DIY – 6 x musta jakkara

Löysin kirpparilta pinon perusjakkaroita parin euron kappalehintaan ja mieleeni tuli heti yksi käyttöidea, jota olen ajatuksen tasolla työstänyt jo jonkin aikaa. 🙂 Olen aivan höpönä tuoleihin ja mielelläni vaihtelisin ruokapöydän ympärillä olevia tuoleja vaikka kuukauden välein, mikäli se olisi mahdollista. Olen ehtinyt haaveilemaan jos jonkinlaisista mustista puutuoleista kesän ja alkusyksyn aikana ja noin kuukausi taaksepäin päähäni putkahti ajatus selkänojattomista jakkaroista ruokatuoleina. 😀 Artekin mustat E60-jakkarat olivat tietenkin mielessä, mutta kirpparilta haalitut ja maalilla tuunatut Artekish-jakkarat saavat ajaa toistaiseksi asian. 😀 Mustaa maalia pintaan ja voila, uudet keittiön tuolit ovat täällä. <3

P1016916.jpgP1016900.jpg

Kuusi tavallista mustaksi maalattua jakkaraa valtasivat ruokapöydän ympäristön ja tykkään todella paljon tästä ideasta. Jakkaroiden korkeus on 45cm ja halkaisija 38cm ja kuten kaksi aikasempaakin tuunattua tuolia, ovat nämäkin jämäkät ja tukevat istua. <3

P1016894.jpg

P1016886.jpg

Kauniin pikantti pikimusta tekee näistäkin jakkaroista tyylikkäät ja hintaansa huomattavasti arvokkaamman näköiset. 🙂 Nelisen euroa kustansi yksi jakkarsson, joten jos sattuu kyllästyminen iskemään niin ei haittaa mitään. 🙂 Väriäkin voi vaihtaa halutessaan vaikka puolen vuoden välein ja käyttötarkoitustakin voi vaihtaa lennossa. Tälläiset jakkarat ovat loistavia yöpöytinä, lamppupöytinä, eteispenkkeinä, kukkapylvään asemasta käytettynä tai jopa sisustuselementtinä, kun niistä pinoaa tornin. 🙂 

P1016896.jpg

Ilta-aurinko paistoi taas niin keltaisenaan, että nappailen paremmat kuvat teille huomenna isomman kotipostauksen yhteydessä. Nauttikaa päivän viimeisistä auringonsäteistä ja kauniista auringonlaskusta! <3 Huomiseen! <3

50 kommenttia “DIY – 6 x musta jakkara

 1. Vau, ai tuo suunnitelma oli noin lähellä toteutusta! Voi vitsi sun kanssas nainen 😀 Hienot on kyllä! Mitenkäs jakkaroiden korkeus suhteutettuna pöydän korkeuteen? Joutuuko tällainen tappi kuten minä istua jakkaroilla niin, että leuka ylettyy juuri ja juuri pöytätasolle? 😉

  1. Irina: Hihiii. ;D Melkein möläytin sinulle eilen tämän suuren tuunaus-salaisuuteni, mutta pidin pintani etkä onneksi hiffannut minun möläytystä. 🙂 Kartellin tuolit on vain sentin korkeammat istuinkorkeudeltaan kuin nämä jakkarat, joten näissä sinun on mukavampi istua ja ylettää ehkä niin napin puolet kantapäästäkin lattiaan. 🙂 Nämä on siis oikein passelin korkuset ruokapöydän kanssa, ei yhtään liian matalat. 🙂

  2. Mä koitan ensi viikolla tulla testaamaan nuo jakkarat. Ja keinun tietty! Ja tuon sulle sen mistä puhuttiin. &hearts; Ja joo, oliski muuten kiva, jos yltäisi joskus jalat maahan tuolilla istuessa. 😀 😀

  1. Aurinkoinen: Kirkkaat on kivat mutta vaihtelu virkistää ja minä olet itse tosi tyytyväinen vaihdokseen. 🙂 Meillä harvoin istutaan tuntikausia pöydän ääressä ja syödessä ei meistä kukaan nojaa selkänojaan. Nyt pääsen entistäkin vähäisemmällä siivoamisella ja sormenjälkien pyyhinnällä kuin ennen. 🙂

 2. Ihanan skandinaavista! 🙂 Sulla sitä silmää kyllä löytyy &hearts; Laitoin sulle muuten jo jokunen aika sitten sähkäriä, onkohan taas mennyt roskalootaan?? 😀

  1. Saana: Juu, enemmän Tanskaa ja vähemmän New Yorkia nykyisin. 😀 Minulla vanha kone oli aivan pee ja osa meileistä ei tullut koskaan perille ja se hajosikin sitten lopulta. Nyt on toimiva kone tilalla joten onkelmaa ei enää pitäisi olla. 🙂 Yritän muistaa käydä kohta puoliin gmailissa katsomassa josko löytäisin sinun viestin sieltä jostakin. 🙂

 3. Tosi hienot! Maalilla saa niin paljon aikaan. Jospa tästä saisin inspiraation maalata oman pöytäryhmäni, joka on odotellut kuukausia… 😉

  1. Silja Maaria: Maalailu on ihanaa ja sillä saa kyllä aivan mielettömiä muutoksia aikaan parilla kerroksella. 🙂 Nyt vaan tuumasta toimeen sielläkin, niin pääset nauttimaan &quot;uudesta&quot; ruokailuryhmästä. &hearts; &hearts; 🙂

 4. Upeat ja pajo paremman ja jotenkin yliellisemmän näköiset kuin ne original puunsävyiset. Mites toi maalaus meni, hioitko vanhat lakat alta, vai maalasitko vaan päälle, vai miten? 🙂

  1. Jere: Mustana tälläiset perus jakkarat on minusta tosi tyylikkäitä ja hienoja. 🙂 Kauempaa kun tiirailee niin melkein voisin luulla että nämä on Artekin oikeat E60-jakkarat. :)<br />
   <br />
   Minä tein hiekkapaperilla pikaisen hionnan (karkeus 120) ja pesin ne laimennetulla maalipesuliuoksella nihkeällä liinalla läpikäyden ja huuhdellulla liinalla huuhtoen. Sitten vaan Helmi-kalustemaalia pintaan kaksi kerrosta (välissä tietty kuivumisaika 16h) ja voila. 🙂 Jonkinlainen lakattu viilupinta näissä jakkaroissa oli, mutta en hionut puuta näkyviin. Karhensin vaan pintaa sen verran että maali tarttuu hyvin kiinni. Muutama naarmu oli parissa tuolissa mutta ne peittyivät pelkällä maalilla. En alkanut kittailemaan niitä erikseen hiontapölystä ja erikeperistä sekoitetulla tahnalla, kuten olisi oikeaoppisesti toimiessa pitänyt. Omaan käyttöön kun nämä tulevat, niin oikaisin hieman ja kokemuksesta veikkaan että hyvin tulee maalipinta kestämään normaalia elämän menoa ja pieniä kolhujakin. 🙂

 5. WAU!!! 🙂 Ihan mahtavat tuolit ja huippuihana pöytäryhmä :)<br />
  Ihanaa iltaa siulle &hearts;

  1. Soili: &hearts; &hearts; &hearts; Ihanaa vaihtelua pikkurahalla. 🙂 Tykkään kovasti ja jos tulee joskus kyllästyminen (kuten varmasti jossain vaiheessa tuleekin) niin voin keksiä jakkaroille muuta käyttöä esim pöytinä ja viedä ylimääräiset varastoon. 🙂

 6. Hei! Mikä on ruokapöydän alla oleva matto, onko Pappelina? Vai mikä? Ja koko? Juuri tuollainen meillä haussa!

 7. Tosi hienot tuli! Jospa minäkin vihdoin motivoituisin maalaamaan omat saman näköiset varapallini (hih). Ostin aikoinaan puun väriset tuolit Ikeasta ja ne ovat saaneet nyt odottaa jo yli 4 vuotta valkoista maalia pintaan.. Noi on kyllä tosi näppäriä, ovat kovassa käytössä meillä varaistuimina ja muuten pinottuna 🙂 Kunpa vaan saisin edes ripauksen itselleni tuota sinun energiaasi ja toimeliaisuuttasi!<br />
  <br />
  Hei, maalasitko muuten itse valkoisen Hayn trayn mustaksi? Jos maalasit, niin miten onnistui? En ole vielä kovin kauan seurannut blogiasi, joten en tiedä onko sulla ennestään mustaa, tai ehkä olet ostanut uuden.

  1. Rosavilla: Nyt vaan tuumasta toimeen ja sinullakin on kohta kauniit ja katseenkestävät maalatut tuolit. &hearts; :)<br />
   <br />
   En maalannut itse Tray-pöytää, vaikka sitä vaihtoehtoa vakavasti harkitsin. En kuitenkaan uskaltanut lähteä hutiloimaan maalin kanssa, kun pöytä on aika arvokas tuunattavaksi. Meni pupu pöksyyn. 😀

  1. Suvi: Hihii, kiitos! 🙂 Aina silloin tällöin minua rouskaisee tuunauskirppu ja silloin tulee enemmän touhuttua maalien ja muiden juttujen kanssa. Jakkaroista ja tuoleista tuli maalikerroksen jälkeen ihan kuin uudet. Tykkään. &hearts; &hearts;

  2. Jasmin: Ruokailuryhmän osalta menee aika fifty fifty, mutta kun poistin pöytätabletit niin sitten suhde oli enää sixty forty. 🙂

  1. nona: Keinuu päivittäin ja keinu on kovassa käytössä. 🙂 Minäkin siinä istuksin ja ystävien ollessa kylässä keinu on suosituin istumapaikka. 😀

 8. Vaikka valkoisen ystävä kovasti olen, niin nytten näyttää paremmalta, keinu ja naulakko ovat ihanat!

 9. Mä pidän kovasti tästä sun uudesta mustavalkoisesta sisustuksesta!<br />
  Mulla odottaa kanssa kaksi samalaista jakkaraa hiomista ja maalia. Kun vaan saisi aikaseksi…

  1. Mirva: Nyt vaan pistät hösseliksi ja tuunaat itsellesi uudet ihanat tuolit. 🙂 Ryhtyminen on vaikeinta mutta sitten kun pääset ekan pensselin vedon sutaisemaan ja näet värieron niin sitten et enää malta lopettaa. 🙂

  1. Frida: Sinä sen sanoit. 🙂 Mietin pitkään kuvaavaa sanaa tälle muutokselle eikä mieleeni tullut kuin kontrasti. 🙂 Särmää, sitä tuli juuri sopivasti ja sisustus on nyt mielenkiintoisempi. 🙂

 10. Ihanat jakkarat!Musta sopii hienosti!Jotenkin jakkaroita vaan liikaa,pari riittäisi.Mutta tämä vaan minun mieleipiteeni:)

  1. nanna: Jakkaroita on nyt vain neljä, joista kaksi on niitä selkänojallisia Artekish-tuoleja. 🙂 Kaksi jakkaraa on muussa käytössä, toinen tytön huoneessa yöpöytänä ja toinen eteisessä. 🙂

 11. Ihanalta näyttää! Tyttö (3v) tässä vieressä tokaisi, että äiti miksi me ei mentäis nuille kylään. 😀

 12. Vanhemmillani on samanlaisia tuoleja tuossa puunvärissä. 😀 Olen itsekin miettinyt että ne voisi maalata ja raahata omaan kotiini. 😀 Pidän niiden ilmeestä, mutta se kulunut ja lommoinen puu ei näytä kovin kivalta. Operaatio on jäänyt koska vanhempani eivät luovu ihan vielä tuoleistaan ja minäkään en oikein tiedä minkä väriseksi ne sitten oikein maalaisi… 😀

  1. Soffe: Sitten kun vanhempasi ovat valmiita luopumaan omista tuoleistaan niin nappaa ne itsellesi ja maalaa oman sisustuksesi pää- tai tehostevärillä. 🙂 Maalaaminen on edullista ja melkoisen helppoakin, joten jos maku muuttuu, saa tuolit helposti maalattua uudella värillä. 🙂

 13. Oi että, mie kans piän tästä musta-valko-yhistelmästä kovasti :)<br />
  Ei aiemmissakkaan vikkaa ole ollu mutta nyt, nyt on ihana :)<br />
  Minusta on niin kiva ku sulla(ki) maku muuttuu koko ajan 😀 mullaki 😀 tai ei sulla ja mulla liian usiasti muutu mutta siis monesti :)<br />
  Se vaan on niin kivaa vaihella tyyliä 🙂 ja varsinki! maalaamaalla ja löytämällä aarteita joita sitte maalilla saa tyylikkääksi eikä maksa paljoa :)<br />
  Ihanaa viikonloppua &hearts;

  1. Meän Satu: Minulla on aika mojovat vaihtelut ollut sisustuksessa tämän bloggaamisen ajan ja oikeastaan puolivuotta jo ennen aloitustakin. 😀 Nyt vaihtelunhaluni on hieman hilliintynyt ja uskon löytäneeni sen punaisen langan uudelleen. Järjestyksen vaihtelua rakastan ja sitä tulee varmasti olemaan jatkossakin aikas paljon. 🙂 Ollaan me kyllä aikamoisia naisia, hihii. &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikkoa sinullekin!&hearts; &hearts;

 14. Tykkäsin kans enemmän kirkkaista tuoleista. Nuo mustat jakkarat on kivan näköiset kyllä, mutta nyt niitä on minunkin makuun jo liikaa…Makuasioita. 😀 Pääasia, että on itselle mieluista.

  1. Aurinkoisen komppaaja: Mustia jakkaroita on pöydän ääressä nyt neljä, joten määrä on hieman pienempi. Mustat pöytätabletitkin siirtyivät sivuun toistaiseksi, joten ruokailuryhmä on hillitympi ja valkoisempi kuin tämän postauksen kuvissa. 🙂

 15. Hieno tuunaus 🙂 Mustaa alkaa olla jo paljon. Koti alkaa olla enemmän mustavalkoinen kuin valkoinen pienellä ripauksella mustaa. Itse pidän kovasti mustasta, joten suuntaus miellyttää omaa silmää. Mietin vain tuleeko valkoiseen kotiisi jo niin paljon mustaa, että se kaipaisi olohuoneeseenkin jonkin tehostevärin lisäksi? Lapsen makuuhuoneessahan tämä jo on toteutettu onnistuneesti.

  1. hani: Pöydän ympäriltä siirtyi pari jakkaraa muuhun tarkoitukseen ja tuoleja on enää neljä. Myös pöytätabletit olen ottanut pois ja nyt yleisilme on huomattavasti valkoisempi. 🙂

 16. Pakko kommentoida varsinaisen aiheen vierestä, että erityisesti tuo alimmainen/viimeinen kuva oli jotenkin todella makuuni. Olen tuskaillut omassa kodissani lattian (värin) kanssa, ja nyt tuota alimmaista kuvaa katsoessani mua ei häirinnyt ollenkaan tammen värinen lattia, kun muutoin on valkoista (ja tietty mustaa ripaus). Eli sama kombo siis mulla väreissä, ja tästä kuvasta sain jotenkin varmuutta siihen, että nykyinen lattia saa pysyä paikallaan rauhassa, tehosteseinien maalaus saa riittää 🙂

  1. Emppu: Meillä tämä lattia on jo sen ikäinen että kellatumista ja kukertavuutta esiintyy aika paljon. JOskus se kuvissa oikein korostuu ja saattaa lattia muuttua melkein oranssiksikin. 😀 Ei tämä nyt täydellinen yhdistelmä ole, mutta ei pahakaan. Enköhän selviä tammiparketin kanssa ja tuohan se toisaalta sisustukseen lämpöä ja kodikkuuttakin. &hearts; &hearts; Ja kohtahan tulloo taas tammiparketit tammenvärisenä muotiinkin, eikös ne aina kymmennen vuoden välein nouse aallonharjalle… 😀 😀 Silloin me ollaan tosi trendikkäitä kukertavien lattioidemme kanssa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *