Edulliset design-tuuraajat Hobbyhallista

Käväisin Hobbyhallin sivuilla tutustumassa syksyn uutuuksiin ja bongasin valikoimasta mm. mustan Pouf-pallorahin ja aivan ihanan italialaisen Ideal Luxin Minimal AP1-seinävalaisimen. Koska en tiedä vielä etukäteen haluanko mustan värin sisustukseeni vain kausiväriksi vai pysyvästi, ei ole mitään järkeä satsata makuuhuoneen osalta Louis Poulsenin mustaan AJ-seinävalaisimeen. Siispä päätin tässä tapauksessa ottaa käyttöön ns. “hätävara-ratkaisun” ja tilasin edullisen Hobbarin Minimal AP1-lampun. 🙂

700304_01.jpg

Ideal Lux on italialainen valaisinvalmistaja, joka tuottaa tuhansia erilaisia malleja edulliseen hintaan. Suomessa maahantuojana toimii Finvalo ja kyseisiä valaisimia myy muutamat liikkeet, kuten Hobbyhall. Minusta tämän Minimal AP1-seinävalaisimen muotoilu on tosi kiva, hieman erilainen ja sopivasti persoonallinen. 🙂 EDIT 5.8: Valaisimessä on sokeripalan tapainen kiinnitys suoraan seinään, eli ei seinätöpselijohtoa. Minun lamppu lähtee suoraan palautukseen, koska se on liian arvokas diy-johtopatentti-lampuksi. 🙂 Muuten se on aivan kyllä tosi ihana.

746532_04.jpg

Myös mustaa neulosta olevan Pouf-pallorahin laitoin tilaukseen. Tämä tulee tytön huoneeseen minun takapuoltani varten, kun iltaisin luen satuja tytölle. Mammut-jakkara on tähän asti palvellut siinä tarkoituksessa, mutta siinä ei näin kookkaalla peffalla kauaa pysty puutumatta putkeen istumaan, kun istuinpinta-ala on niin pieni. 😀502110_01.jpg

Ihastuin myös tähän mustaksi maalattuun teräsjakkaraan, joka on industrial-tyylinen. Kuten Poulsenin valaisimenkin suhteen, en raaski vielä tässä vaiheessa harkitakaan vakavasti Artekin 200 euron hintaisen mustan jakkaran ostamista eteiseen, joten tämä saa luvan toimia eteisessä sen tilalta. 🙂 Jos musta alkaakin tökkimään, ei rahallinen satsaus ole kovin suuri ja nämä raaskii pakata varastoonkin säilytykseen. 🙂

En suosi kakkosvaihtoehtojen ja hätävarojen hankintaa, sillä siinä usein menee oman kokemukseni mukaan rahat kankkulan kaivoon. Tässä tapauksessa kun olen jotain jo itsestäni sisustukseni suhteen oppinut, pelaan varman päälle ja varmistan ensin millainen on asenteeni mustaan ensi keväänä. Jos ei kyllästymisen merkkejä ole ilmaantunut, on valinta osunut oikeaan ja voin panostaa niihin todellisiin haaveostoksiini. 🙂

Se olisi kuulkaa taas viikonlopun aika kohta. 😀 Mukavaa perjantaita siis kaikille ja palaillaan illemmalla uuden postauksen voimin taas asiaan!

(Kuvat: Hobbyhall)

13 kommenttia “Edulliset design-tuuraajat Hobbyhallista

 1. Moikka Miia :)<br />
  Hobbyhall kyllä yllättää positiivisesti uusilla tuotteillaan:) <br />
  Tiedätkö onko ideal luxin seinävalaisimessa suoraan seinään laitettava<br />
  pistoke?

  1. Jenni: Niin yllätti. 🙂 Aika iso kasvojenkohotus kyllä tapahtunut. :D<br />
   <br />
   Lampun tiedoissa luki että musta kangasjohto, joten varmasti on ihan töpselikiinnitysmahdollisuus. 🙂 Sähkömieshän tosin voi irrottaa johdon ja kytkeä sen myös suoraan seinän sisällä kulkevaan sähkövetoon, joten molemmat vaihtoehdot tuonkin valaisimen osalta onnistuu. Minä laitan johdon seinän töpseliin, eli musta johto saa näkyä rempeästi valkoista seinää vasten. 🙂

  2. Jenni: Sain oman lamppuni juuri hetki sitten ja se on kuin onkin sokeripala-kiinnitteinen, eli siinä ei ole sitä seinään laitettavaa töpselijohto-osaa ollenkaan. Saa sen melko helposti itse tuunattua johdolliseksi, mutta itse palautan sen suosiolla koska koen että 70e lisäosat on liikaa diy-lampusta. 😀

 2. Kiitos tästä, mustaa pyöreää rahia olen etsinyt jo pitkään ja nyt kiitos sinun löysin sen. Tilaukseen meni myös. 🙂

  1. Sanna: Jes, hyvä että nyt löytyi. 🙂 Toivottavasti rahi on yhtä kiva luonnossa kuin kuvassa, viikon päästä tiietään siis molemmat. 😀

 3. Apua, onko rahi jo loppunut kun en löydä sitä mistään? Kävin kaikki osastot läpi ja ei löydy. 🙁

 4. On kyllä järkevää aloittaa hieman huokeammilla jutuilla jos ei ole ihan varma hankinnoista 🙂 Ihanaa viikonloppua!

  1. LadyBlue: Joissain arvokkaimmissa jutuissa on parempi katsoa kuin katua. 😀 Valkoisena valinta olisi tietysti varmempi, mutta sekä Artekin perusjakkara että AJ-valaisin on mustana minusta paljon kivempi. Siispä aloitan edullisemmilla vaihtoehdoilla ja jos puolen vuoden päästä näyttää siltä että pieni ripaus mustaa on tullut pitemmäksi aikaa kuvioihin, uskallan satsata mustiin design-juttuihin. 🙂 Siihen asti mennään H&amp;M:llä ja Hobbyhallilla. 🙂

  1. Sofia: MInusta jakkara ei muistuta Tolixia liikaa ja nopealla vilkaisulla huomaa että kyseessä ei ole virallinen kopiotuote. Hobbarin versiosta puuttuu mm. poikittaiset raudat jotka ovat merkittävässä asemassa Tolixissa. Minusta tässä ei ole mitään törkeää, koska eroavaisuus on selkeä eikä tuolia todellakaan myydä minään kopiona. Minulle tämä oli ihan päivänselvä asia. 🙂

  2. Ja tässä vielä vertauksena alkuperäisen Tolixin lähikuva sekä Hobbarin version:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.amazingliving.dk/en/products/tolix-taburet-i-sort—50-cm&quot; target="_blank">http://www.amazingliving.dk/en/products/tolix-taburet-i-sort—50-cm</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Adams-jakkara/324605/92305/92303/92304?&quot; target="_blank">https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Adams-jakkara/324605/92305/92303/92304?</a><br />
   <br />
   Sellainen lisähuomio vielä että aito Tolix on kiiltävä musta ja hobbarin on mattamusta.<br />
   <br />
   Minusta kyse ei siis ole kopiotuotteesta, koska eroavaisuuksia on monta. Jopa nopealla vilkaisulla huomaa että hobbarin versiosta puuttuu tukiraudat istuinosan alta. Ja jos ihan totta puhutaan, niin yllättävä moni tuote on kopio jostakin kuten Ikean Malm-sarjan lipastot. Silloin kun tuote myydään omanaan eikä muotoilu ole liian identtinen ja räikeä, ei minusta ei voida puhua varsinaisesta kopiosta. JOkaisella on kuitenkin oikeus ajatella asiasta vapaasti ja perustaa vakaamusksensa omiin mielipiteisiin. 🙂 En halua tästä asiasta kädenvääntöä kommenttiboksiini. 🙂

  3. Tolixin kopio mikä kopio. Ite en kyllä ymmärrä, miksi ns. Sisustajat &quot;satsaisivat&quot; penniäkään kyseenomaisiin tuotteisiin. No, kunkin tyylillään, kyllähän toiset kantaa ylpeinä feikkimerkkivaatteitakin…

  4. Eevi: Sisustajiakin on niin erilaisia. Ei kaikki sisustamisesta kiinnostuneet halua ostaa design-tuotteitakaan, eikä pidäkään. Sisustaa voi myös edullisilla tuotteilla ja itse tehdyillä, joten yleistys ja lokerointi että &quot;sisustajat&quot; ostavat vain alkuperäistuotteita eivätkä mitään muuta on täysin turha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *