Maailman paras moppi!

Muutin ensimmäiseen omaan kotiini 18-vuotiaana ja siitä asti (eli 12-vuotta) olen lähes aina pessyt lattiani Sinin mikrokuituisella monitoimimopilla. Pari kertaa olen erehtynyt kokeilemaan muiden merkkien tuotteita parketille soveltuvasta lankamopista alkaen, mutta yleisen tyytymättömyyden tai vaikeakäyttöisyyden vuoksi olen palannut aina takaisin tutun ja turvallisen Sinin käyttäjäksi . 🙂 Yhden pienen tilan (esim eteisen lattian) pesee tarvittaessa vaikka pyllykyykyssä rätti kädessä vaappuen, mutta yli 60m2 kokoisen lattiapinnan pesu alkaakin vaatimaan minusta jo teknistä varustelua, jotta moppailu olisi mahdollisimman mukavaa ja ergonomista. 🙂 Oma lempparini on vuosien ajan ollut tämä Sinin mikrosetti, jossa parasta on kevyt teräsvarsi ja mopin kääntyvä nivel, jonka avulla mahdun moppaamaan tarvittaessa myös sohvan ja sängyn alta. 🙂

P1016842.jpg

Itse suosin parketin pesussa mikrokuituisia moppeja, jotka jo pelkän vedenkin kanssa imevät lian lattiasta itseensä. Koiran vuoksi lattiat likaantuvat hyvin nopeasti ja meillä onkin tapana mopata lattiat puhtaaksi vähintään kerran viikossa. 

P1016837.jpg

P1016835.jpg

Haluan tuoda tässä postauksessani esille myöskin SINI-tuotteiden korkeat arvot, vastuullisuuden sekä kotimaisuuden, joita pidän itsekin todella tärkeinä asioina. SINI-tuoteperhettä valmistetaan nimittäin Suomessa ja suurin osa tuotteista on saanut Avainlippu-alkuperäismerkin, josta kerrotaan seuraavaa:

Avainlippu on tutkitusti suomalaisen tuotteen ja palvelun tunnus. Se kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja se mielletään alkuperältään suomalaiseksi. Avainlippu on rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki, jonka käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Avainlippu kertoo kuluttajalle paitsi korkeasta kotimaisuudesta myös tuotteen valmistajan ja palvelun tuottajan arvoista.

Sen lisäksi että Sinillä todellakin arvostetaan suomalaisuutta ja he panostavat jatkuvaan tuotekehitykseen ja tuotetyytyväisyyteen, he myös tukevat tärkeitä hankkeita kuten Pohjois-Tansaniaan rakennettavaa SINI Harghushay Primary Schoolia, joka mahdollistaa paikallisille lapsille ja nuorille mahdollisimman hyvän opetuksen ja paremmat eväät elämään. <3 <3 <3

P1016833.jpg

Palatakseni vielä itse moppailuasiaan, on mainittava että tällä monitoimimoppi-setillä saa kätevästi pyyhittyä pölyt myös seinistä ja katoista. Itse olen muutamia kertoja mopannut nihkeällä mikrokuitumopilla eteisen tahriintuneet seinät ja varresta saa tukevan ja varman otteen, vaikka kurottelisi kattoon asti. 🙂

Tapettien ja joidenkin struktuuripintaisten seinien pölypyyhintään sopii valkoinen staattinen liina, jonka voi kiertää mopin ympärille ja sujauttaa liinan kulmat mopin päällä oleviin pieniin aukkoihin. Staattista liinaa käytetään kuivana ja suosittelen laittamaan erillisen pehmikkeen mopin ja liinan väliin, jotta mopin pohjassa oleva karhea tarranauha ei naarmuta seinäpintaa. Jos seinä on kovin karheaa struktuuria (esim Tunto Karkea tai Tunto Kivi) suosittelen pölyjen putsaamiseen pelkkää imuria. Olohuoneen ja keittiön struktuuriseinät pyyhkäisin näillä liinoilla eilen, joten vuoteen ei sitä tarvitse tehdä. 🙂

Valkoisia staattisia liinoja olen ostanut itselleni monesti aiemmin, joten ne ovat meidän perheessä vakiovälineistöä. Itse käytän niitä vaihdellen sekä lattioiden että tasojen ja kaappien pölypyyhinnässä. Ne toimivat loistavasti pikasiivouksessa, varsinkin silloin kun on todella kiire tai jos haluaa hieman oikoa (ja sen jälkeen loikoillal :D) ja nopeuttaa siivoukseen menevää aikaa. 😀

P1016827.jpg

Oranssit Tomuliinat ovat loistavia lattioilla vaeltavien pölypalleroiden ja villakoirien häätämiseen ja meillä nämä oranssit apulaiset ovat tulleet pääasiasiallisesti tuuraamaan ilta-imurointia, jota en viitsi tehdä enää tytön mentyä nukkumaan. Varsinkin syksyisin ja keväisin nämä ovat olleet tarpeen, kun koiran tassuista kulkeutuu hiekkaa ja risuja sisälle asti. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-03%20koht

Tätä mikrosettiä löytyy muutamissa väreissä ja omat värilempparini ovat rauhallinen harmaa ja villi oranssi. Oranssin mopin kanssa musiikin tahtiin rokatessa ja mopatessa olisin aikas cool mamma… 😀

Huomenna muuten luvassa jymy-ylläripostaus… Kierrätystä, diytä, Artekishiä ja mustaa… 😉

Nyt takaisin yllärin kimppuun, jotta huomenna irtoaa kuvamateriaalia teille. 🙂 Moikat! <3

(Postaus toteutettu yhteistyössä Sinituotteen kanssa)

15 kommenttia “Maailman paras moppi!

 1. Kyllä munkin pitäisi itseni tuollaisella pinkillä mopilla palkita… moppaan lattiat kerran viikossa, mopilla joka on katkennut keskeltä kahtia 😀 jo kaksi vuotta.. ei kovin ergonomista siis.

  1. onnenmurunen: Pinkki moppi oli muistaakseni Roosa Nauha-kampanjan moppi. &hearts; &hearts; Eli kauniin värin lisäksi se tukee myös hyvää asiaa. &hearts; &hearts;&hearts;<br />
   <br />
   Kääks, minulla on joskus muinoin ollut kylppärin kuivauslasta keskeltä katki ja jouduin kyykkimään lattialla ja käsin liikuttelemaan lastaa, kun varren päässä se vaan retkotti lerppuna. 🙂 Useampi kuukausi meni tuolla taktiikalla kun en saanut aikaiseksi ostaa uutta kuivainta siihen. 🙂 Mieti miten helppoa olisi moppaus jatkossa, jos sinulla oli ehjä moppi? 😀 Sen jälkeen varmaan miettisi muutaman hetken, että miksi ei tullut ostettua ehjää tilalle jo aikaisemmin. 🙂 Meillä myös aikoinaan imuroitiin rikkinäisellä imurilla jonka letku ei pysynyt kiinni varressa. Moneenkohan kertaan teippasin sitä uudelleen kesken imuroinnin, kun letkuosa irtosi siitä varresta. 😀 Ei enää koskaan sanon minä, hihii. 😀

 2. Voi ihania värejä!!! Onko ihan ylläripylläri, että voisin ostaa tuollaisen turkoosin &hearts;<br />
  Tosin, meillä on jo ihan ehjä Sini-moppi, joka muuten on aivan paras 🙂

  1. Heidi: Turkoosi on kiva myös. 🙂 Sinin mopit ei hevillä hajoa, joten niitä ei tartte usein vaihdella. 🙂

 3. Ihania moppeja ja värejä. Voiko moppikin olla designia tai tyylikäs..voi. =)<br />
  Pakko sanoa että ihailen sinun intoasi ja olet varmasti esikuva monelle. Olet hienosti selvinnyt juoruista ja saanut paljon kuraa niskaan ja silti vaan porskutat eteenpäin. Paljon on varmaan sinulle kateellisia ihmisiä, jotka ovat jostain syystä tyytymättömiä omaan elämäänsä. <br />
  Erostakin näytät selvinneen ihan hyvin ja sinulla ja tytölläsi näyttää menevän hyvin. Jatka vaan samaan malliin.<br />
  t:vakkarilukijasi joka harvoin kommentoi.

  1. kati: Kyllä mopinkin design voi olla tyylikäs. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihana Kati! &hearts; &hearts; &hearts; Kyllä tässä on vuosien varrella joutunut kasvamaan, kehittymään ja vahvistumaan olosuhteiden pakosta ja kohtaamaan paljon ikäviäkin juttuja. Ja vaikka joskus on tuntunut että raja tulee vastaan enkä yksinkertaisesti enää jaksaisi, olen kuitenkin saanut jostain voimaa ja selvinnyt tilanteista ainakin tähän asti jaloilleni. 🙂 <br />
   <br />
   Halaus sinulle! &hearts; &hearts;

 4. Hyvä mainos, kävi tekemään mieli siivota 🙂 Ja huom, inhoan siivoamista. Täytyy varmaan kokeilla noita staattisia liinoja, joskus kaupassa harkitsin.

  1. Minttu: Hihiii. 😀 Siivoaminen on ihan kivaa kun välineet on sellaiset jotka toimivat. 🙂 Staattiset liinat on käteviä ja yhdellä liinalla saa siivottua jopa tasot JA lattiat, kun ekana pyyhkii tasoilta pölyt ja liinan puhtaalla puolella pyyhkii varren avulla lopuksi lattiat. 🙂

 5. Mä olen myös vannoutunut Sini-mopin käyttäjä. Sellainen on ollut meillä jo vuosia ja muuta en kyllä huolisikaan. Sillä on todella näppärä pestä laminaattilattiat kun vaan käyttää nihkeää liinaa. Vaikka tosin meidän laminaatti on onneksi sen verran laadukasta, ettei haittaa vaikka liina olisi märkäkin. Teippiharja kyllä kuulostaa myös tosi mielenkiintoiselta ja toimivalta. Taidankin laittaa sen seuraavaan ostoslistaan. Kiitti vinkistä!

  1. Marja K: Sini on kyllä parhaista parhain enkä ole löytänyt edes yhtä hyvää korvaajaa muista merkeistä. Tämä Sinin yhteistyö on itselleni tosi mieluisa koska olen aina tykännyt Sinin tuotteista ja muutamat niistä on siivouksessa tosiaan niitä parhaita apulaisia. 🙂 Teippiharja on todella loistava keksintö ja siihen saa vielä vaihtotarrarulliakin. Tämä on tullut jäädäkseen meidän huusholliin. 🙂

 6. Tämän luettuani marssin kauppaan ja ostin tuollaisen setin ja pitkästä aikaa oli kiva pestä lattioita 🙂 Mukavaa, kun saa tällaistakin inspistä täältä!

  1. Fanni: Ihana kuulla että siivousinto tarttui sinuunkin. 🙂 Sinin mopit kyllä parasta A-luokkaa ja niiden kanssa moppaaminen on soljuvaa ja kivaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa lauantai-illan jatkoa! &hearts;

 7. Mä haluaisin tuollaisen mikrokuitumopin, mutta mistä saa esim. harmaan tai pinkin, en ole ole löytänyt kuin noita v.sinisiä… Mä haluan väriä ja iloa siivoukseen 🙂

  1. Minni: Ainakin Citymarketeissa on ollut harmaata, samoin Prismassa. Omassa lähiPrismassa oli harmaata viikko takaperin ainakin.<br />
   <br />
   Pinkki taitaa olla Roosa nauha-kampanjan moppi, joten sen saatavuus varmasti vaihtelee liikkeittäin. S-ketjun liikkeissä olen nähnyt niitä myytävän kesällä. Oranssi on ymmärtääkseni kevään kausiväri, joten sen löytäminen voi olla kiven alla. Toivottavasti niitä tulee lisää tulevana keväänä ja syksyllekin olisi ihana saada jokin oma kausiväri. 🙂

 8. Tuo uusi oranssi väri piristäisi kyllä kummasti uutta kotia ja motivoisi siivoamaan jo värinsä puolesta, harmaa myös tyylikäs. Muuttotouhuissa siis viikonloppuna…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *