Iittalaa ja Kiviä

En ole seurannut Iittalan muuttuvaa valikoimaa kovinkaan tarkasti, joten minulta on täysin mennyt ohi että Kivi-tuikkua saa myös isommassa koossa. 🙂 En tosiaan tiedä onko tämä jokin uutuusjuttu vai kenties muinaishistoriaa Iittala-fanien keskuudessa, mutta itselleni tämä on uusinta uutta ja tykkään ehdottomasti enemmän isosta Kivi-tuikusta kuin siitä perinteisen kokoisesta. 🙂

PP1015969.jpg

Omat Iittala-suosikkini ovat ehdottomasti kirkkaita lasituotteita, kuten Kivet, Vitriinit, Aallot ja Kartiot. Ne ovat niin klassisia että niille löytyy aina käyttöä, oli sisustustyyli mikä hyvänsä. 🙂 Vitriini-rasiat taitavat olla minulle niitä ihan ykkösiä, mutta nyt tämä isompi Kivi-tuikku tuli kilpailemaan jaetusta ykkössijasta. <3

P1015972.jpg

Peruskokoinen tuikku on kooltaan 60mm ja tämä isompi on 80mm. Kokoeroa on huomattavasti ja painossakin on tuntuva ero. Isoon Kiveen mahtuu iso tuikkukynttilä, joka on plussaa jo pelkän paloajankin suhteen.

PP1015973.jpg

Iittala-kokoelmassani on sisustuspuolen tuotteina kaksi 60mm Kiveä, yksi 80mm Kivi, kirkas ja tammikirkas iso Vitriini-rasia sekä samat värivalinnat pikkukoossa. Lisäksi kirkas 160mm Aalto-maljakko sekä iso ja pieni Aalto-tammialusta. En varsinaisesti keräile Iittalaa, mutta pikkuhiljaa se kokoelma minullakin on kasvanut kasvamistaan. 🙂

P1015945.jpg

Vitriinit ovat tällä hetkellä String-hyllyssä sievästi rivissä ja tammisen Vitriinin kaveriksi nappasin minikokoisen Jensenin tammi-elefantin tytön huoneen seinähyllyltä. Se on suloinen otus. <3

P1015939.jpg

P1015948.jpg

Viikonloppu on koittanut ja minä uppoudun sen kunniaksi taas leffaillan pariin. Kotona on niin paljon rennompaa ja viihtyisämpää katsella leffoja kuin teatterissa. Voi viuhtoa menemään paitulissa ja villasukissa, napostella äänekkäästi ja painaa tarvittaessa pausea, jos kasvisherkut tai dippi loppuvat kesken kaiken. 😀 Palvelu pelaa kun itse hoitaa, vai miten se menikään, hihiiii. 😀

Ihanaa viikonloppua siis kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

12 kommenttia “Iittalaa ja Kiviä

 1. Dippi ja kasvikset, sinä sen sanoit! Mietin että mitä ihmettä napostelen tänä iltana kun asteita on yli 30…Kiitti!<br />
  <br />
  Iso Kivi on vanha juttu:)

  1. sissi: Kasvistikut ja dippi on ihanan kevyttä ja raikasta naposteltavaa, varsinkin kesäpäivinä. namnam, minulla on jo kasvikset suikaloitu valmiiksi ja enää on dippi sekoitettavana ja kohta pääsen mumssuttelemaan niitä. MUMS. :)<br />
   <br />
   Näin vähän uumoilinkin että vanha juttu jo on. 😀 Minä joskus oikein tuskailin kun Kivi tuikut on niin pieniä tuolle tammialustalle ja niitä saisi olla siinä ainakin neljä tai viisi, jotta se näyttäisi hyvältä. 😀 Tämän kun olisin hiffannut niin olisin ostanut pari isoa vaan ja jättänyt perus-Kivet kauppaan. 😀

  1. LadyBlue: Hihiii, niinpäs onkin. 🙂 Olen aina katsellut että ompas ison näköisiä tuikkuja joillakin, mutta ajatellut sen johtuvan vaan kuvauskulmasta. 😀

 2. En ole tavallista pulliaista kovempi Iittala -fani, mutta olen noita isoja tuikkuja saanut kummipojaltani joululahjaksi viimeiset viisi vuotta, eli ei ihan uusi keksintö;) Itse tykkään myös noista isoista, kun niitä voi käyttää muunakin kuin kynttilälyhtynä. Meillä tehdään niihin usien esim, jälkiruokia.

  1. ella: Tuo olikin loistava idea, isoihin saa kahvipöytään vaikka sokeripalatkin esille. 🙂 En tiedä olenko itse kulkenut silmät kiinni, mutta edes Iittalan omassa myymälässä en ole koskaan huomannut isoja tuikkuja. 😀 😀 Pitää varmaan uusi nämä prillit, jotta näkö paranee, hihiii. 😀

 3. Miksei mullakaan ole osunut koskaan noi isommat silmään kauppareissulla? Mahtavatkohan liikkua missä hinnoissa? Sopisi nimittäin meillekin! 🙂

  1. Tiina: Minä en ole nähnyt isoja missään aikaisemmin ja Sokoksella vasta osui silmään ja ostin yhden. 😀 Tämä iso oli 22,90 eli noin 6 euroa kalliimpi kuin se peruskokoinen. Ja iittalan omassa nettikaupassakin näytti tätä olevan. 😀 Olenkohan tulossa sokeaksi, kun en sitäkään ole huomannut aikaisemmin vaikka Iittalan sivuilla paljon käynkin. 😀

  1. Karlisa: Olen huomannut. 🙂 Muuten ihana, mutta nuo durat-pohjan pilkut häiritsevät. 😀 Tasaisen valkoisena olisin tuon jo ostanutkin kokoelmani jatkeeksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *