Kotikuvia ja tunnelmavaloa

En sitten saanut yhtä lisähyllyä kiinnitettyä seinälle, joten illan postausaiheena on hyllyjen tilalta valkoinen versio Clas Ohlsonin DIY-lampusta sekä keskeneräisen makuuhuoneen jäljiltä olkkarissa ristiin rastiin seilaava Malm-lipasto. 🙂

Pp1017492.jpg

Pp1017488.jpg

Olkkarimuutoksen (lisähyllyt seinälle ja sohva ikkunan eteen) vuoksi Malm-lipasto on seikkaillut vaikka missä ja päätyi lopulta wc-oven syvennyksen ja tytön huoneen oven väliselle 80cm levyiselle seinäkaistaleelle. 🙂 Lipasto muuttaa takaisin makuuhuoneeseen heti kun saan seinäpinnat siellä valmiiksi, mutta kiireiden vuoksi projekti valmistuneen aikaisintaan ensi viikolla. Siihen asti makuuhuoneessa on vain sänky, jonka suojaan maaliroiskeilta isolla lakanalla. 🙂

Pp1017502.jpg

Pp1017498.jpg

Muutama lukija on antanut minulle palautetta siitä, että mustaa on sisustuksessa nyt liikaa ja se alkaa hallitsemaan sisustusta. Minä olen itse ihan toista mieltä ja näitäkin kuvia katsoessa pysyn kannassani siitä, että musta on edelleen määrällisesti ripauksen puitteissa. 🙂 Olohuoneessa näiden kuvien sisältämän mustan lisäksi tauluhyllyllä sijaitsevat mustat kehykset, musta Hayn Hee tuoli, musta pienehkö Tray-pöytä ja pari mustavalkoraidallista koristetyynyä (kts. postaus ja kuvat TÄÄLTÄ!)

Pp1017481.jpg

Pp1017479.jpg

Clas Ohlsonille on saapunut lisäerä ritiläkupuja ja tuunasin tälläisen valkoisenkin valaisimen (ohjeet mustaan valaisimeen löydät TÄÄLTÄ!). Valkoiseen String-hyllyyn sopii tämä valkoinen versio paremmin ja nyt molemmilla Clasun DIY-lampuillani on kaverit, kun mustan lampun parina toimii Hayn Hee Lounge -tuoli. 🙂

Pp1017493.jpg

Pp1017491.jpg

Malm-lipaston päältä löytyy Normann Copenhagenin valotalo-lyhty ja Hee-nojatuoli siirtyi ystävän peffan alla lähemmäs tv-tasoa ja jäi siihen. 🙂 

Pp1017516.jpg

Pp1017515.jpg

Tämän syksyn alku on normaalista arkielämästämme poiketen ollut täynnä työ- ja muita kiireitä, jonka vuoksi sähköposteihin ja kommentteihin vastaamiseen on tullut isompi viive ja väli on pidentynyt muutamista tunneista jopa useampien päivien mittaisiksi. Olen tosi pahoillani tästä viiveestä ja pyrin mahdollisimman nopeasti pääsemään takaisin realiaikaiseen kommentointiin ja vastailuun. <3 Kolmen viikon kuluttua onneksi helpottaa hieman, joten viimeistään siinä vaiheessa saan kirittyä kommenteissa kiinni. 🙂 Jos teille tulee pikaista vastausta vaativaa mitä tahansa kysyttävää, tavoittatte minut hieman blogikommentteja nopeammin sähköpostitse osoitteesta __REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi / miia@casablogit.fi. 🙂

Nyt mie siirryn hetkeksi arkiiltapuuhien pariin. 🙂 Vastailen myöhemmin tänään kommentteihin, joita olette laitelleet vanhoihin yli parin viikon takaisiin postauksiin. Vastauksia esitettyihin kysymyksiin on siis tulossa! 🙂 Ihanaa iltaa kaikille! <3

25 kommenttia “Kotikuvia ja tunnelmavaloa

 1. Hauska nähdä valkoinen lamppu kirkkaalla lasilla, meille tuli maitolasi!<br />
  <br />
  Ihanaa loppuviikkoa!

  1. Vekarus: Maitolasi on kaunis. &hearts; Onko teillä kuviollinen vai kokonaan himmeää maitolasia oleva lamppu?<br />
   <br />
   Mukavaa loppuviikkoa!

 2. Mustaa ei tosiaankaan ole yhtään liikaa vielä mun mielestäni! Mun makuun sitä mahtuisi enemmänkin ;D Tykkään vaan niin ihan älyttömästi tästä mustalla höystetystä omasta kodistasi valkoisesta &hearts;

 3. On toki jokaisen oma asia mistä pitäö eikä makuasioista voi kiistellä, mutta jotenkin tätä uutta sisustustyyliä ihmetellessä kotisi ilme tuntuu kovin kylmältä ja paljaalta. Tarkoitan siis, että omaan silmääni, jos sisustaisin vastaavaa kotia, käyttäisin eri materiaaleja runsaammin ja ehkäpä jopa paria valkoisen sävyä. Nyt ei juuri ole muotoja ainakaan tuollaisessa kuvassa havaittavissa, kun kaikki on samaa sävyä ja minimalistisuus huipussaan, ainakin näennäisesti. Kuitenkin haavekuvissasi mitä olet blogissasi aiemmin esitellyt ja kollaaseissasi samoin, on paljon hyvin toteutettuja valkoisia, myös minimalistisia koteja, joissa on kuitenkin ulottuvuuksia. Ne toteutetaan yleensä juuri sävyillä tai materiaaleilla, ja tuovat ikäänkuin kolmiulotteisuutta huoneeseen. Sellaisen toteuttaminen vaatii kylläkin tarkkaa värisilmää ja hahmotuskykyä. Suurilla kontrasteilla se on toteutettavissa helpommin, mutta silminnähden yhden vörisen sisustuksen luominen on taidelaji. Minusta minimalistisuus ei nimittäin tarkoita sitä että kuvassa huone näyttää siltä kuin olisi vain yksi litteä seinä johon on piirretty aavistuksen verran huonekalujen ääriviivoja, eikä esimerkiksi huomekalujen etäisyyksiä toisistaan pysty hahmottamaan. En tiedä ymmärsitkö pointtini, mutta katseleppas kuviasi uusin silmin 😉

  1. sisustelija: Maku ja mielipiteet jakautuvat blogini lukijoilla aikalailla tasan ja valitettavasti en voi kaikkia mielyttää. 🙂 <br />
   <br />
   Ymmärrän suurella todennäköisyydellä mitä tarkoitat ja ensimmäisenä mieleeni kuvaamastasi esimerkistä tuleekin päävärinä valkoisella sisustavan valokuuvaja Pauliina Arcklinin kaunis koti ja sisustuskuvat. Itse en kuitenkaan halua oman kotini näyttävän samalta ja yritän muutenkin välttää &quot;turhien sisustustavaroiden&quot; hankintaa pelkän sisustuksen tai onnistuneiden valokuvien vuoksi. Valokuvan laadulla ja kuvaamistaidoillakin on hyvin suuri merkitys siinä, miten kuvasta välittyy tunnelma katsojille. En ole ammattikuvaaja eikä minulla ole aikaa kovin kummoisiin kuvankäsittelyihin taidoista nyt puhumattakaan. :)<br />
   <br />
   Itse tykkään omasta kodistani, enkä tavoittele sellaista pehmeää kodikkuutta laisinkaan. Enka varsinkaan luksustyyliä tms, missä somistetaan kotia esineillä onnistuneiden kuvien saamiseksi. Onhan sellaiset stailatut kuvat todella kauniita katsella, mutta meillä eletään elämää 3-vuotiaan tytön ja koiran ehdoilla niissä puitteissa missä on mahdollista. Teen kodistani meille turvallisen ja sopivan ympäristön ja sisustus on itselleni mieluisa. 🙂

 4. Samaa mieltä kuin sisutelija.<br />
  <br />
  Nyt otetut kuvat eivät ole tyylikkäitä eikä harkittuja vaan enemmän tulee mieleen opiskelijan ensiasunto, mihin on hankittu Ikeasta valkoiset lastulevykalusteet… En tiedä miksi kokonaisuus näyttää yksinkertaisesti halvalta. Edes Hayn nojatuoli ei pelasta asiaa. Tuo Malm-lipasto on täysin väärässä paikassa, String Pocket olohuoneen seinässä vitamiinipurkin kanssa aiheuttaa vain hämmennystä, ja tuo DIY-lamppu nyt vaan ei huuda laatua. Missä tasapaino ja tyylikkyys? Jos pitäisit sisustuksen paikoillaan edes viikon(!) niin ehkä ehtisit nähdä puutteitta ja korjattavaa paremmin…

  1. sisustelija 2: Minä olen erimieltä. Et ilmeisesti lue tekstiosuuksia lainkaan, mikä on tietysti ihan ymmärrättävää kun kyse on kuvapainotteisesta blogista. Tekstissäni mainitsin että Malm-lipasto on tuossa nököttämässä siihen asti että (toivon mukaan ensi viikkolla) että saan makuuhuoneen seinät maalattua. <br />
   <br />
   Tyylikkyydellä mitä ilmeisemmin tarkoitat tätä ylellistä &quot;luxus&quot;-tyyliä, missä on arvokkaan näköisiä esineitä, korurasioita, kukkakimppuja, kynttilöitä yms. mitä valtavirrassa kulloinkin sattuu trendinä olemaan?? Sellainen sisustus on äärettömän kaunis, mutta ei enää minun juttuni laisinkaan. Itse olen tyytyväinen tähän opiskelija-asunnoksi kuvaamaasi tyyliin, jossa tavaroiden itseisarvona ei ole pelkkä ulkonäkö. <br />
   <br />
   Olihan tuo sisustus tuossa paikoillaan aikas monta viikkoa, joten kärjistämättäkin saa kyllä pointin minulle selväksi. :)<br />
   <br />
   Mutta siis, itse olen ihan tyytyväinen omaan kotiini ja sisustan sitä omalla tavallani oman perheeni tarpeet huomioiden. 🙂 Tee sinäkin niin. 🙂

 5. Hyvältähän tuo näyttää, mielestäni mustaa on juuri sopivasti :)<br />
  Minulla on tarkoitus ehtiä ClasOhlsonille viikonlopun aikana, sitä ennen pitäisi päättää kumman värisen varjostimen haluan :D<br />
  Meillä on tällä hetkellä vähän päinvastoin, mustaa valkoisella. Valtava musta sohva kun tuntuu nielevän kaiken. Tuo varmaan muuttuu kun löydän maton ja verhot 🙂

  1. Suvie: Molemmat on ihania, mutta musta on ehkä aavistuksen verran hienompi. 🙂 Mustan ison kulmasohvan kanssa eläneenä tiedän tuon tunteen. 😀 Valkoisia / valkopainotteisia koristetyynyjä ja torkkupeittoja sohvalle rennosti asettelemalla saat hieman kevennettyä mustan dominoivaa asemaa. 🙂

 6. Moi, oon seurannu blogiasi jonkun aikaa, kivoja ideoita! Sulla on selkeä ja avara koti, se on musta hienoa, mut nyt nykyisessä tyylissäsi alan jotenkin kaivata vähän jotain kirkasteväriä mustavalkoiseen.. Vaikka fuksianpunaista sinne tänne! Tai sitten joku dramaattisesti erilainen tyyliripaus, esim. romanttista juttua tonne sekaan. Ettei mene monotoniseksi 🙂 Hyvää syksyä sulle! 🙂

  1. Ulkomaan elävä: Itse en niin perusta väreistä, joten ainakaan ennen joulua ei ole tulossa mitään lisäyksiä värimaailmaan. 🙂 Jouluksi olen kaavaillut lisääväni pienen pienen hyppysellisen kirkkaan punaista. Ideana hyllyllä olevat punapohjaiset korkkarit, jotka on minusta aikas hienot kaikessa räväkkyydessään. :)<br />
   <br />
   Ihanaa syksyä sinulle myös! &hearts; &hearts;

 7. Meilläkin on eteisessä ollut malm-lipasto mutta mustana. Roskiin se myöhemmin joutui kun pikkuveljeni kiikkui sen päälle hakemaan jotain tavaraansa ja kaappi kaatui päälle. Onneksi ei käynyt pahemmin 🙁

 8. Seuraan blogiasi säännöllisesti enkä ole tänne ennen kirjoitellut, mutta harmittaa kyllä kovasti puolestasi, kuinka ihmisten täytyy tulla avautumaan kotisi sisustuksesta negatiivisesti. Kotisi on kaunis ja valoisa. Mustaa ei ole liikaa. Kasveja ja värejä laittaa ken tahtoo, ne eivät ole sinun juttusi. Ostaa saa myös juuri niin paljon kuin itse haluaa, eikä se varmastikaan ole keneltäkään muulta pois miten usein kotisi sisutus vaihtuu tai miten siirtelet tavaroita. Todella typerää huomautella yksityiskohdista ja erityisen lapsellista kommentoida arvostellen. Ehkä se on meidän suomalaisten luonteeseen pinttynyt niin pahasti tuo kateus tai mitä ikinä se sitten onkaan. Oli miten oli, blogisi on oikein mukava kuvineen ja aktiivisine päivityksineen. En kyllä keksi juuri mitään huomautettavaa. Muutenkin, eikös blogeja ole juuri tarkoitus katsoa inspiroitumismielessä, että sieltä poimitaan ne mielenkiintoisimmat löydöt ja ideat, joita itsekin haluisi kokeilla tms? Sääli, että toiset keskittyvät epäolennaisuuksien ruotimiseen. Tsemppiä ja iloa! Kiitos kivasta blogista Miia! 🙂

 9. Kyllä minäkin tässä nyt eniten ihmettelen sitä, että jotkut kommentoijat haukkuvat sisustustasi ja yrittävät jotenkin tuoda ilmi, että et osaa sisustaa tmv. VAIKKA kyse on päivänselvästi makuasioista! Itsekään en laittaisi kaikkia samoja juttuja kuin sinun kodissa mutta jokaisella on oma tyylinsä…Ihan kuin arvostelijat olisivat sitä mieltä että sinulla ei saisi olla kotona tuon näköistä, koska se on jotenkin väärin, kun ei ole useampaa valkoisen sävyä jne…ihmiset on järjettömän ahdasmielisiä..

 10. Eikös tämä kommenttikenttä ole kommenttien esittämistä varten? Vai onko tämä vain ylistys/kehukenttä? Olen ymmärtänyt että blogien tarkoitus on antaa ideoita ja inspiraatiota muille, mutta onko blogien seuraajien omien näkemysten esilletuonti kiellettyä? Itse en ainakaan ilkeämielisesti halunnut kommentoida, sanoin vain että ripaus väriä voisi olla kiva, mihin blogisti vastasi että ehkä joulun alla väriä tuleekin. Ei se ole minusta ahdasmielisyyttä jos esittää oman mielipiteensä, eikö ole vain kiva että blogeissa on interaktiivista ajatustenvaihtoa siis puoleen ja toiseen. Ahdasmielisyyttä on pikemminkin se että heti ollaan takajaloillaan jos joku esittää jonkun idean, tai oman näkemyksensä blogiin! 😉

 11. Moikka Miia! Olen pitkään lukenut blogiasi ja jo jonkin aikaa ihmetellyt minne se sinun IHANA valkoinen divaani on lähtenyt?? 🙂

  1. Linda: Tv-taso on Ikean Bestå-sarjaa, runkona 2kpl 64x120cm kaappeja ja 1kpl 64x60cm kaappi. Kokonaisleveys tasolla on 300cm, korkeutta 64cm ja syvyyttä 40cm. Ovet ovat korkeakiiltovalkoiset ja tason päällä on valkoiset Bestå -sarjan suojalasit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *