Pieni kurkkaus kylpyhuoneeseen

Meidän kylpyhuone on alkuperäisessä kunnossaan ja materiaalivalinnat on tehnyt aikaisempi omistaja talon rakennusvaiheessa kymmennen vuotta sitten. Laatat ovat ihan ok, seinillä on iso valkoinen pystysuuntainen laatta ja lattia on hieman röpelöisen tuntuinen harmaa peruslaatta. Kymmenen vuotta vanhoiksi valinnoiksi en näitä laattoja ihan uskoisi, vaikka nykyisin niistä onkin jo aika lentänyt ohitse. Enemmän minun silmääni häiritsee taso, kaapistojen ovet ja vetimet. 😀

P1015630.jpg

Taso on tummanharmaa laminaatti, jota olen aina välillä freesannut itse DC-Fix kalvolla toisen väriseksi. Se on ollut sekä valkoinen että pähkinän sävyinen, mutta kumpikaan ei ole ollut kovin hyvä. Kaappien ja laatikoston etulevyt ovat nimittäin vaniljan sävyiset ja ne riitelevät pahasti sekä kaappien runkojen, seinälaattojen että altaan kanssa. :/

P1015633.jpg

Vetimenä on kahta erilaista nuppia. Alkuperäinen malli on tuo alimpien laatikoiden pyöreä versio. Yritin vuosia sitten korvata nuo hieman “mummomaiset” nupit pienemmillä (ylemmät laatikot), mutta osassa vanhoja nuppeja oli ruuvin kannat niin pyöristyneet ettei ruuveja saanut auki ja vaihtoprojektini jäi kesken. Nyt kaipaisin kovasti pientä päivitystä kylpyhuoneeseen ja mietiskelen että pitäisikö suosiolla vaihtaa kaapin ovet kokonaan uusiin ja unohtaa tuunailut. Keittiö.netistä saisi korkeakiiltovalkoisia etulevyjä edullisesti ja mittoihin sopivina…

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-07-18%20koht

Taso olisi edelleen sama vanha harmaa, mutta sen voi erikseen vaihtaa myöhemmin, kun uuden altaan ja hanan hankinta on ajankohtaista. Nuppeja tai vetimiä en ehkä haluaisi kylpyhuoneeseen ollenkaan, vaan hyödyntäisin varastossa turhaan lojuvat pomppusalvat. 🙂 Vanhat Blumin saranatkin sopisivat uusiin oviin, joten muuta en tarvitsisi. Ainiin, se kylpyhuoneen puunvärinen paneelikatto pitäisi maalata valkoiseksi ja vaihtaa kattovalaisin tehokkaampaan versioon. 🙂

En kuvaile tai esittele meidän kylpyhuonetta kovinkaan usein, juuri siitä syystä että se ei ole kovin kiva. Ei se ihan karmeakaan ole, mutta hyvin tavanomainen ja muusta tyylistä poikkeava. Tylsä, sanoisinko. 🙂 Jospa sitä alkaisin laittamaan vähän parempaan kuosiin, niin sinnekin huvittaisi mennä kameran kanssa kuvailemaan. Nyt se on lähinnä pakollinen paha, jonka olemassa olon yritän sivuuttaa. 😀 

Mukavaa päivää kaikille ja palaillaan taas illemmalla! <3

(ostoslista: Keittiö.net)

 

26 kommenttia “Pieni kurkkaus kylpyhuoneeseen

 1. Toi on oikeesti ihan hyvä, kun vertaa meidän kylppäriin. Seinillä vaaleaa &quot;marmorikuvioitua&quot; laattaa ja lattia mintunvihreä 😀 Mutta kun ei viitsitty asuntoa ostettaessa tuhota 5v vanhaa kylppäriä, vaikkei se nyt silmää niin kovasti miellytä. <br />
  <br />
  Tosta saa varmaan pienellä päivityksellä tosi kivan.

  1. Anna: Onneksi edellinen ja ensimmäinen omistaja valitsi neutraalit sävyt, siitä olen ikuisesti kiitollinen. 🙂 marmorikuviointi ei vielä ole paha, mutta minttu. Oh nou. 🙂 Mikä ihme siinä onkaan, kun minttu ja vihreän sävyt yleensäkin on olleet niin suuressa suosiossa kylpyhuoneen laatoissa. 😀 Tosin mikä minä olen kritisoimaan ketään, kun valitsin itse ensimmäiseen kotiini rakennusvaiheessa siniset laatat sekä lattiaan että puoleen seinistä. Sekä sinivalkoisen boordin. 😀 😀 Ja vuosi oli kuitenkin 2002 kun valintoja tein. 😀

 2. Kylpyhuone on kyllä varmasti monelle muullekin murheenkryyni. Siellä kun pintojen uudistaminen on kaikkein vaikeinta, täytyisi olla melkeinpä ammatti-ihminen käytettävissä, jos isompaan remppaan ryhtyy. Olisin ehdottomasti kiiltovalkoisten ovien kannalla, saisit tuon kermankeltaisen pois! Kustannuskaan ei vaikuta ylitsepääsemättömältä.<br />
  <br />
  Just tuossa kirjoittelin luonnoksiin postausta meidän kylppäristä, joka sekin on hyvin tavanomainen. Meillä kuitenkin ehkä enemmän tilaongelma, kuin materiaali. Nyt jos saisin valita, niin ottaisin ihan erilaiset laatat. Mutta, ei takuulla tulla vaihtamaan sinä aikana kuin me tässä asutaan, joten täytyy nyt vain pysyä tyytyväisenä 🙂

  1. Kristiina: Näin uskoisin olevan myös. Se remppaaminen on melko tyyristä ja vaikka löytyisi remppamiehiä omasta takaa, on se aina niin suuri projekti ettei siihen hevillä ryhdytä. Onneksi on tullut markkinoille uusia tapoja uudistaa kylpyhuone noeasti ja kustannustehokkaasti. Juuri mietiskelin yksiöremppakohteeseen vihreiden laattojen peitoksi erilaisia ratkaisuja. Sellainen laastimainen pinnoitus on yksi hyvä vaihtoehto, kun ei tarvitse vanhoihin laattoihin koskea ollenkaan. Pitää vain varmistaa että kosteuseristeet on kunnossa.<br />
   <br />
   Jos saisin valita nyt kylppärin uusiksi, niin haluaisin jättikokoista laattaa ja sellaista betoniseinä-pintaa sekaisin. valkoista ja haaleanharmaata. Ja vaikka vaihtoehtoja kaapistoiksi on hurja määrä, valitsisin Ikeasta alaaskaapiston ja altaan. &hearts; &hearts; hanat ja suihkut olisikin sitten se kallein investointi, sadevesisuihku x 2. &hearts; &hearts;

 3. Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi! Minäkin haluaisin rempata meidän kylppärin, ainakin siis toisen niistä. Olen myös ajatellut, että kaapistot ja taso riittäisivät, mutta toisaalta olisi kiva vaihtaa laatatkin, mutta se onkin sitten jo isompi juttu…

  1. Vekarus: Laattojen vaihto on työläs ja kallis projekti ja itse en pelkän värin vuoksi siihen ehkä ryhtyisi jos kylpyhuoneessa on kuitenkin kohtuullisen siistit pinnat. 🙂 Mutta päälle&quot;rappauksen&quot; ja pikauudistuksen voisin huolia vaikka heti. Olisi niin helppo pitää pinnat puhtaanakin kun ei olisi laattasaumoja keräämässä töhnää itseensä. 😀

 4. Mä niin tiedän sen tunteen, kun ei yhtään huvita kylppäriä esitellä ;D Meillä on lattia vihreä ja suunnilleen puolet seinälaatoista myöskin. Loput sitten on sellaisia melkein valkoisia vaaleanharmaanmitälie värisiä. Uh, että mä osaan inhota koko huonetta…

  1. Marija: Minulla on tosi vähän meikkejä, enkä juurikaan meikkaile. 🙂 Syksylle ajattelin hankkia muutaman uuden meikkituotteen, joten syksymmällä voisin tehdä aiheen tiimoilta pienen postauksenkin. 🙂 Ennen minulla oli hurjat määrät kaikenlaista kosmetiikkaa, niin rasvapurtiloita kuin meikkejäkin laatikkokaupalla. Olen hankkiutunut niistä vuosien varrella eroon, koska en itse juurikaan meikkaa (juuri muuta kuin nudemeikkejä) enkä enää tee maskeeraajan töitäkään. 🙂

  2. Ei muuten, mutta lupasit joskus laittaa seuraavan kosmetiikkapostauksen yhteydessä kuvan myös siitä kehumastasi maailman parhaasta deodorantista. 🙂 Parista kaupasta olen sitä muistanut etsiä, ei ole löytynyt (sitä stick-versiota ainakaan).

  3. Marija: Muistan kyllä luvanneeni, mutta kosmetiikkapostauksia ei ole putkahtanut. 😀 Voin kyllä tehdä siitä deodorantista oman postauksensa ja Prismoista ainakin löytyy kyseistä dödötsyikkeliä. 🙂

 5. Eihän tuo ole edes pahannäköinen, näkisitpä meijän vuokrakämpän wc:n… Ei ole edes allaskaappia :/ Onneksi sisustuksella saa ihmeitä aikaan ja on meillä luojan kiitos harmaa kivilattia! :)<br />
  Korkeakiiltovalkoiset ovet olisivat kyllä ihanat teidän kylppärissä!

  1. Jennifer: Allaskaapin puute on varmasti ärsyttävää. Sille useimmiten olisi suuri tarvekin. Oletteko ajatelleet erillisen allaskaapin ostamista altaan alle? Niitähän on olemassa sellaisia jokamalliin sopivia kaappeja eikä hintakaan ole paha. 🙂

  2. Ollaan mietitty sellaista joo, mutta ei oikein viittittäisi ostaa allaskaappia kun ei ole tarkoitus asua tässä vuosia ja jos seuraavaan asuntoon sitä ei tarvitsikaan 🙂

  3. Jennifer: Hyvä pointti. 🙂 Ei kannata turhaan hankkia hätävaraksi, jos ette kuitenkaan montaa vuotta enää asustele nykyisessä kodissa.

 6. Katsoppa netistä semmonen ku Ylijäämävarasto! Se on kyllä täällä Hämeenlinnassa, mutta ehdottomasti edullisin vaihtoehto, jos aiot kylppäriä rempata! Nimestään huolimatta myy priimaa tavaraa, ei mitään vanhaa ylijäämäkamaa 🙂 Suosittelen, ehdottomasti!

  1. Teija: Ylijäämävarasto on tuttu paikka, mutta harmittelen kun se on niin kaukana eikä minulla ole autoa (eikä korttiakaan :D). Veljeni on sieltä hakenut edullisesti osia talonrakennusprojektiinsa aikoinaan. Priimaa on, ja halpaa. 🙂

 7. Kylppärinne ei ole ollenkaan paha verrattuna meidän 😀 Ei siitä sitten sen enempää ettei yöunet mene… :D<br />
  <br />
  Onko keittiöremppa yhä käynnissä vai onko multa mennyt jotain ohi? 😮 <br />
  <br />
  Ihanaa torstai-iltaa! &hearts;

  1. Lina: Hihiiii. 😀 keittiörempan kanssa tuli muutama mutka matkaan joita nyt selvitellään. Voi olla että puretaan kaupat, jos ei päästä yhteisymmärrykseen asioista ja viivästyksestä johtuneesta hinnanalennusvaatimuksesta. :/<br />
   <br />
   Ihanaa perjantaita! &hearts;

  1. Maria: Laatoille tai saumoille en varmaankaan tee mitään tässä vaiheessa. haluaisin omaan kylppäriini uuden lattian ja seinät sellaisella laastimaisella pinnoitteella ja ehkä vuoden parin päästä se voisi olla ajankohtaista… Teen parhaillaan sisustus- ja remppasuunnitelmaa yksiöön, johon mietiskelen tuollaista vaihtoehtoa vanhojen laattojen päälle ja rakastuin itsekin siihen ideaan. &hearts; &hearts;

 8. Minkä Ikean altaan ja kaapin valitsisit? 🙂 meidän oli tarkoitus valita sieltä, mutta vaikuttivat jotenkin heiveröisiltä, enkä osannut valita kaappia, joten kuulisin mielelläni sinun lempparisi! Tällä hetkellä meillä ei kaappia ole, kun rautakaupan tilausvaihtoehdot maksavatkin kolmin- tai nelinkertaisesti Ikeaan verrattuna. Tee postaus unelmakylppäristä 🙂

  1. Joannn: Minä valitsisin Godmorgon-sarjasta tämän allaskaapin. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S29903046/#/S09903453&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S29903046/#/S09903453</a><br />
   <br />
   Ja ehkä lisäisin sen molemmin puolin pari alalaatikostoa keittiösarjasta. :)<br />
   <br />
   Itse olen godmorgonin kalusteita päässyt käyttämään ystävän kotona eivätkä ole yhtään heiveröisiä. Tosi tukevat mööpelit ja allas on aivan ihana. &hearts; Siksi rakastuinkin juuri tähän sarjaan, ja minusta se on loistava valinta sekä ulkoisen habituksen että hinta-laatusuhteen osalta. 🙂

 9. Meidän keittiön kaapit on myös ostettu keittiö.netistä, enkä välttämättä suosittelisi paikkaa kenellekään. Meillä esimerkiksi etulevyjä ei oltu suojattu kuljetukseen millään tavalla, jonka vuoksi parissa etulevyssä oli jo naarmuja, kun ne olivat perillä. Osilla on myös huono istuvuus muiden valmistajien osien kanssa, ja siksi kannattaa varmaa kysyä sopiiko teidän saranat uusien ovien kanssa tai sopivatko uudet saranat vanhan kaapin runkoon 🙂 Mutta ovien vaihdoilla allasryhmä kyllä saisi varmasti uuden raikkaaman ilmeen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *