No se keittiö… kuinkas sitten kävikään

Nonniin, pieni välitilinpäätös keittiörempan tilanteesta tähän väliin.

Uusi keittiö kaikkine osineen ja kodinkoneineen piti saapua kasattavaksi juhannuksen jälkeen viimeistään heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Asiat eivät kuitenkaan edenneet täysin mutkitta ja lopputuloksena on se, että saimme purettua keittiökaupat perjantaina kokonaan. Tämä onkin se ainoa positiivinen puoli tässä koko sotkussa. Hinta ei ollut se mikä alunperin suullisesti sovittiin (kyllä oli kaikki myös paperillakin, mutta hyvin epäselvästi ilmaistuna) ja laskuun ilmestyi mitä ihmellisempiä lisäkustannuksia milloin peitepaloista ja milloin mistäkin. Tämä ei suinkaan jäänyt ainoaksi ongelmakohdaksi… No tärkeintä on nyt se, että asia on saatu sovittua ja kaupat purettua. Palasimme siis takaisin lähtöpisteeseen, eli keittiösuunnitelma on käsissä mutta se keittiö puuttuu. Tilannetta mutkistaa hieman myös se, että remonttibudjetti on tippunut puoleen alkuperäisestä, koska toteutus on siirtynyt täysin minun hoidettavakseni. Vahvana ja luovana naisena en moisesta kuitenkaan hätkähdä tai ota siipeeni. Tästä jatketaan projektia kuitenkin eteenpäin sillä mitä on, ja pyritään luovimaan unelmien ja realismin välillä. 🙂 Vastoinkäymiset on tehty voitettavaksi, kierrettäväksi tai muutoin ohitettavaksi. 😀

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-04%20koht

Keittiön osalta olen aloittanut jo suunnitelma B:n laatimisen ja sopinut tuttavani kanssa vanhan keittiön loppuun purkamisesta ja uuden asentamisesta. Hän tekee työkseen keittiöasennuksia, joten osaamista ja ammattitaitoa ei puutu. Olen saanut oppia viimeisen parin vuoden aikana, että valitettava totuus elämässä on se, että vain omaan itseensä voi luottaa 100%:sti. Siksi haluan tehdä mahdollisimman paljon asioita itse, koska silloin ne myös tulee tehtyä ajallaan. 🙂 Aina ei se rahatuppokaan auta, jos ihmisen motivaatio on täysin kadoksissa…

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-04%20koht

Siispä keräilen itseni ja yritän unohtaa tämän takapakin aiheuttaman suuren pettymyksen tunteen. Keittiö sinne tai tänne, niitä saa ostettua kaupasta (ainakin Ikeasta! :D), eikös niin. 🙂 Odotin vaan niin kovasti tätä vuosien pähkäilyn jälkeen päätettyä keittiötä toteutuvaksi, että on vaikea enää miettiä muita vaihtoehtoja. Enkä todellakaan odota enää yhtään ainuttakaan vuotta säästääkseni puuttuvan summanpuolikkaan, noup. Budjettini on mikä on, ja sillä mennään. 🙂

Tästä syystä en ole hehkuttanut keittiöremppaa täällä blogissakaan, koska en ole kokenut viimeistä paria kuukautta sen osalta kauhean iloisena aikana. Suurimman osan ajasta olen yrittänyt vannottaa itselleni, että kaikki onnistuu kyllä suunnitelman mukaan, mutta katin marjat. :/ Aina se toiveajattelukaan ei auta. 😀

Äh, nyt alkoi taas kiukuttaa ja alakulo valtasi mielen… Menen hetkeksi imuroimaan ja purkamaan tätä kurjaa fiilistäni ja toivottavasti kohta olen jo taas astetta paremmalla päällä. 🙂

Letkeää sunnuntaita!

(Kuvat poimittu Pinterestin Keittiö-kansiostani)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

19 kommenttia “No se keittiö… kuinkas sitten kävikään

 1. Ymmärrän, että harmittaa niin maan hiivatisti. Mutta juuri noin, esteet on tehty voitettaviksi 🙂 Eteenpäin vaan! Sinä olet niin luova ja näppärä, että takuulla saat aikaan puolikkallakin budjetilla vaikka mitä ihanaa 🙂 Tsemppiä!

  1. Satu: Näin on! 🙂 Vaikka myönnettävä on että potuttaa aika rankasti. Onneksi saimme purettua kaupat ja saatiin päätepiste tälle fiaskolle. Nyt voin keskittyä miettimään että mitäs nyt sitten seuraavaksi…. 🙂

 2. Kaikki sympatia täältä sinulle. Meille kävi vähän samalla tavoin, loppuhintaan oli lisätty yli 500e ylimääräistä ja riitautimme asian lopulta kuluttuja-asiamiehellä. Keittiöliike jopa uhkasi tulla hakemaan keittiönsä pois jos emme maksa laskua määräpäivänä. Törkeintä tässä oli se, että kaksi ovea oli rikki, yksi päädyn peitelevyistä lommoilla ja taso väärän mittainen ja roskakaappi näkyi puoliksi yläosasta. Kasaajat olivat kasanneet keittiön "valmiiksi", vaikka huomasivat että se ei ole priimaa. Tämän asian kanssa taistelimme yli 4kk, ennen kuin viat tultiin korjaamaan ja sen jälkeen maksoimme laskun sellaisena kuin sen sovimme alunperin. Lapsiperheenä aika oli rankkaa, kun keittiötä ei voinut kunnolla käyttää.

  1. Jenna: Tälläisiä kauhutarinoita olen kuullut, mutta en koskaan (tietenkään koska olen hieman sinisilmäinen tunnetusti :D) ajatellut että omalle kohdalle kävisi yhtä ohraisesti. Onneksi saitte lopulta asiat kuntoon ja käyttökelpoisen keittiön. varmasti oli rankkaa aikaa tuo taistelu, niin oli meilläkin vaikka suht rauhallisesti asiat yritettiin hoitaa molemmin puolin. :/

 3. Miksi budjetti puolittui? Ettekö saaneet rahojanne kokonaan takaisin? Kuluttaja asiamieheen yhteys jos näin on. Meilläkään ei kolme vuotta sitten sujunut keittiöremontti odotuksien mukaan. Kodinkoneiden toimitus viivästyi pahasti ja lopulta haimme ne erikseen Gigantista, kun keittiöliike ei saanut hommaan vauhtia. Jatkossa jos teemme keittiölle jotakin, niin hoidamme sen itse alusta loppuun juuri tästä samasta syystä. Tsemppiä Miia!

  1. Krista: Saimme koko summan takaisin, onneksi. Jatkossa vain minä suunnittelen, käytän ja maksan tulevaa keittiötä, joten toisen puoliskoni satsausta ei ole. En voi missään nimessä pakottaa aikuista ihmistä osallistumaan keittiön kustannuksiin, joten budjettini on tuntuvasti pienempi muttei onneksi niin pieni etteikö sillä pärjäisi. Luova täytyy nyt olla ja itse tehdä niin paljon kuin osaa, saa ja pystyy, mutta enköhän mie selviä. 🙂 Kiitos tsemppauksestasi! ♥ ♥

 4. Onneksi me valittiin Ikean keittiö. 🙂 Ei ole tarkoitukseni olla vahingoniloinen ja sympatiseeraan sinua kyllä ihan täysin. Tosi kurja juttu ja arvelinkin että taustalla on tälläinen tapahtuma kun et hehkutellut tulevaa keittiötä. Ikeakaan ei ihan täydellinen ole, sillä kaksi ovea oli naarmuuntuneita pakkauksen sisällä, mutta ne saatiin vaihdettua ehjiin saman päivänä ilman ongelmia. Ja keittiö on toiminut muuten ihan täydellisesti. Laatikoiden vaimentimet on ihan parhaat.

  1. Iina: Hihiii, ei haittaa vaikka olisitkin vahingoniloinen. 😀 Kyllä tässä itsekin taidan kohta kallistua Ikeaan, koska virheelliset osat saa helposti vaihdettua. Ja hinta on se mikä kuitissa lukee, ei ylläreitä. 😀

 5. Mä OIKEASTI suosittelen Ikean keittiötä. Meillä on Ikean keittiö ja se on ollut täydellisyys. Kestänyt kolhuitta jo vaikka mitä – jopa Eelin kiipeilyt laatikoiden ottimia pitkin!! Lisäksi Ikeallahan on rungot paksumpia kuin muilla keittiövalmistajilla ja mekanismit kuitenkin aivan samat. Muissa keittiöissä maksaa a) merkki b) kasaus c) kuljetus ja d) asennus. Voit itse aivan varmasti auttaa tuttavaasi keittiön kasaamisessa ja asennuksessa, niin simppeliä se on. Osien keräily varastostakaan ei ole iso juttu ja Ikeasta saa vuokrattua pakettiautoja. Eihän teiltä ole Ikeaan loppujen lopuksi matka eikä mikään :)<br />
  Aivan varmasti kaikki järjestyy!!!

 6. No voi harmi! En arvannutkaan, että teillä oli ongelmia toimittajan kanssa. Paljonko summa heitti alkujaan sovitusta?<br />
  <br />
  Mie unelmoin sellasesta keittiöstä, joka on koottu vanhoista 50-luvun kaapeista vähän niinku palapeli ) 50-luvun keittiöhän meillä toki nyt on, mutta jos ostaisin oman asunnon ja remppaisin keittiön, kokoaisin sen erilaisista kaappikokonaisuuksista.<br />
  <br />
  Toivottavasti sulla nyt homma lähtee hyvin liikkeelle! Kuuluko tähän suunnitelmaan saareke? Voitko tehdä niin, että ostat ensin muut ja jätä saarekkeen tuonnemmaksi? Tai ostat kaapistot nyt ja kodinkoneet myöhemmin?

 7. Tunnen paljon ihmisiä, jotka ovat tehneet keittiöremontin ja täytyy sanoa että 50 / 50 on, joilla on todellakin jotain valitettavaa ja puolet sanoo kaikki meni ok. Äärimmäisen harvinaista on että kaikki meni hyvin. <br />
  Telkkaristahan tulee Laattapisteen mainos jossa sanotaan remonttibudjetti ja aika pitää kertoa kolmella ja se tuntuu pitävän paikkansa.<br />
  Tietenkin harmittaa, ilman muuta. Jos yhtään helpottaa et ole ainoa. Jopa Ikeassa on kämmätty toimitusten kanssa, remppamiehet odottaneet kotona ja Ikeassa sanottu voi voi, nyt ei voi mitään tehdä. Korvauksien kanssa on saanut taistella, eli harvassa on tarinat joissa käy kaikki kuin Strömssössä.<br />
  <br />
  Tsemppiä rempan kanssa ja voimahalit !

 8. Voi kurja, olen kuullut vastaavia juttuja keittiörempoista ja ei voi kuin olla pahoillaan tuollaisten firmojen toimintaan!<br />
  <br />
  Liityn joukon jatkoksi kehumaan Ikean keittiöitä, olemme miehen kanssa kaksi niitä itse kasanneet ja olen molempiin ollut todella tyytyväinen. Ja itse kun tekee, niin tietää kuinka on tehty ja mitä on tehty. Myös keittiö itsessään ja materiaaleineen on mieluisa ja toimiva. Kannattaa tutustua ja suunnitella koekeittiö Ikean ohjelmalla, josko se olisikin unelmakeittiösi. 🙂 Tsemppiä! &hearts;

 9. Olipa ikävä kuulla. Arvasin jotain ongelmia olevan,koska uudesta keittiöstä ei alkanut kuulua mitään. Sinun tarmolla asiat päätyvät vielä hyvin. Voimia ja onnea remontille.

 10. Olen itse yhden keittiön asennettuna yhdeltä näistä &quot;suurista&quot; tilannut. Myöhässä tuli, tuli mitä sattui, asennettiin miten sattui ja koneet toimivat miten tykkäsivät (mm. pakastimen hälytyksessä oli vikaa ja piippasi kahden minuutin välein, argh!). Reklamointi, palautukset ja hyvitykset olivat uskomattoman vaikeita.<br />
  Koska itse keittiöni joka tapauksessa suunnittelen, ja mieheni on asennustaitoinen, on nykyinen keittiömme Ikeasta. Suunnitteluohjelma toimii hyvin ja listaa kaiken tarpeellisen. Palvelu tavaratalossa pelasi hyvin myös. Uusi mallistokin on ihana, vaikka meidän keittiö on vielä vanhaa Faktumia. <br />
  Mielenkiinnosta pyysin tarjouksen samasta keittiöstä myös muualta, juuri täältä jonka toimintaan olen aiemmin pettynyt. Samat materiaalit, samat toiminnot – ja yli tuplahinta.<br />
  Jos vaan itse osaa suunnitella ja tietää mitä keittiöönsä tahtoo, niin kyllä minä suositan Ikeaa ihan ehdottomasti!<br />
  Tsemppiä remonttiin jatkossa.

 11. Ymmärrän niin hyvin harmistuksesi ja pettymyksesi! Sapettaahan tollanen ja vielä kun budjetti pienenee! Kaverini otti n. 5 vuotta sitten Ikeasta keittiön omakotitaloonsa, ja hyvin tyytyväisiä ovat olleet. Kolme lasta on kestänyt hyvin ja on vieläkin kuulemma oikein hyvä

 12. Täälläkin yksi uuden Ikea keittiön onnellinen omistaja. Suosittelen lämpimästi.Oli halpa muihin verrattuna, toimii upeasti laatikonvaimentimineen ja oli tosi simppelit kasatakin,(tein runkojen kasaustyöt naisihmisenä ihan itsekseni, sillä aikaa kun mies oli päivätöissään,ja helppoa oli )Jos budjettisi on puolittunut, uskon että Ikeasta saat silti upean keittiön, eli no hätä:)

 13. Täältä vielä yksi ääni Ikea-keittiöille. Olemme itse juuri aloittamassa keittiöremppaa, ja kävimme kysymässä tarjouksia &quot;oikeista&quot; keittiöfirmoista, ja sen jälkeen tutkimme Ikean valikoimaa ja hintaa…Lopputulos: päätimme ostaa keittiömme Ikeasta. Nyt päivät kuluvat Ikean keittiönsuunnittelu-ohjelman parissa.<br />
  Olisi mukava lukea postausta siitä millaisen Ikea-keittiön sinä tekisit. (Vaikka et siihen päätyisikään, sinulla on aina niin kivoja ideoita, ja samanlainen maku kuin itselläni 🙂 Varoitus: siihen suunnitteluohjelmaan jää koukkuun 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *