DIY-valaisimen viimeistely ja täydellinen lopputulos

Postailin pari viikkoa sitten teille valaisin-projektistani, jossa vaihdoin Clas Ohlsonin roikkalamppuun seinätöpselin ja jäin tuskailemaan hehkulamppujen ja energiansäästölamppujen sopimattomuutta valaisimen kantaosaan. Käväisin tänään ohikulkumatkalla Clas Ohlsonilla etsimässä kantaan sopivaa lamppua teidän vinkkien perusteella ja kotiin valikoitui varsin kiva vaihtoehto, jollaista en tiennyt olevan olemassakaan. 🙂

P1015663.jpg

P1015664.jpg

Raitakuvioitu lamppu on sopivan suuri ja luo kivoja kuvioita seinälle valon ollessa päällä. Tämä ei vielä ole se uusi juttu, raitaa ja muita kuvioita on nähty jo hehkulampuissakin aikoinaan. 🙂 Jutun juoni tuleekin tässä: Lampussa on irrotettava E27-kanta, jonka sisään laitetaan G9-kantainen halogeeni. 😀 Voiko superimpaa enää olla! 🙂 Halogeenin etu muihin valaistusmuotoihin on nimittäin se, että valo on kirkasta ja valkoista. Ja halogeenejä G9-kannalla löytyi kaiken lisäksi kaapista jo valmiina, sillä ostin juuri pari pakettia niitä makuuhuoneen kristallista kattovalaisinta varten. 😀

P1015666.jpg

P1015667.jpg

P1015665.jpg

Ihana – ihana – ihana! <3 <3 <3 En ole saanut vielä siirrettyä makkarin valkoista Dotsia sängyn viereen, joten uusi lamppuviritelmäni saa roikkua toistaiseksi oksarekin toisessa päässä. 

P1015662.jpg

Ja loppuun kuva lampun pakkauksesta ja G9-halogeeneistä. Ei sittenkään tarvitse ostaa sitä idean alkuperäistä lähdettä, eli Muuton E27-valaisinta, vaan sain kuin sainkin tämän oman DIY-projektini katseenkestävään kuntoon ja käyttöön. 🙂

Kyllä nyt kelpaa illalla fiilistellä makuuhuoneessa. 🙂

Mukavaa iltaa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

20 kommenttia “DIY-valaisimen viimeistely ja täydellinen lopputulos

 1. Valaisin näyttää kyllä todella hyvältä. Voisin hyvin ajatella itsekin väsääväni samanmoisen. Kiitti mielenkiintoisesta ideasta.

  1. Marja K: Nappaa idea mukaasi. 🙂 Tosi moni on tehnyt tosi hienoja diy-lamppuja näistä Clasun johdoista. &hearts; Tämä minun seinätöpseli-versio on osoittautunut käytössä näppäräksi, valon saa töpselin katkaisimesta päälle pelkällä varpaalla, joten ei tarvitse kumarrella lattian rajaan. 😀

 2. Näyttää tosi kivalta!! Eikä oo minusta hassumpi tuossa oksalla roikkuessaankaan.<br />
  Sulla noita kivoja ideoita riittää! 🙂 Mukavaa iltaa ja lähestyvää v.loppua!

  1. Sari: Oksalla roikkuessaan tuo on tosi söpö. 🙂 En pidä kiirettä sen Dotsin siirtämisen kanssa. :D<br />
   <br />
   Ihanaa päivää! &hearts;

 3. Tosi kiva idea! Mä en ymmärrä, mistä sä aina keksit näitä ideoita saati sitten ehdit niitä toteuttaa 🙂 Musta tuntuu, että työpäivän jälkeen kun tekee ruuan ja sitten käy joko treenillä tai tekee pakollisia pihahommia (ja muita juttuja kuten pyykinpesu ja siivous) niin illalla haluaa vaan kaatua sohvalle… Ja kesäviikonloput kuluukin kyläillessä tai vieraita kestitessä 😀

  1. Jossu: Roikkalamppu itsessään ei ole minun ideani, niitä on näkynyt tosi paljon sekä blogeissa että Pinterestissä, josta käyn ammentamassa inspiraatioita. 🙂 Töpselillä varustettuun versioon en ole itse törmännyt, ja vähän mietin että tuleekohan siitä yhtään hyvä mutta tosi näppärä on käytännössä sekä ulkonäössä tuo lamppuviritelmä nyt. :)<br />
   <br />
   Kun päätän ryhtyä johonkin hommaan, niin teen sen vauhdilla. 😀 Montaa minuuttia ei yleensä mene kun pistän tuulemaan, on se sitten diy-hommelit tai seinän kittaus ja paikkamaalaus. 🙂 Teen suunnitelman ja tehtäväjärjestyksen mielessäni valmiiksi ja sitten ryhdyn tuumasta toimeen. Illat minäkin röhjään sohvannurkassa loikoillen ja viikonloppuisin yleensä ehdn touhuamaan kaiken näköistä. Tosi paljon teen viikonloppuisin kotihommia. 🙂

  1. Marika: Niin tuli! Loppu hyvin kaikki hyvin. :)<br />
   <br />
   Jos jotain ei löydy Ikeasta tai Clasulta, niin sitä ei ole vielä keksitty. Molemmat on sellaisia tavarataivaita. 😀

  1. Vilhelmiina: Varjot on tosi kauniit seinällä. Illalla ihailin niitä ennen nukkumaan menoa varmaan puolituntia. &hearts; &hearts; 🙂

  1. Love: Ai sinulla oli Clasun lamppu sittenkin. Yritin muistella että oliko siun kuviolamppu tämä sama mutta ajattelin sen olevan se kallis merkki (jota en nyt tietenkään muista), jonka valikoimasta minun piti kerran ostaa yksi, mutta se unohtui ja nyt niitä eu enää löydy. Ihana on! &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Näyttää kivalta, itse en niitä Clasun nettikaupasta löydä, voisitko laittaa linkin ehkä? Luuletko että Diamond light sopii siihen?<br />
  Jenny

  1. Siis tarkoitin johtoa, ups! Mutta luuletko että se diamond light siihen sopii kun mä on sitä halunnut jo ikuisuuden :)<br />
   Ihanaa viikonloppua &hearts;

  2. Jenny: Johto on E27-kantainen, joten jos se Diamond Light on samalla kannalla (eli se isompi kahdesta yleisimmästä) niin pitäisi sopia. 🙂

 5. Tosi kiva! Sopisikohan tuo suht pieneen keittiöön ikkunalle ns. tunnelmavaloa tuomaan, ettei olisi siis liian kirkas? Tykkäisin vaan kovasti valosta ikkunalla muulloinkin kuin jouluna, jolloin ikkunassa on paperitähti…

  1. Dara: Miksei, olisi varmasti aika ihana ja uskon että valo ei ole liian kirkas. Minulla on G9-halogeeni 40w vastaava ja niitä saa myös 25w eli valoteholtaan lähes puolet himmeämpää. sellainen himmeämpi olisi ikkunalle parempi minusta, tunnelmallisempi. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *