Millainen lamppu seinähyllylle?

Syksyn ja pimeän tullen kaipaan keittiönkin puolelle hämyisää tunnelmavaloa. Valaisimelle ei ole oikein muuta paikkaa kuin seinähyllyt, jotka asettavat rajoitteita valaisinvaihtoehdoille. Hyllyjen väli on korkeudeltaan noin 25cm, joten kovin suurikokoista valaisinta ei hyllylle saa mahtumaan. Seinä- tai lattiavalaisin ei vaikuta myöskään kovin toimivalta ratkaisulta hyllyjen kanssa. Eilinen ilta menikin etsiessä sopivia vaihtoehtoja ja kolme valaisinta on nyt loppusuoralla. 🙂

Design House Stockholm Work Lamp – limited edition black

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Design House Stockholmin Work Lamp -valaisinta olen ihaillut pitkään, mutta kromi ja kupari eivät ole värivaihtoina sytyttäneet tarpeeksi. Nyt on valikoimaan tullut limited edition -erä kokonaan mustaa ja valkoista lamppua ja rakastuin mustaan versioon. <3 Valaisin olisi minusta tosi hienon näköinen valkoisella seinähyllyllä valkoista seinää vasten, mustan kehyksen ja pippurimyllyn kanssa.

PP1016199.jpg

&tradition Milk Lamp

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Tätä &traditionin maito-lamppua olen kuolannut myös pitkään, mutta sen pieni koko on aikaisemmin ollut syynä miksi en ole nähnyt sitä sopivaksi omaan kotiin. Valaisimella on korkeutta 25cm, joka mahtuisi juuri ja juuri hyllyjen väliin. Se voisi olla aika hienokin ja luoda illuusion siitä, että se kannattelisi yläpuolella olevaa hyllyä. Mutta voi olla mahdollista myös, että hylly näyttää täyteen ängetyltä ja hassulta. Täydellisen muotoinen ja näköinen valaisin, joka harmikseni on meille joko liian pieni tai iso. Höh.

P1016522.jpg

Design House Stockholm BlockN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Block on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi kauneimmista valaisimista mitä tiedän. <3 Ostin valkoisella johdolla olevan Blockin 2011, mutta siinä oli vikaa ja johtojen vaihdosta huolimatta poksautteli lamppuja alvariinsa. Lopulta myin lasiosan parilla kympillä pois kiusaamasta itseäni ja heitin rämät johdot ongelmajätteeseen. Tälläisen valaisimen haluaisin vielä joskus omistaa, ehjänä, mutta taidan tällä(kin) kertaa jättää väliin. Tyydyn ihastelemaan Blockia muiden kodeissa. <3

Design-DIY Work Lampista ala Clas Ohlson

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-08-23%20koht

Huomasin Clas Ohlsonilla käydessäni, että heille on tullut myyntiin mustia ja valkoisia teräsritilöitä (vai mikä tuo härveli onkaan :D), joilla saa tehtyä edullisesti Work Lampun näköisen viritelmän roikkajohdosta, lampusta ja ritilästä. Ritilän muotoilu on kulmikas, joten myös tämä variaatio pysyisi hyllyllä vaakatasossa. 🙂 Clasun versiolla olisi hintaa vain parikymppiä. 

Tunnetusti olen “kausivärien” kanssa kranttu ja kyllästyn aina liian nopeasti kaikkeen muuhun paitsi valkoiseen. Olen kuitenkin innostunut mustasta hieman erilaisella tavalla, kuin aiemmin kromista, turkoosista tai vaaleanpunaisesta. Tämä voi olla hyvä merkki ja saattaa olla mahdollista, että musta on tullut jäädäkseen pikantteina yksityikohtina pitemmäksi aikaa. 🙂

Itse alan kallistumaan joko alkuperäisen Work Lampin puoleen tai sitten Clasun lähes vastaavan näköiseen versioon. Millainen lamppu olisi sinusta kivan näköinen seinähyllyllä? Ja muuttotapauksessa haluan uuden kodin seinälle samanlaisen hyllykokoelman, joten idea siirtyisi suoraan sellaisenaan paikasta A paikkaan B. 🙂

(Tuotekuvat: Valmistajilta)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

24 kommenttia “Millainen lamppu seinähyllylle?

 1. Oot niin näppärä käsistäs, et ei muuta kuin itse väsäämään tuota jälkimmäistä 🙂 Ja on kaikista kivoin noista muutenkin. Blockista tykkään myös minä, mutta sitten tuo maitojakkara ei taas säväytä ollenkaan 😉

  1. Suvi: Hihiii. 😀 Tuossa ei onneksi tarvitse tuunailla kuin se samainen seinäpistoke kattotöpselin tilalle. Kupu on helppo laittaa kuten varjostin. 🙂 Block on niin ihana, ja harmittelen kun minulla oli niin surkea tuuri sen kanssa. Kaksi johtoa kävin läpi ja molemmat räjäytteli niitä pikkulamppuja blogin sisällä. Kerran sain kaivaa pinseteillä sen lampun kannan irti Blockin johdosta. :/ Öh. 🙁

 2. En tiedä mihin olisin tämän viestin laittanut, joten tämä nyt on ainakin väärä paikka :D<br />
  Olisitko myynyt Villa Stockmann jalallisen maljakon 20 eurolla?

 3. Itellä on jo toi block-valaisin ja oon lähipäivinä aikonut ostaa tuon clas ohlsonin lampun!:) Kauan olen haaveillut aidosta,mutta opiskelijan rahat eivät siihen riitä, joten tuo clas ohlsonin on pelastus! Joten sen kannalla olen! Tietenkin,jos budjetti riittää,niin miksei sitten aito!

  1. Kkiira: uskon että tuo Clasun lamppu ajaisi ihan täysin asiansa ja alan itsekin kallistumaan sen suuntaan. Milk-lamppu on jo pudonnut top-kakkosesta pois. 🙂

 4. Moikka, itse haluaisin blockin mutta, joissain asioissa olen vähän pihi ja tykkään kuitenkin itse tuunailla paljon, joten päätyisin lopulta tuunattavaan versioon work lampista 🙂

  1. EL: Block on niin ihana. &hearts; &hearts; &hearts; Oman lamppuni kanssa jouduin taistelemaan niin pitkään ja sydän itki verta kun viimeisellä poksahduskerralla lampunpidin suli ja se oli siinä sitten. :´( En raaskisi toista enää ostaa ja pelkään tietty että sama vaiva uusiutuu. Tuunattu lamppu ja aito work on nyt ne vaihtoehdot mistä valitsen ja Clasun versio taitaa vetää pidemmän köyden. 🙂

  1. Minde: Valoisa on tosi nätti ja se pienempi mahtuisi just hyllyjen väliin. Hmmmmm, täytyykin katsoa sitä hieman tarkemmin. Kiitos vinkistä. 🙂

 5. Omaan makuuni ovat kaikki nuo valaisimet:) Block meiltä löytyykin ja se on suosikkini vaihtoehdoistasi! Tämä voisi olla aika hauskannäköinen, ei niin tunnettu kylläkään: <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-flat-light-lamppu-p-3569.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-flat-light-lamppu-p-3569.html</a&gt; 🙂 <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://valkoinensoihtu.blogspot.fi&quot; target="_blank">http://valkoinensoihtu.blogspot.fi</a&gt;

  1. Viivi: Block on tosi kivan näköinen ja tykkään siitä tosi paljon. &hearts; &hearts; En vaan raaski toista enää ostaa ja jos siinäkin on jokin vika niin sitten kyllä raivostuisin. :D<br />
   <br />
   Flat on myös kiva, olen sitä harkinnut tytön huoneeseen. Valo taitaa olla kyllä aika kellertävän sävyinen, mutta yölamppuna se ei haittaisi. 🙂

 6. Olen täysin samaa mieltä Suvin kanssa; osaat värkätä itse, joten eikun touhuksi!! :)<br />
  Minäkään EN YHTÄÄN lämpene tuolle 'maitojakkaralle' – tosi kökkö minusta.<br />
  Blockeja suorastaan rakastan:) eivätkä ne ole minulla koskaan temppuilleet mitenkään. Kotoa löytyy meripihkan värinen ja kirkas valkoisella johdolla ja vapaa-ajan asunnolta mini Block. <br />
  Niihin en ole lainkaan kyllästynyt vuosien varrella, päinvastoin!

  1. Sari: maito tipahti jo pois laskuista. Ehkä joskus sille löytyy hyvä paikka esim makkarista mutta ei ainakaan vielä. 🙂 Block on kyllä yksi parhaista, mutta en raaski ostaa toista. Harmi kun menin myymään sen lasikuvun pois, olisin saanut siihen uuden johdon (kolmannen) ostettua erikseen. No, eip voi enää mitään. 🙂

 7. Block-lamppu saattoi räjähdellä siksi että välistä puuttui ne pienet tassut. Eli lasien väliin pitää jäädä pieni ilmarako. On ehdoton suosikkini noista. Milk lamp ei ole minusta kiva.

  1. Minttu: Tassut oli molemmissa puoliskoissa ja väliin jäi rakonen. Ekassa johdossa oli selvä kiinnitysvika koska jos johtoon koski niin valo räpsyi. Toka pamautteli niitä sisälamppuja viikon välein ja lopulta räjähti niin pahasti että se kiinnitysosa suli ja koko johto oli entinen. :/ Vuoden verran sen lampun kanssa taistelin kunnes annoin periksi. Tosi harmillista koska Block on täydellinen. &hearts;

 8. Hei. Olen varmaan vuoden ajan seurannut blogiasi ja pidän siitä. Kiitokset ihanasta blogista! &hearts; Jos päädyt Block-lamppuun, niin sen käyttöä koskien haluan yhden vinkin antaa. Laita pienellä sinitarrapallolla johto kiinni lasiin. Siihen kohtaa missä se kangasjohto päättyy ja alkaa se musta osa. Minulla on kaksi tällaista lamppua, alkuun molemmat polttivat jatkuvasti hehkuja kunnes kuulin yheltä ystävältä ylläolevan vinkin.. 🙂 Ei ole muuten sen sinitarra systeemin jälkeen hehkuja poltellut. 🙂

 9. Block on oma suosikkini. En kyllästy siihen koskaan 🙂 Tällä hetkellä se on mulla yöpöydällä. Miniversiokin voisi toimia tuossa hyllyjen välissä.

 10. Itse olen kovin ihastunut noihin roikkalamppuihin, aion sellaisen virittää kohta valmistuvaan viherhuoneeseen.

 11. Wau, jälleen kerran kopio jostain design lampusta on itseasiassa paljon hienompi kuin alkuperäinen. 🙂 ja vielä itse tehty (seuraavassa postauksessasi)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *