Kehyskollaasin ideointia

Olohuoneen seinähyllyt vaihtuvat ensi viikolla tauluhyllyiksi ja hahmottelin jo valmiiksi tauluhyllyjen ja kehyksien asettelua. Alin hyllykerros on näillä näkymin tulossa noin 60cm korkeuteen ja kokonaiskorkeus lattiasta ylähyllyllä olevien kehyksien reunaan tulee olemaan 230cm. Kehyksien yläreunan ja katon väliin jää noin 55cm.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-10%20koht

Ikean Ribba-tauluhyllyt sopivat tarkoitukseeni täydellisesti, eivätkä ole hinnallakaan pilatut. Kympin kappale hintaan saan yhden 115cm hyllyn ja niitä tulee suunnitelmaani kaiken kaikkiaan viisi. 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-09-11%20koht

Inspiraatiota olen hakenut sekä Pinterestistä että google kuvahaun kautta ziljoonilla nettisivuilla vieraillen. Kaikista eniten minua inspiroi ja puhuttelee tämä alla oleva kuva, jonka olen teille jo kerran esitellytkin Printtejä kehyksiin-postauksessani. Tässä kuvassa on kaikki kohdillaan, kehykset ovat isoja ja näyttäviä, printit selkeitä ja vähäeleisiä. 

Repinned%20via%20Monica%20D.jpg

(via)

Ainoan ongelman muodostaa se tosiseikka, että sohvan on joko siirryttävä pois seinän edestä, johon taulukollaasin haluan tai sitten teen kollaasin ylemmäs ja hyödynnän vain kolme tauluhyllyä viidestä. Meille saisi nippanappa kuvan kaltaisen kalusteratkaisun laitamalla sohva ikkunan eteen ja lisäämällä vastakkaiselle puolelle nojatuoli, säkkituoli, divaani tms. Kuolaamani Hayn Hee -nojatuoli sopisi tähän tarkoitukseen täydellisesti ja samalla saisin ratkaistua toisekin probleeman, eli sen ettei kyseiselle nojatuolille ei ole ollut tarpeeksi tilaa aikaisemmin ja olen tyytynyt kuolaamaan sitä kaupoissa ja kuvissa. 🙂

Viikonloppuna on tarkoitus teippailla taulujen ja hyllyjen ääriviivat seinälle ja miettiä lopullinen asettelumalli sohvineen ja muineen. Haluan lopputuloksen olevan kaunis ja rauhallinen, moderni ja vähäeleinen ja välttelen ylitäyttöä viimeiseen asti (oppinut jotain viimekerrasta kenties? :D).

Nyt tämä päänsärkypotilas napsii vuorokauden viimeisen satsin lääkityksestä ja painuu makuuhuoneen viileään pimeyteen parantelemaan heikkoa ja kipuista oloa. Huomiseen!! <3 <3

16 kommenttia “Kehyskollaasin ideointia

 1. Ei taida onnistua tuo kolmen kehyksen päällekäisyys kapealla tauluhyllyllä. Ihan pystyyn kehyksiä et voi laittaa, kaatuvat, ja tuossa ei ole tilaa kallistukselle.<br />
  Muutenkin näyttää ihan liian ahtaalta.

  1. Meillä on nuo ribbahyllyt makuuhuoneessa ja tämän kommentoijan kanssa valitettavasti samaa mieltä 🙁 Just ja just mahtuu kaks päällekkäin ilman, että kaatuvat.

  2. Mietin ihan samaa, meillä nimittäin on tuollainen tauluhylly ja ihan yhdessä kerroksessa olen pitänyt tauluja. Tuntuu että jos kaksikin on päällekkäin, kallistus on liian loiva ja taulut tulee niskaan 🙂 tietysti jos kehykset on TOSI ohkasia, saattaisin uskaltaa laittaa kaksi päällekkäin – mutta kolmatta en kuitenkaan. Ihana idea kuitenkin! Aloin itsekin silmäillä tauluhyllyä, että mitenkäs sitä uudistaisi… 🙂

  3. sasu, Heidi ja meri:<br />
   <br />
   Olette todennäköisesti oikeassa. Pääsen itse mallailemaan kehyksiä vasta ensi viikolla, ja alin hyllykerros on tärkein. Taidan laittaa kehykset tämän postauksen inspiraatikuvan kaltaisesti, eli kahteen kerrokseen. Kiitos kun tulitte kertomaan omista kokemuksistanne, osaan jo valmiiksi ottaa huomioon tuon hyllyn kapeuden ja miettiä siltä kantilta asian uudelleen ennen seinien porailua. 🙂 &lt;&lt;&hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Tuo postaamasi olohuonekuva puhuttelee kyllä täälläkin! 🙂 Meillä on myös tällä hetkellä tuo Ikean Lack -hylly tauluhyllynä ja ens kesän rempan yhteydessä se vaihtuu sirompaan. Ylitäyttöön on helppo sortua, itse yritän harkita tarkasti montako taulua/esinettä hyllyllä on ja tarviiko sitä yhtä enää lisätä, joka pyörii kädessä :)<br />
  <br />
  Pidän tosi paljon nykyisestä melko modernista kotinne ilmeestä. Pidä se! 🙂

  1. Blondi: Ylitäyttöön saattaa retkahtaa ihan huomaamattaankin kun ihania tauluja ja esineitä on niin paljon. 🙂 Yritän muistaa painottaa itselleni että ilmavaa pitää olla ja jos joku juttu ei mahdu tai löydä paikkaansa, on se laitettava tyynesti pois tai jonnekin muualle. 🙂 Saa nähdä miten onnistun käytännöntasolla, saatte sitten kertoa onko liikaa kehyksiä ja muita juttuja, kun saan ensiviikolla tauluseinän valmiiksi. :D<br />
   <br />
   Tämän pidän. Se on lupaus. 🙂

 3. Paperilla suunnitelmasi näyttää hyvältä, toki taulujen koolla voi oleellisesti vaikuttaa siihen, ettei tule ahtaan näköistä! 🙂 Tuo ihana, ihana Hayn tuoli &lt; Se on meilläkin tilauksessa, nyt vain odottelen kieli pitkällä sitä saapuvaksi! 😉 Hayn tuotteet muutenkin ovat vallanneet kotia enemmän ja vähemmän! 🙂

  1. Jenni: Aika paljon pitää vielä hahmotella tuota asettelua. Uusiksi siis menee. 🙂 Ensi viikolla haen hyllyt, joten tässä on vielä hetki aikaa miettiä minkälaiset kehykset hyllylle tulen laittamaan ja missä järjestyksessä. :)<br />
   <br />
   Hayn tuotteet on ihania. &hearts; &hearts; Omat lempparini ovat Tray, Loop ja Hee Lounge. Myös puisista tuoleista tykkään kovasti. &hearts; Odottavan aika on pitkä, mutta kohta on teilläkin Hee-tuoli ja voin sanoa että se ihailun määrä minkä kokee kun tuolin kaivaa ulos laatikosta on älytön. 🙂 Melkein tuli itku ilosta. 😀

 4. Meillä no nuo ikean tauluhyllyt olohuoneessa ja keittiössä. Ribbakehykset ei meinaa niissä pysyä, kun ovat niin paksuja. Siis ihan pienen kehyskoonkin kanssa on ollut ongelmia. Kyllä ne alussa pysyi, mutta ajankanssa useampi tipahteli alas. Nyt niissä on kapeampia kehyksiä ja ne kestää hyllyillä, tosin jo vähänkään kookkaat kehykset alkaa olla siinä ja siinä. Jostain kun löytäisi himpun verran syvempiä tauluhyllyjä kuin mitä ikean on. Ai niin, olen nyt teippaillut semmosella vahvalla valkoisella kaksipuoleisella teipillä kehyksiä kiinni hyllyyn, ettei kehykset tipahtelisi kenenkään päälle 😀

  1. ankku: Voi kökkö. Meillä on Clas Ohlsonin kehyksiä, jotka ovat yhtä paksuja kuin Ribba-kehyksetkin. :/ Täytyy tosi tarkkaan sovitella kehykset hyllyille, koska en todellakaan halua että ne tippuu alas ja pahimmassa tapauksessa tytön tai koiran niskaan. :/<br />
   <br />
   Kiitos sinullekin kun jaot oman kokemuksesi asiasta. Osan varautua paremmin tauluhyllyjen asennukseen ja kehysten asetteluun. 🙂

 5. Hei, mitä jos kokeilisit hieman epäsymmetrisempää tyyliä, esim. poistamalla tuon ylimmän vasemmanpuoleisen Ribban? Inspiraatiokuvassakaan kokonaisuus ei muodosta &quot;laatikkoa&quot;.

  1. Mirja: Minulla meni koko suunnitelma uusiksi, kun Ribba-hyllyihin ei saa päällekkäin kehyksiä. Turvallisuussyistä en halua laittaa kehyksiä liian tiiviisti, joten epäsymmetriaa tulee pakostakin. 🙂 Sinulla oli hyvä huomio tuon &quot;laatikon&quot; osalta, olet ihan oikeassa. 🙂

 6. Kiitos kaikille kommenteistanne! &hearts; Perehdyn niiden sisältöön paremmin huomenna, kun saan toivon mukaan tämän päänsäryn pois. Jo vaikka kuinka monetta päivää putkeen aivan hillitön jomotus ja koneella istuminen on ihan mahdotonta vaikka ruutu on säädetty kirkkaudeltaan lähes mustaksi. :/ Kiitokset vielä! &hearts; &hearts;

 7. Mulla sellainen vinkki, että ennen seinään ruuvaamista tee sommitelma lattialle. Näet mitä mahtuu mihinkin väliin ja miltä näyttää. Säästyy turhilta (vääriltä) reijiltä seinissä. :)<br />
  <br />
  Muuten yhdyn yllä oleviin kommentteihin. Ja mitä suurempi taulu, sen huonommin pysyy tauluhyllyllä.

  1. Anu: Näin teenkin. 🙂 Ja teen myös maalarinteipillä mallinnusteippaukset seinälle ennen kun alan poraamaan hyllyille reikiä seinään. <br />
   <br />
   En osannut ottaa huomioon tuota Ribba-hyllyn kapeaa kokoa joten suunnitelmiin tuli asettelun osalta muutos. Sovittelen ensi viikolla kehyksiä hyllyille ja katson onko Clas Ohlsonin kehykset liian paksuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *