Vertailussa talolyhdyt – Luhta Home & Normann Copenhagen

Normann Copenhagenin Lighthouse on jo klassikoksi muodostunut talon muotoinen kynttilälyhty, joka minultakin löytyy valkoisena. Jo viime vuonna kuolasin tätä Lighthouse-lyhtyä, mutta se ei sopinut silloiseen sisustukseen ja siksi sen ostaminen oli ajankohtaista vasta tänä vuonna. Ison valkoisen talolyhdyn rinnalle haluaisin mustan samanlaisen, mutta pienemmässä koossa. Ihanat lukijani olivat taas suureksi avuksi kun he minulle vinkkasivat Luhdan Tupa-lyhdystä, jota myy esim Prisma. Kävin Prismassa katsomassa kyseistä lyhtyä ja se on kyllä aikas hieno. 🙂 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-05%20koht

Vertailun vuoksi listaan tähän yhtäläisyydet ja eroavaisuudet, jotka ehkä auttavat teitä muutamaa lukijaa jotka olette miettineet Normann Copenhagenin talolyhdyn ostamista, mutta korkeahkon hinnan vuoksi päättäneet toistaiseksi pärjäillä ilman. Luhdan Tupa-lyhty on huomattavasti edullisempi ja minusta erinomainen vaihtoehto talolyhdyksi. 🙂

 • Normannin lyhty on hieman korkeampi ja suurempi. Minulla ei ollut mittanauhaa mukana kaupassa, joten en saanut tarkkoja mittoja Luhdan lyhdystä. Silmämääräisesti veikkaisin että Luhdan lyhty on noin 10cm matalampi ja 10cm pienempi kuin Normannin. Molemmat ovat kuitenkin isoja ja näyttäviä lyhtyjä, joiden sisälle sopii suurimmatkin pöytäkynttilät. 🙂 Alla oleva kuva mustista lyhdyistä on minusta hyvin lähellä todellista kokoeroa.
 • Normannin lyhdyn pohjassa sisäpuolella on metallinen rengas, joka kehystää kauniisti kynttilää. Tälle ei varsinaisesti ole kai mitään funktiota, joten sen puuttuminen Luhdan lyhdystä ei haittaa. Luhdan sisäpohja on täysin sileä siis.
 • Normannin lyhdyn teräksinen katto ja sivun metalliosa on samaa levyä, joka on taivutettu ja siitä on leikattu pala pois lasia varten. Pyyhkiminen on helpompaa ja yleisilme on viimeistelty. Luhdan lyhdyssä jokainen metalliosa on erillinen, eli siinä näkyy saumoja ja kiinnityskohtia enemmän. Tämä on vain esteettinen pikkujuttu, jossa Normann päihittää Luhdan.. 🙂
 • Normannin lyhdyn aukeava ovi lukittuu voimakkaalla magneetilla, jota on vaikea aikuisenkin saada auki, saati sitten lapsen. Luhdan lyhty suljetaan metalliväkäsellä joka pujotetaan rungossa olevaan vastakappaleeseen (se perinteinen tapa sulkea lyhtyjen ovet siis). Molemmat ovat turvallisia lapsiperheessä.
 • Normannin lyhdystä puuttuu kantolenkki, Luhdasta se löytyy. Lyhty on kuitenkin niin painava ja lenkki kovin pieni, joten itse en uskaltaisi kantaa lyhtyä lenksusta roikottamalla. 🙂

Pisteitä annan lyhdyille seuraavasti:

Normann Copenhagen Lighthouse 9/10 (miinusta korkeasta hinnasta)

Luhta Home Tupa 8/10 (miinusta viimeistelemättömyydestä)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-05%20koht

Hintaero on lyhdyillä aika tuntuva, Normannin Lighthouse kustantaa ostopaikasta riippuen noin 90e ja Luhdan Tupa 40e. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. <3 Luhdan lyhdyn hintataso on minusta ehkä lähempänä oikeaa tasoa kuin Normannin, jonka hintalapussa on myös pieni design-lisä. Itselleni Normannin design on kuitenkin tärkeä asia, joten mielelläni maksan hieman extraa siitä hyvästä. Luhdan lyhdyssä puolestaan houkuttelee edullisuus ja jos minun pitäisi nyt päättää kumman ostaisin ainoaksi talolyhdykseni, niin en osaisi tehdä päätöstä. 🙂 Jos ja kun nyt sitten päätän ostaa valkoiselle Normann-lyhdylleni mustan kaverin, niin siinä tapauksessa käännyn Luhdan puoleen ja valitsen edullisemman. 🙂

Illalla tulossa lisää Artekishiä 🙂 Moikat hetkeksi! <3

(Tuotekuvat: Normann Copenhagen, Prisma)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

12 kommenttia “Vertailussa talolyhdyt – Luhta Home & Normann Copenhagen

  1. Irina: Tuota pienempää en silloin löytänyt, mutta viime viikolla kauppareissulla huomasin saman. 🙂 Se pieni on niin söpö. &hearts;

 1. Mä hankin Luhdan lyhdyn viime viikolla, ja mun mielestä siinä hintalaatu-suhde on kunnossa! Tilasin nimittäin ensin Normann Copenhagenin lyhdyn ja en tiedä minkä maanantai version sain, mutta lasit heilui ja lyhty keikkas sekä maalipinta oli jostain kohti kärsinyt!!! :/ Palautin lyhdyn ja päätin miettiä hetken vielä että onko lyhty oikeasti 90€ arvoinen. Päätös tapahtui, kun näin S-marketissa Luhdan vastaavan lyhdyn… Eli Normanin lyhty jää kyllä hankkimatta meillä! Luhdan oma oli täydellinen, niin koonsa kuin laadun ja hinnan puolesta! 🙂 Ihana on, syksy saapi tulla! 🙂

  1. Heli: Luhdan lyhty on kyllä hyvän hintainen ja ihanan näköinenkin. &hearts; Nö höh miten huono tuuri on ollut Normannin kanssa, lieneekö se ollut kovia kokenut mallikappale tai jotain. 🙁 Minulla tuo valkoinen lyhty on ihan priimakunnossa eikä se edes naarmuunnu kovin helpolla. Luhdan lyhty ajaa ehdottomasti saman asian, joten ei huono sattuma sinulla sitten kuitenkaan. Syksy saa tulla! &hearts;&hearts; 🙂

 2. Normann on mielestäni selkeästi tyylikkäämpi ja viimeistelyn taso on ihan eri. Itse pidän lyhtyä sisällä, joten viimeistellyllä ulkonäöllä on väliä. Toisaalta lyhty on sen verran kallis, etten malta pitää sitä ulkona. Jos haluaisin lyhdyn ulos terassille niin valitsisin Luhdan 🙂

 3. Itse olen jo tovin pohtinut kumpaan kallistuisin,tuon isomman Luhdan version näinkin jo Prismassa,mutta myydäänkö noita pienempiäkin siellä??Vai missäköhän Irina on sellaisen nähnyt 😮 Normannia en ole luonnossa kyllä nähnytkään,mutta hinta iiiiks! Täytyisi tuohon hintaan pitää kyllä kesälläkin esillä 🙂 Täytyypä vielä tuumata!

  1. Ellen ja Irina: Pienempää Luhtaa löytyy muutamista myymälöistä, osa lyhdyistä on kukka-piha-puutarha osastoilla ja osa sisustuspuolella. Ja saunaosastoltakin saattaa löytyä joitain lyhtyjä. Kannattaa siis kiertää myymälä läpi ja kysyä myyjältäkin, pitäisi löytyä kyllä. 🙂

 4. Voisin kuvitella sisällä olevan rinkulan funtioksi steariinin pitämisen lyhdyn sisällä, mikäli se pääsee leviämään..(niitäkin kynttilöitä kun on!) <br />
  Oma mielipiteeni näissä on ehdottomasti alkuperäisen designin arvostaminen 😉

  1. Anneli: No niinhän se on. 🙂 🙂 🙂 Vähänkö olen hölmö. 😀 En tullut edes ajatelleeksi että renkaan on tarkoitus rajata leviävä steariini, jotta sen saa helpommin irroitettua eikä se leviäisi reunoihin, kulmiin tai lasiseinien alaosiin asti. 🙂

 5. Prismassa on myynissä myös Luhta Home Piha lyhtyä. Sitä on saatavissa kahta kokoa. Itse ostin tänään Prismasta pienen, kun oli tarjouksessa 12,95 € 🙂 Tässä Piha lyhyssä ei ole kantakahvaa, mutta muuten näyttää olevan hyvin samannäköinen tuon Luhdan Tupa lyhdyn kanssa.

  1. Riikka: Piha on kiva. 🙂 Meidän Prismasta ne on loppu mutta niitä on ehkä tulossa lisää. 🙂 ostitko mustan Pihan??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *