DIY – Hay Hee nojatuoli mustasta valkoiseksi :)

Tämä DIY-projektini jakaa varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan ja olenkin jo valmiiksi varautunut saamaan teiltä kylmää kyytiä. 😀 Design-kalusteethan ovat kuuluisia maineensa lisäksi myös siitä, että niitä ei sovi mennä itse ronkkimaan saati maalailemaan. Minä kuitenkin päätin rikkoa tämän koskemattomuussäännön, ja tuunasinkin rohkeasti Hayn mustan Hee Lounge-nojatuolin valkoiseksi. 🙂

iIMG_8615.jpg

iIMG_8649.jpg

Hommaan ryhtyminen vei minulta ajatustyönä yli viikon, sillä tuliterän design-tuolin maalaaminen on ajatuksena aika karski. 😀 Nyt jälkeenpäin olen pelkästään iloinen siitä, että uskalsin tuijottaa epäonnistumisen mahdollisuutta tiukasti suoraan silmiin ja yleisiä sääntöjä uhmaten otin sanoinkuvaamattoman suuren riskin tarttuessani maalisutiin tämän tuolin osalta. 🙂

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-10-08%20koht

iIMG_8622.jpg

Helmi-kalustemaalia kun löytyi valmiina, niin sillä mentiin. Maalaaminen hoitui pensselillä eikä se ollut lopulta niin vaikeaa, kuin mitä minulle kerrottiin. Ystävien toimesta sain kyllä sellaisen ryöpytyksen niskaani hyvin pitkän “mönkään menee siksi koska”-listan kera, kun heille kerroin maalaavani mustan Hayn Heen valkoiseksi. Mutta hyvähän siitä onneksi tuli, jopa erittäin hyvä itse maalatuksi. 🙂

iIMG_8625.jpg

iIMG_8623.jpg

Mustan ja valkoisen tuolin väliltä arvoin todella pitkään ja päädyin lopulta mustaan väriin riskillä ja rohkeudella. Tuolin väritys kuitenkin osoittautui alkuhuuman jälkeen vääräksi valinnaksi, enkä tohtinut alkaa palauttamaan tuolia Finnish Design Shopille, kun se oli kuitenkin viikon verran jo ollut meillä käytössä. Siksipäs tuskailin sitten asian kanssa oman aikani ja tällä kertaa minulla oli myös tärkeää se, että uutta tuolia ei tule tilalle pelkästään väärän värivalinnan vuoksi. 🙂 Yritän muutenkin nykyisin noudattaa “you buy it, you keep it”-mottoa ja valikoida erityisesti kalusteet mahdollisimman pitkäikäisinä. Siitä pidin onneksi kiinni tuunamalla tämän tuolin maalilla, vaikka siirsinkin valkoisen nojatuolin verran rahaa sivuun just in case. 🙂 

iIMG_8616.jpg

Mustasta tuolista tuli valkoinen, muutoksen lisäkustannus 0 euroa. 🙂 Ja nyt sain kokea molemmat värit tästä tuolista, mitä halusinkin. Musta on kaunis, mutta valkoinen on loppupeleissä kuitenkin enemmän minun juttu. Ja juuri tästä viisastuneena ostin molemmat Kubukseni (kynttelikkö sekä kulho) valkoisina enkä mustina, kuten alunperin piti. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen! <3

63 kommenttia “DIY – Hay Hee nojatuoli mustasta valkoiseksi :)

 1. Moikka.<br />
  <br />
  Rohkea teko…hyvä ja kaunis lopputulos.<br />
  Valkoinen vaan on niin kaunis.<br />
  <br />
  -Merja-

  1. Sissi: molemmat on minusta aivan upeita, mutta valkoinen sopii omaan kotiin paremmin kuin musta. Jos lattia olisi valkoinen niin silloin musta olisi ollut juuri hyvä sellaisenaan tuomassa sen ripauksen extraa, mutta kun lattia ei ole valkoinen niin musta tuoli ei näyttänyt niin kivalta. 🙂

 2. Rohkea veto kyllä kajota designiin, mutta hieno lopputuloshan tuo on. Kukaan tuskin olisi huomannut mitään, jos et olisi kertonut. Rohkeaa myös paljastaa se meille lukijoille, sillä kylmää kyytiä todellakin on varmasti tulossa. Sinä sissi &hearts;

  1. Irina: eikös ollutkin. 😉 jos en olisi maininnut tuolin olevan sama vanha niin olisi saattanut mennä ihan täydestä uuden tuolin ilmaantuminen. :)<br />
   <br />
   Saa nähdä millaista kyytiä saan design- tuoliin kajoamisesta, toivottavasti ei tule pahaa noottia. 🙂

  1. hämmästynyt: En mistään saanut ilmaiseksi. 🙂 Suteja minulla on vaikka kuinka, niitä kun voi käyttää useamminkin kuin kerran jos vaan pesee vanhat maalit huolella pois. Valkoinen Helmi-maali löytyi omasta takaa kun ostin sen jakkaroita ja kehyksiä varten. Siksi tuunauksen kustannut on 0 euroa, koska en hankkinut mitään tarvikkeita tätä nimenomaista tuunausta varten ja olemassa olevat maalit ja pensselit olisi enivei joko käytetty muuhun tai vipattu varastoon vanhenemaan. 🙂

  2. Hohhoijjakkaa: Hihiii, olisipa tuollaiset keijut olemassa. 🙂 Kyllä minulle kelpaisi maali- ja sutkeijujen vierailut. 😀

  3. Hämmästynyt: Oletko oikeasti noin hidas ajattelija?<br />
   <br />
   Hänellä varmaan oli tarvikkeet jo varastossa…

 3. Olet kyllä ihan(an) hullu nainen! 😀 Mutta hieno tuli, toivottavasti maali pysyy eikä lohkeile pois.<br />
  <br />
  M-A

  1. M-A: Niin olen. 😀 Ja onneksi hulluuskohtaukseni aiheuttama maalausprojekti onnistui. 😀 Muuten olisi ollutkin tuskalliset paikat tuijotella pilalle mennyttä tuolia. 🙂

 4. Oih ihana. Säännöistä viis, rohkeus palkitaan, valkoinen sopii paljon paremmin sinun kotiin! 🙂

  1. Marge: Onneksi rohkea vetoni onnistui. 😀 Valkoinen on meidän kotona ihana. Se uppoaa hyvin sisustukseen. 🙂

 5. Nätti näinkin!<br />
  Mutta minäkin hämmästyneen lailla usein ihmettelen näitä monessa blogeissa näkyviä &quot;nollan&quot; euron tuunauksia. Tottahan tarvikkeet, tässä tapauksessa maali ja suti, ovat joskus jotain maksaneet!

  1. Silja: MInustakin. :)<br />
   <br />
   Tuosta nollan euron tuunauksesta vastasinkin jo aikaisemmalle kommentoijalle, eli lasken tuunausbudjetin nollaksi jo materiaali löytyy valmiina eikä sitä ole ostettu nimenomaista projektia varten. Kyseessä on siis ns. hukkamaali ja vanha pensseli, joita on käytetty aikaisempiin tuunauksiin. 🙂

 6. Heh heh, vai kylmää kyytiä 🙂 Tykkään kyllä kovasti että olet selvästi palailemassa takaisin tälle valkoiselle linjalle mustavalkoisen kauden jälkeen. Valkoinen on minustakin kauniimpi 🙂

  1. Kaisa J: Hihii, vielä ole tullut pahaa palautetta ronskista maalauskohteestani. 😀 Saa nähdä alkaako sapiskaa satamaan vai pääsenkö helpolla tällä kertaa. 🙂

  1. Jenni: Valkoinen on aina ykkönen. &hearts; &hearts; &hearts; Olisi pitänyt alunperin tajuta tämä, mutta itseni tuntien olisin siinä tapauksessa jäänyt kaihoilemaan mustaa tuolia. 😀 Tuolista viisastuneena onneksi ostin Kubuksen kynttelikön ja kulhon suoraan valkoisena, niitä olin mustana alunperin ostamassa myös. 🙂

 7. Täydet pisteet rohkeudesta ja lopputuloksesta! Tuli tosi hieno ja sopii kieltämättä valkoisena paremmin ympäristöön 🙂 Mulla on valkoinen Octo-valaisin, jonka sisus on aina koivun värinen, mutten ole vielä uskaltanut maalata sitä..<br />
  Mietinkin just eilen tuota sun &quot;uutta&quot; olohuoneen melkein täysvalkoista sisustusta ihastellessani, että hitsit kun se Hayn tuoli olis valkoinen (vaikka sitä ei kuvissa silloin näkynytkään..nyt tiedän miksi). Ja olitkin ajatellut just niin 😉

  1. Rosavilla: onneksi tuunaus onnistui. 🙂 Octo onkin aika haastava maalattava, siihen ei omat rahkeeni eikä uskallukseni riittäisi. Mutta ammattimaalareille se on pikku juttu, joten kannattaa ainakin kysyä mitä kustantaisi maalauttaa sisäosa valkoiseksi. 🙂 <br />
   <br />
   Meillä on selvästi samanlainen ajatusmaailma, Hihii. 😀

 8. Hihi 😀 Kylmää kyytiäkö 😀 Höpsis niille jokka mennee kylmää kyytiä antaan, sinun tuoli, sinun valinta 🙂 Hieno on valkosena 🙂 ja jos valkonen kyllästyttää, maalia saapi taas kaupasta :D<br />
  Saimmieki kyllä osaksi kylmää kyytiä, ja oikiastaan kauhistuneita ilmeitäki 😀 ku menin spraymaalaan alkuperäsen keltasen Mariskoolin ensin valkoseksi ja sitte sinkiksi 😀 Ja kohta se varmaan vaihtuu mustaksi 😀 Saapihan sitä muuttaa mieltä ja makua hih, ja usiasti 😀 Samoten Pentikin porot menin spraymaalaan kans ensin valkoseksi, sitte sinkiksi, ja sama taitaa käyvä niille kans kohta, musta kutsuu (tai valkonen uuelleen) 😀 Mutta, nyt tuo vuosikausia kaapisa ollu ex-keltanen Mariskooliki, joka siis lahjaksi saatiin vuonna pottusota, on ollu nyt esillä 😀 Eikä tarvinnu ostaa uutta eli säästy iiiiiiso raha miinus spraypullo 😀 Maali on kyllä Must aine 😀

  1. Meän Satu: sinun mariskoolituunaus kuuluu ehdottomasti samaan sarjaan tämän minun haytuoli maalauksen kanssa, huijui ja onneksi lopputulos palkitsi. 😀 muuten olisi tullut parku ja paha sellainen. 🙂 <br />
   <br />
   Maali on ihan superia, kun sillä saa päivitettyä ihan mitä tahansa sisustukseen sopivaksi. Eikä maksa paljoa edes. 🙂

  1. Petra: mustaa jää kyllä sisustukseen, mutta yritän jakaa ne eri tiloihin niin että mustan määrä vaikuttaa lähes olemattomalta. 🙂

 9. Minusta musta oli paljon parempi! Katso nyt tuota kuvaakin hyllyn vieressä, niin kaunis! Nyt on taas koti täynnä lähes pelkästään valkoista tavaraa.. Nuo kubuksetkaan ei pääse oleenkaan esille, kun ovat valkoisina valkoisella hyllyllä.. Minun mielestä tylsää ja väritöntä, mutta tämähän on vain mielipidekysymys. 🙂

  1. Ansku: minusta valkoinen tuoli sopii meidän kotiin paremmin, vaikkei mustassakaan mitään vikaa ollut. 🙂 tammiparketin kanssa valkoinen väri vaan toimii kivemmin yhteen. 🙂

 10. Aijuu, piti vielä lisätä, että vaikka me uskallettiin kajota designtuotteeseen, HUI MEITÄ 😀 sie ommaan isompaan ja mie miniminidesigniin(koko- ja hintaero) 😀 niin silti kummankaan esim. muotoilu ei kärsiny maalauksen takia 🙂 Ainoa mitä tapahtu niin jälleenmyyntiarvo laski vähän 🙂 <br />
  Onhan se uskaliasta &quot;korjata&quot; suunnittelijan työtä mutta käyttötavaraa se vaan on ja suunnittelija luopunu siittä ku tehny suunnittelemansa tuotteen myyntiin asti 🙂 <br />
  ja minusta siis ei oo tapahtunu sisustusrikosta 🙂 Jospa tämä tieto helpotti ees jotaki järkyttynyttä 😉 <br />
  Ja jep, jokkaisella on oikeus mielipitteeseen ja mulla se on näin ku kerta mie perustelinki sen oman näkemyksen mukkaan :)<br />
  Ei kannata ottaa niin vakavasti huonekaluja 🙂 Son maallista eikä kukkaan loukkaannu/kuole jos hitusen näyttää maalisutia 🙂 Ihminen on pyhä asia (koskemattomuus), huonekalu/tavara minusta ei niin..<br />
  Osasinkohammie laittaa sievästi ja tajuttavasti mitä ajan takkaa..hmmm…ja onkhan mulla tämmönen mielipie tavarasta ku ite on sisarhentovalkonen, näkkee asiat jotenki eri tavalla…ku nähny vaikka ja mitä tärkiämpää…<br />
  <br />
  Mukavaa keskiviikkoa kaikille 🙂 ja suditaan sitä maalia niin paljon ku keritään :DD<br />
  Peace 🙂

  1. Meän Satu: muotoilu ja idea ei kärsinyt yhtään ja minun hay tuolia saa valmiiksikin valkoisena, kuten sinun mariskooliakin. 🙂 ja mitä jälleenmyyntiarvoon tulee, niin pienempi menetys tämä oli minulle tälläisenä, kuin että olisin puoleen hintaan myynyt mustan tuolin pois ja ostanut täyteen hintaan valkoisen tilalle. 🙂 enkä (ainakaan tällä hetkellä :D) usko että valkoista hee tuolia haluan pois näköpiiristäni pitkiiiiiiin aikoihin. Sen muotoilu on minulle &quot;se juttu&quot; ja väri vasta toissijainen, vaikkakin hyvin tärkeä. 🙂 <br />
   <br />
   Minulle kauniit tavarat ja kalusteet on tärkeitä ja vaalinkin niitä aika tarkkaan, mutta oikeassa oot, se on vaan tavaraa. 😀 onneksi maalit on keksitty, niillä sa helposti tuunattua kaikenlaista kehyksistä mariskooleihin ja tuoleista seinäpintoihin. 🙂

  2. Jep, muotoilu ja idea ei kärsiny yhtään minunkaan mielestä :)<br />
   Ja ihan oikian päätöksen teit jo ihan rahallisestikki 🙂 Niimmieki oisin tehny :)<br />
   Kirjotin tuota tekstiä niille lukijoille jokka aikovat antaa sulle kylmää kyytiä 🙂 Toivotaan että ne nyt tajuaa ettei se oo niin vakavaa ja suhtautusivat hieman suopeammin 🙂

  3. Meän Satu: Tuunauksesta tuli ihan loistava enkä ole vieläkään katunut maalaushommaa. 🙂 Hyvä että uskalsin. 🙂

 11. Tyylikäs tuunaus, toimii ainakin kuvissa hyvin! Mun mielestä jokainen saa tehdä niinkuin parhaalta itsestä tuntuu, tärkeilijät olkoot mitä mieltä tahansa designin tuunaamisesta. Who cares 😀

  1. New England Rose: valkoisena tuo tuoli sopii meidän kotiloon kivemmin. 🙂 ja just näin, tavaraa se vaan on ja loppukädessä kaikki tuunaaminen on vain hyvästä, koska sillä saa lisäaikaa tavaralle kuin tavaralle. 🙂

 12. Ajattelinkin jo, että mustan osuus sisustuksessasi kasvoi hurjan nopeasti aika suureksi, vaikka alunperin taisit puhua, että haluat pieniä yksityiskohtia mustina. Aika moni musta juttu on tainnut hävitä kokonaan tai sitten olet tuunannut ne valkoisiksi. Ehkä sinun kannattaa sijoittaa kalliisiin juttuihin vain valkoisena jatkossa – säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa :)?

  1. Minna: mustaa ei määrällisesti ollut niin paljon kuin varmasti nyt tuntuu. Kehykset ja tyynyt yhdistettynä olohuoneessa Tray-pöydän kanssa olivat hieman liikaa pieneen olkkariin ahdettuja, mutta nyt kun riepottelin mustaa väljemmille vesille ja laajemmin, niin aika vähän sitä lopulta olikin. 🙂 osa kehyksistä on maalattu valkoiseksi, mm iso musta leveä kehys jonka olisin ostanutkin suoraan valkoisena jos sitä olisi ollut. Tämä olikin jo ostohetkellä minulla vaihtoehtona, mutta halusin pitää sitä mustanakin vähän aikaa varmistuakseni siitä että valkoinen on parempi. Tuoli oli hieman ylläri, että musta ei sitten mielikuvistani huolimatta ollutkaan niin kiva. Siihen syynä oli tammiparketti. Musta näyttää tosi hyvältä valkoisen keskellä, kuten just tyynyt sohvalla ja kehykset seinällä, mutta musta tuoli kun oli lattialla niin ei toiminut niinkuin halusin. Onneksi uskaltauduin maalaamaan sen itse, säästyi monta penniä eikä tarvitse enää miettiä väärää värivalintaani. 🙂

  2. Hihii, kirjoitan kännykällä ja autocorrect kivasti muotoilee ajatukseni uuteen uskoon. 🙂 toivottavasti saat kuitenkin selvää tekstissäkin mitä yritin sanoa. 😀

 13. Nyt se näyttää yhtä kauniilta kuin meidänkin :-)<br />
  <br />
  Vinkkinä tuohon alle, että jos haluat kynttilänvaloa turvallisesti, niin hanki Clasun paristokäyttöinen kynttilä: <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Paristokäyttöinen-LED-kynttilä/Pr364875000.&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Paristokäyttöinen-LED-kynttilä/Pr364875000.</a&gt; Se näyttää todella aidolta myös palaessaan. Meillä on sellainen meidän Lighthousessa (taitaa tosin olla se korkeampi malli kuin tuo jonka linkkasin).<br />
  <br />
  Iloa päivääsi!

  1. Vekarus: niin näyttää. &hearts; kiitos vinkistä, tämä menikin seuraavalle clasu-ostosreissuni listalle. :)<br />
   <br />
   Ihanaa päivää sinulle myös! &hearts;

 14. Valkoinen näyttää kyllä erittäin hyvältä! Itseä tosin harmittaa, että jo alkava mustavalkoinen sisustus unohtui teillekin lyhyessä ajassa. Olisin uskonut sen edes puolivuotta kestävän ;)<br />
  Oisko yhtään lähikuvia tuolista tulossa. Eli meniskö tuollainen käsittely hiukka vaativammankin laadunvalvonnan seulasta läpi 😀 (sillä metallin maalaaminen pensselillä kuulostaa erittäin haastavalta) Tsemppiä sisustamiseen ja jaksamista duunailuun.

  1. Enne: en pyrkinyt varsinaisesti mustavalkoiseen sisustukseen vaan ainoastaan pieneen mustan värin lisäämiseen. Olohuoneeseen sitä kertyi eniten, vaikka muualla ei juuri mustaa ollutkaan. 🙂 mustaa tulee edelleen olemaan meidän sisustuksessa, mutta se on jaoteltu harvemmin, jolloin se ei tule niin suurena massana enää esille. :)<br />
   <br />
   Voin ottaa tuolista lähikuvia kyllä. 🙂 minusta lopputulos on oikein hyvä, ei tietenkään ihan valmiin valkoisen tehdasmaalatun veroinen mutta kyllä saa olla aika hyvä näkö ja zoomaus että tuolista huomaa mitään maalaisjälkiä.:) Melko kuivalla pensselillä maalasin, ettei tule valumia ja kolme maalikerrosta riitti tekemään pinnasta tasaisen valkoisen. Kestävyydestä en osaa vielä sanoa mitään, mutta parista kulhaisusta se ei ainakaan säikähtänyt. Hayn pinta oli mustana valmiiksi hieman karhea, joten sitä on ehkä helpompi maalata kuin sileää ja kiiltävää metallia / terästä.:)<br />
   <br />
   Kiitos kiitos, täällä onkin hulabaloot menossa kun perjantaiksi on saatava koti kuvauskuntoon. Eteisen seinän sain viimeinkin maalattua valkoiseksi ja viimeinkin greigen ripaus on kadonnut historiaan. :D<br />
   <br />
   Mukavaa syksyn aikaa!

 15. Hyvältä näyttää :)<br />
  Jälleenmyyntiarvohan on nyt eri luokkaa, tokihan tuollainen tuunaus näkyy ja pitää mainita, jos/kun tuolin myyt. Mutta tärkeintä on, että itse olet tyytyväinen.

  1. Susa: valkoisena tuoli on vielä mustanakin kevyempi. 🙂 olen niin onnellinen että maalaus onnistui eikä mennyt pipariksi. :)<br />
   <br />
   Tottahan toki myyntitilanteessa tuo tuunaus tulee esille, mutta myynnin välttääkseni tein tämän tuunauksen ja luulen että tuolilla tulee olemaan monta vuotta edessään. 🙂 pikkutavaran kanssa vaihtelu vain virkistää, mutta kalusteiden osalta pyrin siihen että se mitä tulee, se myös jää. Valkoisena tämä tuoli kestää varmasti aikaa ilman kyllästymistä. 🙂

 16. Pidin myös todella paljon ripauksesta mustaa sisustuksessasi, ja blogiasi tulikin luettua enemmän kuin aikaisemmin, joten takaisin täysin valkoiseen siirtyminen näinkin äkkiä oli pettymys :/ Onko keinukin kadonnut värinsä vuoksi olohuoneesta?

  1. Minä: jokaisella on omanlaisensa maku, enkä voi ajatella oman kodin sisustamisen sen mukaan millaisesta muut ihmiset pitävät. Minulle valkoinen on ykkönen ja mustakin kyllä säilyy sisustuksessa. Mustan määrä on vain vähäisempi ja se on jaoteltu pienempiin ryhmiin, jotta päävärinä valkoinen on selkeämpi. 🙂 <br />
   <br />
   Ei ole keinu kadonnut mihinkään eikä katoakaan. 🙂

 17. Alkureaktio oli että HUI! Mutta lopputuloksen nähtyä en edes erottanut että tuoli on joskus ollut musta, hienoa Miia! 🙂 <br />
  Kuitenkin jos alkaa tuntumaan ettei mustalle Hay:n pöydälle löydy tarvetta niin ennen kuin tartut pensseliin niin täällä on yksi erittäin innokas ostajaehdokas joka sitä tällähetkellä himoitsee! 😉 <br />
  <br />
  En ole kerennyt (nämä taitaaa olla aina näitä tekaistuja selityksiä 😀 ) kiittämään blogistasi voittamia Habitare -lippuja! Oma valitsemani Habitare seura ei osunut sitten ollenkaan kohdille (olin varannut messuille 4h aikaa ja olimme &quot;juosseet&quot; messut läpi reilussa puolessa tunnissa, ei kiva!). Ajattelin että saan sinusta lisää positiivista energiaa loppupäiväksi, mutten löytänyt sinua sielä, mutta no ehkä ensikerralla sitten! <br />
  Olen nyt seurannut blogiasi vuoden päivät ja pakko sanoa että olin kauhuissani kun aloit muuttamaan kotiasia valkoiseen suuntaan, mutta kun sen teit niin en voi sanoa kuin että ONNEKSI teit! Olen saanut niin monta ihanaa inspiraatiota ja ajatusta blogistasi ja lukenut niin sisäisen raivon vallassa haukkumis kommentteja ja miettinyt miten joku jaksaa tuhlata energiaa haukkumalla toista! Kotisi on kaunis ja haikeinmielin katselen sitä! 🙂 <br />
  <br />
  Tsemppiä sinne ruudun taakse ja toivottavasti joskus tapaamme! 🙂

  1. Johhhu: Jes, kiitokset! 🙂 tuoli ei näytä minustakaan itse maalatulta. 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa että pääsit kuitenkin pikavisiitille Habitareen, vaikka seura ei sitten ollutkaan ihan oikea. Itsekään en ehtinyt käymään messupisteitä kokonaan lävitse, noin puolet jäi kokonaan katsomatta. Voi röhkö, missähän mie luuhasin kun kävitte etsimässä… Saatoin olla ruokatauolla tai veskissäkin. 🙂 kyllä me varmasti nähdään vielä. &hearts;<br />
   <br />
   <br />
   Ihana olet, kiitos mukavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; minäkin luen itse hyvin monenlaisia blogeja joissa ei puolissakaan ole edes valkoista kovin paljoa. 🙂 silti saan paljon inspiraatiota ja ihan omaankin kotiin kun teen väreihin hieman hienosäätöä. 😀 Negatiivista palautetta on tullut todella paljon viimeisen vuoden aikana ja nyt olenkin viime aikoina tehnyt niin, että jätän osan ilkeämielisistä kommenteista julkaisematta kokonaan. En halua että sellaiset kommentit vaikuttavat lukijoidenkin mielialaan, koska blogini on kuitenkin ihan kiva ja iloinen paikka useimmiten. 🙂 tahdon tarjota lukijoille hyvää mieltä ja kevyttä sisustushöpöä kahvihetkiin ja iltalukemiseksi. :)<br />
   <br />
   Halaukset! &hearts;

 18. Ymmärrän ettei kalliita design-esineitä ehkä kannata tuunata, mutta kuka sen sanoo ettei saisi, loppujen lopuksi nekin ovat vain esineitä muiden joukossa. <br />
  <br />
  Tuo tuoli on todella kaunis nyt valkoisena! Kelpuuttaisin itsellenikin 🙂 ja pörrötaljan siihen päälle ♥ voi äkkiä pois täältä ettei iske valtava vimma ostaa kallis tuoli 😀

  1. Cherry: hihii, valkoista taljaa olen katsellutkin sillä silmällä jouluksi. 🙂 Saa nähdä raaskinko verhoilla tuolia taljalla vai en. Tarpeeksi valkoista taljaa on muuten hankala löytää, lähes kaikki taljat ovat kermanvalkoisia tai voimakkaasti kermaan vivahtavia. Ikean tekotaljaa ajattelin käydä katsomassa parin viikon sisään, toivottavasti se olisi riittävän valkoinen. 🙂

 19. En tiedä miten sanoisin tämän mahdollisimman hienotunteisesti sinua pahemmin loukkaamatta… en ehkä mitenkään, mutta pakko nyt kuitenkin mainita, että olen noin vuoden seurannut blogiasi ahkerasti. Entinen tyylisi (ai mikä niistä kymmenestä) miellytti minua enemmän kuin nykyinen.. mutta päätin silti jatkaa blogisi seuraamista. Jostain syystä kuitenkin jatkuvan tuunauksen, uuden ostamisen, vanhan pois myymisen jne. läpi kenties kumpuaa jonkin asian paikkaaminen elämässä? Ymmärrän, että sisustus on tärkeää ja rakas harrastus sinulle, itselleni myös. Mutta liika on liikaa. Ostat kuukausittain tuotteita, jotka sitten myyt seuraavassa kuussa pois. Kannattaisiko ehkä välillä miettiä pysyvyyttä varsinkin isompien huonekalujen suhteen. Ruokapöydän tuolit vaihtuvat tiuhaan, huonekalut vaihtelevat ainakin kuvien perusteella päivästä toiseen, matot ovat milloin missäkin huoneissa. Eikö mikään teidän kodissa ole pysyvää? Muita sisustusblogeja myös seuraavana voin sanoa että kukaan ei yllä vaihtelunhalussaan tälle tasolle kuin sinä. Ei anna kamalan fiksua kuvaa ihmisestä tuollainen juupas eipäs. Luulisi, että noin monta eri sisustustyyliä läpikäyneenä vähitellen tietäisit sen oman tyylisi. Mutta jatkuvasti tuntuu että etsit sitä omaa juttuasi… ja etsinnät tuskin loppuvat ihan vähään aikaan… Toivotan sinulle onnea ja menestystä vilpittömästi elämässäsi, mutta joskus on hyvä käydä läpi elämässä olevia tärkeitä asioita ja miettiä mikä on olennaista mikä ei. Tuletko koskaan sen onnellisemmaksi vaikka maalaisit uuden Hayn tuolin mustasta valkoiseksi, tai pöytäjakkarat mustasta valkoiseksi, tai kentie artekiin… tai ehkä sittenkin johonkin muuhun..Ja tämä on ihan vain minun yksittäinen mielipide josta ei tarvitse välittää, eikä loukkaantua.

  1. Ihmettelijä: olit ilmaissut aatoksesi oikein mukavasti enkä loukkaantunut kommentistasi. :)<br />
   <br />
   Varsinaisia sisustustyylejä minulla on ollut kaksi, ellei blogin alkuvaiheen keskeneräistä tilannetta lasketa mukaan kolmanneksi. Toki valkoisen ja greigen lisäksi on näkynyt himppanen muitakin sävyjä, kuten hopeaa, mustaa, keltaista ja pienet pastelliset kausivärini. En kuitenkaan itse miellä sisustuksen tehostevärien vaihtumista sisustustyylin muuttumiseen ja kokenein että kahdella erilaisella tyylillä on menty pienellä värivaihtelulla. :)<br />
   <br />
   Itse en koe paikkaavani sisustamisella, tuunaamisella tai osaamisellani mitään aukkoa elämässäni. Voihan tietysti olla aina mahdollista etten tunne itseäni yhtään enkä tiedosta lainkaan mitä teen, mutta kyllä minä tähän astisessa elämässäni olen aina ollut tälläinen puuhastelija ja touhutiina vaihtelunhaluineni. Se ei kulminoidu laisinkaan onnellisuuteeni, onnettomuuteeni tai muuhunkaan isompaan asiaan. Sisustaminen ja touhuaminen on minulle mieluisaa puuhaa ja tälläkin hetkellä olen varsin onnellinen ja tyytyväinenkin elämääni. 🙂 kaikilla meillä on varmasti asioita jotka toivoisi olevan toisin, mutta en sitä itse rinnasta negatiiviseksi asiaksi, jota pitäisi jotenkin täyttää tai korjata sisustamisella ja tuunaamisella. Kotona puuhastelu tuo minulle paljon iloa sekä synkkinä ja alakuloisina päivinä että iloisina päivinä. <br />
   <br />
   Sinusta minun tekemiseni ovat liikaa, mutta minusta eivät. Tavallaan tämä ehkä loukkaakin hieman nyt kun tarkemmin ajattelen, johtuen siitä että sinä paheksut asiaa joka on minusta ihanaa eikä tekemisteni aiheuta kenelläkään harmia. Harva ihminen ymmärtää muutenkaan toisia ihmisiä 100%:sti, mutta minusta ei tarvitsekaan. Ihmisiä on monenlaisia ja itse olen opetellut olemaan paheksumatta muita ihmisiä tekemisineen. Jos asia ei vaikuta omaan elämääni mitenkään, niin en koe itse tarvetta &quot; maanpinnalle palauttamiseen&quot;. Mutta ymmärrän sen, että vaikka itse olen tälläinen ja ajattelen asioista omalla tavallani, niin se on nimenomaan minun oma tapani eikä yleisesti oikea tapa. 🙂 En viittaa tällä pelkästään sinuun vaan ihan yleisesti saamani kritiikkiin. <br />
   <br />
   Ruokapöydän tuolit vaihtuvat tiuhaan, totta. 🙂 minä olen tuolifani ja rakastan erilaisia tuoleja (ja valaisimia), jonka vuoksi haluaisin vaihdella niitä vaikka kerta viikkoon. 🙂 myönnän tämän ihan täysin ja tiedän se varmasti vaikuttaa monesta hassulta ja omituiselta. Tämä tuolien vaihtelunikaan ei kuitenkaan aiheuta harmia kenellekään ja olisi kivempaa että paheksumisen tilalta osaisitte nauraa makeasti asialle. Niin minäkin teen. 😀 Kaikki päätökseni, muutokseni, ostokseni tai valintani eivät todellakaan ole aina järkeviä. Olen enemmän tunneihminen muutenkin (sekä hyvässä ettäpahassa) ja tiedostan kyllä tekemäni virheet ja myönnänkin ne suoraan. Niiden juttujen osalta joissa ei minusta ole mitään mokaa tapahtunut, en suostu ajattelemaan että olisi vaikka minulle blogin välityksellä asiasta kommentoitaisi. Nuorena kritiikkiä saadessani saatoin helposti ajatella että muut on aina oikeassa ja minä aina väärässä. Vaikka kyse oli olisiollut farkkujen väristä. Nykyisin perustan mielipiteeni vain omiin tunteisiini ja ajatuksiini sekä kokemuksiini, enkä anna saamani palautteen ja kritiikin vaikuttaa minuun niin paljon. On asioita joita en tiedä tai joiden suhteen en ole varma, silloin kysyn apua ja tietysti myös yritän sisäistää muiden mielipiteitä. Minulla on kuitenkin aika vahvat omat ajatukset,joista jästipäänä pidän kiinni.<br />
   <br />
   Summa summarum, itse koen olevani ihan tyytyväinen ja onnellinen ihminen eikä minulla ole syytä paikata mitään negaatioita elämässäni shoppailulla, tuunailulla taikka sisustamisella. Kiitos asiallisesta ja ajatuksia herättävästä kommentistasi ja tunnelmallista syksyn aikaa. &hearts;

 20. Vauu sä oot niin taitava! 😉 Hyvältä näyttää valkoinen, paremmalta niinkuin jakkaroissakin 🙂

  1. Jennifer: Hihii, noo eipä tuo nyt kovin vaativa homma ollut, kunhan oli maalimäärän kanssa tarkkana ettei tullut valumia. 🙂

 21. Olet rohkea, mä en olisi uskaltanut 🙂 Onko tuo sävyttämätön valkoinen? Suositteletko Helmi-kalustemaalia? Mietin sitä keittiön kaappeihin ja mulla on aikaisemmin kokemusta vaan Empirestä. Kiinnostaisi vaan joku muu kuin liuotinpohjainen…

  1. Tiinamaria: Tuo valkoinen on valmiiksi sävytetty Helmi (sävy muistaakseni F595). Löytyy siis ihan maalikaupan hyllystä valmiina, tälläinen perusvalkoinen joka ei vivahda harmaaseen eikä keltaiseen kuten maalarinvalkoinen tai listavalkoinen. 🙂 Tämä Helmi on vesiohenteinen, ja hyvin hajutonkin. Ja on ainakin toistaiseksi kestänyt käyttöäkin ilman nirhautumia tai lohkeilua.

 22. Kukas sen sanoo ettei saisi tuunailla? Kyllähän kun tuotteesta on itse maksanut, saa sille itse tehdä ihan mitä lystää! 🙂 Hieno lopputulos.

 23. Pikaisen googlauksen tuloksena löysin tämän postauksen ja haluaisin kysyä miten tuo maali pysyy/pysyi tuolissa? Itse harkitsen myös oman hee-tuolini maalaamista, mutta haluan ensin varmistua siitä, ettei maali ala lohkeilemaan tai kulumaan.

  1. Allu: Tuolin maalaamisesta on aikaa melkein 2 vuotta ja edelleenkin on tuoli erinomaisessa kunnossa. Tuoli on ollut parvekkeella kaksi kesää ja muutamat yöpakkasetkin kokenut. Maalipinta ei ole haalistunut, halkeillut tai kulunut auringonpaahteesta tai pakkasesta huolimatta. 🙂

 24. Olin ihastelemassa netissä noita hay hee lounge tuoleja, ja päädyin tänne sivulles ja juuri tällä postaukselle. Huomaan kyllä, että tämä on kirjoitettu jo muutama vuosi sitten mutta pakko kommentoida tähän 😀 Näin näytön läpi katsoen, niin en olisi koskaan uskonut että olet itse nuo tuunannut, joten ihan mieletöntä jälkeä. Ja parasta sisustamisessa onkin se, ettei rajoja ole. Oon huono selittämään asoita mutta koitan nyt jotenkin tämän sanoa haha, mutta koti, se oma pikku paikka mihin me aina käperrytään töiden jälkeen, paikka missä pitäisi olla turvallisinta olla, on myös paikka mikä pitää tuntua siltä lempi paikalta. Ja se, että uskaltaa tehdä siitä pikkuisesta neljän seinän olevasta alueesta juuri sellaisen mikä oikeasti miellyttää omaa silmää (vaikka se tyyli vaihtuisikin joka kahden kuukauden välein) sekä uskaltaa rikkoa ns. sisustuksen sääntöjä, kertoo vain kuinka tärkeäksi pidät omaa kotiasi itsellesi. Joten hyvä sä! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *