Tytön huone ja kolmen värin kombo

Olen lisännyt myös tytön huoneeseen hieman mustaa, joka toimii minusta tosi kivasti valkoisen ja keltaisen kanssa, eikä ole yhtään synkkä tai tunkkainen. 🙂 Sängyllä on yksi raidallinen ja yksi kokonaan musta koristetyyny, lattialla Askon raidallinen Block-matto ja varaston uumenista löysin mustan ja valkoisen Henkkamaukan muovisen pyykkipussin joihin keräsimme legot.

PP1016278.jpg

PPP1016273.jpg

Askon Block-matto vaikuttaa näin vuorokauden käytöllä oikein hyvältä, mutta sain aiemman mattopostauksen kommenttiboksiin useita huonoja käyttökokemuksia kyseisestä matosta. Se ei ilmeisesti kestä tamppaamista eikä myöskään ronskia ravistelua, ja päätyjen kanttaukset saattavat alkaa purkaantumaan. Tästä syystä en uskalla suositella tätä mattoa kenellekään, vaikka minusta ainakin toistaiseksi se vaikuttaa ihan hyvältä. :/

PP1016271.jpgPP1016275.jpg

Olen joskus muinoin ostanut H&M:ltä mustan ja valkoisen muovisen pyykkipussin, joiden olemassa olon olen täysin unohtanut. Näissä taisi olla uutena sellainen paha tuoksahdus, joka ei lähtenyt käytössä haihtumaan ja siitä syystä pakkasin ne varastoon. Nyt kun kaivoin ne esiin niin haisu onkin kokonaan kadonnut. 😀 Jes, ei muuta kuin pussit kotio ja lelujen säilytykseen… 🙂

PP1016270.jpg

Tytön huoneeseen olen aika pitkään miettinyt matalaa lipastoa tai kaappia. Ensiksi suunnitelmissa oli ostaa Ikeasta 120cm leveä Bestå-kaappi, sitten se vaihtui 160cm leveään Malm-lipastoon ja nyt tuoreimpana vaihtoehtona on valkoinen PS-kaappi. PS-kaapin metallinen ja hieman retrohko ulkoasu sopisi minusta parhaiten tuohon huoneen yleisilmeeseen. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-09%20koht

Haluaisin kuulla teidän mielipiteen näistä kolmesta vaihtoehdosta, mikä olisi sinusta paras?? 🙂

(Tuotekuvat: Ikea)

33 kommenttia “Tytön huone ja kolmen värin kombo

  1. Pia: Kaksi vierekkäin näyttää varmasti tosi kivalle. ♥ ♥ ♥ Harmi ettei tytön huoneessa ole niin paljoa tilaa. Ja kiva kuulla että olet ollut tyytyväinen Ps:ään. 🙂

 1. Onko alin kuva tytön huoneesta photoshopattu? tuolla maalin rajalla näyttäisi olevan sellaista suttua 🙂 miksi??

  1. K: Ei ole, enkä edes osaa käyttää photaria. 😀 Suttu on varmaankin ihan maalarin syytä. 😉

 2. Ostaisin sen, jota olet ensimmäisenä miettinyt eli Bestån. Tosin, ei noista mikään huono vaihtoehto ole ;).

 3. Itelläni on olkkarissa tv-tsona tuo PS ja oon ollu todella tyytyväinen 🙂 Ja kokoamiseen ei tarttenu ees mitään välineitä 😉

 4. Riippuu kuinka taitava lapsesi on. Meille sopii vetolaatikot, niihin on helppo tiputtaa kädestä lelut ja muut. Kun on kaappiovia, sisältö pitää ns pinota ja meillä moinen ei onnistu.

 5. Nostalgiaa, nimittäin mun ekassa omassa kodissa oli punainen PS-kaappi tv-tasona. On vähän maku muuttunut siitä… 😀 Mä olisin ennemmin Malmin kannalla, mutta se johtuu ihan näistä omista kokemuksista. Kaapissa itsessäänhän ei ollut mitään vikaa. <br />
  <br />
  Toi on parasta, että tekee löytöjä omien romujen seasta! Minäkin alan tässä siivoilla kellarikomeroa lähestyvää Siivouspäivää (31.8) ajatellen.

 6. Itse olen Malmin kannalla, koska meillä on tuo sama lipasto ja se on ollut niin hyvä ja kestävä, ja lisäksi laatikot ovat tilavat, joten sillä saisi kivasti lisää säilytystilaakin. Ps-kaappikin on kyllä kivannäköinen, mutta kallistun käytännöllisyyden takia Malmiin, ja siihen ei ehkä myöskään kyllästy, kuten retrohtavan ps:n kanssa voisi ehkä käydä 🙂

 7. Ulkonäöltään tykkään ehkä eniten ps-tasosta, seuraavaksi beståsta.. mutta…<br />
  Kolmen alle koulukäisen lapsen äitinä olen todennut ihan mahdottomiksi kaappimaiset säilytysratkaisut (vaikka siis yrittäisi kaappeihin pinota pikkulaatikoita, lapset eivät vaan jaksa lajitella). Vain vetolaatikot ja selkeät &quot;laarit&quot; joihin on helppo heitellä kamat toimivat meidän rinsessoilla. Ja äidin hermot säästyvät ;)<br />
  Eli mä annan ääneni Malm-lipastolle! On sitä paitsi hyväksi todettu meilläkin.

 8. Meiltä löytyy nuo kaikki kaapit ja juurikin ps-kaappi lastenhuoneesta, kylläkin punaisena, mutta tykkään! 🙂

 9. Oi, miten raikas! minun suosikki värit…musta-valko raitaa höystettynä jollain värillä. Meillä suunnitelmissa uusia lasten huone ja valmiiksi ostettuna juuri sama matto! Mielellään seuraan tämän keskustelun kulkua, koska olen juuri miettiny noita lipasto asioita. Yhtenä vaihtoehtona on just tuo MALM 😉

 10. Aika kiva toi PS. Vähän jotain muuta välillä kun Beståta ja jotenkin just toi retrohko fiilis sopis kivasti keltaisen kanssa.

 11. Mulla olla PS käytössä varmaa 15 vuotta. Nyt sain siskolta toisen punaisen omani jatkoksi. Se oli vaan vähän eri sävyinen. Laitoin miehen maalaamaan ne automaalilla tumman harmaaksi (tavan spray maalilla ei tullut hyvää jälkeä.). Ja ite ollaan siskon kanssa ne kasattu ja ne on edelleen kasassa:). Siskon kaapista katkesi avaimet aika helposti, mutta lukkosepältä saatiin uudet.

 12. Laittaisin Bestå-rungo mutta vaihtaisin ovien tilalle laatikot ja jaloiksi vaihtaisin valkoiset puupalikkajalat. Ikean PS-kaappi on nätti mutta metallinen kaappi kolisee ärsyttävästi.

 13. Äänestän PS-kaappia, koska se toisi eniten vaihtelua muihin kodissasi näkyneisiin kaappeihin. Toiseksi, minusta se on nätti.<br />
  <br />
  Meillä on tuollainen Askon matto, eikä minulla ole siitä muutaman kuukauden jäljiltä huonoa sanottavaa. Hyvin se on kuosissaan pysynyt. Jännä nähdä, millainen se on pesun jälkeen. Leviävätkö värit tmv.

 14. Ripaus mustaa tekee huoneesta nyt viimeistellyn näköisen. Ja keltainenkin tulee jotenkin paremmin näkyville (en osaa selittää mitä tarkoitan). Lipastoista valitsisin Malmin; se sopii hyvin sängyn kaveriksi, kun ovat samaa henkeä. Mutta kaipa nuo kaikki ovat loppuviimeks ihan hyviä vaihtoehtoja 🙂

 15. Malm-lipasto on minusta paras vaihtoehto. Siinä on jotakin tyttömäistä, kun taas ps sopii ehkä paremmin pojan huoneeseen hiukan teollisen fiilinkinsä takia. Teillä on ennestäänkin yksi Malm, joten toinen toisi yhtenäisyyttä sisustukseen. Laatikoihin saa myös mielestäni helpommin ja enemmän tavaraa kuin kaappeihin.<br />
  <br />
  P.S. Kyllä matto viimeistelee sisustuksen. Tuo raitamatto on kuin piste iin päälle lastenhuoneessa. Seinät ehkä vielä kaipaisivat jotain kivaa taulua tms. Myös uusi olkkarin mattonne näyttää hyvältä ja tekee huoneesta kotoisamman.

 16. Haaveilin kauan Ikean peltikaapeista ja nyt on kaksi ollut pari vuotta käytössä. Nielevät paaaljon tavaraa ja kokoaminen oli superhelppoa! Mutta: meillä ainakin väri on kerman-/luonnonvalkoinen, ei puhdas valkoinen, mitä sinä varmaankin haluat.

 17. Mä taas en tykkää tuosta PS-kaapista yhtään. On ihan toimistomainen ja kylmä kaluste. Ostaisin Bestån, varsinkin kun sulla on niin usein vaihtuva maku, niin voisit sitten yhdistellä myöhemmin sen Bestån toiseen huoneeseen, jos haluat taas jotain muuta tytön huoneeseen. Bestå on ajattomamampi mun mielestä. Olen nyt vuoden lukenut blogiasi ja sain silloin viime syksynä kauhean sisustusvimman juuri sun blogista ja hankin myös silloin ensimmäisen Beståmme. Täytyy sanoa että tylsää ei ainakaan ole, kun miettii kuinka paljon sun sisustus, kaluste- ja huonejärjestys on muuttunut vuoden aikana! 🙂 Ihan viimeisen vuoden seuraamisen perusteella sanoisin sen vuoksi, että kannattais ostaa se Bestå yhdisteltävyyden vuoksi. Toki sulla on nykyään puolet vähemmän sitä kuin vuosi sitten, mutta silti se on mun mielestä noista vaihtoehdoista kaunein. Malm on myös sellainen kaluste, jonka voi hyvin mieltää lastenhuoneeseen, ja onhan sen säilytyslaatikot taas palvelemassa eri tavalla kuin kaapin hyllyt, ja se on muotoilultaan lopulta aika ajaton ja moderni. Kiva nähdä mihin lopulta päädyt. Ja jos se on tuo PS, kerron jos muutan mieleni sen sopivuuden suhteen. 😀 ei sitä koskaan tiedä…

 18. Näyttää kyllä oikein kivalta toi tytön huone. Sopii mainiosti värit yksiin :)<br />
  <br />
  Jaa, siinäpä onkin dilemma nyt mikä kaappisysteemi, kaikki on minusta ainakin niin kivoja 🙂 Malmit on meillä kyllä osoittautuneet lastenhuoneissa hyviksi. Lasten on helppo viskoa roinat noihin laatikoihin. Meillä niissä säilytetään mm. legoja ja poneja. Ja muutama täysin sekalainenkin laatikko on (tarttis varmaan tehdä niille jotain ;))<br />
  <br />
  (vaihdoin tota omaa nimee, kun näytti joku muukin Satu kommentoivan välillä :))

 19. Toi malm-lipasto ois noista ehkä käytännöllisin lapsen huoneessa, PS:n ovet saa jumitettua tosi nopeasti eikä ne oikein omasta mielestäni sovi lapsien käyttöön. Se toimii kyllä hyvin aikuisella joka sitä osaa käsitellä, mutta ei lapsella.

 20. &quot;Malm-lipasto on minusta paras vaihtoehto. Siinä on jotakin tyttömäistä, kun taas ps sopii ehkä paremmin pojan huoneeseen hiukan teollisen fiilinkinsä takia.&quot;<br />
  <br />
  No huh huh! Tämä taitaa olla sitä &quot;puetaan tytöt pelkkään vaaleanpunaiseen ja pojat siniseen&quot;-ajattelua pahimmiillaan.

 21. PS kaappi on minusta tyhmän karskean näköinen ja toimistomainen!!.. jotenkin ei ainakaan lastenhuoneen sitä ikinä laittaisi. Bestå kaappi ihan ok, mutta MALM vie voiton.. siistin näkoinen ja laatikot aukee todella hyvin, kiskojen kanssa ja hyvin mahtuu tavaraa sinne 🙂

 22. Kiitokset kaikille! &hearts; Tämä ei kyllä helpottanut valintaa yhtään. 😀 😀 <br />
  <br />
  Beståssa parasta olisi juuri se, että se on helppo yhdistää vaikka olohuoneeseen myöhemmin, eli on monikäyttöinen. Malmissa parasta on käytettävyys ja totta on että laatikot on helpompi valinta lapselle kuin kaappi parilla hyllyllä. PS-kaappi taasen on ulkonäöltään ihan loistava (ellei ole liina kermanvalkoinen). Taidan siis vielä jatkaa miettimistä… 😀

 23. Meillä on juuri 3-vuotta täyttäneen tytön huoneessa Malm ja se on ihan paras; sopivan kokoisen laatikot, jotka lapsi saa itse auki ja myös suljettua. Laatikot ovat tarpeeksi syviä, eli sinne saa pikkutavat järjestykseen koreihin. Ja voihan Malmia tuunata helposti persoonallisemmaksi! Laittaa siihen vetimet, liimata etupaaneeliin D-fixin tapaista värillistä kalvoa tms.?

 24. Mdillä on tuo PS tv-tasona. En usko että se sopisi teille 🙂 Väriltään se on äärimmäisen keltaista valkoista ja niiden avaimien kanssa saa olla tarkkana etteivät katkea sisään tai katoa, koska sitten ovet ovat koko ajan auki. 😀 Meillä on toiminut kaappi hyvin, mutta mua aina pelottaa että ne heiveröiset avaimet katkeavat lukkoon. 😀 Ja itseäni häiritsee valkoisen sävy, koska se on eri kuin meidän seinissä (vuokra-asunto niin niin jaksa nähdä vaivaa seiniin). Mutta siihen mahtuu kyllä paljon tavaraa! 😀

 25. Minusta kaikki Ikean huonekalut ovat huonoja vaihtoehtoja ainakin lastenhuoneessa. Jos Malm:sta pitää niin ehdottomasti valitsisin Muuramen Kolmosen. Sitä helppo muuttaa elämän tilanteiden muuttuessa ja kestää kovaakin käyttöä. Ps tilalle valitsisin laadukkaammaan BoConceptin OccaS002 senkin ja Bestån tilalle Valannin Lähellä senkin. Minusta on lyhytnäköistä ajattelua aina tyytyä halvimpaan ja samalla laadullisesti heikompaan mahdolliseen vaihtoehtoon kun laadukkaampaakin vaihtoehtoja on tarjolla. Eihän siinä oikeasti ole järkeä että Ponyn satsataan pari sataa mutta kaappiin / lipastoon alle satasen. Ainakin meillä Pony saa olla rauhassa olohuoneessa mutta Kolmosen laatikoita avataan joka päivä.

 26. Mikä tuo tytön sänky on? :)<br />
  <br />
  Halvemmat on hyviä, kun ei niitä iäisyyttä jaksa katella kuitenkaan 😉

 27. Pirteän värinen huone! Raikas ja selkeä. Toi matto on hyvännäköinen ja itse luin Askon sivuilta ks. maton hoito-ohjeista, että mattoa ei saa ravistaa kantatuista päistä, koska loimet saattavat vahingoittua.

  1. mai: Monissa kantatuissa puuvillamatoissa on tuo mainittu ja yhden maton ravistamalla rikki saaneena suosittelen noudattamaan sitä. 🙂 Purkautuvaa kanttausta on melko mahdoton saada parsittua niin hyvin ettei se esim imuroidessa alkaisi uudestaan purkautua. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *