DIY – Tuolien uusi elämä

Eilen aamulla kahvitauon aikaan selailin läpi Huutonetin aarteita ja satuin bongaamaan myynti-ilmoituksen kahdesta kivasta selkänojallisesta jakkarasta. Huuto oli umpeutumassa muutamien minuuttien sisään, joten minulla oli tuuria kun satuin juuri oikealla hetkellä etsimään tuunauskuntoisia jakkaroita ja ehdin viime hetkellä tekemään oman voittohuutoni. 🙂 Lähdin tuolienhakureissuun samantien ja paluumatkalla kipaisin ostamassa purkin mustaa Helmi-Kalustemaalia ja maalisudin, jotta pääsen heti hommiin kotiin päästyäni. 🙂

P1016864.jpg

Tuolit olivat hyvässä kunnossa ja erittäin tukevaa ja vankkaa tekoa. Valmistajasta ei ole mitään tietoa, mutta muistelin että ala-asteella koulun ruokalassa olisi 90-luvun alkupuolella ollut tälläiset tuolit. 🙂 Tuolien muotoilu on minusta aivan huippu, istuinosa on kuin Artekin E60-jakkara, mutta selkänoja tekee tästä hieman futuristisen oloisen ja kivan erikoisen. Nämä tuolit sopivat mielestäni täydellisesti meidän kotiin Hayn Loop-pukkijalkojen ja Loop-naulakon sekä Tray-pöytien seuraan, Dotseista ja muista skandinaavisista sisustusjutuista puhumattakaan. 🙂

P1016871.jpg

Tuolit ovat koivunsävyiset ja pohjatyönä tein kevyen hionnan hiekkapaperilla ja nihkeäpyyhinnän laimealla maalipesuliuoksella, jonka tarkoitus on saada maali tarttumaan paremmin puun pintaan. Varsinaista pohjamaalausta (esim Otex tms.) en tehnyt, vaan sudin Helmi-kalustemaalin suoraan tuoleihin heti hionnan, maalipesun ja kuivumisajan jälkeen. 

P1016872.jpg

Maalailut suoritin tuttuun tapaani parvekkeella ja suojausalustana toimi paremman puutteessa pala muovia ja kartonkia sekä yksi leivinpaperiarkki. 🙂 Ensimmäisen mustan maalikerroksen sutaisin jo eilen päivällä ja toisen tänään aamulla. Nyt tuolit ovat kuivumassa ja huomenna klo 14 aikoihin ne ovat käyttöönottokunnossa. 🙂 Siinä minä kiepuin ja konttasin tuolien ympärillä ja sudin maalit kauttaaltaan tuolien pintaan. Myös istuimen alapohja on siis maalattu ja vaikka mistä kulmasta tuoleja katsoisi, niin mitään muuta ei näy kuin mustaaaaaa. 🙂

P1016873.jpg

Nyt vaan odottelen huomista, että pääsen sovittelemaan tuoleja paikoilleen. 🙂 Mukavaa keskiviikkoa!

Ps. Huomenna tulossa lisää ylläreitä! 😉

18 kommenttia “DIY – Tuolien uusi elämä

  1. Kirpparikeiju: Musta on näiden tuolien muotoiluun kyllä täydellisin värivalinta. 🙂 Ei ne olisi näin kivat valkoisena ollenkaan, mutta kirkkaanpunaisena tai keltaisena ne voisi olla lähes yhtä hienot kuin mustana. 🙂 Sinä olet yksi miun tuunauskuningattaristani. ♥ ♥ Teidän musta kaappi on myös vähintäänkin yhtä täydellinen kuin miun jakkarssonit. ♥

  1. Sofia: Kiitokset. 🙂 Bannerin tuunasin myös, kun tuunailu jäi päälle. Vähän syksyisempää fiilistä ja päivitystä banskuun kanssa. 🙂

  1. Minna: ♥ ♥ ♥ Ei muuta kuin sopivan mallisia tuoleja tai jakkaroita etsimään ja maalailuhommiin. 🙂 Omasta kokemuksesta voin nyt sanoa että kyllä todellakin kannattaa. ♥ 🙂

 1. Hyvän ostoksen teit, kauniit tuolit! Olet paljon maalaillut, joten kysyn neuvoasi. Minun pitäisi maalata valkoinen, vähän kulunut lipasto uudelleen valkoiseksi. Voiko sen tehdä spray-maalilla? Pystyn maalaamaan ulkona, joten ei tarvitse suojata ympäristöä. Vai mikä olisi paras ratkaisu?

  1. anonyymi: Kiitokset! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kyllä spray-maalilla voi maalata, varsinkin ulkona jossa ei haittaa suihkutella menemään. 🙂 Maalia menee lipastoon aikamoinen määrä, joten sitä kannattaa varata reilusti ja maalikerroksia joutuneen laittamaan ainakin kaksi. Jos ei pinta ole ihan tasainen kahden kerroksen jäjiltä niin tee vielä kolmas. Itse olen suihkinut vain Mastonin maaleilla, joten en osaa sanoa miten muun merkin maalit käyttäytyvät. Maston oli kuitenkin minusta tosi hyvä ja maalipinnasta tuli tasainen ja kestävä. Kuivumisen kannalta pitää miettiä sääolosuhteita ja sitä miten lipaston saa siirrettyä jonnekin katoksen alle yöksi. Jos teillä on vanerilevyä tms. niin lipaston voisi maalata sen päällä ja kantaa alustassaan suojaan. Spray-maalit haisevat t-o-d-e-l-l-a voimakkaasti ja pahalle, joten lipasto tulee haisemaan vielä ainakin viikon maalamisen jälkeen. Älkää siis laittako sitä makuuhuoneeseen ainakaan ennen kuin viikko on vierähtänyt. 🙂

 2. Ihanat. Paljonko maksoit tuoleista ja kuinka paljon meni maalia? Helmi-maali on tosi ohutta ja minä maalasin kokonaisen kahdeksan hengen ruokapöydän tuolla 0,9 L purkilla kahteen kertaan. Sinulle olisi se 0,2 riittänyt. 🙂

  1. Senni: &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuoleista maksoin yhteensä kympin ja maalia meni alle 2dl. Yhdelle tuolille tuli hintaa maalin kanssa noin 6,45e. :)<br />
   <br />
   Helmi-maali on ohutta ja sitä ei kahteen maalikerrokseen kahden tuolin osalta tosiaan mennyt kuin vajaa 2dl ja näihin tuoleihin olisi oikein hyvin riittänyt se pienin purkkikoko. MInulla on eräs toinenkin projekti meneillään ja tarvitsin mustaa kalustemaalia enemmän, joten ostin suoraan tuon isomman purkin josta riittää näihin yllärijuttuihinkin. 🙂 Huomenna tulossa postausta tästä mysteeri-projektista. 🙂

  1. Iitu: Tuoleista oli tosi hienot. 🙂 Nyt vaan etsimään kivoja tuoleja ja tuunailemaan niistä mieleiset. 🙂 Tuunailu on kyllä kaiken arvoista, vaikka pitäisi etsimällä etsiä pitempäänkin sopivan mallisia kalusteita. 🙂

 3. Jees. Nämä tuunaukset ja vanhojen esineiden uudet elämät kiinnostaa aina. Tosi hyvännäköiset ja niin just teille sopivat tuolit sait maalikerroksella aikaan. Selailen kanssa usein tori.fi ja huuto.net palveluita ja yleensä mitään kiinnostavaa ei silmiin osu, mutta aina silloin tällöin tekee näitä löytöjä ja silloin ne tuntuvatkin sitten sitäkin paremmilta.

  1. Kaisa J: Heti kun näin huutiksessa kuvan näistä tuoleista, näin mielessäni ne mustana ja rakastuin. &hearts; &hearts; &hearts; Ja mieleen muistui myös koulun ruokasali tokalla. 😀 Näiden jakkaratuolien löytyminen oli kyllä silkkaa tuuria. Ja myyjän kanssa kun juttelin, niin hän sanoi että jos en olisi ehtinyt tekemään huutoa silloin viisi minsaa ennen huudon sulkeutumista, olisi tuolit päätyneet toisaalle käyttöön. 🙂

 4. Oi miten kivat!!! Odotan innolla miltä ne näyttää omilla paikoillaan! 🙂 Ihanaa kun sullekin on tullut ripaus mustaa sisustukseen, ainakin itse kovasti fiilistelen sitä valkoisen kanssa! 🙂 Meillekin sitä vois ripotella hieman enemmän. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *