Makuuhuoneen lattiahuijaus :)

Makuuhuoneessa on valkoinen lattia. 😀 PÀÀtin viimein kokeilla pitkÀÀn ajatuksissani ollutta ratkaisua, eli laittaa ison maton makkariin peittĂ€mÀÀn lĂ€hes kaiken lattiapinta-alan. Alunperin ideana oli hakea varastosta Vallilan pitkĂ€nukkaiset ja tuuheat Operetti-matot, mutta niiden muhkeus olisi ollut todennĂ€köisesti hieman liikaa. 🙂

iIMG_8032.jpg

iIMG_8036.jpg

iIMG_8054.jpg

Valkoisen Pappelinan Svea-maton koko on 180x260cm ja se ylettÀÀ huoneen syvyyssuunnassa lĂ€hes seinĂ€stĂ€ seinÀÀn. Huoneen oven puolelle jÀÀ noin 6cm parkettiĂ€ nĂ€kyviin, joten aika hyvin on matto mitoitettu huoneeseen. 🙂 Leveyden puolesta matto ylettÀÀ lĂ€hes puolivĂ€liin sĂ€nkyĂ€, ja paljasta tammiparkettia ei nĂ€y juuri laisinkaan. 🙂

iIMG_8040.jpg

iIMG_8050.jpg

iIMG_8046.jpg

iIMG_8034.jpg

Tavallaanhan tĂ€mĂ€ on kuin valkoinen lattia, josta olen haaveillut vuosia. 😀 Tai ainakin saan itseni huijattua ajattelemaan niin ja olen aika tyytyvĂ€inen, ettĂ€ viimein kokeilin tĂ€tĂ€ hieman “brittimĂ€istĂ€” kokoalattiamatto-tyyliĂ€. 😀

iIMG_8048.jpg

iIMG_8052.jpg

En pÀÀse valkoisen lattian haaveestani mihinkÀÀn ja tekisi niin mieleni joko vaihdattaa tammensĂ€vyinen parketti vaaleaan tai sitten turvautua Betolux-tököttiin ja maalata lattia valkoiseksi. En usko ettĂ€ kumpikaan asia kuitenkaan ottaa harppausta eteenpĂ€in, joten haaveilulinjalla edelleen jatketaan kuten tĂ€hĂ€nkin asti. 🙂

Tunnelmallista iltaa kaikille! <3

34 kommenttia “Makuuhuoneen lattiahuijaus :)

 1. Kokovalkea lattia olisi kyllĂ€ tosi kaunis &hearts; &hearts; minĂ€kin haluaisin, tai sitten todella vaaleanharmaan. 🙂

 2. Nyt makkari, vaikka onkin vielĂ€ entistĂ€ valkoisempi, on kuitenkin vielĂ€ kivempi kuin ennen!! HyvĂ€ ratkaisu! 🙂

  1. Henna: Makkari on nyt tuollainen unimaailma kun lattialla on iso matto. 🙂 TykkÀÀn! &hearts; &hearts; &hearts;

 3. HyvÀltÀ nÀyttÀis. ;)<br />
  MeillÀ on valkoinen lattia ja olen siihen kyllÀ niin tyytyvÀinen. &hearts;

 4. Ihan huippu! Munkin tĂ€ytyy varmaan hankkia tommonen iso matto! 🙂 Todella onnistunut itsensĂ€ huijaus! 😀

  1. Fanni: ItsensĂ€ huijauksena tĂ€mĂ€ on kyllĂ€ tĂ€ydellinen onnistuminen. 🙂 🙂 🙂 Hihiii. 😀

  1. Leena: RuokapöydĂ€n jaloista ei ole tullut painautumia, jotka ei olisi palautuneet ennalleen kalusteen siirron jĂ€lkeen. Toivon ettĂ€ sĂ€ngyn jaloista ja lipastostakaan ei tule, mutta sen vasta aika nĂ€yttÀÀ. Muovi on kyllĂ€ aika elastista, joten se palautuu aika hyvin uomiinsa, joten hope for the best. 🙂

 5. Oi miten hyvĂ€ltĂ€ nĂ€yttÀÀ!! Onnistunut kokeilu, harmi etten itse saa samanlaisilla &quot;huijauksilla tuollaista peittotulosta 🙁

  1. Katriina: Maton mitat oli kyllĂ€ aivan huippuhyvĂ€t, ei jÀÀnyt kuin kuutisen senttiĂ€ oven puolelta parkettia nĂ€kyviin. MeillĂ€ on tosin makkarit aika pieniĂ€, joten &quot;kokolattiamatto&quot;huijaus on mahdollinen tavallisilla matoillakin. 🙂

 6. Tosi tosi hyvĂ€ idea! 🙂 ja ku muovimattonen niin vielĂ€ parempi idea! 🙂 Ihanan nĂ€könen :)<br />
  Mie ilonen sinun puolesta ku nyt ainaki makkari on sulla kokovalkonen &hearts;

  1. MeĂ€n Satu: Muovimatto on hyvĂ€ kun se ei pölytĂ€ ja sĂ€ngyn alta mahtuu edelleen imuroimaankin ongelmitta. 🙂 Ihana itsensĂ€ huijaus on tĂ€mĂ€, ja viihdyn kyllĂ€ valkoisen &quot;lattian&quot; kanssa paremmin kuin hyvin. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Hauska idea! 🙂 MĂ€kin oon puntaroinut makkariin isoa mattoa, mutta ainut mikĂ€ arveluttaa on imurointi sĂ€ngyn alta…

  1. LittleB: TĂ€mĂ€ muovimatto on tosi hyvĂ€, koska se on sen verran litteĂ€ ettĂ€ imuroimaan mahtuu edelleen oikein hyvin sĂ€ngyn alta. 🙂 Paksunukkaisilla matoilla en olisi pÀÀssyt sĂ€ngyn alle. 😀

 8. Miksi et laita itse laminaattia? Itse laitoin meillÀ alakertaan 60m valkoisen laminaatin ja naisena minulla meni aikaa 2 pÀivÀÀ. Ja aikaa meni oikeasti aamusta iltaan kumpanakin pÀivÀnÀ, kun tein hartaudella ja tarkasti, ettei jÀÀ rakoja seinÀn viereen, ja sain sahattua kauniisti ovien kohdat jne.. sit vain valkoiset listat ja taivas, ettÀ on UPEA!<br />
  <br />
  Laitoin meidÀn tammiparketin pÀÀlle, eli en poistanut mitÀÀn ensin.<br />
  Portaiden kohta oli haastavin, kun joutui niin paljon leikkelemÀÀn, mutta sain hienoa siitÀkin.<br />
  <br />
  Lukkoponttilaminaatit on oikeasti ja siis oikeasti tosi helppoa ja nopeaa laittaa, suosittelen rohkaistumaan. Ei mene rahaa kuin laminaatteihin, listoihin ja uusiin nauloihin 🙂

  1. Nanna: Koko kodin lattiapinta-alan laittaminen on haastavaa, koska parvekkeen ovesta ja vessan ovesta pitĂ€isi lisĂ€ksi sirkkelöidĂ€ palat pois, pattereiden kohdilta pitĂ€isi jalkalistoihin kovertaa isommat lovet, jotta ne saa takaisin paikoilleen ja ovilistojakin pitĂ€isi lyhentÀÀ. MeidĂ€n taloyhtiössĂ€ ei saa vaihtaa parkettia laminaattiin, joten laminaatti pitĂ€isi asentaa vanhan parketin pÀÀlle ja se saattaa vuosien varrella aiheuttaa ongelmia ilmankierrossa. Liikaa hommaa ja liikaa riskejĂ€, joten parketin maalaaminen tai vaihtaminen toiseen parkettiin on ainoat vaihtoehtoni. 🙂

 9. HyvĂ€ltĂ€ nĂ€yttÀÀ, taas kerran 🙂 Itse haaveilin myös vaaleasta/valkoisesta lattiasta, mutta meidĂ€n valkoinen portaikko muutti suunnitelmat. Tuossa nĂ€kyy joka ikinen pienikin muru ja roska, niitĂ€ saisi olla imuroimassa koko ajan. Asiaan varmasti kyllĂ€ vielĂ€ vaikuttaa se, ettĂ€ portaat nousevat eteisestĂ€ eikĂ€ meillĂ€ ole vielĂ€ eteisessĂ€ mattoa joka kerĂ€isi edes osan sisÀÀn kulkeutuvasta hiekasta.<br />
  <br />
  TÀÀllĂ€ kĂ€ytiin tĂ€nÀÀn hakemassa bestĂ„-kaapit, kolme olen saanut kasattua, yksi vielĂ€ jĂ€ljellĂ€. Kiitos vielĂ€ tĂ€tĂ€kin kautta aivan mahtavasta signaalin-jatko ideasta! Löysin vielĂ€pĂ€ sellaisen version, jonka voi piilottaa kaappiin ja signaali kulkee oven lĂ€pi, ei tarvitse mitÀÀn mokkuloita pitÀÀ esillĂ€ / yrittÀÀ piilottaa television taakse 🙂

  1. Suvie: Valkoisessa varmasti nĂ€kyy pöly ja roskat paremmin kuin esim puunvĂ€reissĂ€, mutta tummissakin lattioissa on samat viat. 😀 Itse onneksi siivoilen pĂ€ivittĂ€in lattioita kun on tuo koiruliini, joten meillĂ€ valkoinen ei lattia ei toisi mukanaan mitÀÀn kovin kummoista muutosta rutiineihin siivouksen osalta. :)<br />
   <br />
   Jes, hienoa! &hearts; &hearts; Ja tuollainen signaaliboksi joka kulkee myös oven lĂ€pi on ihan must have. MistĂ€ löysitte sellaisen boksin??? 🙂

  2. Googletuksen tuloksena löytyi sen niminen kuin Maximum RCE-100. En löytÀnyt ÀkkiseltÀÀn mitÀÀn suomalaista nettikauppaa, joka tuota möisi. Ainut suomalainen sivusto joka kyseisestÀ tuotteesta mainitsee on: <a rel="external nofollow" href="http://www.sajt.fi/tuotteet/av-ja-data/av-linkit/maximum-rce-100-remote-extender-plus-tuotetiedot&quot; target="_blank">http://www.sajt.fi/tuotteet/av-ja-data/av-linkit/maximum-rce-100-remote-extender-plus-tuotetiedot</a><br />
   Me nĂ€illĂ€ nĂ€kymin tilataan <a rel="external nofollow" href="http://www.netonnet.se&quot; target="_blank">www.netonnet.se</a> :stĂ€. Jollet löydĂ€ suomalaista maahantuojaa/kauppaa joka suomeen toimittaa, laita sĂ€hköpostia niin voin yrittÀÀ toimia vĂ€likĂ€tenĂ€ 🙂

  3. Suvie: hei, kiitos ihanainen! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Menen heti kurkkimaan tuonne netonnettiin. 🙂

 10. Hienolta nĂ€yttÀÀ.. Sie oot kyllĂ€ niin pitkÀÀn haaveillut valkoisesta lattiasta ettĂ€ sinuna kyllĂ€ pistĂ€isin rahani siihen laminaattiin. Tuotteilla mitĂ€ olet vasta ostanut olisit saanut ne lattiat jo moneen kertaan 🙂 jos tammiparkettia tulee ikĂ€vĂ€, kaivelet sen sieltĂ€ alta sitten. Tai sitten jos betoluxlattia miellyttÀÀ enemmĂ€n niin ei muutakuin maalaamaan, sinultahan se onnistuu. Me testattiin betoluxilla maalausta ja hajua oli pari pĂ€ivÀÀ kun oli ikkuna kokoajan auki, ja ovi kiinni huoneeseen. Maalatte ensin huone kerrallaan ja sitten isoimman yleisen alueen perjantaina ja lĂ€hdette viikonloppureissuun sen jĂ€lkeen. Ja uskon ettĂ€ tehtaalla hiotunkin saa itse hiottua sen verran ettĂ€ sen voi maalata, kun ottaa kunnon hiomavarren ja karheampaa paperia aluksi.

  1. Josnku: MeillĂ€ ei irronnut lupaa vaihtaa parkettia laminaattiin ja laminaatin laittaminen parketin pÀÀlle saattaa aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa niin en taida uskaltaa. :/ Betoluxilla maalaisin heti, jos saisin tytön hoitoon viikoksi ja koiran kuukaudeksi. TĂ€stĂ€ yritĂ€n hieman neuvotella, jos meille löytyisi evakkokoti vĂ€hĂ€ksi aikaa. 😀 😀

 11. Miia, teillĂ€ on kaunis koti! 🙂 Ihailen sisustuksessasi etenkin makuuhuonettanne! Pakko kuitenkin sanoa, ettĂ€ tykkĂ€sin enemmĂ€n huoneesta ilman tuota isoa mattoa (tammiparkettinne on kaunis) 🙂

  1. Anna: Kiitos Anna! &hearts; &hearts; Iso pappelina on taas vaihteeksi olkkarissa, kun koiruli oksenteli paperinarumatolle joka jouti pesulaan. Luultavasti laitan Pappelinan takaisin makkariin myöhemmin, mutta katsellaan missĂ€ kunnossa paperinarumatto tulloo takaisin pesulamatkaltaan. 🙂

 12. mitenkÀs onnistuisi oikean muovimaton laitto nykyisen lattian pÀÀlle?<br />
  NiitÀ sÀvyjÀ ja vaihtoehtoja on tÀnÀpÀivÀnÀ tosi runsaasti.

  1. stu: En uskalla laittaa parketin pÀÀlle muovimattoa. Sen vaikutuksesta ei nimittÀin tiedÀ, ihan ÀÀrimmÀisessÀ katasrofitilanteessa voi kÀydÀ jopa niin ettÀ parketin alle alkaa kertyÀ kosteutta. :/ En uskalla ottaa riskiÀ.

 13. Ihan kiva kokonaisuus! Yksi vinkki: jos sulla on ajatusta muuttaa tuosta kĂ€mpĂ€stĂ€ vielĂ€ muutamien vuosien sisÀÀn, Ă€lĂ€ missÀÀn tapauksessa vaihda tammiparkettia pois… YhtenĂ€inen tammiparketti on suurinpiirtein arvokkainta ja halutuinta, mitĂ€ perusasunnoilta kaivataan. Esimerkiksi valkoinen laminaatti on halpa vaihtoehto, eikĂ€ varmasti miellytĂ€ yhtĂ€ monia ostajia. Sen lisĂ€ksi tuo lattiapinnan yhtenĂ€isyys – se on hieno juttu. MitĂ€ enemmĂ€n lĂ€ntĂ€tÀÀn eri vĂ€riĂ€ ja laatua asunnon lattiaan, se ikĂ€vĂ€mmĂ€ksi se muuttuu, vaikka huoneet yksittĂ€in olisivatkin tosi kivat. Tuollaisenaan tuo on myyvĂ€, arvokkaan nĂ€köinen lattia ja neutraalin valkoiset seinĂ€t, jotka jokainen helposti maalaa omanlaisekseen tarvittaessa.<br />
  <br />
  Sen lisĂ€ksi sun oma sisustusmaku voi vuosien mittaan muuttua vielĂ€ moneen suuntaan 🙂

  1. Anna: Luulen ettĂ€ tĂ€ssĂ€ kodissa ei montaa vuotta enÀÀ asustella, joten tosi hyvĂ€ pointti. 🙂 ErivĂ€risiĂ€ lattioita en voi sietÀÀ, eli jos jotain tapahtuu niin se koskee sitten kaikia huoneita., oli se sitten lattian vaihto tai maalaus / muu kĂ€sittely. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *