Kynttilänvalossa

Pimenevien iltojen paras puoli on se, että iltaisin voi poltella kynttilöitä ja tunnelmoida niiden valossa. <3 <3 Normann Copenhagenin talolyhdyssä onkin palanut kynttilä joka ikinen ilta lähes kaksi viikkoa. 🙂 

Pp1016678.jpg

Pp1016663.jpg

Talolyhty on osoittautunut aivan loistavaksi käytännössä. Oviseinän magneetti on niin tiukka, ettei tyttö saa sitä auki, eikä myöskään pääse käsiksi kynttilään missään tilanteessa. Hyvä että itsekkään saan sitä avattua. 🙂 Olen miettinyt, että haluaisin toisenkin tälläisen talon mallisen lasiseinällisen lyhdyn, mutta pienemmässä koossa. Normannilla sitä ei ole eikä sellaista ole osunut silmiini minkään muunkaan merkin osalta. Täytyykin toivoa, että jostain löytyisi saman tyylinen lyhty ennen joulua. 🙂

Pp1016662.jpg

Otin tänään käyttöön Iittalan tuikut, kun muistin kaupasta viimeinkin napata tuikkukynttilöitä mukaani. 🙂 Onneksi Kivi-tuikkujen pohja on niin paksu, ettei se kuumenna alustaa. En halua että Tray-pöydän maalattuun teräspintaan syöpyisi lämmöstä aiheutuneet renkulat. 🙂 Jonkinlaista alustaa täytyy kyllä varmuuden vuoksi katsella, joko teräksisenä tai lasisena.

Vaikka tänään on ollut ihanan aurinkoinen ja suorastaan helteinen päivä, odotin kovasti illan hämärtymistä. Minusta on nimittäin superihanaa kääriytyä torkkupeittoon ja hörppäillä teetä tunnelmavalossa, eikä kesäisin tätä oikein viitsi harrastaa. 🙂 Siksi syksy on oma lempivuodenaikani, koska kesätauon jälkeen kotifiilistely tuntuu kaksin verroin ihanammalta. <3

Tunnelmallista iltaa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

12 kommenttia “Kynttilänvalossa

  1. Pakko myöntää että syksy tulee ja kynttilät sekä lyhdyt on täälläkin kaivettava esiin. odotan niin kuumeisesti sinun asuntouutisia 🙂

    1. Maria.R: Vielä pari päivää olisi itsellänikin kestämistä. 🙂 Olen edelleen optimistisen odottavainen, vaikka nyt näyttääkin siltä että keskiviikkona en saa päätöstä tästä nykyisen kodin myynnistä tai vuokrauksesta. Kuten arvasinkin (olen selvästi piilo-pessimisti :D), on aikataulu liian nopea enkä saa vanhan kodin papereita kuntoon siihen mennessä kun pitäisi uusia allekirjoittaa. Mutta ihmeitä tapahtuu, kuten täydellisen uuden kodin löytäminen ja yritän elätellä toiveita että toinenkin ihme tapahtuisi keskiviikko-aamupäivään mennessä. 🙂

  2. Luhdalta on tullut samanlaisia talolyhtyhä mustia ja valkoisia ja pienempiä kuin tuo lighthouse! 😛 prismasta bongasin 40euron hintaan 🙂

  3. Kynttilöitä poltellaan täälläkin, parasta syksyssä. Ainakin Prismassa myydään LuhtaHomen talonmallisia lyhtyjä.

  4. Miten olisi korkkialusta kivi-tuikkujen pohjaksi? korkki ei siirtäisi lämpöä pöytään ja sointunee lattian väriin…(?)

  5. Tuo lyhty on niiiin ihana! On mun haaveostoslistalla (ennen joulua sen haluaisin hankkia) 🙂

  6. Tai miten olisi kivituikkujen alle muutamissa lukemissani blogeissa vilahtanut HAY:n kaleido(?) tarjotin??

  7. Kynttilöitä on meilläkin polteltu iltaisin jo pitkän aikaa. Mä rakastan pimeneviä iltoja ja tunnelmavalaistusta. Meillä ei pala pimeän aikaan ainuttakaan kattovalaisinta paitsi keittiössä jos tehdään jotain. Yleensä mulla on pöytälampuissa (himmennettävissä) valot sekä tietenkin kynttilät. Tämä on ihanaa vuodenaikaa kun päivisin on kesäisen lämmintä ja illat pimeitä. Ensi viikonloppuna täälläpäin vietetään venetsialaisia ja silloin voin laittaa tulia ja lyhtyjä myös pihalle. Oikein ihanaa alkusyksyä ja tunnelmallisia iltoja!

  8. Tällä viikolla tulleessa Askon ohuehkossa mainoslehtisessä (ilmestyiköhän valtakunnallisesti?) on sivulla 6 kaksi erikokoista talolyhtyä, mutta en ainakaan pikaisesti löytänyt niitä heidän nettisivuiltaan, joten onkohan vain kuvausrekvisiittaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *