Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain mustaa

Tänään käväisin shoppailukierroksella ja mukaan tarttui kaikenlaista “pientä”. 😀 Myös posteljooni piipahti illansuussa oven takana ja toimitti mm. Pouf -rahin. Mietiskelen näiden ostoksieni kanssa tämän illan ja sovittelen niitä paremmin paikoilleen aamusella. Postailen teille huomenna laajemmin näistä uusista jutuista, mitä jää ja mitä palautan takaisin kauppaan. 😀

PP1016192.jpg

PP1016187.jpg

PPP1016184.jpg

PPP1016179.jpg

PP1016191.jpg

Nyt äkkiä iltapalan ääreen ja mars untenmaille! Huomiseen siis! 🙂

44 kommenttia “Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain mustaa

  1. Irina: Enhän mie mihinkään nukkumaan malttanut mennä, kun aloin tällä somistelemaan. 😀 😀 maustemyllyt olivat hassusti olkkarin puolella, jotta sain sei pienen ripauksen mustaa myös hyllylle, mutta nyt ne on keittiössä. Rahi on vähän niin ja näin, palautanko vai en. Raita-tyyny on nappiostos, se jää ehdottomasti….

 1. Tämä uusi, vähän maskuliinisempi tyyli on minusta niin hieno! Sopii todella hyvin kotiinne, tykkään paljon enemmän kuin edellisistä sisustusratkaisuista. Mustat jutut tuovat sopivasti särmää valkoiseen kotiin. 🙂

  1. Kristiina: Musta tuo kyllä kivasti särmää valkoiseen, ainoa mikä taas pistää pahasti silmääni on tuo lattia. 😀 😀 Apuva. 😀 Hihiiii. Niin paljon parempi olisi jos lattia olis valkoinen. 😀

  2. Meillä on sama ongelma lattian kanssa. Sisustushan on meillä aika pitkälti mustavalkoinen. Vanhassa asunnossa oli valkoinen muovimatto, joten se jotenkuten sulautui joukkoon, mutta uudessa kodissa on tuollainen tammea jäljittelevä laminaatti. Silmä ei ole vieläkään tottunut. 😀 Itse haaveilen sellaisesta kunnon valkoiseksi, jopa kiiltävähköksi lakatusta lautalattiasta.

  3. Kristiina: Tammi ja puu on kaunista, mutta itse pidän myös enemmän kokonaan mustavalkeasta värityksestä. Heti kun mustaa lisäsi sisustukseen, muuttui parketti taas enemmän oranssiin vivahtavaksi. Plaah, no ehkä mie kuitenkin pärjään tämän "värivirheen" kanssa. 😀

 2. Näyttääpä tosi hyvälle ku on mustaa! ♥ Tosi hyvin passaa ♥ Ja just semmosta teillä ku monissa Pinterest-kuvissa 🙂 Juu, oommie sinne koukuttunu 😀 siis en tarkota että kopioinu oot vaan tositosi hyvälle näyttää, upealta mustien tehosteitten kans, ihan huippu ♥ Tykkään ja kovasti! ps.ei mittään vikkaa aiemmissakkaan mutta maku muuttuu, tiän 🙂

  1. Meän Satu: Pinterest on paratiisi. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Pinnailen kuvia aina kahvitauoilla ja illalla sängyssä kun odotan että silmät luppaa. 😀 Siellä on niin mielettömästi kauniita kuvia ja muutamia olen itsekin sinne lisäillyt. Ja inspiraation saaminen on taattua. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Itse en ajattele että kukaan varsinaisesti kopioi ketään koskaan, mutta totta on että ilman näitä kuvia en ehkä olisi itse innostunut vuosien jälkeen mustasta. 😀 Hyvät ideat on luotu jaettavaksi ja itselleni se on vain kunnia-asia jos joku saa inpiraatiota minun väkertelyistäni. Toivottavasti inspiskuvien omistajat ajattelevat samoin minun &quot;kopioinnistani&quot;. :D<br />
   <br />
   Vanhatkin tyylit olivat kivoja, mutta maku muuttuu. 😀 😀 MInulla varsinkin. 😀 En uskalla sen vuoksi enää edes vannottaa että &quot;oih kun niin rakastankaan mustaa&quot; vaikka siltä tuntuukin, jos kolmen kuukauden päästä tuleekin se fiilis että koti on liian synkkä ja raivaan mustat pois. 😀 Hihiiii. 😀

  2. Kyllä, hyvät ideat on luotu jaettavaksi 😀 ja siksi mie tuolla Pinterestisäki roikun 😀 Ihania kuvia ja ihania ideoita saa 🙂 Samoten nämä sisustuspainotteiset blogit on oivia idea-sivuja :)<br />
   <br />
   Mulla kans maku muuttuu 🙂 Nyt oon lämmenny industriaali-sinkki-harmaa- tyylille 😀 vasta olin koukusa valkosseen ja spreijasin kaiken valkosella tai maalasin 🙂 Nyt sinkki-spray saa kyytiä täällä :D<br />
   <br />
   Kiitos sille joka keksiny sprayn 😀 😀 😀

 3. Kotisi on niin täydellinen ja kaunis. Aina vaan paranee, kun lisäsit hieman mustaa joukkoon. Näyttää just siltä mitä itsekin haluaisin. Älä vaan palauta mitään. Mutta toisaalta, sunhan se koti on ja teet siitä sellaisen kuin itse haluat. Ihanaa viikkoa sulle!

  1. Marja K: Mustaa kyllä jää sisustukseen, mutta mietin että onko nämä tuotteet juuri ne oikeat tuomaan sitä mustaa. 😀 Rahi on aika kiva, mutta en ole ihan varma sen kohtalosta. pakkasin sen takaisin laatikkoonsa ja katson millainen fiilis on huomenna. Raita-tyynynpäällinen taas oli sitten superkymppi ja se todellakin jää. 😀

  1. Min vai max: tässä ollaankin vasta sommittelemassa näitä tavaroita. 😀 Älä vielä hätäile. 😉

  2. Ei minusta ainakaan mitenkään liikaa. Ja mustaa on mielestäni juuri sopivasti 🙂 Ihanan näköistä!

   1. Minusta nimenomaan mustilla sisustusesineillä on hyvä tuoda tilaan vaihtelua, eikä niinkään niillä funktionaalisilla kalusteilla. Tässä kuitenkin sisustus vaihtuu suht usein, joten minusta ei ainakaan ole (taloudellisestikaan) järkevää ostaa vähäksi aikaa kunnon kalusteita. Tässä veikkaisin, että aika pienellä rahalla on saatu ihanaa vaihtelua täysvalkoiseen sisustukseen. Funktionaalisilla kalusteilla se aika äkkiä tulee todella kalliiksi, varsinkin jos haluaa ostaa designia.<br />
    <br />
    Minä tykkään tosi paljon tuosta mustasta pallista, mustajohtoisesta lampusta ja kehyksestä tv-tason päällä sekä maustemyllyistä. 🙂

   2. Min vai Max: Kyllä soraääniä saa esittää ja jokainen laittaisi kodin varmasti hieman eritavalla. Minä kuitenkin pidän avoimista hyllyistä ja haluan kauniiden käyttöesineiden olevan esillä. MInimalismi ei tarkoita tyhjää kuitenkaan, enkä itse halua oman kodin olevan tyhjä taulu jossa on muutama huonekalu esillä eikä mitään muuta. Jos koti olisi 200m2 kokoinen hulppea kokovalkoinen 5m huonekorkeudella oleva &quot;linna&quot;, olisi sisustuskin toisenlainen. Tässä pienessä kaupunkikerrostalo-kolmiossa ei voi tyylikkäästi toteuttaa tuollaista ideaa, jonka luulen olevan mielessäsi. Sellainen koti olisi oma unelmani, mutta tähän kyseiseen kotiin se staili ei sellaisenaan sovi. Koti näyttäisi poikamiehen bunkkerilta, jonne on vain kannettu kalusteet sisään ja that´s it. 😀 Tammiparketti vielä pahentaisi asiaa entisestään. :D<br />
    <br />
    Mustia mattoja en koiran vuoksi enää koskaan huoli (paitsi ehkä muovisen mustan Pappelinan). Lisäksi kokomusta matto kukertavalla tammiparketilla on tunkkaisen näköinen. Jos lattia olisikin valkoinen niin musta matto olisi täydellinen, mutta kun ei… 🙂

   3. Kristiina: Täysin samaa mieltä. 🙂 Minun tapauksessani olisi täysin typerää ostaa osa kalusteista mustina tässä vaiheessa, kun en vielä tiedä tuleeko kyllästyminen mustaankin kuten kaikkeen muuhunkin aikaisemmin (paitsi valkoiseen). Minusta pienilläkin esineillä voi olla funktio, esim maustemyllyt ja pannulaput on sellaisia joilla on sekä tärkeä käyttötarkoitus että kaunis ulkokuori jota esitellä. En ole koriste-esine-ihmisiä, eli en halua montaa sellaista tavaraa hyllyilleni joiden ainoa pointti on näyttää nätiltä. Mielummin ostan nättejä käyttötavaroita, joilla on myös sitä käyttöä. Siksi Siena-tarjotin palautuu kauppaan, koska se olisi ollit &quot;vain kaunis&quot;. 😀

 4. Älä levitä mustaa joka puolelle asuntoa vaan esim olohuonrn tasolle jne.. eli jos levität joka puolelle ripauksen niin tosi sekava ja levoton kokonaisuus.<br />
  Iham kuten viherkasvien ohje samassa &quot;nipussa&quot; kaikki selkeämpää ja kauniimpaa kuin roiskittuna sinne sun tänne asunnossa.<br />
  Ja tämä vain kohteliaisuutena ettet pilaa kaunista kotia roiskimalla 😉

  1. nanna: JOkaiseen &quot;tilaan&quot; haluan ripauksen mustaa, jotta koti on jokaisen huoneen osalta kokonaisuus. Mustaa tulee kuitenkin vain pienesti ja pyrin asettelulla saamaan kodista rauhallisen ja neutraalin mustan intensiivisyydestä huolimatta. Vaikka mustaa on siellä sun täällä, kokoan ne kuitenkin nippuun. Keittiössä mustaa on vain hyllyseinällä, olohuoneessa on tasokokonaisuudessa (tv-ruutu kun kiinni, lampun johto ja yksi taulu hyllyllä tällä hetkellä) ja sohvalle tulee mustaa mustavalkoisien tyynyjen kautta. Eteiseen tulee myös pieni ripaus mustaa, mutta vain yhteen kohtaan. Makkarissa mustaa ripaus petauksessa ja oksarekillä vaatteiden muodossa.

 5. Mä jättäisin rahin ja mustajohtoisen lampun ja kaikki muu pois 😉 rahi sopii kauniisti ja on tarpeeksi suuri ja samalla pieni tuomaan kontrastin ja lamppu antaa piristeen huumorisisiti 🙂

  1. nanna: Rahista en ole varma. Se oli ajateltu tytön huoneeseen, mutta ei oikein sovi sinne. Olohuoneessa se on ihan kiva, mutta näyttää liian pieneltä ja on hieman irrallisen oloinen. Todennäköisesti palautan rahin ja mietin jotain muuta kenties myöhemmin korvaajaksi. 🙂

 6. Katsoin kans heti, että mustan myötä lattia näyttää tosi paljon huonommalta. En ole koskaan ollut tammilattian ystävä, mutta jotenkin se vielä meni, kun kaikkialla oli valkoista, mutta nyt mustan kanssa se tulee tosi tummana ja synkkänä esiin. Oletko varma, ettet todellakaan aio tehdä sille pitkään aikaan mitään?? Esim. Nova Floorilla (erikoisparketti.fi tms.) on tosi kaunista valkoista laminaattia, joka on myös edullista. Kevyesti saisi laminoitua lattiat kauniin valkoiseksi suurin piirtein suuren maton hinnalla! Tykkään musta-valkoisesta tyylistä tosi paljon, mutta kokonaisuus on paljon huonompi kuin kokovalkoinen, ja se johtuu pelkästään tuosta lattiasta. Minua itseä tuo lattia häiritsee huomattavasti enemmän kuin mikään vanhassa (siis nykyisessä) keittiössä, ja laittaisin lattiarempan ihan ensisijaiseksi. Nuo keittiöön liittyvät ongelmat olivat selvästi enne – jätä keittiö jäihin ja uusi lattia!! =)

  1. Jonna: Parketin kukertavuus tulee taas selvemmin esille, kun valkoisen ja tammen joukkoon lisäsi jotain muutakin &quot;väriä&quot;. :/ Tämä on kyllä huono juttu, mutta yritän opetella hyväksymään tuon lattian. En usko että teen sille mitään, mutta en varmaksi vanno mitään. 😀 Laminaatin päälleasennus ei kauheasti innosta ja 31-kestävyystason edullisempaa laminaattia en koiran vuoksi viitsi harkita. Käyttöluokka pitäisi olla 32 ja se nostaa heti neliöhintaa sen verran että tonni puolitoista laminaattiin on hieman liikaa vain pelkän värivaihdoksen vuoksi. Tämä on kyllä vähän hassu ajatusmalli, koska kuitenkin törsään rahaa suruttua kaikkeen muuhun, mutta laminaatin osalta olen superpihi. 😀 😀 Tarttis varmaan työstää tätä ajatusta omassa päässä vielä vähän. 😀 Hihiiii.<br />
   <br />
   Keittiötä ei voi laittaa jäihin. Se on lähes kokonaan purettu vanha mörskä, jolla ei paljoa viitsi ruokaakaan laitella. Aivan karmea köökki joka sietäisi joutua kaatopaikalle ja sassiin. 😀 Keittiö on pakko laittaa kuntoon.

 7. Voi ei kuin on ihanaa! Mä tykkään rahista kyllä 🙂 Muutenkin ihastun vaan kokoajan enemmän sun tyyliin. Ja jos se yhtään lohduttaa, niin minusta teidänlattia on oikein nätti 😉

  1. Dara: Lohduttaa se. &hearts; Kiitos ystäväiseni. &hearts; &hearts; 🙂 Rahi on söpö ja vaikuttaa ihan napakalta ja laadukkaalta, mutta mutta mutta… Tytön huoneeseen sitä alunperin mietin, mutta siellä se ei toimi yhtään. Ihan väärät mittasuhteetkin. Olohuoneessa se näyttää vähän siltä että se on eksynyt sinne vahingossa ja on liian pienen näköinenkin. Se taitaa mennä kyllä takaisin Hobbarille… 🙁

 8. Onko rahissa jotain ei niin jees (laatu, väri, materiaali, koko…) vai mietitkö vain sopiiko se? Olen pohtinut samantapaista rahia ja tämän tyylisiähän on monella myynnissä. Aina on ollut omaan silmään jotain vikaa, mm. pintamatsku kova, liian vähän täytettä, langanpätkiä yms, joten kiinnostaa kokemus tuosta hobbarin rahista!

  1. Johkis: Laatu vaikuttaa hyvältä, se on napakka ja tukeva istua eikä ole langanpätkiä tai mitään tälläistä. Lanka on tosi paksua ja silmukat kauniit ja tasaiset. Väri on ehkä hieman sellainen haalistuneen oloinen musta, mutta se johtuuneen materiaalista. Koko on aikuisen peffalle tosi hyvä, mutta sisustuksellisesti se on liian iso tytön huoneeseen ja liian pieni olohuoneeseen. Minusta se on ihan hintansa väärti, jos tilaan vaan sopii tuollainen pouffi. Meillä sen koko on just hieman väärä, eli se saisi olla joko aavistuksen pienempi tai suurempi. Teen rahista oman postauksen myöhemmin tänään. 🙂

 9. Tykkään näiden kuvien tunnelmasta!<br />
  <br />
  Ja hei, se ei ole kuin yksi viikonloppu ja noin tekevä nainen on laittanut valkoisen laminaattilattian 😉

  1. Ani: Hihiii, jos saan hetkellisen sisustusmielenhäiriön niin en ihmettelisi vaikka uhraisin yhden vapaa-viikonloppuni laminaatin kanssa taisteluun. Laminaattileikkuri olisi jo varastossa valmiina, jos sille joskus on tarvetta…. HIHIIII: 😀 😀 😀 yritän kuitenkin nyt ensisijaisesti pärjätä tämän lattian kanssa ja hyväksyä sen tosiseikan että omasta kodista ei saa loihdittua sitä suurinta sisustusunelmaani vaikka päällään seisoisi. 😀 Mutta mitään en vanno puoleen enkä toiseen. 😉

 10. Täällä tykätään tosi paljon &hearts; hih, arvasit varmaan kun mustan ja valkoisen fani oon 😀 ja rahi sopii hyvin olkkariin 🙂

  1. J: Arvasin mie että sie tykkäät. 🙂 Sinun koti on toiminut myös inspiraationa kun olen kahlannut läpi kauniita blogikoteja ja sisustuksia. &hearts; &hearts; &hearts;

 11. Onpa kivan näköistä kun sisustuksessa on ripaus mustaa joukossa. Sopii hyvin alkavaan syksyyn:)

 12. Näyttää hyvältä! Tykkään tosi paljon:) Minusta lattia on ok ja puunvärihän on tulossa taas sisustukseen.

 13. Hei! Kivalta näyttää nuo mustat esineet valkoisen joukossa.. MInun mielipiteeni on, että teidän lattia on kaunis sellaisenaan ja tuo lämpöä moderniin sisustukseen sopivasti. Mielestäni puun savyiset koriste-esineet sopii vielä mustaakin paremmin sisutukseen. Puu ja valkoinen on niin kaunis yhdistelmä!

 14. Hei! Onko tuo clasohlsonin musta lamppu saman kokoinen kuin muuton vastaava? Ja saiko sen kattoon asennettua? Ja onko hyvä valoteho? monta kysymystä :D:D

  1. Sanna: Minusta lamput ovat samankokoiset. Clasun lamppu on tarkoitettu kattoon, siinä tulee kattokupu, kiinnike ja töpselikin valmiina. Valaisuteho on tosi hyvä, turhankin kirkas. 🙂

  2. Kiitos vastauksestasi! Mietin keittiöön kattovalaisinta ja tuo voisi olla kivan yksinkertainen sinne. Ja siihen tarkoitukseen onkin just hyvä ettävalaisutehokin on tosi hyvä 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *