One chair is enough – tuolifriikin tunnustuksia :)

Minun tuunatut mustat jakkarat ovat jonkin aikaa nyt ehtineet olla käytössä ja ne ovat olleet meillä tosi hyvät ruokailutuoleina. Siivoaminenkin on helppoa ja minusta ne ovat sekä kauniit että hyvät istua. 🙂 Siksi olen nyt hyvinkin vakavasti miettinyt ruokapöydän ympärille laitettavaksi Artekin perusjakkaroita. <3 <3 <3

imageresize%20%281%29.jpg

BOGbkFqCIAAPuQX.jpg

Artekin nelijalkainen E60-malli on minusta kiva ja niin perinteinenkin, että saattaisin ehkä uskaltaa satsata neljään valkoiseen jakkaraan. 😀 Minulla kun tämä yleinen tuoli-friikkiys on aiheuttanut sen, että vaihtelunhaluni ruokapöydän ympärillä olevia tuoleja / jakkaroita kohtaan on turhan aktiivinen, kuten moni pitempään seuranneista lukijoistani varmasti on huomannutkin, hihiii. 😀

En tiedä mitä minulle nyt on oikein tapahtunut, mutta mustat diy-jakkarani eivät ole aiheuttaneet yhtäkään kyllästynyttä huokausta, enkä ole jakkara-aikanani jäänyt kuolaamaan ainuttakaan tuolia (tämä on siis t-o-d-e-l-l-a outoa minulle! :D). Tiedä sitten, olisinko viimeinkin löytänyt jotakin pysyvämpää tällä tuoliosastolla, vai onko kyseessä jonkin sorttinen tuoli-ähky tai yleinen tuoli-kyllästyminen. 😀

Nousukausijakkara_9026-1-1309101133-larg

Mustat Artekin jakkarat ovat aivan ihanat (kuten diy-versionikin), mutta vaihtelunhaluani silmällä pitäen ja siihen varautuen valitsisin aivan ehdottomasti E60-jakkarani valkoisena. Valkoisena ne sopisivat kauniisti myös Hayn Loop-pöydänjalkoihin, jotka tulevat muuten jäämään pysyvästi pöytälevyn alle. Pöytälevy tosin vaihtuu mittatilaustyönä puusepältä tilattuun pöytälevyyn, jonka pintakäsittelyä en ole vielä valinnut. Valkoinen on todennäköisin valinta, mutta onko se peittovalkoinen vai öljytty valkoinen, sitä en vielä tiedä. 🙂

imageresize.jpg

a4ef6077894b16c6f9bbb695dbd90583_f3156.j

Artekin ja Vepsäläisen vuoden takainen yhteistyökampanjan hedelmä Nousukausijakkara olisi hinnaltaan edullinen ja ymmärtääkseni se on täysin identtinen normaalin E60-jakkaran kanssa. Ainakin tuotetiedoissa Vepsäläisellä puhutaan maalatusta pintakäsittelystä ja jakkara näyttää kuvissa täysin samalta. 🙂 Mieteskelen parhaillaan, että voisin vielä vähän pelata varman päälle itseni kanssa ja tehdä pienen maalausprojektin. 🙂 Maalaisin kolme mustaa diy-jakkaraani valkoiseksi ja ostaisin näin aluksi vain yhden valkoisen Nousukausi-jakkaran siihen neljännen tuolin virkaa toimittamaan. 😀 Tällä tavoin voisin olla varma, että jos puolen vuoden kuluttua idea tuntuu vielä yhtä hyvältä, voin huoletta ostaa loput kolme Artekkia diy-tuolien tilalle. Jos taas ei tunnu, keksin yhdelle valkoiselle Artekille varmasti muutakin käyttöä. 🙂

b5ed80c83aa9c76b1b4bec1c30560972.jpg

Oih, mikä laukku!!!! Miksen ole tälläiseen törmännyt koskaan missään???? 🙂 Ilmeisesti laukku kuuluu Artekin erikoistuotteisiin, joita valmistettiin 2012. Kyllä mieluusti läppäriä kantaisin tuollaisessa kangaskassissa. 🙂 <3

Olisinko kenties omaksunut jotakin tuosta Artekin hyvin kiteytetystä ajatuksesta???? Se jää nähtäväksi mitä seuraava vuosi tuo tullessaan tuolirintamalla. 🙂

Ihanaa iltaa! <3

(Kuvat: Artek)

18 kommenttia “One chair is enough – tuolifriikin tunnustuksia :)

 1. Noi on kyllä ihania noi artekin jakkarat ja klassikkoja! Mulla on kyllä vähän samoja oireita, siis lappujen/valaisimien kanssa.. Aina kun näkee jonkun ihan ni tuntuu, että on pakko saada 🙂 (erityisesti semmoset retro seinävalaisimet, jotka ovat värikkäitä ja metallia &hearts; ) 😀

  1. JereVii: Niin on! &hearts; &hearts; Tämä Artekin jakkara on minusta koko tuotannon paras helmi ja edustaa nimenomaan sitä klassisuutta ja ajattomuutta mikä on Artekin perusteita. 🙂 <br />
   <br />
   Minulla oli joskus lievää valaisinmaniaa havaittavissa, tai no oli se ajoittain aika pahaakin mutta ei onneksi kovin pahasti koskaan riistäytynyt käsistä. 🙂 Tuolien kanssa on mennyt aivan överiksi ja kuinkahan monet tuolit minulla on jo ollut viimeisen viiden vuoden aikana, en pysy enää edes laskuissa. 🙂

 2. No jos et ole yhtään kyllästynyt vielä mustiin tuoleihisi niin mitäpä niistä vielä maalaamaan, vai?? <br />
  Oottele kyllästymistä ja maalaa sitten. 🙂

  1. Pirjo: Ihme kyllä, mutta en ole kyllästynyt mustiin tuoleihin ihan vielä. 🙂 Haluaisin vaan tätä kotia saada nyt kuntoon ja siksi olen tuon ruokailutyhmän osalta miettinyt, että ostanko uuden pöydän hajonneen tilalle, pidänkö tuon vanhan yhdistelmän pöytälevystä ja tytön naulakoksi tarkoitetuista Loop-jaloista vai teenkö jonkin muunnelman. Pöytälevyn suhteen päätin, että teetän sen mittojen mukaan puusepällä ja saan jalkoihin hieman paremmin sopivan levyn. 🙂 Tuolien kanssa on pientä riitasointua tuon mustan värin osalta, kun jalat ovat valkoiset kolmekinttuiset ja tuolit mustat nelikinttuiset. 🙂 Jotain yhtenäisyyttä kaipaan tuohon kokonaisuuteen ja valkoiseksi olen nyt sitten päättänyt maalata neljä jakkaraani. :)<br />
   <br />
   Osa jakkaroista on hieman huteria ja vaikka vaihdoin niihin vastikään isommat ruuvit, niin se ei auttanut. Jalat ovat hieman eripituisia keskenään ja itse kun olen sellainen asennonvaihtaja ja jalkojen heiluttelija, niin tuntuu että jakkara joustaisi hieman takapuolen alla. Ilmeisesti jalat pitäisi liimata kiinni, jotta liimaus tukisi ruuveja. Tai sitten tuolien reiät ovat tässä minun heiluessani suurentuneet. 😀 <br />
   Siksi kaipaisin hieman jykevämpiä tuoleja eli tässä tapauksessa jakkaroita. Artekin jakkarat ovat niin vankkaa tekoa, että uskaltaisin niitä käyttää myös kun ripustelen tai vaihtelen verhoja ikkunoihin. En jaksaisi aina kaivaa tikkaita esille. 😀

 3. Onko nykyiset tuolit siis lainassa vai miksi haluat ostaa samallaiset tilalle? 🙂 Jos vain maalaisit ne valkoisiksi, jos onnistuu 🙂 ?

  1. Jasmin: Ei ole lainassa vaan ostin ne kirpparilta ja tuunasin maalilla mustiksi. 🙂 ilmeisesti niiden ruuvien reiät ovat jotenkin suurentuneet koska jakkarat ovat nyt kiikkerämmät kuin alussa. Vaihdoin suuremmat ruuvitkin niihin, mutta silti ne huojuu vähäsen peffan alla. Pitkäaikaiseen päivittäiseen käyttöön haluaisin hieman laadukkaammat ja vankemmat jakkarat ja siksi olen Artekin kannalla. Artekin perusjakkaroita olen ennenkin kuolannut, joten tämä Artek-ideani ei ole ihan tuore. Ekaa kertaa minulla on kunnollinen käyttötarkoitus niille, eikä jakkara olisi pelkkä koristus sivupöytänä tms. 🙂 Yhdestä ajattelin aloittaa ja katsoa sitten myöhemmin asiaa uudestaan, millainen on fiilis. 🙂

  2. Jos tuossa ajassa on tapahtunut löystymistä, niin arvelisin, ettei ne ainakaan sitten Artekin jakkaroita ole. Tuollaisiahan on ollut todella monessa kaupassa (myös ihan niissä halpis-Sotkissa yms.) ja niiden laatu on Artekia huomattavasti huonompi, vaikka ulkonäöllisesti ovat samanlaisia. <br />
   <br />
   Meillä on ollut noita &quot;kopiojakkaroita&quot; ja niiden kanssa oli sama ongelma eli kiinnitys löystyi, mutta kopioinnin huomasi myös siitä, ettei ihan kaikkia kohtia kiinnityskohdissa ollut viimeistelty. Diy-projektiin olisivat olleet aika hyviä, mutta ajan kanssa muuttuivat niin kiikkeriksi, että matkasivat suoraan roskalavalle. :/

  3. Minea: Eivät ole Artekin jakkaroita, vaan jotain merkittömiä kierrätyskeskuksesta ostettuja. 🙂 Minulla on yksi Artekin aito E60-jakkara ja vaikka se näyttää päällisin puolin samalta kuin kopiojakkarani niin totuus on aivan toinen. Artek painaa kolme kertaa enemmän ja on paljon järeämpi takapuolen alla. 🙂

 4. Minä nappasin mukaani pinssin samalla tekstillä Habitaresta :-)<br />
  <br />
  Ihanaa loppuviikkoa!

  1. Vekarus: Ääääää, olen ihan kade!!!!!! 😀 En huomannut pinssejä ollenkaan, olisiko ne sitten olleet jo loppu kun itse ehdin Artekin pisteelle vierailemaan… :)<br />
   <br />
   Ihanaa loppuviikkoa sinulle myös! &hearts;

 5. Tykkään Artekin jakkaroista. Mutta ainakin meillä ilta jatkuu usein keittiönpöydän ääress ja silloin jakkaralla istuminen käy pidemmän päälle rasittavaksi, ainakin selälle ja ehkä myös takapuolelle (: Meillä kun on lisätuolina jakkara jolle usein päädyn itse istumaan.

  1. Minttu: Minusta jakkara ei eroa juurikaan muusta kovapuisesta tuolista, koska itse en koskaan nojaile pöydän ääressä selkänojaan. 😀 Olen kai vähän normaalista poikkeava, mutta vaikka istuisin pitkäänkin pöydän ääressä niin koskaan en nojaile tuolin selkämykseen jos kyseessä on tavallinen ruokailutuoli. :)<br />
   <br />
   ja hyvin harvoin meillä istutaan pöydän ääressä isommalla porukalla, joten olen tässä tapauksessa sen verran itsekäs, etten ajattele vieraiden istuinmukavuutta yhtään, hihiii. 😀 Onneksi on iso sohva mihin voi istahtaa, tai keinukin jos haluaa vähän vauhtia elämään. 😀

 6. Tuo viimeisen kuvan kassi on aivan ihana sekä tavaroiden kantamiseen että sisustamiseen. Ostin nimittäin tuon vissiin alkuvuodesta Artekin Helsingin myymälästä. Ei ole mennyt miksikään myöskään konepesun jälkeen. Mutta mistä piti vinkata niin Nousukausi-jakkaroista. Näin sellaisen uuden verkkopalvelun kuin mso.fi (mitäsaisiolla.fi). Siellä niitä oli alehintaan ilman toimituskuluja 🙂

  1. white and sweet: Kumpa nuita kasseja löytyisi vielä jostain, haluaisin tosi kovasti itselleni sellaisen ja kirjastokassina se olisi aivan huippu. 🙂 Nyt ei ollut mso:llakaan kun kävin katsomassa. Höh, ehkä vielä joskus löytyy. 🙂

 7. Eihän sulla vielä kauaa ole ne jakkarat olleet? sinuna kattelisin vielä hetken ja aikaa mietiskelisin (nopean kyllästymisesi tuntien blogin kautta :D), nuo tuolit kun kumminki on semmoset, jotka eivät varmaan myynnistä pois lähde 🙂

  1. Riikka: Vastaukseni tulee hiukkasen myöhässä, pahoittelut. &hearts;<br />
   <br />
   Edelleen mennään näillä minun kierrätyskeskus-jakkaroillani, tosin yhden aidon Artekin ostin kun sain niin edullisesti sen. Mutta se on pöytänä toistaiseksi. 😀

 8. Voihan Artek! &hearts;<br />
  Mä rakastan tuoleja ja valaisimia yli kaiken!! Aina ja kaikkialla mä nään vaan ihania tuolia ja valaisimia, kääk!

  1. Ride: Artekilla on paljon kauniita tuotteita. &hearts; Omat lempparini on perusjakkarat kolmella tai neljällä jalalla, A110-valaisin sekä muutama puinen tuoli jotka on ihania. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *