Olohuone ennen – ennen – ennen- ja jälkeen :)

Minulta on toivottu yhteenvetoa kodin kaikista erilaisista sisustuskausista ja -tyyleistä. Päätin eritellä tällä kertaa jokaisen huoneen omaksi postaukseksi ja ensimmäisenä vuorossa on olohuone. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-13%20koht

Ensimmäisessä kuvakollaasissa on olohuone ajalta ennen bloggaamisen aloitusta. Ekassa kuvassa on valkoinen sohva vasta hankittu ja ensimmäinen Bestå-kaappi muuttanut olohuoneen ikkunan eteen. Tekstiilit olivat pelkästään valkoisia ja seinissä oli tummempi harmaansävy (tikkurila K488). Kotoamme löytyi tuohon aikaan myös iMac-pöytäkone, joka risteili olohuoneen ja makuuhuoneen välillä. Pikkuhiljaa Bestå-kaappeja ilmestyi lisää ja lisää ja hieman bloggaamisen aloittamisen jälkeen hurahdin Gantin harmaa-valkoisiin tähtikuvioisiin tekstiileihin. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-13%20koht

Gantin tähdet poistuivat melko nopeasti liiallisesta hamstraamisesta johtuneen tähti-ähkyn vuoksi ja hetkeksi palattiin tekstiileissä taas pelkkään valkoiseen lookkiin. Sisustustyyli modernisoitui hetkellisesti Aarnion elukoiden vallattua olohuoneen. :D. Hieman myöhemmin koti sai faceliftin greigestä seinämaalista (tikkurila X487) ja tunnelma alkoi pehmeäntyä ja muuttua romanttisemmaksi. Oli aika hurahtaa uudelleen, ja tällä kertaa innostuin kromista ja kimalluksesta. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-13%20koht

Kromin ja kimalluksen kausi kesti kokonaisuudessaa noin vuoden, jonka joukkoon lisäsin vaihtelevasti pehmentäviä yksityiskohtia. Isot paksut nukkamatot peittivät lattiaa, tyynyjä oli jokapuolella ja vaaleanpunainen astui kuvioihin greigen rinnalle. Tämän vaiheen sisustus oli kaunis, mutta menin sen kanssa hieman överiin (paha taipumus innostua aina liikaa :D). Huomasin lopulta että vaikka koti olikin kaunis, niin sisustustyyli ei kuitenkaan ollut “minua”. Kaikkea oli liikaa ja päätin että palaan vuosien takaiseen minimalistisempaan ja valkoisempaan yleisilmeeseen (jonka olen kokenut omaksi ympäristökseni parhaimmaksi) ja aloitin rankan karsinnan. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-13%20koht

Kodin valkaisu ja karsinta kesti koko kevään ja olin kuukausi kuukaudelta tyytyväisempi päätökseeni. Seinät saivat valkoisen maalin pintaansa (tikkurila F497) ja kromi sekä kristalli väistyivät antaen tilaa muutamille uusille hankinnoille. 🙂 Tavaramäärä väheni tuntuvasti ja ulospäin lähti huomattavasti enemmän kuin mitä tuli sisään ja hyvä niin. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-13%20koht

Muutamia pieniä hifistelyjä on vielä tehtävänä, ennen kuin voin sanoa olohuoneen olevan juuri sellainen kun haluan, mutta enää minulla ei ole kiire. Olen todella tyytyväinen nykyiseen järjestykseen ja lookkiin. <3 Odotan innolla syksyä ja sitä, että pääsen luomaan valkoiseen olohuoneeseen pehmeää pesämäistä tunnelmaa. <3

On hauska huomata mitä kaikkea onkaan tullut puuhasteltua olohuoneen parissa reilun kahden vuoden aikana. Toteutin itseäni ja visioitani ja kokeilin monia erilaisia asioita vain havahtuakseni siihen että omin tyylini on kuitenkin hyvin simppeli ja minimalistinen. En usko että olisin tajunnut tätä asiaa, ellen olisi innostunut kokeilemaan näitä muutamia sisustustyylejä omassa kodissani. 🙂

Me lähdemme tytön kanssa nyt rantsuun jätskille ja toivotan teille kaikille ihanan aurinkoista lauantaita! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

23 kommenttia “Olohuone ennen – ennen – ennen- ja jälkeen :)

 1. Olipas tosi kiva postaus! Täytyy kyllä sanoa että minunkin silmälle mieluisin on tämä nykyinen sisustuksenne. Greigeisistä seinistä kyllä pidin tosi paljon, mutta kyllä valkoinen seinä on ihanan raikas ja simppeli! 🙂

  1. Fanni: greige on tosi kaunis sävy, mutta omaan kotiin se ei ollutkaan lopulta se oikea valinta. &hearts; En silti kadu että sitäkin kokeilin. Se on nimittäin toiseksi paras valkoisen jälkeen. 🙂

 2. Minunkin silmääni viehättää eniten juuri tämä nykyinen. Ehkäpä siksi, että se on lähimpänä omankin olohuoneeni sisustusta. Valkoiset seinät avartaa aina tilaa ja väriähän voi aina muuttaa/lisätä tekstiileillä :)<br />
  Muuten, JOS joskus päätät luopua tuosta Svea-matosta niin tässä sitten sille ostaja 😀 Olen yrittänyt etsiä juuri tuota kokoa ja väriä, mutten löydä mistään :(<br />
  <br />
  Nauttikaahan ihanasta kesäillasta, onkin ollut taas kaunis päivä!

  1. Rita: Valkoinen on erinomainen pohja kaikelle ja vaihtelunhaluisena voin huoletta jatkossa hurahtaa pienessä määrin kausiväreihin yms. kun rajoitteita ei yhteensopivuuksien kanssa enää ole. :D<br />
   <br />
   Laitan korvan taakse, että jos Sveaan joskus kyllästyn niin olen sinuun ekana yhteydessä. ;)<br />
   <br />
   Ainakin sisustus saganin nettikaupasta voi tilata tätä valkoista Sveaa isossa koossa. Sieltä olen myös omani ostanut. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista sunnuntai-iltaa! &hearts;

  2. <a rel="external nofollow" href="http://www.scandinaviandesigncenter.fi/Products/eur1/Scandinavian_Carpets/Pappelina&quot; target="_blank">http://www.scandinaviandesigncenter.fi/Products/eur1/Scandinavian_Carpets/Pappelina</a&gt; carpets/13335/Svea-matto iso valkoinen<br />
   <br />
   tuolta ainakin saa isoa sveaa. Yli 99e tilauksissa postikulut ilmaiset ja noin viikossa saapuu perille. itsekin olen muutamat pappelinan matot sieltä kotiuttanut ja hyvin on homma pelittänyt:)

 3. Kiva postaus, kiitos tästä!:D Omaa silmääni miellyttää ehdottomasti tämän hetkinen sisustus, raikas, yksinkertainen ja harmooninen koti. Lattian kanssa valkoiset seinät sopii tosi hyvin, hyvä valinta oli maalata seinät.

  1. Tanja: Tälläiset koontipostaukset on hyviä, kun huomaa tapahtuneet muutokset niin selkeästi. Vaikka osa kalusteista on pysynyt muuttumattomana, on silti sisustuksen tyyli vaihtunut todella suuresti. 🙂

 4. Tuo valkoisella sisustaminen on ihan sama kuin kirjoittaisii, että Daft Punkin uusi levy on paskaa. Tai että on tajutonta kun starbucks tulee. Itsestäänselvyyksiä, itsestäänselvyyksiä. :´´(((((<br />
  <br />
  valkoinensilkki.blogspot.fi

  1. Lea Silkki: En ymmärtänyt kommenttiasi. Eli tarkoitatko että sisustukseni on itsestäänselvyys nyt kun se on valkoisempi ja ennen se oli jotenkin poikkeuksellisempi? Sen olen oppinut että mikään asia maailmassa ei ole koskaan itsestäänselvää, ei edes se että Daft Punkin uusi levy olisi paska. 🙂

 5. Pidän kaikista tyyleistä, mutta eniten silmääni miellyttävät kaksi viimeisintä. Ehkä niiden jonkinlainen välimuoto – simppeliä valkoista hitusella pastelleja ja romantiikkaa – olisi ihan lempparini. 🙂 Mutta tosi hienoa, että jaksat nähdä vaivaa kotisi eteen ja vaihdella tyyliä rohkeasti! Oletko muuten myynyt/myymässä pois tuon Stockmannin valkoisen punoskorin? Jos et vielä ole eikä käyttöä ole enää teillä, niin olisin kiinnostunut siitä. 🙂 Onko teillä muuten korin reunat ja kahvat menettäneet väriään, alta tullut siis esiin tuollaista ruskeaa pohjaväriä? Meillä on ja se vähän harmittaa, mutta tykkään koreista tyttäreni lelukoreina silti hirveästi.

  1. Katariina: Sisustus on muuttunut ehdottomasti parempaan suuntaan ja nyt aletaan olla aika lähellä sitä tilannetta että halua muuttaa mitään tai uusia / vaihtaa mitään. 🙂 En usko että tuollainen tilanne pitkään kestää kun minusta on puhe, mutta jos vaikka puolivuotta olisi putkeen niin että olisin täysin tyytyväinen jokaiseen asiaan omassa kodissani. :D<br />
   <br />
   Punoskoria en ole ajatellut myydä, mutta jos tilanne sen osalta muuttuu myöhemmin niin sinulle sen voin kyllä myydä. 🙂 Meillä ei ole tapahtunut vielä muutoksia korin kunnossa, yhdessä kahvassa oli jo ostovaiheessa puunsävy nähtävillä mutta minusta se patina on kaunista. 🙂 Kyllä varmasti ajansaatossa alkaa rapistumaan meidän korin maalipinta. 🙂

 6. Olipa kiva postaus. Ja yllättävän erilaisia on noi vanhat sisustuskuvat, vaikka tila ja sohva ovat pysyneet samoina. Tykkään myös itse eniten nykyisestä. <br />
  Vasta kuvista tajusin, miten iso muutos tuli pelkästään Beståjen jalat poistamalla.

  1. Anna: Tila ja sohva on pysyneet samoina, verhojenkaan suhteen ei ole kovinkaan suurta muutosta havaittavissa vaikka osa silkkiverhoista onkin vaihtunut pellavaan. Pienillä jutuilla voi olla suuri vaikutus ja tuo Beståjen jalattomuus on yksi niistä. 🙂

 7. Tykkään viimeisestä eniten. Söpö koti, mutta aika pliisu vaikutelma. Valkoisen suuri määrä ei kyllä ole syypää siihen, koska valkoinen sisustus voi olla myös erittäin mielenkiintoinen. Ehkä mielenkiintoisten tekstuurien ja muotojen vähyys on syypää(tuplakupla on kyllä hyvin muodokas, ei siinä mitään) Tammilattiakin vähän häiritsee tasapainoa, kun kaikki muu on niin valkoista. On jotenkin alapainoitteinen visuaalisesti. Ymmärrän kyllä, että voi olla hankala toteuttaa valkoinen lattia.

  1. Omppu: Söpö ei varsinaisesti ole se termi minkä toivoisin kuvaavan omaa kotiani. 😀 Mielenkiintoisia koteja on paljon ja osa mielenkiinnosta tulee pelkästään katsojan omista makumieltymyksistä. Osa kokee mielenkiintoiseksi sellaisen miljöön jossa stuktuuripuolella tapahtuu paljon, vaikka värimaailma oliskin yksipuolinen. Itse haluan oman kotini olevan hyvin yksinkertainen enkä tahdo luoda sinne mielenkiintoa vain sen vuoksi että katsojilla olisi jotain mitä kenties ihastella. Luotan siihen että syksyn koittaessa ja tekstiilien lisääntyessä myös kerrostuminen ja materiaalinen tuoma pehmeys tulee paremmin esille. Se riittää minulle. :)<br />
   <br />
   Valkoista lattiaa ei ole tulossa seuraavaan pariin vuoteen koska vanha on (valitettavasti) vielä liian hyvässä kunnossa. Pelkän värin vuoksi en raaski sitä vaihdattaa ja sävytyskäsittelyt eivät ole järkeviä tehdaslakkapinnan vuoksi (liikaa riskejä epäonnistumiseen). Alapainotteisuus ei minusta ole lainkaan huono juttu ja tykkään itse kovasti mustista lattioista muutoin valkoisessa sisustuksessa. Mielumminn alapainotteinen kuin yläpainotteinen (värillinen katto olisi tosin kyllä upea). 🙂

 8. Olen ennenkin ajatellut mistä saat kaiken energian, tässä nähdään konkreettisesti kuinka energinen olet. Olemme asuneet kodissa nyt reilu 4 v ja vieläkin on taulut vähän väärillä paikoilla. Ok, puolustuksena seiniin ei ole helppo porata reikiä, mutta 4 v… oikeesti. Laiska mikä laiska.<br />
  <br />
  Ja tää sun tarmokkuus laittaa ylimääräiset kiertoon on enemmän kuin ihailtavaa. Mistä sais edes pisaran sua ?

  1. Lanttuleikkuri: taitaa olla meidän suvun naisilla geeneissä tämä hääräily ja touhuaminen. 😀 Syytetään siis sitä kuuluisaa sukuvikaa, hihii. :D<br />
   <br />
   Toisaalta sinulla on ollut hyvin aikaa miettiä miten haluat taulujen olevan, joten mieti vaan positiivista puolta siinä että 4-vuotta on jo mennyt. 🙂 Tulee sitten kerralla laitettua ne kuntoon, kun se päivä koittaa. :D<br />
   <br />
   Minä lähetän täältä pienen puuhastelukärpäsen matkaan ja puraisemaan sinua. 😀 Toivottavasti se löytää perille. 🙂

 9. Hei, minkä korkuiset ja leveät beståsta noi kaapistot ovat lähinnä tuo mikä on toiseltapuolelta korkeampi tuo kuva missä hylly päällä? 🙂 t

  1. krista: matalamman osan korkeus on 64cm plus 10cm jalusta ja leveyttä sillä on 180cm (minulla on 120cm kaappi ja 60cm kaappi vierekkäin, mutta Ikeasta saa nykyään valmiin 180cm kokoisen rungonkin) ja korkeampi kaappi on korkeudeltaan 128cm plus 10cm jalusta ja leveyttä 120cm. Syvyys on kaikissa sama eli 40cm. <br />
   <br />
   korkeampi 120cm levyinen kaappi on tämä:<br />
   <br />
   runko: <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102138/#/90134043&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50102138/#/90134043</a><br />
   ovet 2kpl: <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90178466/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90178466/</a><br />
   jalusta: <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00134189/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00134189/</a&gt;

 10. Teillä on kaunis koti! <br />
  Itse pohdin uutta tv-tasoa ja tuollainen ovellinen kiinostaisi. Onko teillä laitteet siellä ovien takana? Toimiiko ne sieltä? Vai onko teillä digiboksit ja muut missä vai ei missään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *