Linda puuvilla-paperinarumatto

Nyt on muutama viikko sitten Mattomaailmasta tilaamani valkoinen Linda puuvilla-paperinarumatto olohuoneen lattialla ja olen todella tyytyväinen valintaani. Juuri täydellisen kokoinen ja valkoisen sävy on riittävän vaalea, vaikka ei vitivalkoinen olekaan. 🙂

Pp1016434.jpg

Pp1016439.jpg

Pp1016441.jpg

Olohuoneen pöytinä toimivat Hayn Trayt ovat selvästi valkoisemmat kuin matto, mutta väriero ei tässä tapauksessa haittaa minua yhtään. Sohva ja Bestå-taso ovat vain hieman kirkkaamman valkoiset. Maton loimi sopii hyvin parketin kanssa ja tyylillisesti tämä puuvilla-paperinarumatto on ihan täydellinen muihin kalusteisiin nähden. <3

Pp1016443.jpg

Pp1016442.jpg

Pp1016436.jpg

Tämä kyseinen Mattomaailman Linda on tismalleen sama kuin S-ketjun myymä Housen Rita-matto. Ja molemmat mainitut ovat lisäksi 99,9%:sen identtiset myös Formen Lumian kanssa. Kaikkia näitä mattoja olen nyt päässyt hypistelmään livenä monet kerrat ja eroa ei ole kuin merkissä, nimessä ja pesuohjetarrassa (ei itse ohjeissa, mutta sen ulkonäössä :D). Formen lailla on tämäkin matto kotimainen. Matto on lisäksi molemmin puolin käytettävä, eli pesetystä ei tarvitse heti suorittaa kun ensimmäinen puolisko likaantuu. Senkus vain kääntää maton toisinpäin ja näin saa lisäaikaa pesetykselle. 🙂

Mattomaailman Lindan ohjeistus on tälläinen:

Hoito-ohje:

 • Imurointi ja tuuletus
 • Tahrat pyyhitään kostealla rätillä, jossa mieto pesuaineseos

Pesuohje:

 • Tasopesu: 30°C. Laimenna pesuaine veteen.
 • Harjaa pehmeällä harjalla kuteen suuntaisesti.
 • Huuhtele matto runsaalla vedellä. Poista liika vesi.
 • Kuivaa matto ilmavalla ja tasaisella alustalla .
 • Muotoile kosteana.
 • Ei pesua rumpukoneessa eikä kuivausta kuivausrummussa.
 • Kutistuvuus 5% pituus- ja leveyssuunnassa.
 • Älä ravista mattoa kanttinauhasta.

Oma mattomme on tosiaan suurin valmiskoko, eli 200x300cm. Lindaa voi kuitenkin teettää myös omien mittojen mukaan halutessaan. Maksimileveys taitaa kuitenkin olla tuo 200cm, mutta tämä siis vain oletukseni. Pituuden osalta ei varmaan rajoitusta edes ole. 🙂

Nyt saan valkoisen Pappelinani olohuoneesta takaisin ruokapöydän alle ja menenkin heti siivoilemaan sen paikoilleen. 🙂 Ihanaa päivän jatkoa kaikille! <3

41 kommenttia “Linda puuvilla-paperinarumatto

 1. Oi tuo näyttää mukavalta. Itse olen kovin ihastunut itämaisiin mattoihin, mutta keittiöön tuollainen voisi toimia! :)<br />
  <br />
  Minna

  1. Minna.K: Itse tykkään tämän maton ajattomuudesta ja tavallisuudesta. Siitä että se ikäänkuin toimii vain sitovana osana sisustuksessa, olematta itsessään varsinainen sisustuselementti. 🙂 Ja kun olen tälläinen huithapeli, niin pelaan vähän varman päälle tämän maton suhteen. Se nimittäin sopii monenlaisiin sisustustyyleihin eikä ole rajoitteena jos tulee fiilistä fiilata sisustusta myöhemmin toisenlaiseksi. 🙂 Toivottavasti kuitenkaan ei näin käy. 😀

 2. Kaunis simppeli matto! Onko sinulla muuten suositella mitään matto- ja verhopesulaa Helsingissä? Tuntuu, että parin maton ja verhojen pesetys maksaa parikin sataa, järkkyä! Yksi työkaveri käy autolla Tallinnassa pesettämässä kuivapestävät jutut. Esimerkiksi trenssin pesu maksoi siellä 4 euroa… Suomessa maksoin kahden takin pesetyksestä lähes 80 euroa, järkyttävää!

  1. Kristiina: Ei oikein ole. Itse olen pesettänyt mattoja vain kerran ja kyseistä paikkaa en suosittele. Hinta oli korkeahko ja palvelu oli vähän töykeää. Muuten oli kyllä ihan ok paikka. Itsekin mielelläni kuulisin suosituksia Helsingin mattopesuloista. :)<br />
   <br />
   Minulla on myös tuttu joka pesettää kaiken Viron puolella. Matot ja kaikki mahdollisen verhoja myöten. Kerran vuodessa tekee autolla reissun sinne ja vie mukanaan autollisen pesetettäviä juttuja. KOlmen päivän päästä tulee takaisin puhtaan kuorman kanssa. 🙂

 3. Ooo…. onpa se iso ja kaunis! Saisiko kuvan vielä keittiön ikkunan edestä otettuna, niin näkisi koko olkkarin kerralla? 🙂

 4. Onpa kaunis matto. Ja kun ei ole ihan puhtaanvalkoinen, nousevat kalusteet kivasti ja paremmin esille.<br />
  Muista jos itse peset että paperinaru ei kestä yhtään venytystä tai vääntelyä märkänä, tasopesu ja kuivaus on erittäin tärkeää. Terveisin Entinen mattomyyjä 🙂

  1. johanna: Minulla ei ole tilaa missä pestä mattoa itse, joten joudun turvautumaan pesulapalveluun kun se päivä koittaa. Toivottavasti pesulassa on takuu, vaikka uskon kyllä että ovat konkareita tälläistenkin mattojen puhdistuksessa. 🙂

 5. Olen tottunut siihen, että maton ympärillä on kuitenkin pienet kehykset. Onko noin täysimittainen häirinnyt yhtään?

  1. Katja: MInulla on aina (yhtä poikkeusta lukuunottamatta) ollut sen verran pieni matto että kehykset ovat olleet. Minusta tämä on kivempi näin, että matto peittää lähes koko lattiapinnan sohvan ja kaapin välistä. Tilakin muuttui leveämmäksi ja illuusiota suppilo-olohuoneesta ei enää ole. 🙂

 6. Onpa kivan näköinen matto, vaikka onkin eri sävyä muun valkoisen kanssa. Kävin kurkistelemassa Mattomaailmassa myös ja omaksi suosikiksi nousi tämän Lindan lisäksi Louhi. Voiskohan olla niin hyvä tuuri, että olisivat samaa sävyä…

  1. Irina: Louhi-matto on myös kiva, mutta se on vielä kermaisempi kuin tämä Linda. Meille ei Louhi olisi sopinut, ainakaan isossa koossa joka ylettyy sohvasta kaappiin. Väriero olisi ollut liian iso. 🙂

 7. Se on kaunis ja ihanan iso ! 🙂 &hearts; Juuri eilen luin oivan kirjoituksen jostakin blogista kuinka me suomalaiset sorrumme aina liian pieniin mattoihin esimerkiksi juuri olohuoneessa. Sinulla on siis homma hanskassa ja hyvin onkin, sillä tuo on juuri passeli tuohon ja kokonaisuus on täydellinen ! :)<br />
  Tykkään x 100000 ! 😀

  1. Live&amp;Home: Täällä Suomessa standardikoko on 160x230cm mikä on usein liian pieni. Ulkomailla käytetään paljon tosi isoja mattoja ja ne sitovat olohuoneen kalusteet ryhmäksi. Tämä meidän matto on siinä ja siinä saako sillä sidottua ryhmää, se pitäisi laittaa sohvan alle ja kenties ryhmittää parilla nojatuolilla jotta kokonaisuus olisi sellainen kuin ulkomailla on tapana. Se on tosi kaunista, mutta meidän pitkulainen olkkari on vähän hankala tuohon ideaan. Oma unelmani olisi saada 4x4m neliön mallinen olkkari jossa olisi 3x3m kokoinen matto. Siinä päällä olisi kaikki kalusteet, sohva, tuolit ja pöydät. Se olisi ihana. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 8. Osaatko Miia sanoa, miten esim koiran märät tassut ja tommonen paperinarumatto suhtautuu toisiinsa? Entä tarviiko toi liukuesteen alleen, jotta pysyy paikoillaan? Tuntuuko toi jalan alta lämpimältä vai onko fiilis vähän sama ku ei ois mattoa lainkaan? Mun pitäs keksiä meidän olohuoneeseen matto, mutta koska mulla on astma ja paha pölyallergia, maton pitäis olla mahdollisimman vähän pölyävä, mutta silti lämmin, sen pitäs kestää sekä koiran tassut, että lapsen lelut ja lisäksi sen pitäis olla helppohoitonen! Muutaman vuoden mä olen sinnitelly karvalankamattojen kanssa, mutta nyt on luovutettava ainakin noiden nykyisten suhteen, ne kerää ihan liikaa pölyä itseensä!

  1. Teija: meidän koiruli tallusteli kosteilla tassuilla matolla aamusella eikä jäänyt kuulemma jälkiä. Tarkastan asian itse kun pääsen kotio. 🙂 Matto on painava ja iso (ainakin tämä 200x300cm) eikä tarvitse liukuesteitä alleen. Pysyy suorassa jopa koiran juostessa ja kirmatessa pitkin kotia. :)<br />
   <br />
   Matto on lämmin jalan alla ja ihan mukavan tuntuinen. Ei nipistele eikä ole kovakaan. tahrojen osalta en osaa sanoa miten käyttäytyy, mutta eiköhän sekin kohta jo päästä kokemaan. Laimennetulla matonpesusuihkeella (vanish) ajattelin varovasti kokeilla putsata mattoa sitten kun se aika koittaa.<br />
   <br />
   Tämä matto on erityisesti allergiakoteihin suositeltu, ei pitäisi pölyttää yhtään ja ainakin omalla lyhyellä kokemuksella voin sanoa että se pitää paikkaansa. Yhtään kutinaa ei ole tullut nenään, vaikka yleensä aina uuden maton ilmestyessä oma nokkani syyhyää päivän pari. 🙂

  2. Minun pitää tähän allergia-asiaan vielä kommentoida 🙂 Olen aiemmin myynyt Hanna Korvelan mattoja työkseni. Heidän puuvilla-paperinarumatot olivat Allergia- ja Astmaliiton suosittelemia. Paperinaru on allergiselle hyvä valinta, puuvilla myös kunhan käytetty materiaali on korkealaatuista (eli kankaan kuitu ei itsessään pölise). <br />
   Jos tällainen matto on tiiviisti kudottu, se kestää koiran tosi hyvin. Kissan kynsiä ei 🙂 <br />
   Teimme joskus tahranpoistotestejä paperinarulle ja tuo vanish toimi oikein hyvin. Tietenkin tämäkin riippuu paperinarun laadusta miten kestää. Sappisaippua on toinen hyvä tahranpoistokeino. <br />
   Ja pesuloiden takuusta en tiedä, mutta yleensä valmistaja osaa suosittaa pesulaa, joka osaa pestä heidän matot. Taas, jos matto on pesty valmistajan ohjeen mukaan ja se mene piloille, voi valmistajalta hakea korvausta.

  3. johanna: Hyvä tietää, että vanish voi toimia. 🙂 KOkeilen sitä laimennettuna sitten ekalla kerralla ihan varuiksi, ettei matolle käy köpelösti. 🙂 Tämän Linda-maton valmistaja ei ole tiedossa, täytyykin kysyä Mattomaailmasta sitä, jotta voi varmistaa pesusuositukset. 🙂 Kiitos neuvoistasi! &hearts;

 9. Mitenkähän noin ison maton tasokuivaus onnistuu…. (toivottavasti on sellaisia pesuloita, joissa on tasokuivaus mahdollisuus). Muutoin todella kaunis matto!

  1. Nina: Ei pitäisi olla mahdottomuus tasokuivaukseen. Ainakin Sol-pesulapalveluilla on isojen mattojen tasokuivausmahdollisuus. 🙂

 10. Ihana matto! Mahtuuko nuo Beståt aukeamaan kunnolla, kun näyttäis maton reuna olevan korkeammalla kuin kaapin alareuna? 🙂

  1. Teisu: Mahtuu aukeamaan ongelmitta. 🙂 Väliin jää muutama milli tyhjää eli kaapin ovi ei ota ollenkaan kiinni maton reunaan tai mattoonkaan. 🙂

 11. Moip! Oletko tietoinen, että sattuuko myös Sotkan Aurora-matto olla sama? Sitäkin saa koossa 200*300cm. <br />
  Näyttää kyllä hyvältä teillä tuo iso matto ja on just passeli, ei esim. tarvi laittaa huonekalujen (esim. sohvan) alle yhtään.<br />
  Mukavaa viikonloppua! 🙂

  1. nipsu: Kuvien ja tietojen perusteella uskoisin Aurorankin olevan tismalleen samanlainen. 🙂 jos matto on molemmin puolin käytettävä niin olen 110% varma että se on saman valmistajan matto. 😀 Aurora, Rita, Linda…. 😀 rakkaalla lapsella on näköjään monta nimeä, hihiii. 😀

 12. Itsellä olisi tarve löytää harmaan (sellainen keskiharmaa) sohvan pariksi valkoinen matto. Olisi kiva kuulla olisiko sinun mielestäsi tämä sinun mattosi tarpeeksi valkoinen. Loimet näyttäisi olevan ruskeat. Lattia minulla on valkomattalakattu tammiparketti. <br />
  Kiitos muuten blogistasi, innokkaasti ihastelen!

  1. Inka: Minusta matto on tarpeeksi valkoinen, mutta melkein pitäisi tietää lattiasi oikea sävy ennen kuin osaan sanoa sopisiko tämä teille vai ei. Jos lattianne on kirkkaan valkoiseen päin menevä niin voi olla että Linda-matto on liian kellertävä. Keskiharmaa kauniin sävyinen matto löytyy ainakin VM-Carpetin valikoimasta, mutta en kuollaksenikaan muista maton nimeä. Neutraalin harmaan sävyisiä mattoja on vaikea löytää, usein ne vivahtavat liikaa sinertävän puolelle.

 13. Pitkästä aikaa taas kommentoin 🙂 Onpa hyvän näköinen tuo uusi mattosi (ja olohuoneesi!) ja väri sopii kyllä todella hyvin Bestån kanssa! Meillä on ollut olohuoneen matto-ongelma jo pidemmän aikaa. Meillä oli (on edelleen varastossa) karvanukkamatto, mutta myös minä totesin sen keräävän pölyä aivan liikaa enkä koirallisena astmaatikkona halunnut enää pitää semmoista pölysieppoa olohuoneessani. Hetken aikaa olimme kokonaan ilman mattoa mutta talvella se kävi vähän kylmäksi: rivitalon maantasolla oleva kerros jossa laminaattilattia, joten ostin Hulluilta päiviltä Louhi-maton, joka vissiin mainittiin tuolla ylempänäkin. Se on materiaaliltaan ja ulkonäöltään ihan hyvä, ja hoito ennen kaikkea helppo koira- ja lapsitaloudessa, mutta koen sen tosiaan liian kermaiseksi. Sohvan kanssa se menee todella hyvin, koska meillä on musta sohva jonka selkänojatyynyt ovat musta-harmaa-valkoraidalliset ja valkoiset raidat ovat hyvin samanlaista kermaista sävyä kuin mattokin. Sohvan selkänoja on kuitenkin sen verran kaukana matosta ja matossa kiinni olevat kalusteet, kuten korkeakiiltovalkoiset pikku(sohva)pöydät, Ikean Stolmen-sarjaan kuuluva (muistaakseni) kaapisto, jossa valkoiset lasiset liukuovet, jota käytämme tv-tasona sekä korkeakiiltoinen valkoinen ruokapöytä ja -tuolit ja kauempana avokeittiössä olevat korkeakiiltoiset valkoiset kaapistot ovat selkeästi niin paljon valkoisemmat, että minua häiritsee maton kermainen sävy. <br />
  <br />
  Mietin tuollaista puuvilla-paperinarumattoa, kun törmäsin Hanna Korvelan mattoihin, mutta jäin jotenkin epäileväksi sen sopivuudesta meidän koira-lapsitalouteen. Kiva siis päästä seuraamaan teidän perheen kokemuksia tuollaisesta matosta! 🙂 Jospa itsekin uskaltautuisin hankkimaan puuvilla-paperinarumaton. Toinen vaihtoehtoni on taas ollut Pappelinan iso matto, joka teiltä myös löytyy 🙂 Nyt kyselisin siis näiden kahden maton värierosta, pappelinan Svean ja Lindan. Onko jompikumpi selkeästi valkoisempi? Ja miltä Pappelina tuntui olohuoneenmattona, oliko kova tai kylmä, meillä kun lapset vielä leikkii enimmäkseen lattialla istuen. Tuo Pappelina olisi vaan helppohoitoisuutensa vuoksi oivallinen matto meille. Meillä on mustanruskea/tumma pähkinä/wenge mikälie lattia, joten kalusteilla ja tekstiileillä täytyy yrittää tuoda valoisuutta alakertaan. Lattia menee kyllä varmaan joskus vaihtoon, kun se on jo melko naarmuilla, mutta ei nyt ihan lähivuosiin ainakaan ennen kuin muut remontit on saatu tehtyä… Anteeksi tämmöinen meeegapitkä kommentti!! 😀 Öitä!

  1. Cato: Pappelinan Svea on kirkkaamman valkoinen Lindaan verrattuna. Pappelina on edelleen aivan ykkönen kaikista matoista, joita olen koskaan omistanut ja harmittelen ettei sitä saa 200x300cm kokoisena. Jos olisi saanut niin sellaisen olisin olohuoneeseen tahtonut ehdottomasti. Linda-matto vaikuttaa ainakin toistaiseksi myös laadukkaalta ja kivalta. Koira siinä on tepastellut ja makoillut, eikä ainakaan vielä ole ilmaantunut likatahroja. 🙂 Ja niin helppo imuroidakin on, että nukkamattoja en ehkä enää halua omaan kotiin. Siivoaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa mattojen kanssa, kuin nyt kun toinen matto on paperinarua ja toinen muovikudetta. 🙂

 14. Voi itku näitä sun kehuja tätä mattoa kohtaan. Mun on nyt sitten ilmeisesti ihan pakko tilata tää sama itellekin 🙂 Jotenkin toivoin, että oisin vielä voinut vetkutella tän päätöksen kanssa, mutta nyt mulla ei kyllä oo vaihtoehtoja 😀

  1. Emppu: Vastaukseni tulee hieman myöhässä, jokos olet kerinnyt ostaa maton vai oletko vielä miettivällä kannalla?? 🙂

  1. Jonna: Itse en kyllä laittaisi, koska lasitettukin parveke on kostea tila ilmankosteuden vuoksi. Voisin uskoa että matto saattaisi alkaa haisemaan… Lasitetulle partsille laittaisin mielummin muovisen maton, joka muistuttaa paperinarumattoa. Ainakin Askossa, Iskussa, Elloksella, Jotexilla ja pienemmissä nettikaupoissa on edullisia ja kivannäköisiä muovimattoja. 🙂

 15. Moikka! CleanLevel puhdistaa matot niiden omilla paikoillaan. Pesu tapahtuu kuivavaahdolla ja se ei imeydy matosta läpi, joten lattian kastumista ei tarvitse pelätä. Pesuun kuuluu aina syväimurointi, mikä tekee hyvää kaikille matoille. Helppo ratkaisu, kun ei tarvitse raahata mattoa mihinkään 🙂 Kerron mielelläni lisää palveluistamme! p. 040 685 5051

 16. Katselin juuri tuota samaista mattoa, onko kestänyt hyvin aikaa vai oletko jo laittanut maton pois?<br />
  <br />
  Terkuin Heidi

  1. Heidi: Laitoin maton pois, liian vaivaalloista kärrätä jättikokoista mattoa pesulaan aina kun koira päättää oksentaa sen päälle. 🙁 Kaunis matto ja varmasti hyvä hankinta sellaiseen kotiin jossa ei eläimet temmellä. Meidän kotiin ainoa oikea vaihtoehto on Pappelinan muovipunosmatot, jotka saan itse puhdistettua koosta riippumatta vaivattomasti kotona. 🙂

  2. ok, kiitoksia vastauksesta. Matto tällä hetkellä aika suosikki, joten täytyy katsoa tuleeko se kotiin 🙂

  3. Heidi: Se on kaunis ja hyvällä tavalla aikaa kestävä ja klassinen. &hearts; Kannattaa myyjältä kysyä valmiiksi hoito-ohjeita, yleensä heillä on jonkinlaista tietoa asiasta valmistajan puolelta. 🙂

 17. Tiedoksi, että olen pessyt vastaavanlaisen House-merkkisen (Prisman 160*230) valkoisen paperinarumaton jo kahtena kesänä painepesurilla (niin kuin kaikki muutkin mattoni, myös nukkamatot), ja tietty pehmeällä harjalla ensin sitä hieronut ja antanut pesuaineen tovin vaikuttaa. Ei ole miksikään mennyt. Ensimmäisellä kerralla kuivasin tasolla ja tänä kesänä ihan riiputtamalla, mutta ripustin vasta sitten, kun ei ollut enää kovin vettävaluva.<br />
  – Hyvä ja puhdas tuli, ja ennen kaikkea halvalla 🙂

  1. Mymmeli: Painepesuri on hyvä vekotin mattojen pesuun. 🙂 Harmi ettei itselläni ole mahdollisuutta pestä missään itse mattoja, varsinkaan painepesurilla. Mattolaiturilla voisin käydä mutta minulla ei ole paikkaa missä kuivata isoa mattoa. Näissä tilanteissa toivoisi asuvansa omakotitalossa tai rivarissa, jotta olisi edes pieni piha kuivaustelineelle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *