Pehmeän vaalea olohuone

Olohuone on saanut pehmeämmän ja talvisemman ilmeen, kun vaihdoin lattialle Vallilan Operetti-nukkamatot. Värityskin on valkoisempi, sillä kaivelin eilen illalla maalisutini esiin ja maalasin muutaman mustan kehyksen valkoiseksi. 🙂

iIMG_8578.jpg

iIMG_8588.jpg

En uskalla polttaa kynttilää tuossa sohvan takana, joten korvasin kynttilän Clas Ohlsonin valkoraitaisella roikkalampullani. Iso kehys sai tosiaan valkoisen värin ja nyt tuo Ylva Skarpin Creativity-printti tulee kauniimmin esiin. <3 <3

iIMG_8586.jpg

iIMG_8590.jpg

Jätin seinähyllyn ja sohvan väliin viiden sentin rakosen, jotta seinusta on ilmavampi. Sohvan vieressä olevalla tuunatulla jakkarallani on tilapäisesti keskikokoinen TuplaKupla, kun tyttö ilmoitti ettei halua sitä omaan huoneeseensa enää. 😀 

iIMG_8582.jpg

iIMG_8585.jpg

Lyhty on kaunis tuon valkoisen valaisimen kanssa myös ilman valoa. Johto kulkee lyhdyn oven rakosesta ja lepää viistottain lyhdyn pohjalla. Lamppu ei kuumene lyhdyn sisällä enempää kuin normaalistikaan, joten uskallan ihailla tätä kaunista tunnelmavaloani vielä pitkään. 🙂

iIMG_8580.jpg

Eilen illalla flunssa alkoi väistyä ja aamulla tuntui jo täysin terveeltä. Olen ihan varma, että vastustuskykyni on kasvanut ruokavaliomuutoksellani. Lisäsin loppukesästä päivittäiseen ruokailuuni kaksi kourallista erilaisia pähkinöitä ja olen myös pellavansiemenrouhetta tykännyt käyttää enemmän kuin suositus sanoo. 🙂

Tämän päivän ohjelmassa on kommentteihin vastailua ja kenties ehdin tekemään teille iltapostauksenkin. 🙂 Mukavaa alkanutta syksyisen värikästä viikkoa kaikille! <3

44 kommenttia “Pehmeän vaalea olohuone

 1. Heippa! Onko tuo sohvan takana oleva hylly ihan normi Lack-hylly vai mikä tuo on? Itse olen saanut Pinterestistä saman idean aikoinani ja aion toteuttaa sen pikapuoliin! 🙂 Lack-hyllyä olen siihen kaavaillut-

  1. Kristiina: seinähyllyt on Ikean Lackeja. 🙂 Kaksi 110cm leveää hyllyä on vierekkäin. Minun hyllyt on korkeakiiltovalkoiset.

 2. Heips<br />
  <br />
  Ihanalle näyttää jälleen, pehmeän houkutteleva :)<br />
  Itse ottaisin jakkaran lampun pois, tilalle siirtäisin lehtitelineen, nyt teline täältä katsottuna &quot;tökerö&quot; tuossa kohti 🙂

 3. Hei, onko tuo vallilan operetti ihan valkoinen vai taittaako hieman kellertävään ? Katselin netistä noita niin hirmu keltasilta näyttää kuvissa. Entä onko karva laadultaan hyvää vai meneekö helposti niin. Sanotusti lyttyyn ?

  1. Sanni: Operetti taittaa vähäsen lämpimään mutta on valkoisempi kuin meidän sohva. 🙂 Minusta Operetti sopii hyvin kaikenlaiseen valkoiseen sisustukseen ja sen sävy on sellainen kermavaahdon pehmeä. :)<br />
   <br />
   Karva on laadultaan aivan huippua, ei ole mennyt yhtään lyttyyn käytössä eikä säilytyksessäkään. Matot olivat meillä lattialla viime loppuvuodesta alkuvuoteen eli noin puolivuotta ja pahimpaan kurakeliin (meillä koira). Matot ovat silti oikein siistissä kunnossa ja nukan en ole huomannut littaantuneen yhtään. Yksi matto (meidän lattialla kaksi 160x230cm kokoista) painaa sen verran että sitä on yksin vaikea kantaa, arvioisin painoksi useamman kilon, peräti viisikin. 😀

  1. Jossu: Sellaista lumista talvimaata hieman tavoittelinkin. 🙂 Paperinarumatto tuli pesusta ja sen pesetys maksoi hieman vajaa satasen. En raaski laittaa sitä lattialle kuin vasta keväällä kurakelien mentyä. Siihen asti täytyneen pärjäillä lumihaituva-matoillani. 😀

 4. Kauniilta näyttää, tässä melkein alkaa odottaa ensilunta saapuvaksi :). MIssä keinu ja musta nojatuoli ovat?

  1. Sara: Ensilunta oottelen itsekin ja joulua on jo ikävä. :)<br />
   <br />
   Musta nojatuoli on parhaillaan yhdessä projektissa ja saan sen takaisin loppuviikosta. Keinu roikkuu katossa kuten ennenkin. 🙂

 5. Nyt näyttää kivalta. :)<br />
  Tuo matto tuo mukavasti vähän pehmeyttä ja kotoisuutta. <br />
  Meillä oli joskus 10v sitten itsellä paperinarumattoja enkä ole vielä kerennyt niille lämpeämään. 😉

  1. Marie: paperinarumatto on minusta ihanan simppeli, mutta sen pesetys on niin tyyristä etten raaski sitä koiran vuoksi enää pesettää uudestaan tänä vuonna. Nukkamatoilla sai kyllä kivan pehmoisen fiiliksen aikaan, tykkään. 🙂

 6. Miten hyvin sulla pysyy koirataloudessa nuo matot puhtaana? Kerranhan se taisi puklata matolle, mutta taisit saada sen puhtaaksi?<br />
  Kivalle näyttää! 🙂

  1. mmay: nämä nukkamatot on pysyneet ihmeen puhtaina koiran tassutteluista huolimatta. satunnaiset oksennukset olen saanut putsattua Vanishin matonpesuvaahdolla tähän asti ja toivottavasti jatkossakin. Kiitokset! &hearts; 🙂

 7. Joko alkoi musta kyllästyttää? 🙂 valkoisuus on kyllä vaan niin raikasta katseltavaa! Onko sinulla vielä se mustakin tray-pöytä?

  1. janna: Ei alkanut musta kyllästyttämään vielä ainakaan, mutta valkoinen joulumaa alkoi kiehtoa enemmän ja enemmän. 🙂 Musta Tray-pöytä löytyy edelleen, se on eteisessä laskutasona. 🙂

 8. Noita suosituksia ei tule ylittää ainakaan jatkuvasti, sillä niihin on syynsä. Esim. pellavansiemet sisältävät kadmiumia, joka on elimistöön kertyvä, vaarallinen raskasmetalli, joka voi aiheuttaa syöpää ja geenimutaatioita. Sitä on myös luomuviljellyissä pellavissa, sillä sitä tulee maaperään esim. ilmansaasteiden kautta. Suosituksia kannattaa siis noudattaa.

  1. Paahdettuna, paistettuna, kuumennettuna ylipäätänsä pellavansiemenet ovat turvallisempia käyttää ja ajoittainen kohtuullinen yliannostus ei ole vielä pahasta. Itsekin sorrun tuohon yliannostukseen kun tuo paahdettu pellavarouhe vaan on niin hyvää.

  2. Kati: Olen tietoinen vaikutuksista liikakäytön suhteen. En ajatellut pysyvästi nautiskella pellavansiementen yliannostuksesta, mutta paahdettuna se on superhyvää ja on parantanut miun vatsahaavaista masuani. 🙂

  3. Merja: Paahdettuna pellava on oma suosikkini, aivan huippuhyvää nam. 🙂 En ole aikonut ylenpalttisesti vedellä pellavaa nassuuni pitkiä aikoja, kaikkeen onneksi kyllästyy ennen pitkään. 😀

 9. Minulla on myös kaksi korkeakiilto lack-hyllyä eteisessä päällekkäin ja voin sanoa, että niiden poraaminen,paikoilleen oli melkoista touhua. En tajua, kuinka hyllyt ei taho pysyä seinällä kunnolla ja päätinkin, ettei minulle tule enää tuollaisia hyllyjä,joihin tulee ne raudat ja reikiä täytyy porata paljon,eikä meinaa pysyä sittenkään.Kauniithan ne kyllä muuten ovat.

  1. Piitu: Yhteen hyllyyn pitää porata kymmennen reikää ja ruuvaus siihen päälle, käsiin saa kyllä kivat rakot kahden hyllyn kiinnityksellä jo. :)<br />
   <br />
   Olisiko sinulla seinässä oleva reikä isompi kuin kiinnitysruuvi?? Minulla hyllyt on nimittäin niin tiukkaan kiinni ettei ne lähde irti vaikka istuisi hyllyn päälle.

  1. idae: Nämä nukkamatot saavat olla lattialla ehkä joulun ylitse. 🙂 Mitään en lupaa, mutta näin luulen ainakin tällä hetkellä. 🙂

 10. Heti paljon kodikkaamman näköinen…kyllä matto tekee paljon =)<br />
  ps…olit &quot;hienosti&quot; jättänyt julkaisematta kommenttini tuoleista 😉

  1. ulla: matoilla saa isoja muutoksia aikaan kyl. :)<br />
   <br />
   En yhdistä sinua mielessäni nyt yhteenkään tuoli-aiheiseen kommenttiin, joten en osaa sanoa miksi en olisi julkaissut kommenttiasi. Jos kommenttisi sisältö oli asiallisesti kirjoitettu eikä sen sivulauseessa ollut mitään loukkaavaa niin olisin kyllä sen julkaissut. En tiedä sitten onko kommenttisi kadonnut bittiavaruuteen… muutamia ongelmia oli ilmennyt viikonloppuna kommentoinnissa.

 11. Aivan ihana ja kaunis kokonaisuus.<br />
  Hyvä idea tuo roikkalamppu lyhdyn sisällä….taitaa mennä ostoslistalle tuo :)<br />
  <br />
  Oikein ihanaa alkanutta viikkoa &hearts;

  1. Merja: Kiitoksia. 🙂 Lamppu lyhdyn sisällä toimii kyllä yllättävän kauniisti yhteen.<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta viikkoa ja tunnelmallista iltaa! &hearts; &hearts;

 12. Onpa tosi kiva idea Lack-hyllyistä.<br />
  <br />
  Meillä on niitä muutama ylimääräisenä. Ei tähän asuntoon, mutta siihen seuraavaan, joskus…<br />
  Meillä on paria eri väriä, mutta valkoisen voisi varmaan ihan maalata päälle valkoisella kiiltomaalilla. Ja ulkonäöstä tulisi vähän siistimpi. <br />
  <br />
  Mä olin jo tilaamassa tota samanlaista lyhtytaloa, mutta kämmäsin tilauksen. Sain – 20 % alekoodin design-viikolla ja olin maksamassa tilausta visalla, mutta s-pankin kortilla piti olla myös pankkitunnukset. Jotka tietenkin olivat kotona ja illalla kotona unohdin tilata. Seuraavaa alea odotellessa.<br />
  <br />
  Listalla designista on nyt kubus ( musta ) talolyhty ( väriä en ole päättänyt, luult musta ) ja Joy<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-joy-kynttelikko-p-3211.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-poytavalaisimet-joy-kynttelikko-p-3211.html</a><br />
  <br />
  Olenkin varannut pöydän lastenvaatekirppikseltä, ehkä siellä tulee &quot;lottovoitto&quot; ja voin tilaa kaikki kerralla 🙂 . Toivotaan parasta.

  1. lanttuleikkuri: Hyllythän voi tuunata myös dc-fix kontaktikalvolla ja niissä on vaihtoehtoina taivas rajana. Kiiltovalkoinen on tosi kiiltävä ja itse olen ihastunut myös siihen valkoiseen puunsyykuvioituun muoviin. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Voi rähmä miten surkea tuuri kävi alen kanssa, onneksi niitä tulee tasaiseen vauhtiin aina uusia ja uusia, joten seuraavaa kampanjaa odotellessa. 🙂 Joy on aivan ihana! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ja tietty Kubus ja talolyhtykin. Valkoisen ja mustan väliltä on niin vaikea valita, ja talolyhdyssä kun on vielä ne kaikki muutkin ihanat värivaihtoehdot. Pinkki talolyhty olisi tosi hieno, varsinkin mustavalkoisessa sisustuksessa. &hearts; &hearts;

 13. mistä olet ostanut tuon ihana lyhdyn? olen etsinyt joka paikasta samanlaista! ps. rakastan sun sisustustyyliä!

  1. Janna: oliko se Luhdan?? Luhdalla on saman tyylinen myös nimittäin, mutta sitä saa vain kai mustana. Valkoista en ole nähnyt. 🙂

 14. Jossain määrin koko valkoinen on kaunis sisustuksessa, mutta liika on kuitenkin vähän liikaa…<br />
  Ja valitettavasti nämä &quot;valkoinen koti-unelma-harmoniaj ne.&quot; muistuttavat niin toisiaan ettei voi enää persoonallisuudesta puhua.. Samoine kippoineen ja mattoineen yms.<br />
  <br />
  Pieni vinkki kuvaukseen, yritä saada kuvat luonnollisempaan valoon,<br />
  nyt ovat kyllä ylivalottuneita:D

  1. Nimetön: olen kanssasi erimieltä. 🙂 Minusta kokonaan valkoinen sisustus (jopa lattiaa myöten) on yksi kauneimmista mahdollisista, sekä modernina että maalaisromanttisena versiona. Itse valkoisen sisustuksen fanina näen erilaisissa valkoisissa kodeissa hyvinkin paljon eroavaisuuksia ja persoonallisuutta. Minusta pelkän sisustusvärityksen perusteella lokerointi (yleensä kohteena lokeroinnille on valkoinen ja mustavalkoinen sekä harmaamustavalkoinen) on sinällään aika hassua, koska jos peräänkuulutetaan persoonallisuutta ja omaleimaisuutta, niin luulisin itse että näissä kodeissa nimenomaan keskityttäisi katsomaan sen perusvärityksen lisäksi myös niitä muita yksityiskohtia. Itse sisustan kotiani sellaiseen tyyliin ja sellaisilla tavaroille joista pidän todella paljon, eikä itseäni kiinnosta vaikka jokaisessa kodissa olisi identtiset kaapit ja pöydät. 🙂 <br />
   <br />
   Jokaisella kodinlaittajalla ja kotisisustajalla on omanlaisensa näkemys ja arvot, joiden mukaan toimii. Näin sen pitää ollakin. Ei pidä miellyttää ketään muuta kuin itseään (perhe tietty on huomioitava) eikä pidä antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omien päätökseen tekoon. Minä tykkään omasta kodistani ja rakastan valkoista, jota ei voi minusta olla koskaan liikaa. Tällä mennään. 🙂

  2. Tässä sitten (taas) nähtiin, että eriävä mielipide kommentin muodossa vetää ns herneen nenään:)<br />
   Toki saat laittaa kotisi omannäköiseksi, eihän kyse ollut siitä. Halusin vain sanoa oman mielipiteeni.<br />
   Olen pahoillani ,että se ei ollut sinun miellyttämistä taikka &quot;ylistämistä&quot;.<br />
   Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

  3. Nimetön: En minä ainakaan vedä hernettä nenääni siitä että joku tai jotkut eivät pidä sisustuksestani. 🙂 Nämä on näitä mielipide-eroja, joista voi toki keskustella ihan hamaan hautaan saakka ymmärtämättä toisen näkökulmaa. Siinä missä sinä kerroit oman mielipiteesi sisustuksestani, minä kerroin omani sekä omasta sisustuksestani että valkoisten kotien sisustuksesta yleisemmin. En todellakaan halua tai kaipaa miellyttämistä enkä ylistämistä, mutta en myöskään itse muuta omia mielipiteitäni muuksi mitä ne ovat vain sen perusteella millaisia kommentteja saan. Ihan hyvässä hengessä sinulle vastasin enkä loukkaannu tämän tyylisistä mielipide-eroja siältävistä kommenteista laisinkaan. Ymmärsit minut aivan väärin, mutta pelkän tekstin varassa näitä väärinymmärryksiä usein sattuu. <br />
   <br />
   Tunnelmallista syksyn aikaa sinulle myös! &hearts;

 15. Näyttääpäs kivalta! Vaikka tykkäänkin enemmän omassa kodissa, että on valkoisen lisäksi harmaata ja mustaa, teidän koti näyttää nyt itseasiassa todella paljon kivemmalta kun se on taas valkoinen 🙂 ja nuo pörrömatot varmaan tekevät suurimman muutoksen, josta tykkään. Näyttää kodikkaalta 🙂

  1. cherry: Meillä tuo kolmi sauvainen tammiparketti on niin dominoiva että se tekee kaikesta tosi helposti rauhatonta. Mutta valkoisen ja tammen yhdistelmä on kyllä nättiä, joten jatkossa musta, harmaa ja muut värit pysyvät niinä minimääräisinä ripauksina. 😀 Tässä vielä on hieman työstettävää kun aina innostun kaikesta uudesta niin suuresti. 🙂

 16. Moikka! Aivan ihana ohuone! Pakko kysyä mistä nuo valkoiset verhot on? Olen etsinyt juuri tuollaista materiaalia pitkään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *