Virkatut säilytyskorit

Minun piti ennen syksyn tuloa ehtiä opettelemaan virkkauksen alkeet, jotta olisin itse saanut tehtyä säilytyspussukoita ja -koreja. Yritystä löytyi kyllä, mutta virkkaamisen idea ei oikein auennut minulle. 😀 Taidankin keskittyä ainakin toistaiseksi ihan vaan neulomiseen / kutomiseen ja jättää virkkuuhommat muille. 🙂

Pentik oli pelastus, sillä sieltä löysin kivat mustat virkatut Juli-korit, joita ostin kaksi – ison ja pienen. Pienemmän täytin nyt aluksi lautasliinoilla, mutta ajattelin käyttää sitä myös kattauksessa leipäkorina. Yritän nimittäin ryhdistäytyä ja kattaa heti huomisesta alkaen pöydän aina kauniiksi ruokailuhetkiin, niin aamupalalla, päiväruoalla että iltapalalla. 🙂

P1016653.jpg

P1016654.jpg

P1016651.jpg

P1016656.jpg

Isomman korin ripustin eteisen seinälle huiveja varten. Nyt se roikkuu henkarista, mutta ajattelin korvata henkarin S-koukulla. Juli-koreja oli myös valkoisena, mutta värisävy oli luonnonvalkoinen, joten valitsin mielummin nämä mustat. Uskon että pärjäämme yhdellä isolla korilla talven asustesäilyksen suhteen, mutta voihan näitä onneksi lisäillä ylimpiin seinäripustimiin myöhemminkin, jos tulee tarvetta. 🙂

P1016636.jpg

P1016640.jpg

P1016645.jpg

Pakko muuten kertoa teillekin, että meidän neiti oppi tänään ajamaan itse polkupyörällä. 🙂 Apupyörät ovat vielä siis käytössä, mutta neiti ei ole aikaisemmin osannut / halunnut osata polkimien polkemista ja olen joutunut työntämään hänet työntöaisasta kauppaan ja takaisin. Hurjaa vauhtia sitten mentiinkin, kun neiti sai itse päättää vauhdin. Tyttö pyöräili ja minä juoksin vieressä. 😀 Sen verran rankkaa oli juokseminen tälle mammalle, että kohta kutsuu saunan lauteet löylyineen ja pieni rentoutumishetki. 😀

Aurinkoista iltaa kaikille! <3

4 kommenttia “Virkatut säilytyskorit

  1. JEE :))! Pyöräiily on mahtavaa! N oli 4 vuotta, kun oppi ajamaan ilman appareita.<br />
    <br />
    Kivat korit!! Pentik on yksi lemppareista :))

    1. Love: meillä on vielä vähän matkaa siihen, että apparit uskaltaa ottaa pois mutta jos tätä vauhtia jatketaan siihen asti kunnes lunta tulee, niin ensi keväänä voidaan jo kokeilla sitä. 🙂 N:n on kyllä niin sisukas sissi, että ei ihme että oppi jo noin pikkuisena. 🙂 MInä olin itse kuusi kun apparit otettiin pois ja vastustin sitä viimeiseen asti. 😀 Äiti voitti lopulta ja minäkin opin ajamaan ilman appareita. 😀 Tosin en osaa enää ajaa pyörää, tai siis mie sählään niin paljon että on parempi etten edes yritä, hihii. 😀

  2. Kivat ovat nuo Pentikin korit, mutta jos haluat itse virkata vastaavia, niin voin sanoa, että ihan varmasti opit ja on vielä helppoakin (ainakin korien tekeminen). Netistä löytyy hyvät ohjeet eri silmukoihin. Nimimerkillä virkannut viimeksi ala-asteen käsityötunneilla ja silti osasin 😀

    1. Rouva Jii: Nettiohjeilla yritin ja katsoin muutaman videonkin youtubesta, mutta silmukoiden kireyttä en osaa yhtään säätää, vaikka neuloessa se onnistuu. Yhden koukun käsittely ei luonnistunut ja nakkasin lopulta koukkuni ja pussinpohjani muovipussiin ja kaappiin. 😀 Yritän vielä uudestaan myöhemmin, sillä en halua antaa periksi ihan vielä ainakaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *