Olohuoneen pyöritystä

Ideani Ikean Ribba-tauluhyllyistä ja kehyskollaasista mureni tomuksi, kun sain kuulla että hyllyyn ei saa tukevasti paksuhkoja kehyksiä päällekkäin. Ribba-hyllyjä ei meille nyt sittenkään ole tulossa ja jouduin ratkomaan kollaasiseinän hyllysysteemit kokonaan uusiksi. Onneksi Ikean Lack-hyllyjä meillä piisaa ihan varastoakin myöten, joten jos ei kerran Ribbaa niin Lackia sitten. 🙂 Tässä puolivalmista toteutusta:

Pp1017415.jpg

Alimman hyllykerroksen sain eilen illalla kiinnitettyä seinään ja se on mitoitettu niin että se on samalla tasolla sohvan selkänojan kanssa (korkeus lattiasta mitattuna 53cm). Saatan lisätä keskelle yhden Lack-hyllyn, riippuen siitä mitä hyllyille tulen laittamaan. Sohvakaan ei todennäköisesti jää ikkunan eteen… 

Pp1017423.jpg

Pp1017421.jpg

P1017412.jpg

Minä jatkan olohuoneen hyllyjen somistelua sekä tavaran pyöritystä. Saa nähdä mikä nyt sitten on lopullinen paikka sohvalle, ikkunan vai hyllyn edessä ja mitä koristuksia keksin hyllyille laitettavan. 🙂 Huomiseen! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

37 kommenttia “Olohuoneen pyöritystä

  1. Anu: Ribba-hyllyjen aiheuttama takapakki sai minut innostumaan tästä Lack-hyllyideasta kovasti ja luulen että tällä idealla mennään ainakin vuosi eteenpäin. 🙂 Laitan korvan taakse kuitenkin tulevaa varten. 🙂

  1. JereVii: Kiitokset. 🙂 Värillisillä tekstiileillä saa nopsaan ihan erilaisen tunnelman aikaiseksi. Itse sain ison inspiksen korkkareiden punaisista pohjista ja suunnittelin juuri jos repäisisin jouluksi oikein kunnolla ja lisäisin paloauton-punaiset koristetyynyt sohvalle. 😀 Saa nähdä jääkö ajatuksen tasolle vai viekö repäisyn tarpeeni voiton. Punaisen, mustan ja valkoisen yhdistelmä on nimittäin superherkku. 🙂

 1. Hyvältä näyttää! Hayn lepotuoli sopii kyllä kuin nakutettu olkkariisi! 🙂

  1. Katriina: Kiitos! &hearts; 🙂 Hayn tuoli on todella muuntautumiskykyinen ja sopii kaikkialle. Kokeilin sitä makkariinkin ja ou mai gaad miten hieno se oli sielläkin, eikä tehnyt pienestä makkarista yhtään ahtaampaa. 🙂

 2. Olisiko mitään jos sohvan kääntäisi selkänoja keittiöön päin? 🙂 istusuunta ikkunaan siis :p hayn voisi laittaa ikkunan eteen lukutoukka nurkkaukseksi 🙂 tälläisiä ajatuksia minulle heräsi ü

  1. Milja: Idea on aivan loistava sillä sohvan paras puoli on justiinsa tuo takapuoli selkätyynyjen putkityynyjen osalta. Lillagungan keinu kuitenkin on pahasti just siinä kohtaa mihin sohva tulisi ja meillä keinu on tärkein kaluste. Tyttö keinuu päivittäin ja minäkin istun siinä usein, joten keinun ehdoilla täytyy myös olohuoneen sisustusta miettiä. Sohvaa ei siis enää saa kuin joko ikkunan eteen tai hyllyseinän eteen. Vinottain kulmaan se ei oikein mahdu, mutta sitä voi sovitella vielä paikoilleen joku toinen ilta. Tänään en saanut muutoksia aikaan, kun ideasuoni ehtyi ennen aikojaan. 😀

 3. Miltä sohva näyttäisin tuolla puolella missä on lehtiteline, sohva ikkunaan päin? Hyvältä näyttää noinkin.. 🙂

  1. Juulia: Sohva olisi lähes bueno niin, mutta Lillagungan keinulla ei voisi sitten keinua. Keinua en viitsi siirtää kun meillä on kattona ontelolaattaa ja se ei ole ihan helppo homma löytää kohtia joissa on kantavuutta. 😀 Siksipäs sohvan voi enää laittaa joko ikkunan eteen, hyllyjen eteen tai siihen väliin viistottain. 🙂

  2. Jemina: MInä myös, vaikka makkariin kulkeminen on ahtaampaa. 🙂 Mielessäni kävi, että olisin tehnyt suuren huijauksen ja lisännyt makkarini oven teen verhokiskon ja verhon. 😀 😀 Hihiii. Luonut illuusion siitä että ikkuna jatkuisi tv-tasoseinälläkin ja samalla sohva ei olisi niin epäsymmetriassa. Sohva ikkunan edessä tuo mieleen vanhan jugend-kerrostalon sisustuksen, jossa 1800-luku yhdistyy 2000-luvun moderniin valkoiseen sisustukseen. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Siksi rakastan jakaa verhot kolmeen osaan, koska se minusta korostaa sitä keskustatunnelmaa. &hearts;

  1. Satu: Ihana kuulla että olet pysynyt matkassani jo noin pitkään. 🙂 Wau ja kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; Valkoista rakastan palavasti enkä usko että se rakkaus koskaan sammuu. &hearts; Ja olen todella paha design-harakka. 😀 Hihii, en siksi että design itsessään on minulle tärkein arvo, mutta usein design-tuotteissa on muotoilu ja lopullinen ulkoasu mietitty niin loppuun asti että ne yksinkertaisesti vain aiheuttavat huokailua viimeistelyllään ja myös tyylikkyydellään. Täyttäisin koko kotini designilla jos siihen olisi mahdollisuus, lukuunottamatta minun rakasta Belluksen nahkasohvaani. &hearts; &hearts; Bellusta en hevillä vaihda toiseen, enkä varsinkaan design-sohvaan. 😀

 4. Vähän kummallisen näköinen ratkaisu kun sohva on telkkariin nähdän oudossa paikkaa 🙂 Hyllyt myös liian isonnäköiset, tauluhyllyt ois ollu sohvan yläpuolella paremmat 🙂

  1. Mari: Telkkari ja sohva ovat oikeasti aivan parhaat tuolla tavoin aseteltuna. 🙂 Minulla on kaksi koristetyynyä selän takana sohvan käsinojaa vasten ja jalat viltin alla telkkariin päin. Töllöttimen tuijotus on tuhat kertaa mukavampaa ja rennompaa näin, kuin niin että sohva on telkkaria vastapäätä. Katseluetäisyyskin on optimaalinen ja Lack-hylly toimii laskutasona teekupille kun käsinojalla on läppäri. 😀

 5. Täällä myös tykätään tästä uudesta tyylistä aivan hirrrveesti 🙂 Järjestys on tosi kiva noin!

  1. Mustavalkeaa: Kiitos. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; MInä kuolaan edelleen teidän olkkarin mattoa. &hearts; &hearts; Onko teidän tripod-lamppu muuten mistä ostettu?? MInulla oli aikoinaan Elloksen versio ja nyt surkuttelen että annoin sen pois. Kaipaisin uutta tilalle, mutta vaihtaisin siihen vieläkin isomman varjostimen, hieman enemmän kantikkaan. 🙂

 6. Nyt kun sohva on toisin päin, niin olohuone ei näytä niin pitkulaiselta. Toisaalta ikkunanäkymä on kiva pitää avoimena… Kokeilemisen arvoinen järjestys lienee sekin, että sohva olisi poikittain keittiön ja olohuoneen välissä, mitä edellä ehdotettiin. Vai tekeekö ahtaan näköiseksi…. Musta on kiva seurata blogiasi, kun aina on jotain uutta.

  1. Sanna: Ei näytä yhtään pitkulaiselta vaan enemminkin neliöltä. 🙂 Ikkunanäkymän haluaisin olevan lattiaan asti ja kolme vuotta sitten kysyin isännöitsijältä ja taloyhtiönhallitukselta lupaa suurentaa olohuoneen ikkunoita ja siirtää parvekkeelle kulkemisen makuuhuoneen kautta tuplaovilla. Luvat olisin saanut mutta remppakustannus olisi ollut noin 20 000 euroa, joten se kaatui sitten siihen. 😀 Nyt tuossa sohvan takana on maailman rumin patteri joka on vielä sellainen 20cm syväkin ja ilman peitelevyjä. Yök. Näkymä on kaunis mutta se patteri pistää silmään pahasti. Nyt sohva luo illuusion siitä että ikkuna olisi lattiaan saakka, kun viereinen parvekkeenovi on ja se näkyy osittain. Huijaan nääs itseäni. :D<br />
   <br />
   Sohva on ollut monesti selkä keittiöön päin ja se on tosi ihana niin. Sohvassa parasta on takapuoli ja selkänojatyynyjen putkityynyt. &hearts; &hearts; &hearts; Nyt kun Lillagungan keinu on ilmestynyt tuohon keitiön ja olohuoneen rajalle, ei sohvaa enää voi laittaa sillä tavoin. Meillä keinutaan päivittäin ja se on tärkein kaluste kotona. Sitä ei voi siirtää joten sohvalla on enää pari hassua paikkaa: ikkunan edessä, seinähyllyjen edessä tai viistottain siinä välissä. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Minulla on tämä vaihtelunhalu ja kokeiluhalukkuus aikamoinen ja tykkään siitä että saan omaa kotia laittaa ja uudistaa. 🙂 Muutovauhti varmasti hiljenee jonkin verran, mutta olen ihan 10-11-vuotiaasta asti rakastanut muutoksia oman huoneen tai kodin sisustuksessa, joten se tuskin muuttuu elinaikanani mihinkään. 😀

 7. Todella kiva uusi järjestys, jotenkin mukavan kotoisa ja kutsuva. 🙂 Ainakin näin kuvissa sohva sopii upeasti tuohon ikkunan eteen. Ja tauluhyllyt tekevät hyvän näyttävän kokonaisuuden. 🙂

  1. Jessica: Hihiii, olen täysin samaa mieltä kanssasi. 🙂 MInusta tässä asettelussa on selvästi havaittavissa sellainen syksyinen tai jouluinen fiilis. 🙂 Kodikkuus ja runsaus, ilman että on jokapaikka pullollaan mööpeliä. Tykkään kovasti ja odotan jo kuumeisesti että By Lassen Kubus-kynttelikköni saapuu lokakuun lopulla. &hearts; MIten voikaan toimistuaika naapurimaasta olla noiiiiin hillittömän pitkä. 😀 No, ehkä selviän odotuksestani. 🙂

 8. Tämä on vähän sekava yhdistelmä, tila näytti paljon avarammalta kun sohva oli ehjää seinää vasten. Huonekalut on ihania!

  1. Leena: Jos olet symmetrian ystävä niin tiedän heti miksi koet tämän järjestyksen olevan sekava. 😀 Itse olen hyvin symmetriaa rakastava ihminen ja olen vasta viime kuukausian oppinut siitä hieman pois. :)<br />
   <br />
   Postauksen kuvissa ei ole mikään balanssissa, sohva ei ole keskitetty ikkunaseinälle, sohva ei ole keskitetty myöskään tasoon tai hyllyihin nähden. Matto ei ole keskitetty mihinkään, eikä myöskään pöydät eikä tuoli. Hyllyillä olevat kehykset. lamppu, kirja ja korkkarit ovat kaikki vähän sekaisin eikä hyllytkään ole oikein jaoteltuna. 😀 Yleisilme on minusta silti aika onnistunut eikä epätasapaino kovin paljon häiritse, minua ei oikeastaan enää ollenkaan. 🙂 <br />
   <br />
   Sisustus on tyylillisesti sekoitus tosi modernia (eli sellaista kovaa sknadivaavista ja vähän jopa outoa) ja klassista (runsaus ja ripaus ylellisyyttä kehyksissä, printeissä ja korkkareissa sekä verhojen asettelussa ja sohvassa) tyyliä ja olen itse melkoisen tyytyväinen tähän yhdistelmään. Ei ole liian karski ja kova, eikä myöskään liian runsas, ylellinen ja krumeluurinen vaan sekoitus siitä väliltä. 🙂

 9. Hei, seurailen blogiasi päivittäin, mukavaa kun jaksat aina postailla ja keksit uusia ideoita paljon.<br />
  Minusta sohva on just hyvä tuossa ikkunan alla, kaunis ja tyylikäs olohuoneesi on kyllä, vaikka sen sohvan miten päin vain laittaisit. Kivaa viikkoa 🙂

  1. Sari: Kiitos ihanasta kommetistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Sohva on jokaisesta kulmasta katsottuna kaunis, varsinkin takapuolelta putkityynyineen. &hearts; &hearts; &hearts; Sohvalla on ikää jo aika paljon, mutta siltikään en koe kyllästymistä enkä vaihtaisi sitä kovin helpolla mihinkään. Itseasiassa en usko että sohva tulee vaihtumaan vielä vuosiin, vaikka salaa haaveilenkin pelkästä divaanista (Ikean Arild-mallisesta). :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikkoa sinullekin! &hearts; &hearts;

 10. Pahoittelut ziljoonista kirjoistusvirheistäni. 🙂 tietääkö kukaan miten saa iPadista autocorrectin pois päältä oikeasti? asetuksista olen sen poistanut, mutta silti tämä vedoten syöttää sanoja suuhuni. 😀

 11. Nuo Lack-hyllyt näyttää kyllä epätodellisen raskailta, huonoilta. Miksi et laittaisi tauluja tyhjänä ammottavan tv-tason päälle. Alas voisit laittaa isommat, jos tykkäät laittaa osittain päällekkäinkin. Niiden yläpuolelle oikea tauluille tarkoitettu hylly, jossa muutama pienempi. Näin näkymä olisi jo sisäänastuessa toimivampi. Sitten kammottavat Lackit sinne ysäriin mihin kuuluvatkin.

 12. Hei! Pitkään olen seurannut blogiasi, enkä ole koskaan kommentoinut. Nyt on kyllä pakko sanoa näistä kuvista, että WAU! Uskomattoman tyylikästä ja silti kodikasta ja sopivasti &quot;rentoa&quot;. Tuo tuoli on aivan upea ja samoin taulusommitelmat. 🙂

 13. Aina jotain erilaista :-)<br />
  Kuvien perusteella omaan silmään sopisi, että Lack-hyllyjä siirrettäisiin sivusuunnassa n. 40 cm keittiöön päin. Näin sohvalle jäisi paremmin tilaan, eikä se olisi ahtaan oloisesti hyllyjen vieressä.<br />
  Tilaa kun tuntuu kuitenkin olevan keittiöön päin, ja tuo uusi tuoli mahtuu ilmeisesti hyvin olemaan hyllyjen edessä. Kun et enää ole symmetrian perään (vai ymmärsinkö oikein?), niin Lack-hyllyjen ei tarvisi olla toisen seinän kaappien kanssa samassa linjassa. Olisi ehkä parempikin, että eivät ole.<br />
  Mutta, kuvista näen luultavasti vain osatotuuden 🙂 <br />
  Innostusta 🙂

 14. Pitää vielä lisätä, että ideasi makuuhuoneen oveen eteen ripustettavasta verhosta on aivan loistava 🙂 Ovi häviäisi piiloon, ja eihän makkarissa päivän aikana juuri käydä, eli ei varmaan haittaisi elämääkään. Rauhoittaisi tuota nurkkaa varmaan tosi paljon 🙂

 15. Tiäkkö, sohva ko tuossa ikkunan eessä niin olohuone näyttää mahtavan ilmavalta ja jätti-isolta! Valosalta ja valkosemmalta! Ja taulukki tullee jotenki paremmin esille 🙂 kalusteekki näyttää ilmavilta nuin.<br />
  Paitti kyllä tauluhylly soppii erinomaisesti sohvanki taakse, jännällä jään oottaan mihin päävyt :)<br />
  Mie kans tykkään ylipaljon nyt sinun kodista &hearts; Vaikka aina oon tykänny mutta nyt vielä enemmän 🙂 Nämä uuet kalusteet jotenki soppii teille erittäin hyvin &hearts; Tuo vaan tuo kolmaski tarjotinpöytä esille :)<br />
  Täällä sinun blogissa on aina ihana käyvä ku muutoksia tapahtunu &hearts; Itekki ku oon vaihtelunhalunen niin ymmärrän sinunki muutokset &hearts;

 16. Pitkään blogiasi seuranneena ensimmäisen kerran kommentoin. Nyt on olohuoneesi aivan ihana, selkeä ja kodikas. Loistavaa, en kyllä muuttaisi mitään. Olet taitava sisustaja:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *