistin näköinen ja sopii johdon jatkoksi hyvin. Ei nuristavaa vielä… mutta odottakaapas hetkonen…

P1015483.jpg

P1015487.jpg

Ja kas tässä se ongelma… Yleisimmät E27-kantaiset lamput ovat järjestäen kaikki jotenkin väärän mallisia ja liian paksuvartisia, eikä metallinen peitekupu riitä peittämään lampun kantaa kunnolla. :/

P1015489.jpg

P1015484.jpg

Erikoiskaupoista saisi sellaisia kirkaslasisia led-lampuja, jotka sopisivat muotoilultaan kauniisti kuvun alle, mutta hinta kieppuu siinä 30 euron hujakoilla. Joten tämä DIY-projekti ei loppukädessä tule sittenkään kovin montaa euroa edullisemmaksi, kuin ostaa alkuperäinen Muuto E27. Siinä tulee lamppuosa mukana valmiina nimittäin. Voi pyh pah sanon minä. Aina ei voi onnistua ja ei tuo nyt ihan maailman kammottavin viritelmä ole, mutta käyttöön tämä ei meillä tälläisenään ainakaan pääse. En kestä katsella lampun kannassa näkyviä tekstejä. 😀 😀

Muuto siis palasi takaisin ostoslistalleni, koska en jaksa alkaa metsästämään valaisinkauppoja, joissa pääsisin testailemaan lampunkantojen sopivuutta. Ja kolme lamppua jo kannoin kaupasta itse kotiin, todetakseni että kaikissa on sama “vika”. Onneksi niitä voi käyttää muissa valaisimissa, joten ei mennyt rahat täysin kankkulan kaivoon. 🙂

Aurinkoista päivän jatkoa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

16 kommenttia “Diy – roikkavalaisin

 1. No voi että 🙁 Hyvä suunnitelma sinulla oli, mutta kai se Muuto sitten on paras ratkaisu. Harmittaa sun puolesta!<br />
  <br />
  Mulla on sulle pieni haaste blogissa 🙂

  1. Emppu: Sanos muuta. :/ Pienestä on kiinni, täytyy harkita jos teipillä yrittäisi parantaa tuota ulkoasua vähäsen. :)<br />
   <br />
   Kiitokset haasteesta!!!! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Hei! Moni on ratkaissut ongelman laittamalla esim sähköteipillä tai koristeteipillä lampun tekstiilit piiloon 😉

  1. Johhhu: Kiitokset vinkistä, minä kokeilen jos saisin siistittyä tuon tekstin ainakin piiloon valkoisella teipillä. 🙂

 3. Miksi et osta cladulta sitä isoa tuohon tarkotettua lamppua? Vai haluatko että kaikki lamppusi on välttämättä lediä?

 4. höh en tiedä lähtikö se edellinen viesti mutta poista jos tulee kahteen kertaan. Eli siis clasullahan on tuohon tarkotettu iso lamppu niin miksi et ostaisi sitä?

  1. anikee: led olisi hyvä sen vuoksi ettei se kuumene juuri ollenkaan, mutta ei ole poissuljettua että lamppu olisi muunkinlainen. Silloin kun tämän valaisimen ostin, niin en nähnyt enkä löytänyt niitä mallikuvassakin olevevia kirkkaita lamppuja missään. Olivat ilmeisesti loppu silloin.

  1. minttu: Itse en löytänyt niitä silloin kun ostin tuon valaisimen. Täytyykin katsoa valikoima uudestaan tai tilata itsekin netistä. 🙂 Kiitos vinkistäsi! &hearts;

 5. Hei! Meillä näitä Clasun valaisimia roikkuu makkarissa, niin kivat 🙂 Me ainakin ostimme näihin kuuluvat &quot;jätti eekaksseiskat&quot; juurikin sieltä Clasulta, samanmoiset jättipolttimot kuin Muuton valaisimessa, mutta lievästi edullisemmin 😉 Ja niiden kanssa kyllä lampunkanta peittyy tuon metallisuojan alle 🙂 Oletan kuitenkin että on tarkoitus Muuton ilmettä suurine polttimoineen &quot;apinoida&quot;? 🙂

  1. Sanelma: niitä yritin etsiä mutta olivat ilmeisesti silloin loppuneet. 🙂 Menen huomenna katsomaan jos löytyisi yksi kipale kotiin viemiseksi. 🙂

 6. Clasultahan saa niitä suuria lamppuja, kuten muutossa mutta maksaa vain reilun 5€. Itse tein juuri samanlaisen viritelmän ja sen suuren E27 lampun kanta häviää kokonaan sinne metallisuojan sisään. Vai pitääkö sen ehdottomasti olla energiansäästölamppu? Semmoinenhan se clasun lamppu ei ole..

  1. Ella: Ei tarvitse olla energiansäästölamppu eikä ledikään välttämättä. Yritin etsiä Clasulta silloin isoa lamppua tähän johdon päähän, mutta en löytänyt ja oletin että ei kuulu heidän valikoimaansa. Mutta olivatkin olleet vaan loppu. 🙂 menen huomenna etsimään, joskos yhden lampun löytäisin itsellenikin. 🙂

 7. Meillä on makkarissa sellainen Clasun iso hehkulamppu ja siinä on ihan järkyttävän keltainen valo. Keittiössa on vuorostaan se Clasun kuvioillinen johon voi vaihtaakin halogeenin ja se ei ole läheskään niin paha. Meillä on aika monessa valaisimessa Led lamput joten se keltainen kyllä pistää makkarissa silmään heti.

  1. Jonsku: Yök, en haluaisi kovin keltaista valoa. 😡 Löysin muuten niitä Muuton E27-lamppuja erikseen myynnistä, maksaa 18 euroa. Taidan ostaa sellaisen ja toivoa että siinä olisi tarpeeksi kapea kanta. Ainakin kuvan perusteella näyttäisi olevan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *