Kuvia katsomalla oppii :)

Tutkiskelin kriittisesti edellisen Kotikuvia-postauksen antia ja mietin miksi kuvissa koti näyttää hieman sekavalta, vaikka luonnossa omin silmin katseltuna en ole tälläistä efektiä huomannut. Tajusin että kyse on etäisyyksistä. Kotona keskityn enemmän yksityiskohtiin ja pienempiin alueisiin, ihan jo arjen askareissakin pyyhkiessä pölyjä tai kattaessa pöytää. Nyt kun kuvakulma oli kauempaa ja osa kuvista oli myös korkeammalta kuvattu (kuin oma oikea silmänkorkeuteni), huomasi selvästi että katse harhailee kuvan reunasta toiseen. Selkeitä kiintopisteitä ei enää ollut ja huomioi jakaantui mustien yksityiskohtien kesken seilaten kuvaa ristiin rastiin. 🙂 Tein muutaman nopsan korjausliikkeen – siirsin Hayn Loop-naulakon ja selkänojallisen tuolin Lack-hyllyjen vierestä eteiseen ja otin mustat pöytätabletit kokonaan pois. Katsokaa mikä muutos parilla pikkujutulla. 🙂

Pp1016994.jpg

Ppp1016987.jpg

Pp1016997.jpg

Pp1016999.jpg

Tähän aikaan illasta kuvaaminen on jo haastavaa, kun valaistus on pelkästään keinotekoista. Olohuoneessa on viileän valkoiset energiansäästölamput, jotka luonnossa ovat kauniin valkoiset, mutta kuvissa valo vääristyy vihertäväksi. Mustan ja valkoiset idea kuitenkin tulee ilmi valovääristymistä huolimatta. 🙂

Eip muuta, piti vaan äkkiä tulla tämä postaamaan talteen jotta ei unohdu. 🙂 Moikat! <3

26 kommenttia “Kuvia katsomalla oppii :)

 1. mäkin ajattelin edellistä postausta lukiessa, et jotenkin on levottoman oloista, ja mustaa nyt jo ehkä liikaakin.. Mutta tosiaan pienellä muutoksella sait heti kivemmaksi, ei ole enää levottoman näköinen. Itse en pitäisi tuota mustaa HAyn pöytää olkkarissa, vaan valkoset riittäisivät. Mutta makuasioita 🙂 todella kivannäköistä, ja tykkään itsekin mustavalkoisesta. Mutta varo ettei mustaa tule liikaa 🙂 Hauskaa lauantai-illan jatkoa ihanalle sisustajalle &hearts;

  1. saparo: Liikaa oli kiintopisteitä mihin huomio vuorotellen kohdistui ja siksi yleisilme oli vähän sekavan oloinen. 🙂 Pöytätabletit ja jakkarat oli yhdessä liikaa ja kun mustat tabletit otti pois niin heti kirkastui.<br />
   <br />
   Ihanan aurinkoista sunnuntaita! &hearts;

  1. Irina: Sun täytyy tulla katsomaan paikanpäälle miltä näyttää. Iltavalossa nappastut kuvat on vähän kolkkoja, mutta näkisit nyt kun aurinko paistaa sisälle niin ihanan valoisaa ja vähäeleistä on. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Kuviakin otin, mutten taida kolmatta postausta samasta aiheesta postata ulos. 😀

 2. Kaunista! Hyvät muutokset teit. Minä vain kaipaan talolyhtyä tason päälle :-)<br />
  <br />
  Hauskaa, että maalasit jakkaroita mustiksi, me maalasimme omamme vuosi sitten valkoisiksi. Minusta ne ovat kauneimmillaan kasassa ja siksi ovat meillä varatuoleina.<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntaita!

  1. Vekarus: Nostin talolyhdyn sohva yläpuolella olevalle hyllylle hetkeksi, ihan vaihtelun vuoksi. 🙂 Pinottuna jakkarat on tosi hienot, kaunis sisustuselementti. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Aurinkoista sunnuntaita! &hearts;&hearts;

 3. Tämä oli ihan ensimmäinen sisustus aiheinen blogi jota jäin jo aikaa sitten seuraamaan. Pointsit kotiin sinulle jatkuvasta päivittämisestä ja mielenkiinnon ylläpitämisestä 🙂 puhut aina kuinka inhoat teidän keittiötä, mutta millainen on teidän kylpyhuone? Siitä en muista nähneeni yhtään juttua tai kuvaa..? Että millaista koti spata siellä salaillaan 😉

  1. jansku: Bloggaaminen on jo niin luissa ja ytimissä etten osaa ajatella aikaa kun en postailisi. 🙂 Tykkään touhuta ja puuhastella aika paljon ja samalla on kiva tallentaa näitä juttuja talteen tänne blogiinkin. :)<br />
   <br />
   Kylpyhuoneesta on muutama postaus joskus tehty, se ei ole todellakaan mikään upea spa, hihiii. 😀 Tosi tavallinen kylpyhuone, jossa harmaa lattialaatta ja isot valkoiset seinäkaakelit. Kylppäri on toisiksi kauhein paikka kotona, heti keittiön jälkeen ja aika harvoin laitan kylpyhuonetta mitenkään sisustuksellisesti kauniisti (esim kynttilöillä tms.) ja pikkutytyn kanssa sinne ei mitään kovin kummoista spa-henkeä edes saisi aikaan turvallisuus syistä. 😀

  2. Mari: Tarjotinpöytien kuuluu olla tyhjät toistaiseksi. 🙂 Ne toimivat lähinnä laskutasona kaukosäätimille ja teekupille sekä läppärille ja syksymmällä pöydälle ilmestyy By Lassen Kubus-kynttelikkö ja pari muuta juttua. Pöytiä on siksi kolme (ennen siis kaksi) että ne ovat balanssissa ison sohvan kanssa. Kolmevuotiaan tytön kanssa ei pöydille mitään asetelmia tehdä kehyksistä tms, koska tavara lähtee aika vauhdikkaasti muihin tarkoituksiin. 😀 Sisustuksen on meillä tarkoitus olla minimalistinen ja helppohoitoinen, tarkoittaen sitä että siivotessa ei tarvitse siirrellä kovin montaa pikkutavaraa edes takaisin. <br />
   <br />
   Kukkia ostan taas jossakin vaiheessa, mutta en raaski ihan viikottain laittaa kymppiä kukkakimppuun. Orkidean ostan heti kun löydän valkoisen sellaisen ja se elääkin sitten kukkauden tai pari. Vanha orkidea kupsahti hetki sitten, tosin se oli loppuaikana jo niin näivettyneen näköinen, että ihmepelastusta oli minun turha odottaa. Sen risukasan olisin siirtänyt enivei pois kuvasta, jos se olisi vielä ollut tuossa olkkarissa. 😀

 4. Parasta kuvissa oli kyllä tuo koira, jota ei ole häädetty kuvasta pois kesken päikkäreiden &hearts;<br />
  <br />
  Mikäs se nimi muuten on? 😀

  1. Ann marie: Hihii. 🙂 Minä en häädä koiraa pois kun otan kuvia, mutta koiruli itse häiriintyy kamerasta ja siirtyy useimmiten rauhalisemmille apajille huilimaan. Nyt koira oli lenkin jälkeen niin puhki että ei jaksanut välittää minun hääräilystä ja kamerasta. :D<br />
   <br />
   Koirulin nimi on Miffe. 🙂

  1. Siili: Junanvaunut on kivat. 🙂 Olen kokeillut useampaa erilaista asettelutapaa ja postailenkin siitä teille ensiviikolla. 🙂

 5. Ihanalta näyttää teidän koti! Ja parempi tuli, kun poistit osan tavaroista. Oli jotenkin levottoman näköistä. Mullakaan ei tason päällä ole kuin kaksi lasten valokuvaa, kukka, valaisin ja tv. On tosi helppoa siivota, kun ei ole turhaa krääsää. Ihanaa sunnuntaita!

  1. Marja K: Samaa mieltä. 🙂 Jakkaroita olen sittemmin ehtinyt vähentämään pöydän ympäriltä kuudesta neljäksi. Siivoaminen on kyllä helppoa kun ei tarvitse montaa tavaraa siirrellä tasoilta sivummalle pölyjen pyyhintää varten. 🙂

 6. Tosi kivan näköistä! Meillä on 3-ja 4-vuotiaat, joten todellakin lähtee koristeet jne ihan muihin tarkoituksiin. Joten allekirjoitan täysin Miian kommentin. Mun mielestä suomalaiset yleensä tunkee liikaa krääsää joka paikkaan, joten on ihanaa, kun Miialla on noin eleetöntä. Ja meillä ainakin kaikki tasot on täynnä värikkäitä leluja, kuten varmaan Miiallakin oletettavasti.

  1. Sanna2: Aika harkiten saa tavaroita asetella matalalle, koska meillä neiti tosiaan napsii kaiken mahdollisen mukaan leikkeihinsä. Tiskipöydältä saattaa lähteä kahvikupitkin neidin omiin leikkikeittiöleikkeihin ja itseasiassa tänään oli &quot;siivonnut&quot; minun kahvikuppini oman pikkukeittiönsä astianpesukoneeseen. 😀 Ja kahvinlitkun oli kaatanut omaan leikkilavuaariinsa, jossa ei ole reikää. 😀 😀 Taulujen ja kehysten antaa sentään olla rauhassa, mutta kaikki muu kyllä lähtee tytön mukaan sekunneissa. 😀 Ja leluja on olkkarissakin päivittäin. Kun kauniin kynttälän ja sisustuskirjan viereen eksyy muovisia leikkiastioita, barbin korkkarikokoelmaa ja legoukkeleita, ei enää ole niin kaunista ja sisustuksellista silmää hivelevää. 😀 😀

 7. Tykkään kovasti kun tavaraa ei ole liikaa esillä samaan aikaan, ainahan niitä voi vaihdella. Oletko muuten harkinnut jos maalaisit television takana olevan seinän tummemmalla värillä? Toisi mustille esineille hyvän vastaparin eivätkä ne olisi irrallaan. Itselläni on muuten valkoista mutta tummanharmaa (lähes musta) seinä olohuoneessa. Eikä muuten pimennä yhtään vaan tuo mukavasti ryhtiä vaaleaan sisustukseen. Sinulla on todella kaunis koti, jatka samalla tyylillä 🙂

  1. Heidi: Seinien osalta en enää lähde tummiin sävyihin. 🙂 Edellinen mustavalkoinen sisustukseni piti sisällään mustia seiniä ja se oli itseasiassa se ongelman ja tympääntymisen aiheuttaja, minkä vuoksi karsin mustan kokonaan sisustuksestani pois vuosiksi. 🙂 Nyt pitäydyn vain valkoisissa seinäpinnoissa ja tuon tehosteet pienemmässä mittakaavassa mukaan sisustukseen. 🙂 Tummanharmaa seinä on valkoisen kanssa kyllä todella kaunista katseltavaa, mutta itseni tuntien se riemu ja ilo ei puolta vuotta pitempään kestäisi. 😀

 8. Parempi! Mutta otapa testikuva siten, että matto on osittain sohvan alla. Jos se edelleen näyttää noin mielestäsi paremmalta, niin mikäs siinä. Tv-taso String -yhdistelmä kaipais myös hiekan stailausta. String on vähän kuin avaruudesta singahtanut siinä seinällä.

  1. Anonyymi: Testikuvia otinkin, kiitokset vinkistäsi. 🙂 Matto on ihan ok osittain sohvan alle sijoitettuna, mutta sohvan suuri syvyyn aiheuttaa sen että matto on jotenkin rimpulan oloinen. String on tarkoituksella yksinäinen ja singahtanut tuossa seinällä, minä itseasiassa tykkään siitä juuri tuollaisena tosi paljon ja sen juju on juuri se että mittasuhteet on hassut ja hylly näyttää eksyneen väärään paikkaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *